Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.985.215
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
cetverooki kaže...

Ali ja Vas opet molim da mi odgovorite, da li je velika razlika u perfomansama, izmedju dve katrice gtx 950 i gtx 960? Nikako mi to ne odgovarate. Mozete li mi slikovito objasniti razliku, da li ta razlika u buducnosti vrijedi tih 60tak eura vise?

Kad budem htio nadogradjivati komp pitacu posebno.

Moja greska, razlika je 10-15% iskreno ne vrijedi tih 60tak eura vise posto ako ova grafa vrti igru na 45fps (950) dodatnih 15% je 52-53fpsa u najboljem slucaju (960).

950 je sweet spot za kupovinu danas, jace od toga tipa 280X bi trazilo i jace napajanje.

Skok od 10-15% performansi je zaista minoran, ide se na 25-30% obicno gdje se nalazi 280X kartica.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.10.2015 14:25 (chaselol).
15 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...

Da, 60 FPS na nekim medium postavkama u novim igrama, i to je jedan veliki ako...

Ja od igara igram WOT i poceo sam Armored W. koji je zahtjevniji. Ja to trenutno igram na konfiguraciji koju sam naveo sa HD 4850 i ovo mi radi zadovoljavajuce. Ja predpostavljam da je gtx 950 jaca od ove koju imam i nju mogu dobiti za 160eura, a gtx 960 za 220.  Ja znam da kad bi kupio gtx 970 vidio bi poboljsanje u perfomansama, ali razliku izmedju 950 i 960 za 15 %, koju je korisnik naveo, meni nije vrijedna tih 60 eura, jer smatram da su graficke iovako preskupe. Kupio bi i gtx 750 za 125 eura ali sam vidio da je dosta slabija, a i generacijski kasni.

Ja sam mislio da je r7 370 jaca od gtx 950, a cjena im je slicna, ali ste me gore razuvjerili da je gtx 950 bolji izbor.

Hvala Vam sto ste mi razbili nedoumicu...

13 godina
opasni kaže...

zanimam me koju bi mi graficku preporucili negdi do 1000kn 

r7 260x

gtx 750ti

14 godina
Filip720 kaže...
cetverooki kaže...
chaselol kaže...

960 ima identicnu potrosnju kao ta 4850 ali ozbiljno razmisli da to zamjenis u buducnosti.

Ali ja Vas opet molim da mi odgovorite, da li je velika razlika u perfomansama, izmedju dve katrice gtx 950 i gtx 960? Nikako mi to ne odgovarate. Mozete li mi slikovito objasniti razliku, da li ta razlika u buducnosti vrijedi tih 60tak eura vise?

Kad budem htio nadogradjivati komp pitacu posebno.

Znači ovako,

Gtxica 950 oc za nju ti treba 350w napajanje minimalno ima stabilno 60 fpsa na 1080 rezoluciji ako mislis nesto igrati snjom zato sto je za tu cijenu uredna graficka,

gtx 960 mini za nju ti minimalno treba 400w napajanje, ali ona ti je stabilnija i jača tako da u budućnosti ako ikad budes igrao na 1440 ona ti je bolji izbor naravn, 960 više iskorištava ta 2gb nego 950 ona uzima 120w a gtx 950 90w 

oboje imaju dx12 i opengl 4.5 sve u svemu 960 je bolja i to je zaključak, a na tebi je da odlučiš koja ti više treba.

Nemoj pisat takve gluposti, još će ti netko i povjerovat.

17 godina
odjavljen
Vodič za odabir grafičke kartice

Imao sam kloknutu GTX 760 što je oprilike isto kao i  GTX 950 i jedan AC Unity ili Dying light su bili praktički neigrivi na full hd bez obziora na detalje, pogotovo Unity., znači baš teže trzanje i zastajkivanje. Sa  kloknutom GTX 770 koja je nešto jača od GTX 960 te su igre "proradile" čak sam diazo i detalje sa srednjih na više. Brijem da je GTX 950 pre slaba grafička za minimum ugodnog igranja u nekim trenutnim naslovima, a GTX 960 minimum dovoljna kad je nvidija u pitanju.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
XXX kaže...

Imao sam kloknutu GTX 760 što je oprilike isto kao i  GTX 950 i jedan AC Unity ili Dying light su bili praktički neigrivi na full hd bez obziora na detalje, pogotovo Unity., znači baš teže trzanje i zastajkivanje. Sa  kloknutom GTX 770 koja je nešto jača od GTX 960 te su igre "proradile" čak sam diazo i detalje sa srednjih na više. Brijem da je GTX 950 pre slaba grafička za minimum ugodnog igranja u nekim trenutnim naslovima, a GTX 960 minimum dovoljna kad je nvidija u pitanju.

Pa bas zbog tog i pitam, da ne zalim poslije, ipak nije mi do razbacivanja novca. Ja ne igram nista drugo osim WOT i Armored Warfare i znam da cu da osjetim razliku  u ove dve igra kad je ugradim u komp. 

Meni nije od nekog znacaja da te igra rade  na maximumu, ali hocu da radi bolje nego sa ovom hd 4850 gdje i sad obe igra rade sa minimum 60fps na mediumu pri rezoluciji 1680x1050. AW vec mao teze ali radi, ipak ovo je igra koja je u beti.

Volio bi ja jacu graficku, ali zbog konfiguracije i napajanja koje imam trazim da prodjem sto jeftinije, a dobijem nesto sto ce raditi. Sama nadogradnja mog kompa, ako se upustim, je isto kao kupovina novog.

Ako kazes da ce raditi kao i gtx 760, ja cu biti zadovoljan. E sad posto je gtx 750ti jos jeftinija (dobro im je pala cjena sad), da li je ona puno slabija graficka od gtx 950. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.10.2015 16:39 (cetverooki).
16 godina
neaktivan
XXX kaže...

a di nađe ta dva "škarta" od igara za test. tu su se lomile i jače karte zbog "optimiziranosti"... moja bivša 560ti je umrla na tim igrama. zvučila je ko mlažnjak i ona i napajanje, a na grafičkoj je bio artic accelero extreme 3... vražje igre.

14 godina

Pa ako ti je dobro s HD 4850 onda će ti bit genijalno i sa GTX 750 Ti. Slabija je od GTX 950 daljnjih 20-ak %.

15 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

a di nađe ta dva "škarta" od igara za test. tu su se lomile i jače karte zbog "optimiziranosti"... moja bivša 560ti je umrla na tim igrama. zvučila je ko mlažnjak i ona i napajanje, a na grafičkoj je bio artic accelero extreme 3... vražje igre.

Pa sta ja znam Wot kako sam poceo igrati, nista mi drugo nije zanimljivo i pored svih mana koje ima. Svidja mi se taj nacin igranja. Ovaj AW je tek krenuo, ima mana i nije mi jos igriv kao WOT ali se da tjerati, valjda ce to upeglati.

Ja sam sa tom HD 4850 igrao sa Athlon 64 X2 6000+ i to se vuklo trzalo i svasta nesto, bukvalno nezadovoljan, Za mizerne pare nadjem komp sa i7 3770 i on je takav kakav je. Kad sam ugradio ovu karticu u njega to je sve poletilo, fps preko 100 sto nikad nisam imao.

Tih 20% za nekih 25 do 30 eura mi znaci na gtx 950, jos ima podrsku za directx 12 iako ne znam koji ce mi. Znaci i tehnoloski je ispred ove gtx 750. Ne mogu da zamislim onda sta cu da dobijem kad stavim tu gtx 950. Ali 15 posto ne gtx 960 za 60 eura je previse.

Hvala jos jednom svima,

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.10.2015 17:07 (cetverooki).
12 godina
neaktivan

Ma nije on nista rekao za te igre u smislu gameplaya. Nitko tebi ne brani da ih igras, dapace. On je mislio na to da WOT nije bas optimiziran i nije neko mjerilo koliko je grafa dobra.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...

Ma nije on nista rekao za te igre u smislu gameplaya. Nitko tebi ne brani da ih igras, dapace. On je mislio na to da WOT nije bas optimiziran i nije neko mjerilo koliko je grafa dobra.

Shvatio sam sustinu njegove poruke. Volio bi jacu graficku na ovaj procesor ali to prelazi moje mogucnosti. Tu razliku u cjeni mogu da uklopim i neki monitor, ja zadovoljan.

16 godina

Kupi onda GTX 950. Za WoT je preporučena grafička GTX 660. I ta igra traži što jaču procesorsku jezgru, a ti to imaš. Tako da će igra letjeti na max. postavkama. To je moja pretpostavka.

16 godina

Ovisno o izvedbi od 1300-1900 kn. S tim da se već od 1600 kn može naći GTX 960. Tako da bi bilo dobro gledati izvedbe od Gigabytea-a sa 1 ili 2 ventilatora koje koštaju otprilike 1300-1400 i nešto sitno kn. Asus i koliko vidim posebno MSI koštaju 1500 -1900 kn.

11 godina
cetverooki kaže...
XXX kaže...

Pa bas zbog tog i pitam, da ne zalim poslije, ipak nije mi do razbacivanja novca. Ja ne igram nista drugo osim WOT i Armored Warfare i znam da cu da osjetim razliku  u ove dve igra kad je ugradim u komp. 

Meni nije od nekog znacaja da te igra rade  na maximumu, ali hocu da radi bolje nego sa ovom hd 4850 gdje i sad obe igra rade sa minimum 60fps na mediumu pri rezoluciji 1680x1050. AW vec mao teze ali radi, ipak ovo je igra koja je u beti.

Volio bi ja jacu graficku, ali zbog konfiguracije i napajanja koje imam trazim da prodjem sto jeftinije, a dobijem nesto sto ce raditi. Sama nadogradnja mog kompa, ako se upustim, je isto kao kupovina novog.

Ako kazes da ce raditi kao i gtx 760, ja cu biti zadovoljan. E sad posto je gtx 750ti jos jeftinija (dobro im je pala cjena sad), da li je ona puno slabija graficka od gtx 950. 

Evo da te malo utjesim,ja sa ovim mojim kompom phenom II x4 940,6 gb rama i hd 7770 guram wot na medium/high na solidnih 40-60 fpsa naravno rezolucija je 1360x768.

Dakle ti bih sa gtx 950 trebao sve na high igrati na nekih 50-60 fpsa

12 godina

Nvidia GeForce GTX 960 2GB vs 4GB review

How much VRAM do you actually need?

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-nvidia-geforce-gtx-960-2gb-vs-4gb-review

po ovim benchmarcima nema nikakvog razloga trositi vise novaca na 4gb verzije..

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo da te malo utjesim,ja sa ovim mojim kompom phenom II x4 940,6 gb rama i hd 7770 guram wot na medium/high na solidnih 40-60 fpsa naravno rezolucija je 1360x768.

Dakle ti bih sa gtx 950 trebao sve na high igrati na nekih 50-60 fpsa

Imam ja tu HD 7770 i solidna kartica za moje potrebe, ali mi se Armored  rusi cim udjem u garazu, pokusao sam sva rjesenja koja sam nasao na netu, ali nece. Greska koju izbaci je dxgi_error_device_removed 0x887a0006, poslije par sekundi provedenih u garazi. 

Wot radi samo tako i sa ovom hd 4850, ali desava se kad sam u guzvi da ne vidim desavanje kako bi trebalo ili ja tad imam  slabije reflekse. Nije mi ovo problem u Wotu, ali u Armored mi smeta uzasno. Ma preporodio sam se kad sam uzeo ovaj i7 poslije amd x2.

Iskreno posle svih zavrzlama sa net frameworkom, volio bi da predjem na gforce karticu, pa nek je dosta slabija. Nadam se kad legne isplata da cu prvog gtx950 imati u svom kompu.

17 godina

Koja bi bila nabolja grafa za do 1000 kn (maksimum maksimuma 1100) u adm-u, za:

Intel Core i3-4170

Asrock H81M-HDS

Fortron Hexa+ 400 ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sutra idem u shopping pa bih vas molio preporuku za novu graficku do 2500 kn max s uvjetom da je raspoloziva odmah u Slav. Brodu u links trgovini. Uzimati cu na rate tako da njuskalo mi ne ulazi u odabir.

http://www.links.hr/?option=katList&id_kategorija=0518&naziv=graficke-kartice

ProcessorIntel(R) Core(TM) i5-2320 CPU @ 3.00GHz
Number of Cores 4

Graficka - AMD Radeon HD 6850 1GB GDDR5 PCIE

Napajanje je ovo:

http://www.njuskalo.hr/image-w920x690/kucista/coolermaster-rs-460-pcap-i3-460-w-slika-41235322.jpg

Memorija - Kingston DDR3 8 GB

Maticna ploca : ASRock P67 Pro

Ukoliko smatrate da je napajanje preslabo za neku od preporucenih graficki, uzet ce se i napajanje onda. 

0 0 hvala 0
14 godina

Napajanje je slabo, ako ne mislis mijenjat napajanje onda gtx 960, a ako mislis radeon r9 280x

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
3 0 hvala 3
16 godina
Doc kaže...

Koja bi bila nabolja grafa za do 1000 kn (maksimum maksimuma 1100) u adm-u, za:

Intel Core i3-4170

Asrock H81M-HDS

Fortron Hexa+ 400 ?

Još se malčice maksimiziraj, ne kupuješ grafu svaki dan, a za 15kn više dobiješ tišu grafu.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Gigabyte+GTX750Ti+OC+2048+GDDR5+128bit

13 godina
neaktivan

Hvala! Vidim raspolozivo dosta vrsti GTX 960 kartica (koju od ponudenih)? Dok nemam raspolozivo r9 280x u Linksu u Slav. Brodu? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2015 16:54 (Tony999).

0 0 hvala 0
16 godina
Tony999 kaže...

Hvala! Vidim raspolozivo dosta vrsti GTX 960 kartica (koju od ponudenih)? Dok nemam raspolozivo r9 280x u Linksu u Slav. Brodu? 

Bilo koju samo nemoj referentne (one koje imaju samo jedan ventilator s desne strane grafe) i po mogućnosti nemoj uzimati "Phantom" jer je ružna ko strašilo.

Evo vidim da ti je u toj trgovini u SB dostupna ova; Grafička kartica PCI-E GIGABYTE GeForce GTX 960 Windforce 2X, 2GB 

13 godina
Vkm996 kaže...
Tony999 kaže...

... i po mogućnosti nemoj uzimati "Phantom" jer je ružna ko strašilo...

I glasne!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina

otkad to da je Phantom glasna?

Kvalitetna, dobra trgovina je
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
FakeDeath kaže...

otkad to da je Phantom glasna?

Ne znam od kad. Al ova moja je ludnica :D

I kad sam išao gledati po netu, to je po defaultu:

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2068419/gainward-gtx-770-phantom-4gb-loud.html

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina

Pozz, imam FX 6300 i uzeo sam Sapphire R9 390 Tri-X OC. Radi li taj proc preveliki bottleneck grafi? Isplati li se uopće uzimati npr FX 8350 umjesto FX 6300?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

OC procesor na 4.5ghz i uzivaj.

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Neisplati se, to je prakticki isti cpu!
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
neaktivan
intelduo1 kaže...

Pozz, imam FX 6300 i uzeo sam Sapphire R9 390 Tri-X OC. Radi li taj proc preveliki bottleneck grafi? Isplati li se uopće uzimati npr FX 8350 umjesto FX 6300?

Bio bih bolji za neki 10ak % ali se taj upgrade ne isplati. Bottleneck je svakako,ali da bi grafa čak i bolje radila kad bi imao intel cpu,neki i5, to sigurno. Ali to je opet druga prica..

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2015 13:35 (Naguljizov).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice