Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.924.554
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Imam procesor I3 4130 

RAM 8gb DDR3

Napajanje energon 750w piše na kutiji

Riknula mi moja grafa radeon 4850Hd prejebena osam godina sam je imao i vrtila je sve igre. Treba mi tako nesto do 1100kn budzet ali da je imam neko vrijeme. Nisam preterani gamer mogu igrat i igre na slabijoj rezoluciji. 

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Imaš polovnih r9 380/X. Ili navuci još koju kunu i GTX 970.

SkorvY
12 godina
Pires kaže...

Imam procesor I3 4130 

RAM 8gb DDR3

Napajanje energon 750w piše na kutiji

Riknula mi moja grafa radeon 4850Hd prejebena osam godina sam je imao i vrtila je sve igre. Treba mi tako nesto do 1100kn budzet ali da je imam neko vrijeme. Nisam preterani gamer mogu igrat i igre na slabijoj rezoluciji. 

Uzmi u obzir da rx460 Battlefield 1 na FHD jedva goni na low a ona se može nać za te novce, ja bi ti savjetovao da uzmeš polovnu r9 280 il 380 a ako hoćeš novo ništa ispod rx470 ti nebih savjetovao.

Doduše nisam siguran kako će tvoj proc podnosit grafe koje sam ti predložio.

neda mi se
17 godina
Ja bih se prvo rijesio tog skart napajanja, uzeo fortron hexa 400 ili 500w pa tek onda gledao grafu
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
neaktivan

Ovo je moje napajanje.

12 godina

Priživiće i njegovo napajanje novu grafu

neda mi se
17 godina
To samo ceka dan da odapne i pitanje je kad ce povuci nesto sa sobom, sa 280, 380 bi sigurno brzo odapelo i najvjerojatnije povuklo jos nesto sa sobom. Prodaj to i nabavi barem forton 500 ako ces stavljati 280, 380.
14 godina
neaktivan

Ok hvala na savjetima. Znači koji je vaš konačan prijedlog za napajanje + grafa i da me sluzi neko vrijeme ?

Jel ovo ok?

http://www.adm.hr/product.asp?product=napajanje-400w-fsp-fortronsource-hexa-atx-24-ppa4004900&code=18255ADM

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 17:00 (Pires).

0 0 hvala 0
17 godina

Ok je ali uzmi u drugom ducanu link 242,50 uz 3% popusta i na nju gtx 960 bi bio odlican deal. Ako ces na radeon 280,380 onda bih isao na hyper 500w. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

960 nikada nije bila u rangu sa 380, ni prije god+ kad sam sebi gledao koju da uzmem, i izbor je pao na R9-tku. Jednostavno 128bitna se tu ne uklapa...

SkorvY
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
ibme74 kaže...

Evo da te ispravim 

u današnjim igrama više baš nije tako + GTX9xx serija je sada legacy 

Sad si ga sje..., a on se trudi da uvali grafičku nekome. 

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D

7 0 hvala 5
12 godina

Dobro, znači kaska cca 5 fps iza ali pogledajte sada malo drugu stranu, koliko novih igrica je bolje optimizirano za nvidiu, r9 380 troši 190w i puno više se grije dok gtx 960 troši samo 120w, a tih 5 fps čovjek lako pregrmi, ja sam gledao na andatech stranici i kartice su iste, neke igrice par fps vodi gtx a neke 380 i 380 se danas teško može naći za te novce za koliko ja prodajem tu gtx 960

Kolega Valentin ja nemoram nikome uvaljivati, čovjek ako hoće neka kupi, ako neće neka traži dalje, meni je tak svejedno dali će on nju uzeti ili ne, ona će već kupca naći bez brige budi

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 17:28 (hrčak).
Moj PC  
1 7 hvala 0
15 godina

Jel' ta gtx 960 od 2 ili 4GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nažalost 2 gb, budem je ubacio u komp pa odvrtim neke testove ako kolege žele da ju malo usporedimo sa recimo od ibme74 grafom, imam još dvije gainward također gtx 960 koje sam mislio ubaciti u sli da malo vidim kakose ponašaju ali moram negdje kupiti sli adapter

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 17:40 (hrčak).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Ma ne trebaš neće ti Amd fan boyevi raditi te benchmark samo se mogu dva čovjeka  izdvojiti od njih a to su mirzet1976 i x3m ovi ostali su jaki samo na rijecima i ruskim stranicama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 17:40 (dreadmoore).
Moj PC  
2 7 hvala 0
12 godina

Samo sam tebe čekao, evo ja gledam slike i nemogu pronaći r9 380 već samo 380x koja je jača kartica ali tako i cjenovno skuplja tako da ti priča baš i ne drži vodu

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 18:19 (hrčak).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne znam sta ti nije jasno, kartica je uvijek bila i ostala 10% ispod 380 kartica, dodaj jos 10% za 380X i eto te tu si.
A pricu o potrosnji zaobidji, jer je poprilicno nebitna 

EDIT: Sto se brisu postovi koji prate temu i informisu ljude, dok se trash talk i ostale gluposti ostavljaju?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 18:28 (chaselol).
8 godina

Ke se svi bojite računa za struju :) fen više sauga :)

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
BOOMboy kaže...

Ja kada sam prešao sa 380 na 970 i fx6300 na 4770k...razlika u struji je bila ~100kn. Odnosno odmah se vidjelo samom promjenom grafičke, jer sam procesor kasnije mijenjao.

SkorvY
12 godina

Inace ne gledam na potrosnju jer uvijek je bolje imati jace napajanje ali posto kolega koji trazi preporuku ima slabo i nekvalitetno napajanje a svi mu nude 380 koja moze povuci dosta struje onda se potrosnja mora spomenuti ili kolega na cijenu grafe 380 mora kupiti napajanje koje mu je minimalno jos trosak 300 kn ili ostaviti svoje napajanje pa se brinuti da ne povuce graficku karticu zato po mojem bi mu gtx 960 bolje sjela iako je 2 posto slabija ali neka kolega odluci kako on misli da je najbolje

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Ma tko nece raditi benchmarke? radeon 380 je jaca kartica i tu nema nikakve dileme,ali i vise trosi pa ako sw ide na hexa 400 onda je bolje gtx 960 ubaciti unutra, ako se uzme forton 500 onda svakako 380, eto ja cu izvrtiti bez problema bench sa igrama koje imam na 7970.Imas pun klinac reviewa na netu usporedbe gtx 960 vs radeon 380
17 godina
odjavljen
skorvy kaže...
BOOMboy kaže...

Ja kada sam prešao sa 380 na 970 i fx6300 na 4770k...razlika u struji je bila ~100kn. Odnosno odmah se vidjelo samom promjenom grafičke, jer sam procesor kasnije mijenjao.

Pa te grafe troše podjednako.

http://www.techspot.com/review/885-nvidia-geforce-gtx-970-gtx-980/page7.html

12 godina
hrčak kaže...

Dobro, znači kaska cca 5 fps iza ali pogledajte sada malo drugu stranu, koliko novih igrica je bolje optimizirano za nvidiu, r9 380 troši 190w i puno više se grije dok gtx 960 troši samo 120w, a tih 5 fps čovjek lako pregrmi, ja sam gledao na andatech stranici i kartice su iste, neke igrice par fps vodi gtx a neke 380 i 380 se danas teško može naći za te novce za koliko ja prodajem tu gtx 960

Kolega Valentin ja nemoram nikome uvaljivati, čovjek ako hoće neka kupi, ako neće neka traži dalje, meni je tak svejedno dali će on nju uzeti ili ne, ona će već kupca naći bez brige budi

Kaska ona u puno više od 5 FPS-a, jedini njen plus naspram nekadašnjeg izravnog konkurenta je nešto manja potrošnja, a ovo o zagrijavanju je smiješno. Sve ovisi o modelu koji si kupio. Moja MSI dosada nije prešla 62c u igrama i 65c u FurMarku, ako je tebi to "puno se zagrijava" onda ne znam što tek reći za one što idu do 80c.
Što se cijena tiče ja sam dosada možda jednom vidio da neko prodaje GTX960 za 1.000-1.100kn (i to je ugl bilo sa nešto malo garancije ili bez grancije), uglavnom se traži od 1.300 pa nadalje dok se R9 380/380X češće može naći u toj cijeni od 1.000-1.200kn, tako da ni ovo što pišeš nema smisla.

dreadmoore kaže...

Jel' ta gtx 960 od 2 ili 4GB

Kao da je bitno, viđeno je već sto puta da nema baš neke razlike u FPS-u između GTX960 sa 2gb i 4gb, dok je kod 380-tke sa 2GB naspram 4GB vidljiva razlika 

dreadmoore kaže...

Ma ne trebaš neće ti Amd fan boyevi raditi te benchmark samo se mogu dva čovjeka  izdvojiti od njih a to su mirzet1976 i x3m ovi ostali su jaki samo na rijecima i ruskim stranicama.

Ako ovdje misliš na mene mogu ti samo odgovoriti da nisam nikakav fanboy nego za iste novce volim kupiti bolju karticu a ne lošiju samo zato što je određene boje 

kada zelena bude bolja od crvene a ja u tom trenutku budem nadograđivao na noviju grafu sigurno ću je kupiti bez razmišljanja 

A šta ti ne uvažavaš ruske stranice? Britaniš and amerikana only? Rusi imaju neke kineske GTX-ice pa ti benchevi ne važe? 

chaselol kaže...

Ne znam sta ti nije jasno, kartica je uvijek bila i ostala 10% ispod 380 kartica, dodaj jos 10% za 380X i eto te tu si.
A pricu o potrosnji zaobidji, jer je poprilicno nebitna 

EDIT: Sto se brisu postovi koji prate temu i informisu ljude, dok se trash talk i ostale gluposti ostavljaju?

ovo i mene zanima, možda zato što je moj post bio odgovor na post hrčka koji se oglašavao van tržnice pa su zato oba obrisana? 

17 godina
Gdje si ti to osjetio 100kn razlike izmedu 380 i gtx 970?? u kojem razdoblju?? i u ciju korist? jer gtx 970 trosi u gamingu 5w vise nego radeon 380, dok je sa 380x podjednaka, cak i 380x ima manju potrosnju
http://www.anandtech.com/show/9784/the-amd-radeon-r9-380x-review/13
12 godina
skorvy kaže...
BOOMboy kaže...

u 2 godine? 

12 godina
odjavljen
ibme74 kaže...
skorvy kaže...
BOOMboy kaže...

u 2 godine? 

Ja sam ozbiljan...

Osim ako komšo nije baratao s kakvim priključcima.

SkorvY
17 godina
U korist radeona
12 godina
skorvy kaže...
ibme74 kaže...
skorvy kaže...
BOOMboy kaže...

u 2 godine? 

Ja sam ozbiljan...

A kako si ti zaključio da si dobio manju ratu struje baš zbog grafe? Prije bi rekao da si izbacio neki stari zamrzivač iz kuće 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 19:23 (ibme74).
17 godina
odjavljen
skorvy kaže...
ibme74 kaže...
skorvy kaže...
BOOMboy kaže...

u 2 godine? 

Ja sam ozbiljan...

Da ti grafa troši 100W više od prethodne i da se svaki dan u mjesecu igraš po tri sata to bi ti mjesećno iznosilo 4-5 kn.

12 godina
odjavljen
ibme74 kaže...
skorvy kaže...
ibme74 kaže...
skorvy kaže...
BOOMboy kaže...

u 2 godine? 

Ja sam ozbiljan...

A kako si ti zaključio da si dobio manju ratu struje baš zbog grafe? Prije bi rekao ad si izbacio neki stari zamrzivač iz kuće 

Samo vi zezajte, da ne krenem istraživati, vi čete biti krivi ako čovjek dobije batina a ni kriv ni dužan....

SkorvY
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice