XFX ili Sapphire HD 4890

poruka: 37
|
čitano: 4.838
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
XFX ili Sapphire HD 4890

Uzimam jednu od te dvije grafičke kartice. XFX je nešto skuplja (200-300kn). Dali mi se za nju isplati dati malo više novca? Navedite prednosti i mane i jedne i druge kartice i razloge zbog kojih bi trebao uzet XFX ili Sapphire. Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XFX ili Sapphire HD 4890

Ja bi rade isao na XFX zato sto je hladnija od Sapphirice

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
XFX ili Sapphire HD 4890

Isto ti je......uzmi onu koja je jeftinija i koja ima dužu garanciju!

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: XFX ili Sapphire HD 4890
ne isplati se dat odi na jeftiniju varijantu
eXtreme overclocker
16 godina
neaktivan
XFX ili Sapphire HD 4890

Da, i ja bih prije XFX-icu...

S obzira na obzir, da tvoj obzir ne dolazi u obzir momu obziru, doci ce u obzir da je moj obzir bolji od tvog obzira...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XFX ili Sapphire HD 4890

Navedite razloge zašto bi se odlučili za jednu ili drugu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XFX ili Sapphire HD 4890

Ako imaš viška para uzmi XFX,zato jer ima bolji hladnjak i vjeroajtno ćeš je moć malo bolje klokat od Sapphirice i obavezno gledaj da ima što dužu garanciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Afro_Deco kaže...

Uzimam jednu od te dvije grafičke kartice. XFX je nešto skuplja (200-300kn). Dali mi se za nju isplati dati malo više novca? Navedite prednosti i mane i jedne i druge kartice i razloge zbog kojih bi trebao uzet XFX ili Sapphire. Hvala unaprijed.

Obe imaju referenti hladnjak?
Zbog naljepnice se ne isplati davat 300 kn više. Ja glasujem za Sapphire.
17 godina
XFX ili Sapphire HD 4890

Koliko ja znam nema kod nas još nereferentnih HD4890, a to znači da su cooleri na svim hd4890 ISTI.

Garancija sumnjam da će ti trebat, kad budeš mijenjao cooler gubiš je osim ako nemaš plastični šarafciger da se nevide ogrebotine po šarafima dok budeš skidao cooler.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
XFX ili Sapphire HD 4890

Čuo sam da XFX-ica ima nešto bolje performanse u igrama. Dali su to samo priče ili ima nešto u tome??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XFX ili Sapphire HD 4890

To su posve identicne kartice s referentnim hladnjacima imaju identicne performanse... najbolje je uzeti onu koja je jeftinija...

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
XFX ili Sapphire HD 4890

Imas usporedbu u ovomjesecnom bugu, 42.str skeniram ti kasnije ako hoces.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XFX ili Sapphire HD 4890

XFX-ica u svemu bolja, samo u grijanju gora, sad sam vidio u Bugu kao sto je spomenuto gore...

S obzira na obzir, da tvoj obzir ne dolazi u obzir momu obziru, doci ce u obzir da je moj obzir bolji od tvog obzira...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XFX ili Sapphire HD 4890

XFX

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
XFX ili Sapphire HD 4890

Ne znam ako je razlika u cijeni 200-300kn kako možete čovjeka savjetovati da uzme XFX varijantu kada su kartice identične, osim naljepljenica na coolerima...koji vam je.....??

Dajte jedno suvislo obrazloženje molim vas! Baš me zanima.

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

mislim da bi xfx-ica trebala biti malo clockana pa time i bolja

16 godina
neaktivan
Na puno mjesta sam pročitao da su to iste kartice, a opet sam na puno mjesta vidio da se govori o tome kako je XFX-ica bolja. Šta je na kraju istina??
16 godina
Afro_Deco kaže...
Na puno mjesta sam pročitao da su to iste kartice, a opet sam na puno mjesta vidio da se govori o tome kako je XFX-ica bolja. Šta je na kraju istina??
 Sapphire ima referentni cooler i u loadu se grije do 95°C
Za XFX neznam nigdje nema testa
Benzin 20 Kn. Upaljač 7 Kn. Gledati kako škola gori, neprocijenivo ! Za sve ostalo tu je MasterCard.
16 godina
neaktivan
XFX ili Sapphire HD 4890

mozda da sacekas ovo ;) jedino ne znam kakve ce cijene biti kada se pojave

http://www.hardwarebase.net/novosti.php?akcija=pokazi&vijest_id=1403

pozz

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Mitch kaže...
Afro_Deco kaže...
 Gdje si ti vidio 95C? MAX do 85C, lik iz hrvatske testirao!

Da se mene pita ja bih uzeo 1GHz XFX ili Sapphire, imaju odličan cooler u igrama su brže od gtx280 jedino zahtjevaju 1x8pin + 1x6pin kao stare 2900xt samo što je ova oko duplo jača te ima 2,5x više shadera itd.
17 godina
XFX ili Sapphire HD 4890

Izgleda dobro, a znaš li kad bi se trebala pojavit?

I don't care...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
markoal kaže...

Izgleda dobro, a znaš li kad bi se trebala pojavit?

na onom linku sto sam postavio pise "vec naredne sedmice" Namigiva

mene posebno fasciniraju frekvencije kartice ..
17 godina
XFX ili Sapphire HD 4890

Powercolor HD4890 1GHz - LINK

XFX HD4890 1GHz Black Edition - LINK

Sapphire HD4890 1GHZ Atomic Edition - LINK

Giga era došla!

Prva kartica koja kao stock takt jezgre ima jedinstvenih 1000MHz je HD4890 od sapphire-a.

Teško da će takvo nešto kod nas doći!

Nego meni se najviše sviđa ovaj cooler na hd4870, vele da je veoma tih i da odlično hladi.

1 1
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 17:48 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hyperion kaže...

Powercolor HD4890 1GHz - LINK

XFX HD4890 1GHz Black Edition - LINK

Sapphire HD4890 1GHZ Atomic Edition - LINK

Giga era došla!

Prva kartica koja kao stock takt jezgre ima jedinstvenih 1000MHz je HD4890 od sapphire-a.

Teško da će takvo nešto kod nas doći!

Nego meni se najviše sviđa ovaj cooler na hd4870, vele da je veoma tih i da odlično hladi.

Samo popravi taj drugi link, to je HD4770, a nadam se da ce doć i kod nas jer bi se onda cjene barem malo trebale spustit.

A taj cooler za HD4870, uf, dobro izgleda, sad jeli tako dobro hladi, valjda dobro govore, heh.
I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 17:40 (markoal).
16 godina
neaktivan
XFX ili Sapphire HD 4890

http://tinypic.com/view.php?pic=t5qeiw&s=5

evo slika, nevidi se ovdje bas nesto, probat cu negdje drugdje uppat

edit :evo slike

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 18:49 (krle).

0 0 hvala 1
16 godina
Hyperion kaže...
Mitch kaže...
Afro_Deco kaže...
 Gdje si ti vidio 95C? MAX do 85C, lik iz hrvatske testirao!

Da se mene pita ja bih uzeo 1GHz XFX ili Sapphire, imaju odličan cooler u igrama su brže od gtx280 jedino zahtjevaju 1x8pin + 1x6pin kao stare 2900xt samo što je ova oko duplo jača te ima 2,5x više shadera itd.
 U BUGU !
Benzin 20 Kn. Upaljač 7 Kn. Gledati kako škola gori, neprocijenivo ! Za sve ostalo tu je MasterCard.
16 godina
neaktivan
Afro_Deco kaže...
 XFX-ova ima blago podignute radne taktove,a sve ostalo je isto.
E sad ti sam moraš razmislit dal češ dat 300kn više sa tvorničkim OC-anim taktovima.
Ili češ uzet Ovu Sapphire-vu koja ima stock taktove ali nižu cijenu i mislim dužu garanciju.
M.C
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 13:07 (microman).
16 godina
neaktivan
microman kaže...
Afro_Deco kaže...
 XFX-ova ima blago podignute radne taktove,a sve ostalo je isto.
E sad ti sam moraš razmislit dal češ dat 300kn više sa tvorničkim OC-anim taktovima.
Ili češ uzet Ovu Sapphire-vu koja ima stock taktove ali nižu cijenu i mislim dužu garanciju.
 Tako je, ja sam preporucio frendu ako nema novaca da uzme ovu jeftinu, ali je on htio sa povecanim taktom, tako da, ako imas vise para uzmi sebi XFX, a ako nemas novca, onda kupi Sapphireovu i ako ti ostane 300 kn kupis sebi neki jos cooler jeftiniji i rijesen problem, a mozes ostavit novaca za MilkuNamigiva...
17 godina
neaktivan
Afro_Deco kaže...

Navedite razloge zašto bi se odlučili za jednu ili drugu.

Ja bih na tvojem mjestu uzeo Sapphire jer sam ja uzeo XFX i pogriješio sam. Sa XFX-om ne dobiješ onaj specijalni HDMI to DVI adapter koji ti omgućuje da kroz DVI priključak uz sliku dobiješ i zvuk, a ne možeš staviti bilo koji adapter jer ćeš onda imati sliku, ali ne i zvuk. Sa XFX-om umjesto tog specijalnog adaptera dobiješ onaj bezvezni natpis "ne smetaj". Takvu sam pogrešku ja napravio i onda nisam uspio nabaviti taj adapter nigdje kod nas već sam morao naručivati iz inozemstva. Ipak ako ti taj HDMI izlaz nije bitan faktor onda radije uzmi XFX, inače uzmi Sapp.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan
XFX ili Sapphire HD 4890

Da u ovom slučaju sam i ja za Sapphire.Jeftinija je,dobiš više opreme i veča garancija.

A radne taktove bez problema možeš i sam dignuti možda čak i više od XFX-ove.

M.C
Moj PC  
2 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice