R9 290/X club

poruka: 1.726
|
čitano: 265.844
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: R9 290/X club
fromcelltohell kaže...

Jbg, ja drumom ti šumom.

Ventovi aftermarket collera su bili prvo spojeni na MBO no to sam već prije pisao,

da te je ono baš zanimalo pročitao bi i sad ovi komentari ne bi bili potrebni.

Poanta je da se grafa puno i previše zagrijava da bi bila pouzdana za

duže korištenje a pogotovo uzveši u obzir da nema nikakvu garanciju.

Kod mene je potpuno isti cooler ( sa 2 x silent S3 Fractal venta spojeni na MB) , na R9 290 ( saphire trix) , max tem je 70-72C a ventovi su nečujni svejedno idle ili load isto! sa trix je bilo max 85C ali kada se približi 50% ventovi buka nesnošljiva u zato sam uzeo Morpheus , prvo sam probao zamjeniti pastu ali nije pomoglo pa sam sredio Morpheus. Vjerovatno da su ventovi bolji (oko 1500rpm) bile bi temp bolje ali tišina mi je najbitnija , da OC nisam radio a grafa je bila pod garancijom u ADM.

12 godina

Ta ti je dobra, OC nisi radio jer je pod garancijom a mjenjao si joj hladnjak ?!!?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
neaktivan
fromcelltohell kaže...

Jbg, ja drumom ti šumom.

Ventovi aftermarket collera su bili prvo spojeni na MBO no to sam već prije pisao,

da te je ono baš zanimalo pročitao bi i sad ovi komentari ne bi bili potrebni.

Poanta je da se grafa puno i previše zagrijava da bi bila pouzdana za

duže korištenje a pogotovo uzveši u obzir da nema nikakvu garanciju.

Dobro pitam samo, temperature se apsolutno iste kao sa stock coolerom, a to ako je sve ok namontirano, je gotovo nemoguce. Jel mozes vidjet pod loadom koliki je rpm, nisam skuzio post a i u prvom postu piše da mjenjanje fan speeda ne utjece na brzinu venta, sto znaci da nema kontrole nad fanovima, a to tako bude kad se ušteka na molex ili nešto drugo a ne na PCBu od grafičke, možda bios nije saveao kako treba, jer meni je to malo ne logično da se tolko grije sa tim coolerom, ali dobro nemoraš citati moje komentare. Također da je pokvarena ne vjerujem da bi bacala visoke temperature a bila stabilna, prije bi bilo smrzavanja, artifakata pogotovo od topline i slicno.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 0:22 (D3lBoy).
11 godina
neaktivan

Ocekivao sam da su tri-x ventovi djelotvorniji i tisi na toj grafi.Kakvo je hladjenje na msi twin frozr ili xfx modelima?Ako netko ima te grafe neka podijeli dojmove

13 godina
protjeran
fromcelltohell kaže...

Evo ga, testiranje grafe je odradjeno i rezultati su nepromjenjeni

dakle taj hladnjak je izgorio kao sto sam pretpostavio( nije bio adekvatno zrakom ohladen/netko je ocito pretjerivao ili nije znao sta radi)...voda unutra ne cirkulira po stijenkama bakra koji je totalno izdeformiran unutra, zato ti hladnjak gori kao i gpu!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
D3lBoy kaže...

Dobro pitam samo, temperature se apsolutno iste kao sa stock coolerom, a to ako je sve ok namontirano, je gotovo nemoguce.

Jel mozes vidjet pod loadom koliki je rpm, nisam skuzio post a i u prvom postu piše da mjenjanje fan speeda ne utjece na brzinu venta,

sto znaci da nema kontrole nad fanovima, a to tako bude kad se ušteka na molex ili nešto drugo a ne na PCBu od grafičke,

možda bios nije saveao kako treba, jer meni je to malo ne logično da se tolko grije sa tim coolerom, ali dobro nemoraš citati moje komentare.

Također da je pokvarena ne vjerujem da bi bacala visoke temperature a bila stabilna, prije bi bilo smrzavanja, artifakata pogotovo od topline i slicno.

Kolega, nije u pitanju što si komentirao...ono, neka si. Nego, problem je u tome što nisi dobro shvatio situaciju.

Grafa je pod aftermarket coolerom Rajintec Morpheus na koji su instalirana 2 slim venta od 100 mm a svaki od njih ima 3 pin pa stoga

ne mogu biti spojeni na PC same grafe kad na CB-u postoji samo 1 4 pin konektor koji je predvidjen za stock cooler.

Zato je riješenje bilo da se oba ta slim venta spoje na konektore na MBO.

Kako to nije dalo očekivani rezultat a i sam prodavač je rekao da je on imao spojeno preko

molex to 3 pin konvertera direktno na napajanje i da su tako temperature u loadu išle na max 75°C

naravno da sam onda želio i sam isprobati taj način.

Aftermarket cooler je kupljen po riječima prodavača zato što je pod stock coolerom šibala temp. nebu pod oblake.

Takodjer ja nisam niti jednom ustvrdio da se radi o neispravnoj kartici jer sam ju testirao

u par igara i vidim da je odlična performansama ali i bez bilo kakvih artefacta ili rušenja.

Ona je jednostavno u ovom stanju pregrijana, odnosno meni i kumu je neprihvatljivo da je u full loadu zakucana na 94°C

To zasigurno nije kartica za na duže staze uzevši u obzir navedeno pregrijavanje kao i nedostatak garancije.

Takodjer nigdje nisam mogao očitati RPM ventova. Inače sam tanjih živaca i usprkos trudu da zaključimo posao kako je i bila namjera

ja više nemam nit vremena nit volje nit živaca borit se s tim čudovištem od grafe koja je po defaultu morala bit u pic pic stanju kako je i rečeno od strane prodavača.

Eto, ne znam kako bih više pojasnio cijelu situaciju pa ću zaključit post. LP

EDIT:

Evo još jedared screenshotova 3 D Mark i Furmark  gdje se lijepo vide temperature u full loadu kao i da se RPM ne može očitati:

Tigar Krezumica
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 1:25 (fromcelltohell).
12 godina

Palo mi je na pamet da može bit prodavač kriv za to, mozda je prije prodaje čistio grafu od prašine pa zaboravio nanijeti termo vodljivu pastu pa nebi bilo zgoreg da to provjerite prije vraćanja (jer to je zbilja vrhunska grafa za te novce)

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
protjeran

Ma taj lik od kojeg si kupio taj hladnjak laze da je imao 75c, jer taj morpheus rastura i temp treba ici za barem jos minimalno 10c dolje...

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 16:24 (Stjepanj).
16 godina
R9 290/X club

Ma, bit će sve OK. Prodavač  je ispravan i pouzdan u smislu povrata novca, nema zbora da je prevarant.

Osobno su došli čak iz Zadra isporučit karticu, te je jučer još poslao neke druge stvari koje smo bili naknadno dogovorili.

Jednostavno nam se svima dogodila situacija i bit će sve riješeno na odgovarajući način.

Bez ikakvih zamjerki bilo koga prema ikome od nas 4 koji smo uključeni u cijelu priču.

Da je prevarant već  prvi naš poziv u Zadar ( a zvao sam obojicu u više navrata pa i maloprije) bi ostao bez odgovora.

Tako da iskreno, zblja mi je žao što nismo mogli zaključit posao kako je i zamišljeno od samog početka.

LP svima :)

Tigar Krezumica
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
nicky.sl kaže...

Ta ti je dobra, OC nisi radio jer je pod garancijom a mjenjao si joj hladnjak ?!!?

napisao sam: OC nisam radio a grafa je bila pod garancijom u ADM.

OC nema nikakve veze sa garancijom , poznato mi je da skidanjem hladnjaka gubi se garancija , znači samo sam rekao nisam radio OC nevezano što je bila pod garancijom , btw ovih dana ističe .

12 godina
R9 290/X club

Nerazumijem ljude ovo za OC grafa ili CPU pa to je normalno da se OC-a i svi mi OC GPU i CPU. Ako neko neće OC-anu nek uzme novu iz dućana.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
R9 290/X club

Pozz igrajuci igre skuzim da kad je AA na SMAA mi gpu usage throtla od 0-100 ili od 40-100,a na FXAA X4 ili x8 dobivam max usage.

Nedavno sam tu ispitivao throtlanje u GTA V,i sada nakon promjene windowsa sam se nadao da ce problem otici,no gpu u svim igrama throtla,onda sam primjenjivao Delboyeve savijete i nista ne pomaze,ulps off,20% vise snage na gpu preko msi,unpark cores...i skuzim da throtla samo na smaa

je li to problem u graficki ili nesto drugo? 

FC4 slucaj..imam sve na ultra,i kad je smaa sve ok radi igra fluidna samo mi je uage takav od nule pa do 100...a kad stavim fxaa dobim neki micro shutter svakih 15 sec.

Je li to nesto da se brinem il makar ona throtla da igram i ne obaziram se?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
R9 290/X club

pa pošto imas i7 3770 na 4,2ghz sve izasle igre do danja danasnjeg bi ti na najvisim postavkama(cak i nesto nize) bez tih AA filtera bi ti trebala raditi na 99%! ako NE radi nesto je drugo u pitanju ne gpu ili nedaj boze cpu...LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

izvone to ti je na razlicitim varijantama drivera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
izvone kaže...

Pozz igrajuci igre skuzim da kad je AA na SMAA mi gpu usage throtla od 0-100 ili od 40-100,a na FXAA X4 ili x8 dobivam max usage.

Nedavno sam tu ispitivao throtlanje u GTA V,i sada nakon promjene windowsa sam se nadao da ce problem otici,no gpu u svim igrama throtla,onda sam primjenjivao Delboyeve savijete i nista ne pomaze,ulps off,20% vise snage na gpu preko msi,unpark cores...i skuzim da throtla samo na smaa

je li to problem u graficki ili nesto drugo? 

FC4 slucaj..imam sve na ultra,i kad je smaa sve ok radi igra fluidna samo mi je uage takav od nule pa do 100...a kad stavim fxaa dobim neki micro shutter svakih 15 sec.

Je li to nesto da se brinem il makar ona throtla da igram i ne obaziram se?

To je i meni bilo da GPU usage konstantno ide od 0-100%, to ti nije nikakav problem nego software krivo reporta. Da je to tocno fps bi ti padao na nula skupa sa gpu usage-om..

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 18:08 (ansha).
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

pa pošto imas i7 3770 na 4,2ghz sve izasle igre do danja danasnjeg bi ti na najvisim postavkama(cak i nesto nize) bez tih AA filtera bi ti trebala raditi na 99%! ako NE radi nesto je drugo u pitanju ne gpu ili nedaj boze cpu...LP

Pretjerujes, NI JEDAN cpu ne drzi sve gpu-ove na 99% u svim uvijetima. Evo ja igram The Witness trenutno, igra nije zahtjevna i bez vsynca mi je prosjek valjda 200fps-a, al na jednom dijelu gdje nadgledas citavu mapu fps pada na 75-80 i gpu usage pada na 70%. To je 5820K @4.5ghz.  

13 godina
protjeran
R9 290/X club

sry ja jos nisam naisao na takvu igru...tj moji procesori i graficke!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

sry ja jos nisam naisao na takvu igru...tj moji procesori i graficke!

Al kad ne znaš za sigurno onda nemoj pisat da je sigurno tako kad nije 

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Ma taj lik od kojeg si kupio taj hladnjak laze da je imao 75c, jer taj morpheus rastura i temp treba ici za barem jos minimalno 10c dolje...

nemora bti .zavisi sve od kucista i airflowa.taj hladnjak dumpa poprilicnu kolicinu toplog zraka sa kartice u kuciste. ja sam imao u loadu 75 sa uber tihim rpmom na ventovima.

xfact
13 godina
protjeran
=xfact= kaže...
Stjepanj kaže...

nemora bti .zavisi sve od kucista i airflowa.taj hladnjak dumpa poprilicnu kolicinu toplog zraka sa kartice u kuciste. ja sam imao u loadu 75 sa uber tihim rpmom na ventovima.

ma daj 7 heat pipova cine cuda!...

16 godina
@megatama je na svim driverima di sada,jos prije crimsona vucem taj problem

@stjepanj kako da provjerim sto bi moglo biti? Napajanje? CPU? Maticna ziher nije jer je mijenjana i isto,i win su novi...

@ansha bas to me i buni,dobivam odlicne graficke performanse,nema trzanja (jedino malo na fxaa) a usage ide ko pomahnitao
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
izvone kaže...
@megatama je na svim driverima di sada,jos prije crimsona vucem taj problem

@stjepanj kako da provjerim sto bi moglo biti? Napajanje? CPU? Maticna ziher nije jer je mijenjana i isto,i win su novi...

@ansha bas to me i buni,dobivam odlicne graficke performanse,nema trzanja (jedino malo na fxaa) a usage ide ko pomahnitao

Kažem ti da problem ne postoji i da je usage normalan, isto ko kad u Heaven-u mi javi da je GPU temp 74925732°C

13 godina
R9 290/X club

Evo mene u clubu, grafa radi super, ne grije se, nije niti bučna. OC nisam probao, vrtim ju na 1007/1250MHz.

Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
Remzi kaže...

Evo mene u clubu, grafa radi super, ne grije se, nije niti bučna. OC nisam probao, vrtim ju na 1007/1250MHz.

Imao sam Msi 290 gaming,njoj ti je normalna radna temperatura ako se dobro sjecam 85c da se nebi brinuo da je to previse.

Jako ljep model grafe 

13 godina

Koliko sam vidio moja nije išla preko 75, znači imam dosta prostora za OC barem što se temperatura tiče.

12 godina
neaktivan
Remzi kaže...

Koliko sam vidio moja nije išla preko 75, znači imam dosta prostora za OC barem što se temperatura tiče.

Temperatura je jedna od varijabli. Ja imam raijintek morpheus cooler, na stock frekvencijama u loadu ~50c temperatura. Ono sto me koci pri masovnom overclocku su artefakti koji se pojavljuju. I s voltazom se takodjer da igrati.

fake it through the day with some help from johnnie walker red
11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Ja sam svoju 290 Tri-X navuko do 1150/1400...

I to je power +40% i voltage ne sjecam se kolko al kolko sam skuzio nije imalo efekta.

http://valid.x86.fr/14peml
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2016 15:11 (zagi988).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
R9 290/X club

Imam jedan problem. Probao sam MSI Gaming App i dobra je, ali i u winsima drži visoku frekv pa se grafa grije ničemu. Maknuo sam program i probao sam OCati i u igrama mi grafa ne radi na max core clocku nego on varira, isto je i sa stock frekvencijama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Remzi kaže...

Imam jedan problem. Probao sam MSI Gaming App i dobra je, ali i u winsima drži visoku frekv pa se grafa grije ničemu. Maknuo sam program i probao sam OCati i u igrama mi grafa ne radi na max core clocku nego on varira, isto je i sa stock frekvencijama.

Otvoriš GPU-Z i pratiš temp ako je dostignuo 94°C onda normalno da trotla, a ako nije do toga onda podigni power limit na 50%.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
16 godina
R9 290/X club

evo bio sam na ekwb stranicama, izgleda da su im blokovi za 290/x modele došli u eol, pa su sniženi na 26€.  

Dirty dosen
Moj PC  
0 0 hvala 2
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice