Uzimam jednu od te dvije grafičke kartice. XFX je nešto skuplja (200-300kn). Dali mi se za nju isplati dati malo više novca? Navedite prednosti i mane i jedne i druge kartice i razloge zbog kojih bi trebao uzet XFX ili Sapphire. Hvala unaprijed.
Ja bi rade isao na XFX zato sto je hladnija od Sapphirice
Isto ti je......uzmi onu koja je jeftinija i koja ima dužu garanciju!
Da, i ja bih prije XFX-icu...
Navedite razloge zašto bi se odlučili za jednu ili drugu.
Ako imaš viška para uzmi XFX,zato jer ima bolji hladnjak i vjeroajtno ćeš je moć malo bolje klokat od Sapphirice i obavezno gledaj da ima što dužu garanciju.
Uzimam jednu od te dvije grafičke kartice. XFX je nešto skuplja (200-300kn). Dali mi se za nju isplati dati malo više novca? Navedite prednosti i mane i jedne i druge kartice i razloge zbog kojih bi trebao uzet XFX ili Sapphire. Hvala unaprijed.
Zbog naljepnice se ne isplati davat 300 kn više. Ja glasujem za Sapphire.
Koliko ja znam nema kod nas još nereferentnih HD4890, a to znači da su cooleri na svim hd4890 ISTI.
Garancija sumnjam da će ti trebat, kad budeš mijenjao cooler gubiš je osim ako nemaš plastični šarafciger da se nevide ogrebotine po šarafima dok budeš skidao cooler.
Čuo sam da XFX-ica ima nešto bolje performanse u igrama. Dali su to samo priče ili ima nešto u tome??
To su posve identicne kartice s referentnim hladnjacima imaju identicne performanse... najbolje je uzeti onu koja je jeftinija...
Imas usporedbu u ovomjesecnom bugu, 42.str skeniram ti kasnije ako hoces.
XFX-ica u svemu bolja, samo u grijanju gora, sad sam vidio u Bugu kao sto je spomenuto gore...
XFX
Ne znam ako je razlika u cijeni 200-300kn kako možete čovjeka savjetovati da uzme XFX varijantu kada su kartice identične, osim naljepljenica na coolerima...koji vam je.....??
Dajte jedno suvislo obrazloženje molim vas! Baš me zanima.
mislim da bi xfx-ica trebala biti malo clockana pa time i bolja
mozda da sacekas ovo ;) jedino ne znam kakve ce cijene biti kada se pojave
http://www.hardwarebase.net/novosti.php?akcija=pokazi&vijest_id=1403
pozz
Izgleda dobro, a znaš li kad bi se trebala pojavit?

Powercolor HD4890 1GHz - LINK
XFX HD4890 1GHz Black Edition - LINK
Sapphire HD4890 1GHZ Atomic Edition - LINK
Giga era došla!
Prva kartica koja kao stock takt jezgre ima jedinstvenih 1000MHz je HD4890 od sapphire-a.
Teško da će takvo nešto kod nas doći!
Nego meni se najviše sviđa ovaj cooler na hd4870, vele da je veoma tih i da odlično hladi.
Powercolor HD4890 1GHz - LINK
XFX HD4890 1GHz Black Edition - LINK
Sapphire HD4890 1GHZ Atomic Edition - LINK
Giga era došla!
Prva kartica koja kao stock takt jezgre ima jedinstvenih 1000MHz je HD4890 od sapphire-a.
Teško da će takvo nešto kod nas doći!
Nego meni se najviše sviđa ovaj cooler na hd4870, vele da je veoma tih i da odlično hladi.

Navedite razloge zašto bi se odlučili za jednu ili drugu.
Da u ovom slučaju sam i ja za Sapphire.Jeftinija je,dobiš više opreme i veča garancija.
A radne taktove bez problema možeš i sam dignuti možda čak i više od XFX-ove.