Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.963.255
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Planiram uzeti i3-6100 3,7GHz i uz njega gtx 750 ti.Ima li nesto mozda bolje za tu cijenu (1000kn)?hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Nope, GTX750Ti je do 1.000kn best buy, eventualno da se jos malo ispruzis i uzmes GTX950

13 godina
neaktivan

vidim da je razlika u nekih 200kn pa onda mozda uzmem i 950 ako vrijedi toga? Koja je razlika sto se proizvodaca tice,vidim najjeftinija 950 je od gainwarda

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

vrijedi svakako što se razlike u performansama tiče.

uzmi od MSI ili Gigabyte jer doalze sa dobrim hladnjacima i 3 godine garancije.

13 godina
neaktivan
veseli007 kaže...
Pozdrav!

Kako to mislite da nema dx12, piše na specifikacijama da ima Microsoft dx 12, ako sam dobro skužijo i dali je to to. Ako sam šta pogriješio ispravite me, da ne kupim pa da nemogu igrati igre u dx12, jer je to je ipak budučnost, stvarno se ne kužim. Ako možete malo pojasniti, hvala! Lp

Kratko i jasno, AMD kartice imaju boost performansi u DX12 koji je i vise nego ocigledan, dok nvidia dobije 1-2% ili cak izgubi!

3 generacije stara 7950 je i danas bolji izbor nego grafa tipa gtx 960 jer ce raditi bolje u DX12 od 960 i to su cinjenice.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina

Pozz!

Hvala na odgovoru, dali to znači da sa gtx1060 neče moči igrati u dx12? Ili če samo biti slabija od Rx480 za tih 1-2% i šta to znači boost performansi, ako je slabija za tih 1-2% onda bim ipak uzeo gtx1060, nekako mi zvuče stabilnije, jača, pouzdanija ili se mozda varam. Gledao sam na youtube i gtx1060 je za 10% brža, tiša i manje troši, kažu da se Rx480 isplati jer če bolje raditi u dx12, pa je bolja na duže staze a i jeftinija je. Trebamo grafičku za duži period, pošto imamo nvidia-u i nema frki sa njom, samo bi prešli na jaču. Hvala na odgovoru, nadam se da nisam previše dosadan! LP 

13 godina
neaktivan

Razlika je ~5% ne 10% uzmes aftermarket grafu sa 3 godine garancije i miran si.

Pogledaj benchmark neke igre gdje se testira u dx11 i dx12, amd grafe profitiraju znatno vise u poredjenju sa dx11 na dx12, dok nvidia ili dobija 1-3% ili gubi isto toliko... 

11 godina

Profitira AMD da, ali 1060 je u startu jaca i dobro se nosi u DX12 pa su u DX12 vise manje izjednacene. AMD najvise profitira u Vulkanu. 1060 je jaca koliko i skuplja, cca 10% u DX11/12. Vulkan cemo jos vidit kad izadju druge igre osim Dooma, ali AMD bi trebao zadrzati prednost u tom APIju. Tu su jos faktori kao OC, potrosnja, CUDA jezgre ak trebaju za posao itd. i naravno cijena.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 20:18 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Profitira AMD da, ali 1060 je u startu jaca i dobro se nosi u DX12 pa su u DX12 vise manje izjednacene. AMD najvise profitira u Vulkanu. 1060 je jaca koliko i skuplja, cca 10% u DX11/12. Vulkan cemo jos vidit kad izadju druge igre osim Dooma, ali AMD bi trebao zadrzati prednost u tom APIju. Tu su jos faktori kao OC, potrosnja, CUDA jezgre ak trebaju za posao itd. i naravno cijena.

Ne treba gledati referentne, razlika na nereferentnim je 5% a negdje je i 480 jaca od overclockane 1060.
Sacekati jos par dana da izadju svi testovi kako treba ali suma sumarum razlika je nikakva, 4gb model rx 480 je best buy bez konkurencije jos ako bude ispod 2000, sreci nigdje kraja.

Ako mu trebaju cuda, tu je bolje onda 970 uzeti zbog veceg broja cuda cora ako se ne varam 

11 godina

Hebiga, nereferentna 480 se jedva clocka, dok 1060 ima jos prostora i onda opet bude 10% prosjecno razlike. To je skroz ok posto kosta vise od 10%. Po meni su obje super za 1080p 60fps, a dao bih prednost AMDu ponajprije radi puno jeftinijih FreeSync monitora. 

Jedina 480 dostojna kupnje za sada je kolko vidim Sapphire Nitro verzija, ali treba ih jos dosta sacekati kao i 1060...

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 20:34 (The_Fichek).
12 godina

Ljudi, pa covik ne zna sto kupuje i nece klokati ni pod razno.

Koju god uzme nije pogrijesio, ali preferirajuci AMD savjetujem non-ref rx480, bas kako je kolega rekao, prvenstveno zbog freesynca i par stvarcica...

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

MOMCI POZDRAV!

Trebam sto prije odgovor jer u ponedljekan napokon idem rijesiti pitanje, ovako graficka mi je vrisnula i javili su mi iz trgovine da mogu uzeti zamjensku za 1750kn konkretno trgovina je ADM pa vas molimda mi preporucitie neku najbolju za te novce, za sada sam imao dvije radeonke koje su krepale jako brzo pa si nekako premisljam mozda NVIDIA jer je pouzdanija sto vi mislite o tome? molim vas da mi date ono neki vas sud best buy za te novce hvala unaprijed :=)!

0 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav!

Iako je 39 kuna preko buđeta, uzeo bi sapphire nitro R9 380 4gb, ako je to problem, onda je MSI R9 380 2gb za 1740kn best buy.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

A sta kazete momci na ovu ova mi zapela za oko Grafička kartica ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5, 2 GB DDR5, 128-bit, 1253/7200 MHz ?1785kn nije problem novac..

0 0 hvala 0
11 godina
Totalno neisplativo, sacekaj jos tjedan dva i za 200kn vise kupi custom amd 480 4gb, npr. Sapphire Nitro ili koja ce vec biti dostupna. To je skoro 50% jaca grafa od 380 i 960.
Moj PC  
9 0 hvala 0
9 godina

je samo me zanima dali ce mi dat da cekam jso tjedan dana..to je jedno a drugo imam napajanje xfx450w pa ne znam ni dal ce mi komp to moci gurati proc je i5

11 godina
Moci ce gurat ;)
11 godina
neaktivan
Ljudi budet mi je 1600kn za te novce me zanima kakvu graficku i RAM mogu uzeti te koliko treba cekati da pojeftine graficke kartice?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozz ekipa,

Treba mi najbolja kratica do 1500-1550 kn u bilo kojem shopu u Hr.

Hvala. 

0 0 hvala 0
12 godina

Koji procesor i koje napajanje?

Gledaj si MSI / Gigabyte GTX960 ili XFX / Sapphire R9 380

P.S

Ne kupuj u Iponeu i Edigitalu

EDIT:

To je što se trenutno novih tiče, ako ćeš čekati ili uzimati polovnu onda ovo što je kolega ispod napisao...

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2016 14:24 (ibme74).
11 godina

Jedino u Mall.hr moze kupit Nitro 380 za malo visu cijenu, a u Futuri taman te verzije gtx 960, no sa 2GB VRAMa i za tu cijenu i u ovo vrijeme mislim da nije neka kupnja. Mozda bolje cekati rx 470 ili gtx1050 ili kupiti polovno 380 ili 380X ili 960..

11 godina
neaktivan
Kada one izlaze

0 0 hvala 0
16 godina

RX 470 bi trebala izaći tijekom 8. mjeseca, a GTX 1050 pred kraj godine ako se ne varam.

11 godina
neaktivan
A kolika ce biti cijena?
16 godina

Ja mogu samo reći po svojim nahođenjima, a to ne mora biti istina. Dakle, RX 470 oko 1500 do 1800 kn max., i to one razvikanije verzije i brandovi. A GTX 1050 (pretpostavljam nešto jača od RX 470) bi mogla biti oko 1800 do max. 2000 kn. Ne više i to u početku, a kasnije će pasti cijene.

10 godina
odjavljen
IvoSplit kaže...
A kolika ce biti cijena?

Bit će previsoka, prema cijenama skupljih modela Nvidia je digla cijenu za jednu kategoriju uz porast performansi zapravo nismo dobili ništa, tako da ništa ne treba ni kupit, pogotovo od Nvidie, izbacuju zastarjele overklokane Maxwell kartice sa natpisom Pascal, treba uzeti AMD svakako, minimalno sa 4GB gddr5.

Battlelog: Glavas_ZG
13 godina
neaktivan

Evo dobre ponude za grafu 

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ja sam ljubitelj amdovih kartica pa bih mogao pricekati do izlaska RX 470 ako ce biti te cijene i ako ce doci u Hrvatsku do 9 mjeseca.

0 0 hvala 0
12 godina

Cijeli vikend sam na Ebayu hvatao AMD R9 280x, ali su sve išle preko 100 funti + dostava, što mi je bilo previše.

I onda sam maloprije polu-slučajno uhvatio na bidanje ovakvu Asus GTX 770, za 100 funti (80+20 dostava).

Znam da sad nema kajanja, ali ne znam jesam li možda ipak previše dao love za karticu sa upitnom dx12 podrškom.

Mišljenja?

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2016 23:51 (DeniZg).
13 godina
neaktivan

To joj je i stvarna cijena. Kontaktiras asus custommer support za world wide warranty i miran si 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice