Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.966.360
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Glavas_ZG kaže...
Prince-Artas kaže...
Glavas_ZG kaže...

Kolega ima 380X, one su jače od "običnih" 380ki i dolaze isključivo s 4GB VRAMa. Također slažem se da kod obične 380ke 2 ili 4 GB VRAMa ne igraju osjetnu ulogu. Da ja sad kupujem neki GPU iz 380 serije to bi obavezno bila 380X.

Da, vidio sam da ima 380X, no generalno gledajući 380 i 380X su slične kartice, performanse su im unutar 10%.

S tim da se ova od Sapphira ( R9 380 non X ) da klokat  i podic FPS u igrama ( u BF4 mi je dalo cak 15 fps-a vise ), a temperatura 3-4 stupnja veca.

Battleog - 191silvinjo
10 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Našao sam na kraju r9 270 2gb s jamstvom do 2019. za 1k kn ili r7 370 4gb s jamstvom do 9.2017. za isto 1k kn. Pretpostavljam da je bolje prvu uzeti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Karlek_19 kaže...

Našao sam na kraju r9 270 2gb s jamstvom do 2019. za 1k kn ili r7 370 4gb s jamstvom do 9.2017. za isto 1k kn. Pretpostavljam da je bolje prvu uzeti?

ma uzmi slobodno:

http://www.anandtech.com/bench/product/1037?vs=1080

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
neaktivan

Pozdrav, može li preporuka neke nove grafičke  do 1100-1200 kn, može malo i preko budžeta ako se isplati. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Beco8 kaže...

Pozdrav, može li preporuka neke nove grafičke  do 1100-1200 kn, može malo i preko budžeta ako se isplati. 

Gigabyte/MSI GTX950

11 godina
neaktivan

Pozdrav,

izgleda da mi rikava stara HD 7870, pa razmišljam što bih mogao uzeti kao zamjenu.

Trenutačna konfiguracija mi je sljedeće:

MSI B85M-E33
i5 4670K

8 gb ram

Seasonic 620W

Za novu grafu sam spreman dati 1500-2000 kn i tražim neki best buy u tom cjenovnom rangu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

R9 380X ili da sacekas dolazak RX 470

10 godina

Na kraju uzimam Inno 3d gtx 960 2gb ultra, od kolege s pceksperta, tu iz VŽ (barem nemam zafrkancije sa poštom). Za 1100kn. Još ima malo više od godine dana jamstvo. Mislim da nije loša ponuda.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 7:06 (Karlek_19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Domdom32 kaže...

Pozdrav,

izgleda da mi rikava stara HD 7870, pa razmišljam što bih mogao uzeti kao zamjenu.

Trenutačna konfiguracija mi je sljedeće:

MSI B85M-E33
i5 4670K

8 gb ram

Seasonic 620W

Za novu grafu sam spreman dati 1500-2000 kn i tražim neki best buy u tom cjenovnom rangu.

Možeš gledat R9 390 na njuškalu, ima ih za 2000kn s jamstvom. I izbjegavaj Asusove modele.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
12 godina

Na PC Ekspert lik prodaje MSI Radeon R9 390X 8GB Gaming za 1700kn... Jedino sto izgleda da nema garanciju jer nije jista naveo u vezi toga

12 godina
Karlek_19 kaže...

Na kraju uzimam Inno 3d gtx 960 2gb ultra, od kolege s pceksperta, tu iz VŽ (barem nemam zafrkancije sa poštom). Za 1100kn. Još ima malo više od godine dana jamstvo. Mislim da nije loša ponuda.

Pa i nije bas nesta ekstra ponuda, za te novce ili koju kn vise bi se moglo naci Gigavyte GTX960 sa boljim hladnjakom i duzom garancijom

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 10:04 (ibme74).
10 godina
ibme74 kaže...
Karlek_19 kaže...

Pa i nije bas nesta ekstra ponuda, za te novce ili koju kn vise bi se moglo naci Gigavyte GTX960 sa boljim hladnjakom i duzom garancijom

Kaj točno fali onom inno 3d hlandjaku s 3 venta? Pa u svakom testu odere Gigu kak je duga i široka... Ova inno radi u Witcheru na 45 ˙C.. I u nekoliko navrata sam napisao da mi sen e daje koja kuna više.. tak sam mogao uzeti i 1070.. Kuna po kuna.. ALi i ovo mi je previše za grafičku karticu..

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 11:22 (Karlek_19).
12 godina

Predpostavljam da ti je te "testove" on poslao? Googlaj sam ne dere ta Inno 3D niti jednu drugu GTX960 karticu u performansama. Imas na njusci jednu Gigabyte i jednu ASUS GTX960 za 1200kn sa 3 godine i 2 i pol godine garancije pa sad vidi sta ti je draze.

Ali tvoje pare tvoj izbor. LP

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 11:31 (ibme74).
10 godina
ibme74 kaže...

Predpostavljam da ti je te "testove" on poslao? Googlaj sam ne dere ta Inno 3D niti jednu drugu GTX960 karticu u performansama. Imas na njusci jednu Gigabyte i jednu ASUS GTX960 za 1200kn sa 3 godine i 2 i pol godine garancije pa sad vidi sta ti je draze.

Ali tvoje pare tvoj izbor. LP

Nije poslao, nego sam gledao u monitor, prije nekih 30-tak minuta. Imaju točno 2 testa na webu za tu grafu i u oba je proglašena najboljom 960. Plus nisam plačao poštu, jer frajer je 10 min biciklom od mjesta gdje radim..

Jedna 960 giga najde ispod 1150, a duga Stjepanjova je iz ED, to je ko da niti nema garanciju. Asus je iz Kutine, nije navedeno gdj je kupjena, moguće ED ili slični šoder dućan pa onda plačaj/čekaj poštu, komplikacije...

13 godina

Trenutna grafička mi je riknula (HD 7870) pa me sada zanima koja je najbolja do oko 1000 kn, ne puno više. Što se tiče igara igrao bi samo FIFA naslove, ostalo mi je nebitno. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
FileFicho kaže...

Trenutna grafička mi je riknula (HD 7870) pa me sada zanima koja je najbolja do oko 1000 kn, ne puno više. Što se tiče igara igrao bi samo FIFA naslove, ostalo mi je nebitno. 

Mozes i jeftinije r7 260x/360/750ti/950 ....

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
FileFicho kaže...

Imaš R9 270X modela po oglasima.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
9 godina
neaktivan
Kaj mislite da kupim rabljenu ati 5970 grafu.. iman quad core q8200 proc... jel bi mogla takva grafa na takav proc

0 0 hvala 0
12 godina

1. Trebat ces jako napajanje jer je ta grafa ogroman potrosac

2. Bit ce ti prisutan veliki bottleneck u novijim igrama tako da ti se ne isplati. Npr meni je u GTA 5 grafa HD6850 radila na max 60% a q8200 na 100%

9 godina
neaktivan
Onda bolje da ne uzmem...imam gtx 275 al cim skinem driverw nenogu u win 10 uci ..
11 godina
Pozdrav!

Dali netko zna koja je bolja grafička: MSI GTX 1060 GAMING X 6G GTX1060 6GB GDDR5 PCIE, ili ASUS STRIX-GTX1060-6G-GAMING GTX1060 6GB GDDR5 PCIE
Jer je razlika u par kuna, te dvije su mi zapele za oko, to bi bila invensticija za sljedeče 3,4 godine. Igrali bi na full hd monitoru, na high možda na very high postavkama, ništa klokati ili tako slično! Koju preporučujute, ili je još uvijek rano za odabir, nije da se kužim pa ako netko zna , Hvala mu😊, pozz!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Msi je ultra tiha i hladna, nemres pogrijesiti:

https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_1060_Gaming_X/

kao stvorena za taj tvoj sandy i5!

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 1 hvala 1
13 godina
neaktivan
veseli007 kaže...
Pozdrav!

Dali netko zna koja je bolja grafička: MSI GTX 1060 GAMING X 6G GTX1060 6GB GDDR5 PCIE, ili ASUS STRIX-GTX1060-6G-GAMING GTX1060 6GB GDDR5 PCIE
Jer je razlika u par kuna, te dvije su mi zapele za oko, to bi bila invensticija za sljedeče 3,4 godine. Igrali bi na full hd monitoru, na high možda na very high postavkama, ništa klokati ili tako slično! Koju preporučujute, ili je još uvijek rano za odabir, nije da se kužim pa ako netko zna , Hvala mu😊, pozz!

Investicija na duze = AMD RX 480, kakva crna nvidia nema ni dx12 hardver 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
veseli007 kaže...
Pozdrav!

Uzmi onu koja ima viši takt ili onu koja ti se izgledom više sviđa jer sve to jaaako slično.

10 godina

Uzeti R9 Fury za 2800kn ili čekati nereferentnu RX480? Trebam li jače napajanje za Fury?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Veća je mogućnost da taj i7 bude BN-ao Fury nego 480, ja bi bolje išao na 480 jer je kod mene i7 870 na 3,8 BN-ao R9 290.

9 godina
protjeran

Ovaj i7 920 je velik potrosac, a jos si ga i klokao, a uz to je i bottleneck za r9 fury tako da bi radije ustedio pa uzeo RX 480 4GB neki custom model kada stigne.

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
Pozdrav!

Kako to mislite da nema dx12, piše na specifikacijama da ima Microsoft dx 12, ako sam dobro skužijo i dali je to to. Ako sam šta pogriješio ispravite me, da ne kupim pa da nemogu igrati igre u dx12, jer je to je ipak budučnost, stvarno se ne kužim. Ako možete malo pojasniti, hvala! Lp
10 godina
Offtopic (?)
Pozdrav. Trenutna grafa (r7 265) je u servisu. Zanima me, ako mi ponude drugu grafu iste cijene a ja malo nadoplatim i uzmem gtx 960(najjeftinija je gigabytova ix neka, ono malo izdanje), hoce li biti problema kad ju stavim u racunalo, mislim na drivere, bios i tako to.
Hvala!
Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it. http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/Llamaboy_Cro/stats/1228616394/pc/
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nemoj uzimati tu IX verzije, uzmi si onda najjeftiniju normalnu verziju od MSI ili Gigabyte. 

Na komou bi u tom slucaju morao pobrisati drivere od r7 265 i staviti drivere za GTX960

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 22:03 (ibme74).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice