Ja sam uzeo vise polovnih komponenti ali sa nasom garancijom pa ako zeza sam se prosecem do servisa......
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam uzeo vise polovnih komponenti ali sa nasom garancijom pa ako zeza sam se prosecem do servisa......
Mene su namagarčili jednom s tom forom...Prije 10-ak godina, dok sam bio visok, plav i zgodan kupio ja proc - Athlona 2800+, cvancnio finu lovicu (malo ispod cijene novog), došo mi lik na posao , donio garu, kutije sve živo, ja KRELE UZEO ( j ga došo sa sela u ZG, naivan ko HDZov birač).....!
Dođem doma - BUM, proc ne radi ...vele mi iz ovlaštenog servisa da ima neko fizičko oštećenje na jezgri koje ne ulazi u garu....Zovem lika 0 bodova...Eeeeeee od tad NIKAD VIŠE NE KUPUJEM polovno prije no istestiram "to" do bola ili da ne uzmem podatke od prodavača....U ova vremena svi nešto muljaju, tako da opreza nikad dosta...
Mene su namagarčili jednom s tom forom...Prije 10-ak godina, dok sam bio visok, plav i zgodan kupio ja proc - Athlona 2800+, cvancnio finu lovicu (malo ispod cijene novog), došo mi lik na posao , donio garu, kutije sve živo, ja KRELE UZEO ( j ga došo sa sela u ZG, naivan ko HDZov birač).....!
Dođem doma - BUM, proc ne radi ...vele mi iz ovlaštenog servisa da ima neko fizičko oštećenje na jezgri koje ne ulazi u garu....Zovem lika 0 bodova...Eeeeeee od tad NIKAD VIŠE NE KUPUJEM polovno prije no istestiram "to" do bola ili da ne uzmem podatke od prodavača....U ova vremena svi nešto muljaju, tako da opreza nikad dosta...
Nekako mi je lakše kad pročitam ovako nešto XD.
Meni čak i ako bude na kraju sve uredu, nikad više polovno ne kupujem, čisto radi neizvjesnosti, rizika i eventualnog stresa...
Mene su namagarčili jednom s tom forom...Prije 10-ak godina, dok sam bio visok, plav i zgodan ala Djuka Chajich kupio ja proc - Athlona 2800+, cvancnio finu lovicu (malo ispod cijene novog), došo mi lik na posao , donio garu, kutije sve živo, ja KRELE UZEO ( j ga došo sa sela u ZG, naivan ko HDZov birač).....!
sorry morao sam
off topic takodjer kad kupujem konponente provjeravam dal sve fercera kak spada jer me skoro liki namagarcio prije 10+ ak godina kad mi je htio podvalit obican celeron 300 pod 300a posto fizicki isto izgledaju ! , doso kod njega u stan i reko daj da vidim jel sve ok
on evo radi na 300 ok ja ga pitam aj na 400 -450 (500 rijetki su isli ) kao joj neznam ja strim baratat , kazem je ok budem ja i paf obican 300 pa se lik izvlacio da nije ni sam znao da je obican uglavnom nikad vise !
Poz ekipa, evo da i ja podijelim svoje iskustvo.........također kupio od rudara saphirovu referentnu i prvi problem skuzim da prijasnji adapter dvi-vga ne pase na nju. Dan kasnije nabavim hdmi na vga radi sve super. Malo igram igre i smrzne mi se komp, zovem lika kaže probaj reintsalirat windowse pošto nisam mogao otvorit catalist i stavit vent da radi na bar 75% pošto je bilo zaključano na 47%...........napravim to i opet se smrzava. Zovem lika opet i kaže mogu ti drugu dat ili odnesemo na garanciju, al da probam staviti u drugi pc. Stavim u burazov u kojem je jedina razlika od mojeg matična. Još sam onda imao asrock 880g pro3, a u burazovom je asrock 970de3, stavim u burazov, testiram na sve moguce načine i radi bez ikakve brige. Neznam jos danas zasto mi se smrzavalo a razlika je bila samo u matičnoj, sva sreča pa sam u planu svejedno imao kupit novi proc i matičnu što sam i napravio i sve radi u najboljem redu.
Najviše sam se bojao da će mi buka smetat ali nije nista strasno, malo viče u loadu, u idlu se nečuje. Možda u skoroj buducnosti kupim aftermarket hladnjak da malo dignem takt. Mislio sam da postoji samo acelero, pa mi je nakon njuškanja po dučanima zapeo za oko raijintek morpheus pa sam htio čuti vaše mišljenje i iskustva za aftermarket hlađenje.
Update:
Sve ok s karticom, bilo je do mog slota na matičnoj. Premjestio sam u donji (koji sam svejedno očistio), i kontakt na kartici alkoholom sam očistio.
Za sad izgleda da uredno radi.
Svejedno eventualno aftermarket cooler planiram uzeti, jer 94c load i 45c-55c idle nisam navikao gledati.
Koji bi cooler preporučili? BTW kakve su ovo priče sa 290->290x unlockanjem? Flashanje biosa itd?
Evo uzeo i ja r9 290 sapphire tri-x od minera. Za sada nikakvih problema i za 2k kuna sam dobio vrhunski komad hardvera.
Dosao lik do mene,stavili u PC i sve fino istestirao. Za graficku bih rekao da uopce nije koristena koliko je tiha i hladna,a lik ju je przio 6mj.
hmm malo previse si dao za nju ali ako si ti zadovoljan i mi smo
Evo uzeo i ja r9 290 sapphire tri-x od minera. Za sada nikakvih problema i za 2k kuna sam dobio vrhunski komad hardvera.
Dosao lik do mene,stavili u PC i sve fino istestirao. Za graficku bih rekao da uopce nije koristena koliko je tiha i hladna,a lik ju je przio 6mj.
Cjena je za grafu od 5 TF fantasticna i ne postoji nista drugo na trzistu blizu te sirove snage a da mozes dobit za te pare,slavi dan kad su mineri propali :)
Pozdrav, zanima me koliko je bolja GeForce GTX 970 od ove moje grafe, i isplati li se prodat moju grafu i narucit sa ComputerUniversa Asus 970?
pa npr 980 je bolja oko 10fps-a kod AAA igra i to na 4k rezi ,znaci 970 je ista u performansama - tako da ne ! ako te bas svrbi onda cekaj 12. mj da dodje 380 serija koja ce bit jaca i bolje od NV-.a !
jest bolja, al ne puno. velika je razlika u potrošnji
http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GTX_970_STRIX_OC/25.html
http://www.pcekspert.com/clanak/nvidia-gtx980-4gb-test/
Pogledajte si dobro kako se tu drzi r9 290 tri-x a to je bez mantlea pa sad ubacite i to u jednadzbu.Recimo ja u Thifu imam nekih 15fps boost uz mantle dok u plants vs zombies na frostbite 3 enginu imam cak 20-30 fps vise.....bas brutalna razlika naspram dx.Ali ja imam slabiji proc pa je mozda ekipi sa novijim i7 manji boost nego meni.....

Nema smisla prelazit niti na 980 nama koji imamo 290 ili 780 grafe jednostavno je boost nedovoljan,potrosnja je druga stvar ali meni je ona nebitna.
I ja apsolutno uzimam u obzir i mantle jer se meni dokazao kao nesto predobro od boosta do frame pacinga samo da ga sto vise naslova krene podrzavat.
Hvala decki, sad ste me stvarno uvjerili da se, barem za sad :), drzim crvene ekipe, ma da bi vise bilo vrijeme da poprafe fps dropove sa mantleom na bf4...
Nove serije će bit obećavajuće. Ovaj korak nije previše u smislu performansi, al potrošnja raduje, a bome i OC (1547mhz na giginoj). Rafiniranje tehnologije je potrebno, ne samo nabijanje sirove snage koja se ionako u malo naslova iskorištava...no sad je pitanje što će amd napravit sa r300 serijom. Morat će napravit velik korak u pogledu smanjenja potrošnje i održat snagu. @4mal, mislim da imaš prevelika očekivanja. Ako uspiju u amd-u smanjit potrošnju i održat performanse bit će dobro. Jer to je nvidija sad napravila...doduše 980ka je i nešto jača od 780ti. Al očekivat neke bombastične performanse, mislim da nećemo gledat taj film. A i nekako mi je predvidivo da zeleni imaju još nekog aduta za Ti/tana u rukavu za nadolazeću amdovu seriju.
No, ima li smisla kupovat 9xx seriju ako netko ima r9 280/290 ili 770/780...ne. jedino ako te brine 10ak kuna veći trošak za struju XD
pa npr 980 je bolja oko 10fps-a kod AAA igra i to na 4k rezi ,znaci 970 je ista u performansama - tako da ne ! ako te bas svrbi onda cekaj 12. mj da dodje 380 serija koja ce bit jaca i bolje od NV-.a !
gledaj kako se ljepe td, cim spomenes rijec bolje...
Nema smisla prelazit niti na 980 nama koji imamo 290 ili 780 grafe jednostavno je boost nedovoljan,potrosnja je druga stvar ali meni je ona nebitna.
I ja apsolutno uzimam u obzir i mantle jer se meni dokazao kao nesto predobro od boosta do frame pacinga samo da ga sto vise naslova krene podrzavat.
Ljudi često misle, potrošnja - nebitno... odn. samo ju povezuju sa troškom struje, no manja potrošnja = manje wati = manje topline = veći OC = bolje performanse :)
Eywa svjestan sam svake od tih stavki ali treba vjdjet kako se to sve ponasa u rukama kupaca jer je opcepoznato kakve primjerke u globalu dobivaju mediji i profi overclockeri.Treba vidjet na kojim temp ce radit 980....vidio sam 81c sto mi djeluje nemoguce previse za cip takvih specifikacija,treba vidjet na kojoj granici nastaje termal throthling koji se na gtx 680 javljao na 70c prvi prag pa na 80c drugi prag ako se dobro sjecam dok je AMD na 290 seriji ako sam dobro vidio postavio na 94c ali nisam u potpunosti siguran.
Ova moja grafa trosi puno vise od 970 koje smo vidjeli ALI radi u najtoplijim ljetnim danima 73-76c dok je zadnjih mjesec dana prosjek u loadu nekih 64c sto je za high end fantasticno i pritom je necujna jer se ventovi doslovno necuju.
Preko ljeta sam ju overclocko do 1150mhz i bencho i uspio sam dic temp na 82c ALI niti onda se nije pojavio termal throthling tojest brzina jezgre je bila savrseno stabilna dok sam na gtx 680 phantom uspio stavit 100mhz gore a temps su otisle u nebo i throthlala je ko luda....
normalno da se ne isplati prodavati 290x i popušit parsto kuna (ako ste je uzimali novu vjerojatno i više), pa još dodavati za kupovanje nove 970/980
ali isto tako trenutno trebaš biti lud i uzeti 290/290x u odnosu na 970/980 jer su nvidijine grafe apsolutno u svemu bolje
najbolje je pričekati da izađe nova amd serija i vidjeti koliko će biti jača i kakva će njima biti cijena
Po onom što se može vidjeti na internetu sada, R9 390X Bermuda će biti zvijer na 20 nm s vodenim hlađenjem,
512 bitnom sabirnicom i 4224 stream procesora.
Po onom što se može vidjeti na internetu sada, R9 390X Bermuda će biti zvijer na 20 nm s vodenim hlađenjem,
512 bitnom sabirnicom i 4224 stream procesora.
zaboravio si dodati i pojest ce ""ŠTEDLJIVU" 980-tku

Po ovome što piše bome hoće, čekamo da vidimo, čak i cijena bi trebala pasti,
još samo malo se strpiti treba.
posto ce bermuda imat HDMI 2.0 (sto meni treba ) a jedna ima nesto malo losije performasne od mog 290 cf-a , dali bi mi se isplatio prodat ove dvije radi 4k/60 gaminga....u nedumici sam ?
p.s procitao sam da R9 vec ima u sebi HDMI 2.0 ali jos bios nije izaso tj . da nece omogucit preko drivera wtf ! , e sad koliko tu ima istine
uglavnom meni se nekak cini da je bolje imat jednu karticu koja fura 4k 60 fps-a , nego ovaj cf koji ne fercera kak spada u svim igrama na 1080p te kamoli 4k 30/50/60 rezi
11 | prec na 390X |
---|---|
4 | ostat na CF-u |
1 | prec na NV 980GTX |
ja cu si vjerojatno ubost jos jednu triX kad izade nova serija. ionako su im vec sad cijene otisle u bescjenje, a nakon nove serije ce se nac po 1300kn. iskreno nema mi smisla prelazit na novije serije barem 2-3 generacije. eto presao sa 7970 ghz edition na r9 290 trix i iskreno ja pomaka u performansama nisam osjetio tokom igranja, a dodao 1300kn.
naravno ko voli nek izvoli, al isto mislim da ce mi cf 290tki za iste novce dat vise performansi nego novija serija. i ja sam jedan od onih sta me svrbi novcanik i voli imat latest u stroju. al treba nekad povuc rucnu.
posto ce bermuda imat HDMI 2.0 (sto meni treba ) a jedna ima nesto malo losije performasne od mog 290 cf-a , dali bi mi se isplatio prodat ove dvije radi 4k/60 gaminga....u nedumici sam ?
p.s procitao sam da R9 vec ima u sebi HDMI 2.0 ali jos bios nije izaso tj . da nece omogucit preko drivera wtf ! , e sad koliko tu ima istine
uglavnom meni se nekak cini da je bolje imat jednu karticu koja fura 4k 60 fps-a , nego ovaj cf koji ne fercera kak spada u svim igrama na 1080p te kamoli 4k 30/50/60 rezi
A daj mi reci molim te koja to grafa vrti 4k 60fps-a? Evo pogledaj performanse trenutnog high end segmenta u 4k gamingu... čiste gluposti. Ljudi padaju na ovaj 4k marketing ko kruške, a trenutno pa ni dvoglave zvijeri od soma eura ne mogu gurat 50ak frejmova u 4k rezi... Trenutan top hw nije u razini 4k gejminga. Triba pričekat dok se prvo hw rafinira za performanse, a onda i cjenovno.
ja cu si vjerojatno ubost jos jednu triX kad izade nova serija. ionako su im vec sad cijene otisle u bescjenje, a nakon nove serije ce se nac po 1300kn. iskreno nema mi smisla prelazit na novije serije barem 2-3 generacije. eto presao sa 7970 ghz edition na r9 290 trix i iskreno ja pomaka u performansama nisam osjetio tokom igranja, a dodao 1300kn.
naravno ko voli nek izvoli, al isto mislim da ce mi cf 290tki za iste novce dat vise performansi nego novija serija. i ja sam jedan od onih sta me svrbi novcanik i voli imat latest u stroju. al treba nekad povuc rucnu.
Nema smisla onome koji ima 290ku/780ku prelazit na nove serije. Naravno, puno nas ima koji žele imat najnoviji komad hw-a u kanti, al ko što si i rekao, triba znat stat na loptu.
neznam zasto uopste furas CF na 1080 al eto ,, ja bi ostao na CF 290 jer su to jake kartice i gurat ce bez problema do sljedece serije sve na max pa i u 1440p rezi ( govorim o cf-u)
pa imam uhd telku zato pitam isprobao sam dost AAA naslova zakucano na 4k30
pa imam uhd telku zato pitam isprobao sam dost AAA naslova zakucano na 4k30
iskreno... ostao bi na cf-u do r9 490x serije .. neces nista puno propustit