Pozdrav,kupio sam novu grafičku Zotac gtx 285 amp,ali imam osjecaj da se pregrijava(jer ventilator vrti cijelo vrijeme konstanto,ne povecava mu se brzina),I zanima me dali ima kakav program za podesavanje brzine okretaja tipa expert tool na gainwardovim grafickama?
Pregrijavanje Zotac gtx 285 graficke
- poruka: 38
- |
- čitano: 5.762
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
TNX
Pozdrav,kupio sam novu grafičku Zotac gtx 285 amp,ali imam osjecaj da se pregrijava(jer ventilator vrti cijelo vrijeme konstanto,ne povecava mu se brzina),I zanima me dali ima kakav program za podesavanje brzine okretaja tipa expert tool na gainwardovim grafickama?
ili se pregrijava ili ne a ne imam osječaj da se pregrijava koje su tenperature u loadu a koje u igri ipak je to klokana grafa pa joj je stoga i temperatura veča
ja imam gtx 275 koja je sama dizala vent kako bi se zagrijavala ali sve jedno je u igri imala 80c te sam referentni hladnjak zamjenija ovim ze sad u igri imam 46c što je pola manje
http://www.links.hr/index.php?naziv=Hladnjak+ARCTIC-COOLING+Accelero+Xtreme+GTX+280%2C+za+nVIDIA+GeForce+GTX+285%2F280%2F275%2F260&option=artikl&id_kategorija=05090909&id_artikl=050.909.148
i nakon 6 miseci ti temu napraviš na krivon mistu tema ti je u over klok a ne u grafike xd
Nema veze s overclockom,jer ju nisam clockal,nova je,stara tjedan dana,ali se ventilator uvijek vrti jednako,bez obzira na opterecenost,tako da mi sumnjivo to
hmm,a kako ga stavis,odozgora ili izvadis onu donju masku? :)
hmm,a kako ga stavis,odozgora ili izvadis onu donju masku? :)
nemoj nista izvodit sa grafickom.. probaj je furmarkom opteretit ako se ne povecavaju ventovi najvjerojatnije je problem u driverima ili je defektna kartica jbga to se mora ici reklamirat..
i primjeti sam u ovom tvom evgu da se mjenjaju frekvenciej,megaherci,nije cijel vrijeme isto,malo 1500,malo 700,dal to normalno?
Daj poslikaj temperature sa everestom
i primjeti sam u ovom tvom evgu da se mjenjaju frekvenciej,megaherci,nije cijel vrijeme isto,malo 1500,malo 700,dal to normalno?
je jer se u stanju mirovanja smanje taktovi da bi se uštedjelo na grijanju i potrošnji
je jer se u stanju mirovanja smanje taktovi da bi se uštedjelo na grijanju i potrošnji
Dal je izašao kakav hladnjak koji bi išao i na gtx295 (ne vodeno hlađenje). Sorry za offtopic al da ne otvaram temu
hoce ko kupit grafu ? :)
da nisi rekao da se pregrijava moža i bi ali ovako. bolje da si to pitanje postavio u kakvoj temi koja veliča tu karticu nego ovdje.
ma ne zagrijava se,ide do 70 stupnja max,samo sto nisam nis zahtjevno igro,sad sam igrao flashpoint i pocne se brze vrtit ventilator,radi 100 posto ispravno,a u ostalom imna 2 godine garanciju u ve-milu
hahaha, ako je prodaš za nekih 1400kn više nebi ni mogao... Ipak hd5850 košta 1750kn i to nova, a jača je ima dx11 i ostale đinđe kao 40nm,eyefinity...
da,stara j e 3 tjedna,a plati je 3000 kn
Pitanje je dali će opstat Vemil još dvije godineA koliko otprilike tražiš za tu grafu(čisto me interesira cijena
)
Neće ti to nitko kupit za iznad 1600kn osim nekog nvidia freak-a,nooba ili kao što je onaj uvalio djetetu hd4890 za 2000kn LOL
Kako bi ti nekog upućenog uvjerio da uzme to za više para nego što košta najjeftinija hd5850 u nas? Nikako!
Da koliko tražiš za to?
ma ne zagrijava se,ide do 70 stupnja max,samo sto nisam nis zahtjevno igro,sad sam igrao flashpoint i pocne se brze vrtit ventilator,radi 100 posto ispravno,a u ostalom imna 2 godine garanciju u ve-milu
To ti je normalno, nema nikakvih problema.
GTX260 tek negdje na 86'C (mislim da je ta tempeatura) podje dizati drzinu ventilatora, pa vjerujem da je tako i sa tvojom.
Ma uvijek se može neko nać ko se ne kuži u to,pa malo nahvali grafu(ipak je to najbrža grafa od nvidie sa jednim čipom dok ne dođe nova serija)pa još kaže da je ovo neki brutalni model koji je pojačan i da je čak 20% bolji(vjerojatno toliko nije al ovaj nema pojma pa će vjerovat i možda bi i platio više)
dam ju za 1800
kako 3soma? 2300 je ja mislim u adm-u - gigabyte i nis ti se nepregrijava.. moja ima manju temp u idleu neg 5870.. 42.. u loadu max 85..
al moja je zotac amp verzija
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010801
star je 3 tjedna,nova nobcata,a cijena 900 kn manja,pa kako zelis,ima garanciju i sve,igru grid..sve
star je 3 tjedna,nova nobcata,a cijena 900 kn manja,pa kako zelis,ima garanciju i sve,igru grid..sve
Dam ti moju za to + tvoja nadoplata.
ljepu su cijenu nabili za 45mhz dignut takt jezgre.. 600kn vise lol!!! ja kupujem samo novo i u adm-u! 2 mi za sad netrebaju.. nemas kaj igrat..
Osobno imam Zotac GTX260 AMP2 OC i mogu reci da ti je tako i kod mene. Vent je po default-u inace na 40% duty cycle te nikad dosad driveri nisu automatski to digli prilikom opterecenja. Pri najvecem loadu temperature su mi do 80°C sto i nije puno a vent mi je i dalje na ovaj nacin necujan.Posto sam na Linuxu skinuo sam nvclock i jednostavno stavio na 50% sto je i dalje necujno s nesto nizim temperaturama. Nista ti nije neispravno nego jednostavno 80°C nije nista ako je slowdown granica 190°C.
Nemoj nista prodavat jer imas odlicnu karticu - mozda da dignes duty cycle na 50-55% te clockas je jos malo :-)
al moja je zotac amp verzija
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010801
cek i ti to kupovo a mogo si za to dobit 5870...
btw: odes dat vemil da je testira i ak vide da nes niju u redu imas garanciju jedino ak nisi ti nes prcko po njoj pa je sje*o.
mrzim ati,da mi je djaba baju nebi ju uzeo