Program za nadziranje temp grafičke

poruka: 16
|
čitano: 17.239
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam grafičku Nvidia GeForce 9800 GT 512 mb.

jel bi mi neko mogo rec neki dobar program za nadziranje temperature i kako namjestit vrtnju ventilatora na grafi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Namjestiti vrtnju mislim da možeš preko riva tunera(ispravite me ako griješim jer ga ne koristim),a temp. možeš gledati u everestu,gpuz-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Program za nadziranje temp grafičke

download everest sve tamo imas.......odlican program....

Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi!
16 godina

Od kojeg proizvođača imaš grafu?Ak ti je gigabyte sa zalman fanom,regulaciju možeš zaboravit.Al za regulaciju i mjerenje temp koristi riva tuner.Dobar je i jednostavan za korištenje.Kod mjerenja temp mi se sviđa što imaš graf pa možeš vidjez koje ti je bila največa temperaturea dok si igrao

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 22:38 (nadimak888).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
nadimak888 kaže...
 Koliko vidim to je samo za EVGA kartice(bar na stranici piše da samo njih podržava)A  Vidak ima gigabyte 9800gt grafu.
Pošto ti je grafa od Gigabyte-a siguran sam da imaš zalman cooler na njoj sa kojim ne možeš regulirati brzinu,nego on vrti stalno na nekim malim okretajima i slabo hladi.
moja preopruka da ga makneš jer sa njim meni je grafa išla preko 94 stupnja...
16 godina
Stoja kaže...
nadimak888 kaže...
 Koliko vidim to je samo za EVGA kartice(bar na stranici piše da samo njih podržava)A  Vidak ima gigabyte 9800gt grafu.
Pošto ti je grafa od Gigabyte-a siguran sam da imaš zalman cooler na njoj sa kojim ne možeš regulirati brzinu,nego on vrti stalno na nekim malim okretajima i slabo hladi.
moja preopruka da ga makneš jer sa njim meni je grafa išla preko 94 stupnja...
Stvari s EVGA precisionom su malo drugačije,bar iz mojeg iskustva.Ja ga također koristim na Zotac GTS250 i radi zbilja super i podržava plugine.
Nažalost,ako je autorova grafa s Zalman coolerom,onda njemu ne pomaže niti jedan software za regulaciju coolera.
http://s2.ba.bitefight.org/c.php?uid=94118
17 godina
neaktivan

Temperaturu cijelog sistema, pa tako i grafičke, možeš nadgledati uz pomoć HWMonitora.

Razer_Copperhead

1 0 hvala 0
17 godina

Da zalman ima fiksnu brzinu.

Rivatunerom se može clockat, radit 2d/3d profile, prčkat po nekim advanced postavkama, pomjerat brzinu ventilatora na grafičkoj i mogu se nadgledat temperature i clockovi grafičke, a program podržava većinu nvidia-nih i ati-evih grafičkih kartica.

Ja koristim everest 5.01, hardware monitor,ati tray tools za nadgledanje/clockanje grafičke kartice i cijelog sistema uopće.

Grafičku testiram sa occt 3.0 i furmarkom(vrag za kartice) te crysisom. Ako vam grafička izdrži 10-15min furmarka ona je Bog s vama,ali na postavkama extreme burning,1280x1024 bez aa - formula za spaljivanje grafičke kartice.

Vrm-ovi mi se griju do 130-140C sa scythe musashi-em, a gpu temp do 63-64C, dok recimo crysis sat-dva igranja 48-55C gpu temp, shaderi 80-95C.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Radi sa svim nvidia karticama, nemora biti bas od evga.

A i naslov je "Program za nadziranje temp grafičke", a sa tim programom vidis temperaturu grafe dok igras.

Prije sam koristio riva tuner, ali neće radit sa 185.85 driverima pa sam prešao na precision.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo instalirao sam evga precision,i ovaj program također ne može prikazati temp od moje grafe.Jedini koji može meni je rivatuner,dok svi ostali(everst,evga,speedfan i dosta drugih)ne mogu prikazat temperaturu od grafe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Evo instalirao sam evga precision,i ovaj program također ne može prikazati temp od moje grafe.Jedini koji može meni je rivatuner,dok svi ostali(everst,evga,speedfan i dosta drugih)ne mogu prikazat temperaturu od grafe.

Probaj sa gpuz programom.
16 godina

Kažem,nijedan program nemože osim riva tunera,to je nešto do grafe i snjenim senzorima....Blesavi gigabyte nek počnu radit normalnije grafe sa normalnim ventovima a ne zalmanima koj imaju 2 pinski konektor,pa bilo koji druhi hladnjak koji kupiš moraš na napajanje spojit.I da rješe taj senzor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stoja kaže...

Daj mi reci, a kako si skinuo taj program...treba biti ulogiran i member od EVGA korisnika..hebiga traži podatke za logiranje da bi se skinuo !!??
MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Nvidia Zotac GTX 260 AMP2 I HDD WD Green 1T I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 55
17 godina
neaktivan
logan kaže...
Stoja kaže...

Daj mi reci, a kako si skinuo taj program...treba biti ulogiran i member od EVGA korisnika..hebiga traži podatke za logiranje da bi se skinuo !!??
 Imaš ga za skinuti ovdje.
Razer_Copperhead
16 godina
neaktivan

evo da ne otvaram novu temu...

imam hd 4890(stara 1 tjedan!) i kad odem u ati catalyst controler centar i pogledam temperature vidim da mi je uvijek na 62-64 stupnja! jel to normalno???

na gpuz-u vidim da mi se gpu core clock stalno mijenja sa 850 mhz na 240 mhz pa opet na 850 i tak stalno! jel to normalno????

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2009 22:51 (Somebody).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice