Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.946.221
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
chaselol kaže...
nicky.sl kaže...
<p>Jedina razlika je u tome sto gigabyte ima puno manje reklamacija.</p>

ako ce vrisnuti nova grafa, vrisnuce i od svetog asusa, tako da to je nepotrebno pominjati....

nicky je mislio na sapphir tri-x model di je svaka druga doslovno pokvarena! tako da je u ovom slucaju gigabyte wf3 bolji izbor a dolazi i s 3godine gare a ne 2 kao kod sapphira, dakle jos jedan plus vise za gigu! no osobno bi rade uzeo fenomenalnu gtx780 bez obzira sto je skuplja! no nije na nama da biramo...{#}lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

nicky je mislio na sapphir tri-x model di je svaka druga doslovno pokvarena! tako da je u ovom slucaju gigabyte wf3 bolji izbor a dolazi i s 3godine gare a ne 2 kao kod sapphira, dakle jos jedan plus vise za gigu! no osobno bi rade uzeo fenomenalnu gtx780 bez obzira sto je skuplja! no nije na nama da biramo...{#}lp

razlika u cijeni je i vise nego ocigledna a identicne perfomanse od dva proizvodjaca, mada ja kad bih kupovao grafu za te novce isao bih na najskuplje tj Asus a garancija je i tamo 36 a hladjenje je bez premca!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

E ovako, razmišljam uzeti GTX 680. Znam da će na mojoj konfi vjerojatno CPU biti bottleneck, ali me zanima bi li radila uopće? Ići ću na nadogradnju i MBO i CPU ali prvo krećem sa grafikom. Znači hoće li to što je ploča još na PCIE 1.1 biti prepreka da ta 680 uopće ne radi ili će raditi ali sa smanjenim performansama?

Alternativa mi je GTX 660 Ti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2014 21:12 (St0ka).
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

gle sto neko lupa td, skola gotova vec {#}

Moj PC  
3 8 hvala 1
14 godina
chaselol kaže...

Već sam se ja odavno požalio. {#}

14 godina

Kupi GTX 680 pa onda što prije sve ostalo. Raditi će na toj ploči.

13 godina
Pozdrav,imam problem s grafičkom karticom,a ne znam jeli ovo prikladna tema za to. Promijenio sam termalnu pastu,ali ne znam kako vratiti hladnjak. imam ati radeon HD 5570 2gb (šrot) i stock hladnjak. Šarafi mi se Čine Široki jer imaju federe. Ne znam Što učiniti.
J... ti Joca Amsterdam mater!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Joca Amsterdam kaže...
Pozdrav,imam problem s grafičkom karticom,a ne znam jeli ovo prikladna tema za to. Promijenio sam termalnu pastu,ali ne znam kako vratiti hladnjak. imam ati radeon HD 5570 2gb (šrot) i stock hladnjak. Šarafi mi se Čine Široki jer imaju federe. Ne znam Što učiniti.

pa vrati kak su i bili gore! evo ovak to zgleda:

dakle hladnjak vratis da sijedne ljepo na cip i zasarafis dokle ide, naravno ne pretjerivati da ne pogulis podloske!(iako nekad niti nemres jer ti ne dopusta duzina stisnutog federa, tj saraf mozes zasarafiti do odredene granice)!

osim ak nisi mislio na nesto drugo?!lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2014 23:34 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan
Jednom sam pitao takvo pitanje, pa sam dobio odgovor, na koji sam također odgovorio, i dobio žutog na tjedan dana. Hah. Ugl, i trebaju imati federe. Samo stavi federe na vijke, i vrati kako je sve bilo. Nemaš straha.
Optimizam je nedostatak iskustva.
13 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
<p>Jedina razlika je u tome sto gigabyte ima puno manje reklamacija.</p>
hvala nicky i zbog ovog tvog posta sam ipak uzeo gigabyte al ne ovu koju ste mi preporucili nego sam ipak otisao malo u minus i uzeo ovo
znam da je u linksu najskuplje al stao sam u 3 ducana extreme digital, protis i adm i niko nema na lageru svi trebaju narucit i cekat par dana i onda sam otisao i links i fino platio i donio doma
jos jednom hvala na pomoci
17 godina

odlicna kartica ! ali neprimjetno jaca od 290 serije , razlika je u 5fps-a tj korist x modela no ako si ti zadovoljan sa istom onda smo i mi , happy gaming {#}

Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

imam konfu moj pc,i htio bi promijenit grafu...samo ne znan dali može ikoja od ovih ili treban ipak još stariji koji model ipak(jer se spajaju sa pci e2.1 a matrična ima spoj pci 2.0),pa ne znan kakve točno mogu na nju...

https://www.uzishop.hr/amd-ati-gpu/1115-xfx-radeon-hd-5000-series-hd5450.html

https://www.uzishop.hr/amd-ati-gpu/1926-asus-pci-e-a-hd5450-sl-2gd3-l-video-card.html

i naravno,kakve su dobre s obzirom na proc i njegove mogučnosti??

hvala unaprijed {#}

ili ova možda može upasati unutra??

http://www.magazinrs.hr/graficka-kartica-asus-eah5450-silentdi1gd3lp/0901206

ta je valjda PCle X16...

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 16:46 (johnyaces777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Daj šuti više.

Toni
13 godina
neaktivan

Ovako,

sutra sam namjeravao uzeti Asus Direct CU II R9 270, 3god garancije a sad (tj prije par sati) mi stigao mail da imaju na stanju i PowerColor R9 270X PCS+, 2 god garancije za istu cifru :|
Pa sam se stavio u dilemu, znam da je ova X nesto malo brza ali gledam  PowerColor R9 270X PCS+ i ASUS R9 270 Direct CU II OC negdje cak obicna non X je brza :|

Nekako me sve vuce na Asus zbog ove garancije, iako je PowerColor-ka odlicna zaista, ovo PCS+ hladjenje po testovima je bolje od DCU II {#}

Zahvalan sam na svim sugestijama/preporukama {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ovako,

sutra sam namjeravao uzeti Asus Direct CU II R9 270, 3god garancije a sad (tj prije par sati) mi stigao mail da imaju na stanju i PowerColor R9 270X PCS+, 2 god garancije za istu cifru :|
Pa sam se stavio u dilemu, znam da je ova X nesto malo brza ali gledam  PowerColor R9 270X PCS+ i ASUS R9 270 Direct CU II OC negdje cak obicna non X je brza :|

Nekako me sve vuce na Asus zbog ove garancije, iako je PowerColor-ka odlicna zaista, ovo PCS+ hladjenje po testovima je bolje od DCU II {#}

od kad to powercolor ima bolji hladnjak od asusa?{#}

asus 270 (1050mhz) asus 270 (1050mhz)
pcs 270x (1100mhz) pcs 270x (1100mhz)
asus 270x (1120mhz) asus 270x (1120mhz)
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

od kad to powercolor ima bolji hladnjak od asusa?{#}

Da to sam vidio, nego sam mislio na ovo:

Ima mnogo vise (vidljivog) bakra rasporedjenog duz citave grafe, ne direktno na GPU i neka 2-3 dbA  manje u full loadu, tako da bi se mogao eventualno povecati RPM da se jos malo ohladi?
Znaci ti si za Asus, vazi {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2014 14:28 (chaselol).
14 godina
chaselol kaže...

Možda Gigabyte R9 270X WF 3X OC 2GB ili MSI R9 270X TF IV OC GAMING 2GB?

Nemaš navedeno kućište pod Moj PC, ako ideš na prvu, pazi da stane unutra.

{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2014 9:17 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Možda Gigabyte R9 270X WF 3X OC 2GB ili MSI R9 270X TF IV OC GAMING 2GB?

Nemaš navedeno kućište pod Moj PC, ako ideš na prvu, pazi da stane unutra.

{#}

Skuplje su za 20% od navedenih tako da ne dolaze u obzir, ove dvije su na akciji jos par dana...

14 godina
chaselol kaže...

ove dvije su na akciji jos par dana...

A to nisam znao, onda svakako glas za ASUS. {#}

13 godina
protjeran
@chaselol; i od asusa je sav od bakra, jedino je asusov hladnjak presvucen zastitnim slojem protiv oksidacije, a i ljepse je vizualno! Sve se to extra placa...;)lp
12 godina
neaktivan

Koju grafu je najbolje uzet za ovu konfu:cpu:amd athlon x2 64 5600+ dual core 2.80ghz ,napajanje 400w i maticna:msi ms-7368...do 400kn?i ako moze u linksu da je ima...hvala unaprijed :D

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
@chaselol; i od asusa je sav od bakra, jedino je asusov hladnjak presvucen zastitnim slojem protiv oksidacije, a i ljepse je vizualno! Sve se to extra placa...;)lp

Dok se ja mozgam koju da uzmem, dodjem tamo sve do zadnje se rasprodale a jedna asus ostala na stanju u magacinu i bice u ponedjeljak{#}

Ja pazario unaprijed, hvala momci imate pivo {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2014 15:42 (chaselol).
13 godina
neaktivan

e dajte neku preporuku za grafu da kombinujem sa Pentium G2030 3.0 Ghz ,Ivy Bridge ,razmisljao sam o Radeon r7 250 1GB DR5,nije losa grafa ,da li je prejaka za ovaj proc,ili da mozda idem na r7 240,treba mi da igram par starijih igrica,mozda neke novije ali na low postavkama,nista spektakularno mi ne treba,budzet mi je nekih 150 KM ( cca 600 kn )

0 0 hvala 0
12 godina
Gdje si uzeo kartu chaselol
http://valid.canardpc.com/hwx19k
13 godina
kass kaže...

e dajte neku preporuku za grafu da kombinujem sa Pentium G2030 3.0 Ghz ,Ivy Bridge ,razmisljao sam o Radeon r7 250 1GB DR5,nije losa grafa ,da li je prejaka za ovaj proc,ili da mozda idem na r7 240,treba mi da igram par starijih igrica,mozda neke novije ali na low postavkama,nista spektakularno mi ne treba,budzet mi je nekih 150 KM ( cca 600 kn )

nije R7 250 ddr5 prejaka za taj proc, vec taman i ispod toga nemoj ništa niti gledati

Compjuterašaš kaže...

Koju grafu je najbolje uzet za ovu konfu:cpu:amd athlon x2 64 5600+ dual core 2.80ghz ,napajanje 400w i maticna:msi ms-7368...do 400kn?i ako moze u linksu da je ima...hvala unaprijed :D

polovna 4670 1Gb DDR5 // 6670 1Gb DDR3

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2014 21:33 (FakeDeath).
13 godina
neaktivan

@mirzet uzeo sam je u winwin shopu, vrhunska cijena

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

To sam i mislio vidim da u dobro spustili cjene, ja svoju prodao Powercolor PCS+ za 260KM polovnu a u winwin-u ima nova za 294KM

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2014 22:43 (mirzet1976).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav, evo vrijeme je da ubacim grafu i da se maknem od ove integrirane, imam procesor AMD A8 5600k i neznam koja je bolja od ove 2 grafe.. komp koristim za gaming najvise, tu i tamo render videa, snimanje neko itd.

17 SAPPHIRE Radeon R7 265 2GB
3 MSI GTX750TI TF Gaming 2GB
Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
pozdrav
htjeo bi si uzet gtx 750 , ali pošto sam laik i vidim da ih ima dosta različitih ,trebao bi pomoć . zanima me koja bi bila najbolji izbor i jeli za te novce ima boljih kartica (cca 1200kn) hvala

0 0 hvala 0
14 godina
Doggystyle kaže...
zanima me koja bi bila najbolji izbor i jeli za te novce ima boljih kartica (cca 1200kn) hvala

Ima za 1200 kn jačih kartica, npr. MSI GTX 750 Ti TF IV OC GAMING 2GB ili Sapphire R7 265 OC 2GB.

Navedi ostatak konfiguracije (napajanje, procesor...), pa budeš dobio preporuku na osnovnu toga.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice