e ovako ima hd4830 i u overdriveru mi piše da fan speed na 50 % snage kad bi stavio na 100% bi li dobio na performansama osim što bi bilo bučnije
i temperatura mi je 50 stupnjeva je li to normalno?
e ovako ima hd4830 i u overdriveru mi piše da fan speed na 50 % snage kad bi stavio na 100% bi li dobio na performansama osim što bi bilo bučnije
i temperatura mi je 50 stupnjeva je li to normalno?
na performansama ne bi dobio nista jer povecanje vrtnje ventilatora nema veze s grafickim procesorom osim sto ga bolje hladi,
temperatura od 50 he dobra ali moras vidjeti kolika je za vrijeme opterecenja graficke... ako je 50 stupnjeva onda je odlicno, ali i temp do 80 stupnjeva takoder nije strasna
ta je temp. ok, izmjeri nakon igre pa ako prelazi 70, onda je opasno
U loadu izmjeriš temperaturu tako da pokreneš crysis i igraš 30min, ali prije toga upališ gpu-z i minimiziraš ga. Nakon 30min odeš u desktop i odi na gpu-z(ne novi otvarat nego onaj koji ti je na taskbaru), i odi pod sensors te stavi sve one postavke na max(samo dvoklik na svaku postavku).
Idle 30-45, load 45-55 je meni sa hd4870 i scythe-om.
Fan speed ti je brzina ventilatora na grafičkoj kartici i nema direktno nikakve veze sa performansama grafičke kartice. Dakle, to je opcija koja smanjuje ili povečava intenzitet hlađenja graf. kartice.
Temperatura ti je ok.
Fan speed ti je brzina ventilatora na grafičkoj kartici i nema direktno nikakve veze sa performansama grafičke kartice. Dakle, to je opcija koja smanjuje ili povečava intenzitet hlađenja graf. kartice.
Temperatura ti je ok.
Meni se kada sam OC-ao grafičku karticu temperatura "popela" do 86 stupnjeva,kada sam igrao Crysis.I,naravno pojavljivali su se artefakti.Ali imam pitanje koje sam već postavio ovdje.Posebno me zanima odgovor na 2. pitanje.Ako netko zna,molio bih ga da napiše odgovor.Znam da ovo pitanje nema velike veze sa ovom temom.
Ovako da stavimo jednostavno:što je grafa toplija,njen radni vijek se skračuje.Što je hladnija,ona će dulje trajat(logično).Oveclockiranjem kartice podižeš temperaturu grafe te stim još više njen vijek skračuješ.Ali što su ti temperature manje,grafu ćeš moći više klokat.Da bi ti grafa bila što hladnija(a i po mogučnosti tiha)trebaš dvije stvari:
-1-bolji hladnjak za grafu-obično stock cooleru su ok za njen normalan rad dok se clockanjem mogu temperature dosta popet(u tvom slučaju ti si povečao brzinu pa bolje hladi ali imaš buku.Za drugim coolerima dobivaš bolje performanse hlađenja i tiši rad,ali ni to možda neće bit dovoljno da e grafa ohladi kak treba
-2-druga stavka bi bila kučište koje ima ventilator na boku koji upuhuje hladan zrak.Sa takvom izvedbom,grafa će bit puno hladnija jer u nju stalno puše hladan zrak koji ju hladi te u kombinaciji sa boljim hladnjakom dobijo biš temperature kao što su meni:IDLE 38 stupnjeva dok u opterečenju 55(sa filterom na bočnom ventu,bez njega 50)i još sam ju debelo clockirao nego što je prije išla bez bočnok venta na kučištu.
Evo to bi bilo otprilike to ak imaš još kakva pitanja,pucaj
Imam Gainward HD4850GS , temperature su mi u IDLE između 30-36 C a u LOAD oko 60 C
Imam Gainward HD4850GS , temperature su mi u IDLE između 30-36 C a u LOAD oko 60 C
je li 78C normalno ako igram sat vremena mirrors edge?
Ja imam HD4870 od Sapphire i u defaultu brzine vrtnje (znači ono kako je došla tvornički) su temperature grafičke 78°C u idle i 90°C u loadu. Sa ATI CCC sam promijenio ručno brzinu vrtnje i stavio sam na 50 što je donekle prihvatljiva "buka" iako se ne čuje puno više od hard diska i sad su mi temperature 46° u idle i najviše 60 u loadu, ali to sam u igrama Crysis i Far Cry 2-inače su oko 54°C!
Ljudi meni je grafa u idle 82 stupnja :D
ma, dobro mi je i ovako, to si bios sam odredi brzinu, ja neću petljati
Dok se komp ne pocne gasit zbog temperature sve je ok. Preporućam par 12v.tnih ventilatora. Koji izvlaće zrak.
ma, sad sam stavio jedan na kučište, ali ne izvlači baš zrak
mene zanima sljedeće.
imam grafičku Ati radeon HD 4800 sa preformancama u slici dolje.
Nezelim ju clockat, nemam razloga za to.
No zanima me dali ja njoj mogu naštetiti ako ja prije nego što ču nešto počet igrati uključim njen ventilator na 100%. ?
Inače u normalnom radu zagrijava se na nekih 55 stupnjeva,al meni nesmeta buka od ventilatora pa neka se hladi.
hvala.