Imam grafičku Nvidia GeForce 9800 GT 512 mb.
jel bi mi neko mogo rec neki dobar program za nadziranje temperature i kako namjestit vrtnju ventilatora na grafi.
Imam grafičku Nvidia GeForce 9800 GT 512 mb.
jel bi mi neko mogo rec neki dobar program za nadziranje temperature i kako namjestit vrtnju ventilatora na grafi.
Namjestiti vrtnju mislim da možeš preko riva tunera(ispravite me ako griješim jer ga ne koristim),a temp. možeš gledati u everestu,gpuz-u.
download everest sve tamo imas.......odlican program....
Od kojeg proizvođača imaš grafu?Ak ti je gigabyte sa zalman fanom,regulaciju možeš zaboravit.Al za regulaciju i mjerenje temp koristi riva tuner.Dobar je i jednostavan za korištenje.Kod mjerenja temp mi se sviđa što imaš graf pa možeš vidjez koje ti je bila največa temperaturea dok si igrao
Temperaturu cijelog sistema, pa tako i grafičke, možeš nadgledati uz pomoć HWMonitora.
Da zalman ima fiksnu brzinu.
Rivatunerom se može clockat, radit 2d/3d profile, prčkat po nekim advanced postavkama, pomjerat brzinu ventilatora na grafičkoj i mogu se nadgledat temperature i clockovi grafičke, a program podržava većinu nvidia-nih i ati-evih grafičkih kartica.
Ja koristim everest 5.01, hardware monitor,ati tray tools za nadgledanje/clockanje grafičke kartice i cijelog sistema uopće.
Grafičku testiram sa occt 3.0 i furmarkom(vrag za kartice) te crysisom. Ako vam grafička izdrži 10-15min furmarka ona je Bog s vama,ali na postavkama extreme burning,1280x1024 bez aa - formula za spaljivanje grafičke kartice.
Vrm-ovi mi se griju do 130-140C sa scythe musashi-em, a gpu temp do 63-64C, dok recimo crysis sat-dva igranja 48-55C gpu temp, shaderi 80-95C.
Radi sa svim nvidia karticama, nemora biti bas od evga.
A i naslov je "Program za nadziranje temp grafičke", a sa tim programom vidis temperaturu grafe dok igras.
Prije sam koristio riva tuner, ali neće radit sa 185.85 driverima pa sam prešao na precision.
Evo instalirao sam evga precision,i ovaj program također ne može prikazati temp od moje grafe.Jedini koji može meni je rivatuner,dok svi ostali(everst,evga,speedfan i dosta drugih)ne mogu prikazat temperaturu od grafe.
Evo instalirao sam evga precision,i ovaj program također ne može prikazati temp od moje grafe.Jedini koji može meni je rivatuner,dok svi ostali(everst,evga,speedfan i dosta drugih)ne mogu prikazat temperaturu od grafe.
Kažem,nijedan program nemože osim riva tunera,to je nešto do grafe i snjenim senzorima....Blesavi gigabyte nek počnu radit normalnije grafe sa normalnim ventovima a ne zalmanima koj imaju 2 pinski konektor,pa bilo koji druhi hladnjak koji kupiš moraš na napajanje spojit.I da rješe taj senzor.
evo da ne otvaram novu temu...
imam hd 4890(stara 1 tjedan!) i kad odem u ati catalyst controler centar i pogledam temperature vidim da mi je uvijek na 62-64 stupnja! jel to normalno???
na gpuz-u vidim da mi se gpu core clock stalno mijenja sa 850 mhz na 240 mhz pa opet na 850 i tak stalno! jel to normalno????