Pozdrav drugovima sa Bugovih forumskih prostranstava. Mene muči jedan problem i u ovom trenutku mi samo iskusno pero može pomoći. Naime, imam entry level računalo ( ne želim o detaljima jer riskiram podsmjeh ekipe na forumu ), i Asus EAH5450 Silent 512MB (Radeon HD 5450 512MB) koja je došla sa računalom. Danas sam bio kod buraza koji je debelo ispred mene što se tiče konfiguracije, i dao mi je njegovu staru MSI R4650- MD1G ( Radeon 4650 1GB) karticu jer se smilovao situaciji ( žena,dijete, drugo na putu, para se trenutno nema za nešto bolje
). Moje pitanje je : Isplati li mi se zamijeniti HD5450 za 4650, pošto se razlikuju po performansama? Što se grafulje tiče, ne igram iber moderne naslove tipa Battlefield4 i slično jer ih ne mogu niti pokrenuti na ovoj krami, više sam na nekijim malo starijim igrama,tipa Starcraft 2 ili Quake 4,ali tu i tamo zaigram nešto novo što nije previše zahtjevno kad imam vremena. PC mi služi i za obradu videa, Premiere i After Effects su u pitanju, jer se bavim multimedijom, pa evo gurui moji dragi, prosvijetlite me
Unaprijed zahvaljujem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
HD4650 je malo jača grafa !
Ima raznih izvedbi 4650, ali trebalo bi da je svaka osetno brža od 5450 (ipak ima 4 puta više shadera). Što se tiče obrade videa, mislim da tu neće biti neke razlike, ni na bolje ni na gore.
Hvala na mišljenju,danas ćemo upogoniti malo benchmark pa da vidimo šta kažu sirovi podaci,za svaki slučaj. Živjeli!