Pa nek kupi tu rtx 3060 ja ostajem na svojij RX 6800 i obojica srtetni i zadovoljni ha ha ha ha
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.165
- |
- čitano: 5.944.974
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa nek kupi tu rtx 3060 ja ostajem na svojij RX 6800 i obojica srtetni i zadovoljni ha ha ha ha
Prije kad smo bili mulci pa igrali zajedno i isli jedni kod drugih, brzo se vidilo ko ima najbolju/najpozeljniju grafu..
Nije trebalo laprdat i teoretizirati.
Koga je to briga ko ima kakvu grafičku
Pa zar ima išta važnije u životu? :D
Imao sam rtx 3060 i sada 7900gre, neusporedivo, 3060 sam kupio u najgore vrijeme majnanja, za 70€ više danas 7900gre je razlika nebo i zemlja u korist 7900gre, od performansi, tišine u kućištu, naprednijeg av1 encodera do sređenijeg, preglednijeg i urednijeg drivera bez gluposti s registriranjem, 7800xt je vrlo slično, zanemarivo fpsa manje i još jeftinije. Real 1440p kartica na mojem 1080p monitoru undervoltana i tiha leti na najjačim postavkama bez ikakvih fsr, dlss gluposti, čista snaga. Moram kupiti 1440p monitor jer me je sram neiskorištenog potencijala.
Definicija dvomisli: Ljudi koji već 1371 stranicu učestvuju u žučnoj raspravi o izboru grafičkih kartica, ne prekidajući tu raspravu, prezrivo izjavljuju da je to nebitno pitanje.
George Orwell, 1984
Imao sam rtx 3060 i sada 7900gre, neusporedivo, 3060 sam kupio u najgore vrijeme majnanja, za 70€ više danas 7900gre je razlika nebo i zemlja u korist 7900gre, od performansi, tišine u kućištu, naprednijeg av1 encodera do sređenijeg, preglednijeg i urednijeg drivera bez gluposti s registriranjem, 7800xt je vrlo slično, zanemarivo fpsa manje i još jeftinije. Real 1440p kartica na mojem 1080p monitoru undervoltana i tiha leti na najjačim postavkama bez ikakvih fsr, dlss gluposti, čista snaga. Moram kupiti 1440p monitor jer me je sram neiskorištenog potencijala.
Nazalost, svjedoci smo da sirova snaga grafe postaje manje bitna, a sve zahvaljujuci lijenost developera posljedica toga su neoptimizirsne igre.
Nisam bas fan dlss-a, ali u dost slucajeva to dost spasava stvar, oslanjajuci se na sirovu snagu graficke mogla bi bit predmetom rasprave, a upravo to govori kolko je grafa jaka a manji broj fpsa govori kolko je igra lose napravljena.
Gledam ekipa ganja 4080 i igru wukong, pa to se vuce na 50tak fpsa 2k reza. Ili je grafa slaba ili je igra neoptimizirana, da stavim sarkazam sa strane, odgovor svi znate. Softverska rjesenja dolaze do izrazaja, nazalost, a trebala bi bit kao dodatna pomoc. DLSS se uzdize u nebesa, s razlogom, al opet, to nije rjesenje, treba igru slozit da radi kak spada a ne da se vuce na grafi od 1200€.
Ah, od svih igara majmun... On je promo nvidijine nadolazeće serije, podsjetnik da na isteku ade treba ponovno kupiti nekog znanstvenika, svaka generacija ima svoj crysis pa tako i ova, nisam ga igrao ali u bench demu s kombiniranim postavkama, odnosno onakvim s kakvima bih igrao tu igru da je znam igrati i fsrom na 100 i fg navučem cca. 140fpsa ukoliko se dobro sjećam, imam screen s postavkama na wukong temi, ne da mi se tražiti.
Gledam ekipa ganja 4080 i igru wukong, pa to se vuce na 50tak fpsa 2k reza. Ili je grafa slaba ili je igra neoptimizirana, da stavim sarkazam sa strane, odgovor svi znate. Softverska rjesenja dolaze do izrazaja,
Igra je izvrsno optimizirana ali ima full Rt koji je samo demonstracija tehnologije koja dolazi i imat će je svaka AAA igra.To se isključi igre bez toga izgledaju izvrsno. Današnje grafe još tome nisu dorasle.
Zato su nam i izbacili RDR, da se možemo igrati na ultra detaljima u visddokom fps-u, kada smo kod toga vrijeme je da se pali
Dobar dan.
Imam solidan pc koji mi više ne treba pa ću ga proslijediti sinu, pc nema grafu a s obzirom da će sin igrati igrice pretpostavljam da će trebati, pa molim za savjet koju da uzmem za moju konfu.
Koliko sam shvatio igra uglavnom fortnite i gleda youtube.
Ovo je taj pc:
INTEL Core i5-12600K 3.6GHz LGA1700 Box
DDR4 Patriot Viper Steel, 16GB (2x8) 3600Mhz
KINGSTON NV1 500GB M.2 2280 NVMe SSD
MS FIGHTER V315 gaming kućište, 4x120 LED
Gigabyte MB Z690 UD, S.1700, 4×DDR4/5333(OC), 3×PCIe 4.0 M.2, 2.5 G-LAN, DP/HDMI, ATX
Napajanje Seasonic G12 GC-750 Gold
Vodeno ID-Cooling FrostFlow X 120, 1x120mm, PWM
Monitor XIAOMI 2K Gaming Monitor G27Qi EU
Što se tiće cijene, molim bar dva prijedloga, najpovoljniju opciju koja bi zadovoljila te potrebe i jednu koja bi bila, ajmo reći bila malo više od potrebnog da bar 3-4 godine bude miran.
Ne tražiti dalje to je naj izbor model i cijena ako želite novo:
Igra je izvrsno optimizirana ali ima full Rt koji je samo demonstracija tehnologije koja dolazi i imat će je svaka AAA igra.To se isključi igre bez toga izgledaju izvrsno. Današnje grafe još tome nisu dorasle.
Kaj imaš kakav link za to.. Na yt gledam clipove gdje se bjesne grafe vuku na 50tak fpsa.
Kaj imaš kakav link za to.. Na yt gledam clipove gdje se bjesne grafe vuku na 50tak fpsa.
Šta će mi link imaš ovde brdo forumaša šta sa osrednjim konfama igraju ko ludi ovo.
Imaš na wukong temi juzerske screenove iz bencha u demou pa pogledaj, evo i mog ispod...
Dobar post .na istom smo tragu razmišljanja glede smeća od pc portova i hrpe neoptimizirnaih igara u posljednjih par godina koje se izbacuju i posljednje vrijeme..da čovjek mora prtljati do besvjesti po postavkama na 2 k monitoru da bi na ovoj mojoj grafi (xfx merc 7900xt black) imao iole normalnu igrivost ...da ne pričam da pola smeća koje izbacuju na 2k rezoluciji grafa radi 30posto uz sveprisutni stuttering..nisu mi jasni ti developeri..
Ovdje se uzdiže DLSS kao nešto extra dobro, a ljudi ne shvaćaju da je upravo ta tehnologija dala "vjetar u leđa" developerima u pogledu izdavanja neoptimiziranih igara. Kao, DLSS će to riješiti u pogledu performansi. Eto što sada zadnjih godina imamo...
Da, gledao sam you tube recenzije te igre i đaba ti imati 20 GB VRama na grafičkoj kad izgleda da su sve grafičke slabe za tu igru.
nisam ju isprobao, ali što kaže kolega iznad, vjerojatno treba isključiti DLSS tko ima nevidiju, pa se valjda onda igra trgne.
Ovako bi bilo monstruozno i stavrno bi takve igre ugasile pc igranje, a na plejku neću dok sam živ.
Da, gledao sam you tube recenzije te igre i đaba ti imati 20 GB VRama na grafičkoj kad izgleda da su sve grafičke slabe za tu igru.
nisam ju isprobao, ali što kaže kolega iznad, vjerojatno treba isključiti DLSS tko ima nevidiju, pa se valjda onda igra trgne.
Ovako bi bilo monstruozno i stavrno bi takve igre ugasile pc igranje, a na plejku neću dok sam živ.
Kako misliš isključiti, valjda uključiti DLSS... Igra je sponzorirana od nvidije i normalno je da joj treba malo vrama, još najbolje da ju nisu optimizirali za skimpani vram.
Da, uključiti, žena me maltretira s ručkom, pa ne znam što pišem.
A žena je kriva, je li? Slušaj što ti govori, ostavi se interneta i nemoj da ti se slučajno ohladi...
Ne tražiti dalje to je naj izbor model i cijena ako želite novo:
https://www.nabava.net/graficke-kartice/asrock-amd-radeon-rx-6800-phantom-gaming-d-16g-oc-cijena-rx6800-pgd-16go-16gb-ddr6-444643991#ponude
Mislite li da će možda, sad kad idu sniženja za koji tjedan, možda biti manja cijena ili ne može od ovoga niže pa je najbolje da sad uzmem?
Možemo samo misliti kao i ti, no ta je kartica na svojoj najnižoj cjenovnoj razini, pa možda bude koštala 420, ali nekakvu cijenu od 320, 350 € ne očekuj.
Možemo samo misliti kao i ti, no ta je kartica na svojoj najnižoj cjenovnoj razini, pa možda bude koštala 420, ali nekakvu cijenu od 320, 350 € ne očekuj.
Ok hvala.
Probat ću još one prijave na newsletter i slične fore, možda negdje daju i koji euro popusta za to.
Ovdje se uzdiže DLSS kao nešto extra dobro, a ljudi ne shvaćaju da je upravo ta tehnologija dala "vjetar u leđa" developerima u pogledu izdavanja neoptimiziranih igara. Kao, DLSS će to riješiti u pogledu performansi. Eto što sada zadnjih godina imamo...
Ima i tu nešto.
Gledam malo cijene grafi i performanse, tu amd prednjači po pitanju cijena i performansi, vodio sam se za tim da je grafa jaka tj gledao sam sirove (ali, sirove performanse postaju upitne u današnjem vremenu) performanse, nažalost, to malo pomaže zahvaljujući lošoj optimizaciji igri koje su dostupne. DLSS možda nije "savršen" al je dobrodošao, volio bih da ga uopće ne koristim, al eto, lijenosti dev.ekipe čovjeka "prisili" upalit taj odličan soft. feature. naravno, nvidia će nastavit na razvijanju dlss-a.
Pojedinci pljuju po nevidiji najviše radi cijene grafi i to joj se zamjera, a što se tiče DLSSa tu malo tko ima zamjerki, generalno gledajući nvidia ima odlične grafe i tu nema govora, samo eto, cijena će uvijek bit predmet rasprave a nerijetko vodi i u svađu. Omjer cijene i performansi joj nejdu u prilog, a vrijeme jeftinih grafi je prošlo.
Volio bih da amd usavrši taj fsr i da komotno stoji uz bok dlss-u i ako smanje potrošnju struje na razinu nevidije, mislim da me zeleni više ne bi vidli uz uvjet da je jeftinija, al to je već teško ostvarivo, ali, dok nevidija ne dobije opasnog konkurenta do tada će se bahatit, trenutno ne vidim amd kao neku prijetnju nevidiju.
Baš gejmam Hellblade 2 sa UE5, 2k reza, sve na max, dlss off, igra se vrti u 60fps, ovo je prezentacija novog enginea koji izgleda fenomenalno, dok se upali dlss, fps skače na 130+fps. Nažalost i ekipa sa 4090 grafama ne prolazi dobro sa nekim zahtjevnijim igrama, a pričamo o grafi koja košta 2t€
Ispada da uzalud hardverski jaka grafa kad moraš niski fps kompenzirat sa softverskim rješenjem u vidu dlss-a.
Ima i tu nešto.
kad bi tako gledali, svaki napredak u tehnologiji je korak unatrag
mormonska filozofija
Koju bi odabrali izmedu ove dvije graficke?
ASRock RX7700XT Challenger 12G OC ili Asus RTX4060Ti TUF-RTX4060TI-O8G-GAMING, GDDR6 ??
Razlika u cijeni je nikakva, samo 18€ u adm trgovini, a razlike u specifikacijama na papiru su velike.
Vezano za asrock graficku jel dovoljno napajanje Be Quiet 750W System Power 10, 80 PLUS Bronze, posto je ona 2x8 pin?
Zahvaljujem
Koju bi odabrali izmedu ove dvije graficke?
ASRock RX7700XT Challenger 12G OC ili Asus RTX4060Ti TUF-RTX4060TI-O8G-GAMING, GDDR6 ??
Razlika u cijeni je nikakva, samo 18€ u adm trgovini, a razlike u specifikacijama na papiru su velike.
Vezano za asrock graficku jel dovoljno napajanje Be Quiet 750W System Power 10, 80 PLUS Bronze, posto je ona 2x8 pin?
Zahvaljujem
7700 XT i nije ni blizu. 4060 Ti je smece od proizvoda, ista ili losija od svog prethodnika 3060 Ti, te toliki manjak VRAM i snage da joj ni DLSS i RT "prednost" ne pomaze nista.
Napajanje je ok.
Sta bi onda preporucio od cca 500€ ?
Sta bi onda preporucio od cca 500€ ?
7800 XT s amazon.de za 469 EUR (2 vent verzija) ili 479 EUR (3 vent verzija), +10 eur slanje. Daleko najbolja kupnja trenutacno. Link
To je kartica tu negdje kao RTX 4070 Super u rasterizaciji, koja dode 612 EUR najjeftinija.