Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.948.384
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
britva kaže...

da napajanje je neko no name 420 w ili 450w nisam sad siguran,, znaci da nemoram jos i to kupovati ,, jel posto imam i ext hdd koji najvise koristim

Uzmi gtx 750 ti jer je mali potrošać i to je maximalno što bi ja stavio na taj procesor.

13 godina
neaktivan
Remzi kaže...

britva koliki ti je budžet za grafu?

jurica_82 od nove ti se isplati za 1300 gtx950, a polovna 280/280x

Hvala puno, to bi bilo najbolje do te cijene?.... a što kažete na XFX R9-270A kako se čini ta grafička odnosno dali je isplativa za neku budućnost.. jeftinija je pa me zanima. Ako ih usporedimo koja je razlika?

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 13:24 (jurica_82).
13 godina

jurica_82 imaš jednu polovnu r9 270 za 950kn ili r9 270x za 1000, obje s garancijom

12 godina
Remzi kaže...

jurica_82 imaš jednu polovnu r9 270 za 950kn ili r9 270x za 1000, obje s garancijom

I obje su vjr rudarile, pogotovo ova R9 270x :) a ako slučajno misliš na oglase onoga "švabe" što ima sve moguće grafičke tip je malo sumnjiv, tako da ako ne možete otići i vidjet to prije nego što kupujete, bolje preskočite:)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 13:42 (ibme74).
13 godina
neaktivan

A jel se isplati ta grafička nova ili polovna svejedno, vidim da ne dođe puno u dučanu. Koja je bolja gtx950 il ona?.. Nisam zahtjevan gamer ali htio bih sada kad kupim da barem mogu igrati 2-3 godine novije igre .. svakako ne očekujem da sa toliko uloženih novaca igram na full high detaljima ali da ugodno mogu igrati..

12 godina
jurica_82 kaže...

A jel se isplati ta grafička nova ili polovna svejedno, vidim da ne dođe puno u dučanu. Koja je bolja gtx950 il ona?.. Nisam zahtjevan gamer ali htio bih sada kad kupim da barem mogu igrati 2-3 godine novije igre .. svakako ne očekujem da sa toliko uloženih novaca igram na full high detaljima ali da ugodno mogu igrati..

A ono tu su, neke igre će ti davati bolji FPS na R9 270 neke na GTX950, sad to ti je više stvar izbora, nećeš pogriješiti  ni s jednom.

12 godina
ibme74 kaže...
jurica_82 kaže...

A ono tu su, neke igre će ti davati bolji FPS na R9 270 neke na GTX950, sad to ti je više stvar izbora, nećeš pogriješiti  ni s jednom.

950 je u većini slučajeva jača grafa i od 270x, a kamo li od 270

koje su to "neke" igre koje rade bolje na 270? to još nisam vidio niti u jednom testu

imaš ovdje testove, doduše treba uzeti u obzir da je msi verzija tvornički klokana, ali ionako neće nabavljati stock verziju i ta je grafa fantastični ocer i trenutno puno bolji izbor za minimalno veću cijenu od 270-tke

https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_950_Gaming/

EDIT:

još da napomenem, ako će se koristiti kakav slabiji procesor, amd grafe imaju gadnih problema s cpu overheadingom i nvidia je u tom slučaju puno bolji izbor

ako je proc barem neki i5 onda je pitanje overheada nebitno, ali opet je u ovom slučaju 950 dosta jača od 270

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 14:47 (picajzla0707).
13 godina
ibme74 kaže...
Remzi kaže...

I obje su vjr rudarile, pogotovo ova R9 270x :) a ako slučajno misliš na oglase onoga "švabe" što ima sve moguće grafičke tip je malo sumnjiv, tako da ako ne možete otići i vidjet to prije nego što kupujete, bolje preskočite:)

Švaba nema garanciju, i vjv jesu rudarile pa ih dobiva jeftino, ima jedna giga 270 i 270x hawk s garom, na te sam mislio

13 godina
neaktivan
jurica_82 kaže...

Pozdrav, koja bi bila najbolja -> najjača grafička za gaming do 1250 kn. Hvala lp

Polovna 280 sa garancijom ~ 1350kn ali zavisi kakvo napajanje imas/procesor. 

britva kaže...

da napajanje je neko no name 420 w ili 450w nisam sad siguran,, znaci da nemoram jos i to kupovati ,, jel posto imam i ext hdd koji najvise koristim

Ne isplati ti se davati vise od 400kn za grafiku na toj konfi a pogotovo sto igras wot, 7750 trosi jako malo, sve igre uredno pokrece i nece biti problema sa procesorom, sve iznad tj jace bi imalo strasnih problema sa bottleneck jos i ako ti je kinez napajanje pun kofer problema bi moglo biti. Malo ulozi, jedna polovna 7750 sa GDDR5 memorijom obavezno i to je to. Nek te ne brine jel ima 1 ili 2 venta, ta grafa svejedno radi na malim temperaturama.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

naso sam dvije razlika je 200 kn al ja kao neki polulaik nevidim drugu razliku eto linkovi ako tko moze objasniti jel bi se to uopce osjetilo na igranju ,, napominjem da igram iskljucivo WOT http://www.gainward.com.tw/main/product/vga/pro/p00972/p00972_datasheet_2205636ca894f5e4.pdf?s=608

http://www.gainward.com.tw/main/product/vga/pro/p00939/p00939_datasheet_191353855c4a1206b.pdf?s=719

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ta grafa sto ti kazes vjerojatno govoris o polovnoj pa na kompu imam jednu sto vrti wot 9500gt al na najmanjem minimumu grafike igrice,, osim toga nemam bas dobrih iskustava s kupovinom polovnih nova ima garanciju a polovna isto ima dok si platio poslje vise nema,, zato bi isao na novu pa i par sto kuna vise neigra bitnu razliku,, 

13 godina
neaktivan

Ovako nesto samo ako ima urednu garanciju te polovne se nadju u tom rangu do 500kn sa dvije god garancije i vozi, jer su nove po 700+ sigurno

kazem ne isplati ti se dati vise od 500kn za grafu, zato ti i kazem polovna i nadje se uvijek sa garancijom

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

ako igraš wot prodaj kaj imaš, kupi si nekog haswell pentiuma i neku 7770 i profitirat ćeš u wotu više nego sa bilo kojom grafom

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
ibme74 kaže...
jurica_82 kaže...

950 je u većini slučajeva jača grafa i od 270x, a kamo li od 270

koje su to "neke" igre koje rade bolje na 270? to još nisam vidio niti u jednom testu

imaš ovdje testove, doduše treba uzeti u obzir da je msi verzija tvornički klokana, ali ionako neće nabavljati stock verziju i ta je grafa fantastični ocer i trenutno puno bolji izbor za minimalno veću cijenu od 270-tke

https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_950_Gaming/

EDIT:

još da napomenem, ako će se koristiti kakav slabiji procesor, amd grafe imaju gadnih problema s cpu overheadingom i nvidia je u tom slučaju puno bolji izbor

ako je proc barem neki i5 onda je pitanje overheada nebitno, ali opet je u ovom slučaju 950 dosta jača od 270

R9 270 dođe 1300 kn, a gtx 950 kojih stotinjak i nešto kuna više. Ako je tak bolja onda ću svakako ići na nju. Samo da provjerim koju verziju bi bilo bolje uzeti tj nije da bi išao na verzije od 1500+kn.. uzeo bih ovu dali je ta ok, ako ne onda koju od ove tri sa slike?.. A ostatak konfe bi bio AMD X8 8300 procesor, matična gigabyte 970a-ds3p.

i još pitanje u usporedbi sa R9 270 kakva je R7 370?

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 17:52 (jurica_82).
16 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Ovako nesto samo ako ima urednu garanciju te polovne se nadju u tom rangu do 500kn sa dvije god garancije i vozi, jer su nove po 700+ sigurno

kazem ne isplati ti se dati vise od 500kn za grafu, zato ti i kazem polovna i nadje se uvijek sa garancijom

nova je 770 kn tak nest al nekontam svi kazu da su atijeve losije za igrice ,, a bolje za filmove pa sad sta raditi

13 godina
neaktivan
britva kaže...

nova je 770 kn tak nest al nekontam svi kazu da su atijeve losije za igrice ,, a bolje za filmove pa sad sta raditi

Za 550kn nema bolje grafe kupiti od r7 250 ako ta ima garanciju (buduci kakav je ostatak te konfiguracije). Kratko i jasno 

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 18:01 (chaselol).
13 godina

jurica_82 GTX 950 bilokoju uzmi, a da ima 3 god. garancije. 370 je puno slabija od 270, gtxica je ipak najbolji izbor.

Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
Pozz,
Koja bi najbolja grafa za gaming bila s procesorom amd a4 7300, napajanje je odlicno 650W antecovo. Mogu ici negdje do 1700kn max.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Procesor je amd a6 7400k, tek kasnije sam primjetio sry
13 godina
protjeran
HolyPotato kaže...
Procesor je amd a6 7400k, tek kasnije sam primjetio sry

pa s obzirom da cpu nije bog zna sta, zemi si ovu gtx960, fino ces se

!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.12.2015 0:22 (Stjepanj).
12 godina

Bolje mu je dati još 50kn pa uzeti s 3g jamstva

Došla su vremena da se mora paziti tko više daje kakvo jamstvo.

1 0 hvala 1
13 godina

Koju grafu kupiti u ovom slucaju?

Imam i5 2500k, ne znam koji mu je oc potencijal, nikad probao jbg.. tak da igrao bi na stock, e sad me zanima neka grafa da nebude bottleneck, novac nije bitan, zato i ne zelim kupit nesto prejako a da ju nemogu full ni iskoristit, planiram igrat na sto ljepsim detaljima mogucim recimo witchera, bf4, arma 3, etc

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.12.2015 14:14 (kameni_zg).

0 0 hvala 0
12 godina
kameni_zg kaže...

Koju grafu kupiti u ovom slucaju?

Imam i5 2500k, ne znam koji mu je oc potencijal, nikad probao jbg.. tak da igrao bi na stock, e sad me zanima neka grafa da nebue botleneck, novac nije bitan, zato i ne zelim kupit nesto prejako a da ju neogu full ni iskoristit, planiram igrat na sto ljepsim detaljima mogucim recimo witchera, bf4, arma 3, etc

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=gtx+970+

16 godina
neaktivan

sad za nekog mozda glupo pitanje

http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/NF6-GLAN/ ova maticna ima PCI express x16 a htio sam staviti ovu graficku zato sto je trenutno povoljna i kad budem mijenjao ostatak kompa(kad skupim pare) http://xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-r7-300-series/amd-radeon-r7-360-core-edition-r7-360p-2sf5 pise u spec da je PCI-E 3.0 e sad hoce li to ici  ili ne.. Hvala 

0 0 hvala 0
12 godina
britva kaže...

sad za nekog mozda glupo pitanje

http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/NF6-GLAN/ ova maticna ima PCI express x16 a htio sam staviti ovu graficku zato sto je trenutno povoljna i kad budem mijenjao ostatak kompa(kad skupim pare) http://xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-r7-300-series/amd-radeon-r7-360-core-edition-r7-360p-2sf5 pise u spec da je PCI-E 3.0 e sad hoce li to ici  ili ne.. Hvala 

hoće

9 godina
Hvala, budem uzeo onda gtx 960-ku
9 godina
neaktivan

Pozdrav, koja je najača grafička koju moje napajanje može podržati(LC6460gp3 -green power 460W)

HD7870 je radila, sad me zanima jel može GTX 960 ili radeon R9 280 radit?

procesor amd fx 4100 black edition

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.12.2015 15:13 (Emixman1).

0 0 hvala 0
14 godina
Emixman1 kaže...

Pozdrav, koja je najača grafička koju moje napajanje može podržati(LC6460gp3 -green power 460W)

Stavi si GTX 960 i bez brige si.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
13 godina
neaktivan
Remzi kaže...

jurica_82 GTX 950 bilokoju uzmi, a da ima 3 god. garancije. 370 je puno slabija od 270, gtxica je ipak najbolji izbor.

išao bih na ovu (slika) to je ok?

15 godina

cjenovni rang 1600 - 1700 kn, dali je ovo ok izbor?

426018336-3392GAINWARD Video Card GeForce GTX 960 OC GDDR5 2GB/128bit, 1165MHz/7000MHz, PCI-E 3.0 x16, HDMI, DP, 2x DVI-I, Cooler(Double Slot), Retail24

3 1.382,51VPC 
ne tražim za ništa prezahtjevno. Company of Heroes 2, možda na steam-u piknem GTA 5, ne plejam nužno u 1920x niti ne tražim max postavke.
dakle neki srednji segment, thnx

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice