Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.962.992
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Pozzz ekipa.Crkla mi je grafa i sadasam u potrazi za novom.Ugl od uvjek sam bio Radeon boy,ali sada zrlim malo eksperimentirati sa Nvidiom jer cisto me zanima kako bi ona funkcionirala sa mojim procom.Tako da trazim karticu od nekih 1000kuna.Mogu se protegnut za kojih jos 100kuna.Pa me zanima vase misljenje o kartici Nvidia GTX750TI OC 2Gb koja u centro.hr kosta 1000kuna.Pa me zanima vase misljenje o toj kartici.Dal se isplati ili se nadje i bolja?Bvala unaprijed...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Endymon kaže...
Pozzz ekipa.Crkla mi je grafa i sadasam u potrazi za novom.Ugl od uvjek sam bio Radeon boy,ali sada zrlim malo eksperimentirati sa Nvidiom jer cisto me zanima kako bi ona funkcionirala sa mojim procom.Tako da trazim karticu od nekih 1000kuna.Mogu se protegnut za kojih jos 100kuna.Pa me zanima vase misljenje o kartici Nvidia GTX750TI OC 2Gb koja u centro.hr kosta 1000kuna.Pa me zanima vase misljenje o toj kartici.Dal se isplati ili se nadje i bolja?Bvala unaprijed...

Na taj proc bez problema 380X/380/960 moze ici a ako si mislio u tom cjenovnom rangu 750ti je nekih 150kn skuplja od 260X a to je manje vise ista kartica.
Za 1300 se nadju polovne 380 kartice s garancijom pa razmisli a pooooprilicno su jace od 750ti/260X bar nekih 50% ako ne i vise

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan
Zanima me procesor fx-4300 s kojom bi grafickom karticom najbolje radio u cijenovnom rangu do 1600 kn?

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
IvoSplit kaže...
Zanima me procesor fx-4300 s kojom bi grafickom karticom najbolje radio u cijenovnom rangu do 1600 kn?

Za taj proc ništa više id R9 270X. A u tom rangu para, GTX 960 ili još bolje R9 380, a njih će ti bn poprilično.

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
11 godina
neaktivan
Ja sam inace ljubitelj igara kao sto su mafia 3, just cause 3, watch dogs 2 i tako tih zahtjevnijih naslova pa me zanima kako bi takve igre vrtile sljedece konf fx 4300 sa gtx 960/r9 380 ili fx 4300/r9 270x ili fx 4300/rx 470

0 0 hvala 0
12 godina
IvoSplit kaže...
Ja sam inace ljubitelj igara kao sto su mafia 3, just cause 3, watch dogs 2 i tako tih zahtjevnijih naslova pa me zanima kako bi takve igre vrtile sljedece konf fx 4300 sa gtx 960/r9 380 ili fx 4300/r9 270x ili fx 4300/rx 470

Open world naslovi kao ovi koje si naveo u pravilu traže jak CPU, tako da koju god grafičku kupio nećeš se previše usrećiti.

Ukucaj si u Youtube svoju željenu konfiguraciju i naziv igre (npr. "just cause 3 fx 4300"), pa ćeš sigurno naći što te zanima.

PSN - DeniZg80
12 godina
IvoSplit kaže...

Taj FX je slab i biti će usko grlo za grafe koje navodiš i nema smisla bacat novac na njih.

Uzmi maximalno navedenu 270x il 370-ku il njihov pandan iz Nvidie.

12 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Treba mi grafička GTX950 max. duljine 180 mm. Našao sam Gigabyte GTX 950 OC, ali je baš i nema u prodaji.

Može kakva ideja?

0 0 hvala 0
12 godina
kriger kaže...

Treba mi grafička GTX950 max. duljine 180 mm. Našao sam Gigabyte GTX 950 OC, ali je baš i nema u prodaji.

Može kakva ideja?

Asus gtx 950 mini.

PSN - DeniZg80
12 godina
neaktivan

I tu mini baš ne vidim, osim u ipon-u koji je neki mađarski web shop.

Nešto kod nas?

0 0 hvala 0
12 godina
kriger kaže...

I tu mini baš ne vidim, osim u ipon-u koji je neki mađarski web shop.

Nešto kod nas?

Kak ne vidiš? Imaš u Linksu i Protisu.

PSN - DeniZg80
12 godina
neaktivan

Fala!

0 0 hvala 0
15 godina
nicky.sl kaže...
IvoSplit kaže...

Taj FX je slab i biti će usko grlo za grafe koje navodiš i nema smisla bacat novac na njih.

Uzmi maximalno navedenu 270x il 370-ku il njihov pandan iz Nvidie.

Evo ja sam radio jednu usporedbu kad bi imao recimo fx 4300 sa kombinacijom r9 270x ili 370.Test radjen sa amd fx 8350 kojem sam iskljucio dodatne 4 jezgre igra pod testom je bila DOOM stock klok procesora i stock klok graficke. Evo slika sa api open gl 4.5 i vulkan koji sam morao slikati sa mobitelom posto neznam koji se program koristi in game screenshoot Slike

11 godina
neaktivan
A nisam ja bas zahtjevan da sve bude na ultra ali sa takvom konf bili uspio sve novije igre vrtiti barem na high?
9 godina
neaktivan

Najbolja grafička za 2560X1080 rezoluciju....za proc bottleneck ne brinem jer na godinu uzimam Zen...želimda fps bude lockan na 60 na medium_high

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Do koliko kn? Za tu rezoluciju i razinu postavki (i posebno imajući na umu buduće igre) ja bih rekao RX 480 ili GTX 1060. I naravno, odgovarale bi i starije tipa GTX 970 ili 980, R9 290/X ili 390/X, ali radije gledaj novu seriju. Sve te grafičke su tu negdje po performansama, s tim da u DX12 i Vulkan API-u AMD ima dobar porast performansi u odnosu na nVidiu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2016 23:07 (Izzy).
9 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Do koliko kn? Za tu rezoluciju i razinu postavki (i posebno imajući na umu buduće igre) ja bih rekao RX 480 ili GTX 1060. I naravno, odgovarale bi i starije tipa GTX 970 ili 980, R9 290/X ili 390/X, ali radije gledaj novu seriju. Sve te grafičke su tu negdje po performansama, s tim da u DX12 i Vulkan API-u AMD ima dobar porast performansi u odnosu na nVidiu.

Budžet je oko 2k kn gledam ova rx i gtx su skuplje ali ce iz za koji mjesec biti na njuškalu jeftinije tako da se zahvaljujem na brzom odgovoru :D

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
13 godina
neaktivan
CROGamerJosip kaže...

Najbolja grafička za 2560X1080 rezoluciju....za proc bottleneck ne brinem jer na godinu uzimam Zen...želimda fps bude lockan na 60 na medium_high

Za taj budzet rx 480 8gb nista drugo nema

13 godina
protjeran
CROGamerJosip kaže...
Izzy kaže...

Budžet je oko 2k kn gledam ova rx i gtx su skuplje ali ce iz za koji mjesec biti na njuškalu jeftinije tako da se zahvaljujem na brzom odgovoru :D

pa ako ces preko njuskala, evo ja uzeo novu gtx970 s skoro 3g gare za 1700kn! msi gaming! 1060, rx480 su pored nje totalno neisplative sljedecih godinu dana dok im cijena polovnih ne padne debelo!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
neaktivan

Malo gledam i naišao sam na ovu grafičku:

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-nvidia-650-ti-oglas-19799352

U kompu imam istu tu samo ne Ti verziju, nego klasičnu sa 1gb. Jel bi to bio možda ok upgrade za nadolazeči BF1 i novije igre (zanemarimo igranje na high)?

No najviše o svega, kopka me cijena, nekako je preniska za tu količinu memorije inače.

Bf 4 - Tonyhrv
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
tonik kaže...

Malo gledam i naišao sam na ovu grafičku:

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-nvidia-650-ti-oglas-19799352

U kompu imam istu tu samo ne Ti verziju, nego klasičnu sa 1gb. Jel bi to bio možda ok upgrade za nadolazeči BF1 i novije igre (zanemarimo igranje na high)?

No najviše o svega, kopka me cijena, nekako je preniska za tu količinu memorije inače.

Pristojno za tu cijenu zaista 

p.s. pod uslovom da tvoja ne radi da, ovo se isplati uzeti ali preci na nju sa obicne ne 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 15:59 (chaselol).
14 godina

Nema smisla, ako želiš upgrade, gledaj grafu koja će dati veći postotak u performansama, nešto tipa GTX960.

14 godina
neaktivan

Thanks dečki. Primamljivo mi je, pa da prebijem cifru sa svojom običnom verzijom. No, postoji onaj ALI, koji me kopkao a to ste mi rekli. Kasnije me čeka ponovi upgrade, jer će ova TI kaskat za ostalima. 

Bf 4 - Tonyhrv
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ljudi nasao sam graficku karticu za cijenu koja mi odgovara na dvije stranice extreme digital i ipon. Pise da je besplatna dostava pa me zanima jeli to konacna cijena ili treba jos platit PDV ili carinu ili ikakva druga davanja.

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
IvoSplit kaže...
Ljudi nasao sam graficku karticu za cijenu koja mi odgovara na dvije stranice extreme digital i ipon. Pise da je besplatna dostava pa me zanima jeli to konacna cijena ili treba jos platit PDV ili carinu ili ikakva druga davanja.

Nemoj iz Extreme Digitala.

Battlelog: Glavas_ZG
11 godina

Pozdrav!

Prije 10 dana smo kupili monitor, i dostava je bila u roku 3 radna dan, miislim 30kn poštarina, plačanje pouzečem. Ako piše da je dostava free onda bi trebala biti Pdv je uračunat u cijenu. Neki kažu da se ne kupuje u extreme digital radi garancije itd, pošto su iz Mađarske. Meni su bili ljubazni i korektni, to je moje osobno iskustvo! A i naj jeftiniji su, Lp

14 godina
IvoSplit kaže...

Stranice nisu pouzdane za kupovinu tj. reklamacija je gotovo neizvediva. Uzmi iz provjerenog dućana i uživaj.

veseli007 kaže...

Pozdrav!

Prije 10 dana smo kupili monitor, i dostava je bila u roku 3 radna dan, miislim 30kn poštarina, plačanje pouzečem. Ako piše da je dostava free onda bi trebala biti Pdv je uračunat u cijenu. Neki kažu da se ne kupuje u extreme digital radi garancije itd, pošto su iz Mađarske. Meni su bili ljubazni i korektni, to je moje osobno iskustvo! A i naj jeftiniji su, Lp

Nije problem narudžba nego je problem dok se nešto pokvari. Onda budes vidio koliko su ljubazni i korektni.

9 godina
neaktivan
Gtx 750ti2gb OC
r7 360 2g Oc

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdraav trebam pomoc u vezi kupnje graficke kartice do 1000kn
Moze bit rabljena/nova

pogledajte moj PC