Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice

poruka: 1.692
|
čitano: 704.572
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice
leeegaa kaže...

ali kakva su iskustva? hvala

Ja sam izgubio nevinost sa 17...

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
leeegaa kaže...

ali kakva su iskustva? hvala

Ja sam izgubio nevinost sa 17...

Nisi "IN" {#}

Steam profile: Virty
16 godina
neaktivan

Evo ja prepržio svoju staru atijevku 5970, radila samo jedna jezgra, bacala crte po ekranu, rušila se non stop.

Stavio je na 200 stupnjeva 10 min i sada radi kao nova ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 9:07 (7AcE).
Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina

imam neku 4870 x2 ona radi kad ju ubacim ali su ogromne temp u idle rastavio sam ju cijelu i ocistio te stavio novu pastu.. dali bi pecenje pomoglo ili to nema veze jedno sa drugim jer neznam sta da napravim dok nestigne toxic :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nema to veze. Ne bi se temperature promijenile. 

Btw, promijenio si pastu? Koliko si je stavio?

Ajde sačekaj dan dva da vidiš kakve su prave temperature. :D
Ako planiraš prodavat, call me.  

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

stavio sam je (zrno)  probao sam i direktno na bakrene ploce koje hlade staviti ventilatore sam mislio da ce bolje hladiti...

Original vent nevalja jer se jako cuje rasklimao se...tu sam grafu dobio dok nekupim novu nemoram ju vracati, mogao bi ti ju prodati ako zelis. jedino da stavis kuciste naopako i onda nece buciti. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo da i ja javim svoja iskustva

Prije par dana PoV GTX 460  se pocela ponasat cudno,nije htjelo proci boot screen,pokusao sa driverima itd itd i nista,jucer krenula artefakte bacat i zelene crte kao iz matrixa xD

Danas ju odlucio ispeć,200C pećnica zagrijana, na 9:10 min,ohladila se,stavio pastu,spojio i VOILA,radi ka bebica :D odvrtio furmak full test,nema crasha,temop nije isla preko 75 :D :D :D

Zahvaljujem se autoru teme :)

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Možda si stavio i premalo.

A za prodaju ćemo preko PP.
Optimizam je nedostatak iskustva.
15 godina
neaktivan

Hmm imam jedno pitanje vezano uz temo nakon pečenja...pastu sam nanio pravilno (nadam se),samo temp su mi sada i idlle 40 C,dok prije pecanja to je bilo oko 30?!?! jel to sve u redu ili da ju vadim ponovo vanka i stavljat novu pastu..na furmak sam vrtio sat vremena 77 je bila max temp...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Breksi kaže...

Hmm imam jedno pitanje vezano uz temo nakon pečenja...pastu sam nanio pravilno (nadam se),samo temp su mi sada i idlle 40 C,dok prije pecanja to je bilo oko 30?!?! jel to sve u redu ili da ju vadim ponovo vanka i stavljat novu pastu..na furmak sam vrtio sat vremena 77 je bila max temp...

Originalne paste su uglavnom jako dobre pa je ova tvoja vjerojatno malo lošija. A uostalom, pasti treba malo vremena da "proradi". Nemoj pržiti grafu, s vremenom će temperature pasti.

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan

¸ma nisam ju mislio ponovo przit,jos sam u šoku od jucer odkad je proradila :D vec da skinem pastu pa ponovo stavim,mozda nije dobro sjela,no oke...zasad radi odlicno :D

17 godina
odjavljen
Breksi kaže...

¸ma nisam ju mislio ponovo przit,jos sam u šoku od jucer odkad je proradila :D vec da skinem pastu pa ponovo stavim,mozda nije dobro sjela,no oke...zasad radi odlicno :D

Mislio sam na prženje sa furmarkom {#}

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan

hehe,ma čisto sat vremena da isprobam stabilnosti :)

15 godina

Imam 4850, nedaje sliku, samo zatitra crvena ledica, ventilator radi, da li je to za pečnicu ili nešto drugo?

Upravo sam ispekao Gigabyte 7600GS 10 minuta na 200C i radi, vidjet čemo dokad.

Evo ispekao i X1650 pro i radi i ona, zasad....

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2013 21:33 (Wontay).

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

super.. evo u petak mi se tijekom igrice pojavio bsod.. i dobio te artefakte.. i neznam sta cu kad mi je garancije osla prosle godine.. i tek se danas sjetim za ovo..pogledo temu.. i stavio grafu pec.. makar sumnjo sam da ce bit bolje.. peko ju 9min.. izvadio van i sve se pocelo dimit i vec siguran da nece radit.. al reko probat cu.. ohladila se, stavio novu pastu..  i evo radi kao beba..hvala autoru teme {#}

ps

rijec je o sapphire hd4850 1gb gdd3

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Moja je proradila sama od sebe bez pečenja, s obzirom da je stara tri godine zadvoljam sam sa njom,

čini se da je največa mana kod grafičkih lot a s obzirom da su one male grijalice s vremenom neki izgubi spoj,

s pečenjem se lot rastopi, razlije i stegne kod hlađenja, vrlo neprofesionalan pristup popravku no koga briga kad stvar radi

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav. Mogu Vam reći da je ova metoda veoma efikasna, berem kod mene. Laptop nikako nije htio prikazati sliku samo 5 puta blinka CAPS LOCK sto znaci da je kod serije HP 6735S kvar matične ploče. Stavio sam je u zagrijanu pećnicu (9 minuta se zagrijavala na 230 stepeni C) na 10 minuta, nakon tih 10 minuta provedenih u pećnici, 15 minuta hlađenja, a zatim nanošenje nove paste i sklapanje. Kada sam ga sklopio upalio je i odmah prikazao sliku. Radi već par dana bez problema. 

8 0 hvala 0
15 godina

Svaka čast , odvažio si se stavit mbo u pečnicu i ona začudo radi, nekima su i hard diskovi proradili, očito je metoda svestrana

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo sam da vam se pohvalim novim pothvatom, danas sam "ispekao" ( poznatom metodom 200C 10min) maticnu plocu laptopa emachine e440 i radi savrseno

ivan.buti@gmail.com

4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
eo ekipa ovak. prije 3 god sam kupio BFG NVIDIU 8800 GTS OC, koristio je 2mj i jednog dana mi pala kutija na pod...i od tog dana graficka ne daje znakove zivota...tj kad upalim kompjuter, ventilator na njoj vrti normalno al kompjuter javlja da nema graficke. dali netko ima pozitivnog iskustva s vracanjem graficke iz mrtvih u ovakom slucaju (gdje je kompjuter uopce ne prepoznaje) jer vidim kod vecine njih kojima je proradila graficka je davala neke znakove zivota. imam li ikakve sanse da je ozivim :(?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Koliko sam ja uspio skužit grafičke se ne popravljaju, pogotovo tvoj slučaj kada uopče ne daje znakove života,

kada ne daje sliku onda je u večini slučajeva problem hladni lem što se "može" popravit pečenjem.

inače se na forumu daju uglavnom glupi odgovori tipa jesi je probao u drugom kompu? , a to je naravno prvo što češ napravit,

i to je gotovo sve što možeš nač na netu o popravku grafičke

ipak ako netko zna riješiti problem , u što sumnjam neka me netko ispravi

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ma promijenio sam i procesor i memoriju i maticnu i nece, opet ne daje sliku samo vrti ventilator na njoj, sad sam je ispekao na 190c 9min eo hladi se samo se odlemio jedan okrugli vrag na njoj i ispao, sad moram ic to zalemit nazad kod frenda pa cu je testirat...
11 godina
neaktivan
pecenje zavrseno, zalemio sto je otpalo i et....nista, sve isto, ventilator vrti al ekran i dalje ugasen....sta joj moze bit?!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
pavopuska kaže...
pecenje zavrseno, zalemio sto je otpalo i et....nista, sve isto, ventilator vrti al ekran i dalje ugasen....sta joj moze bit?!

Tvoja grafa u Vječnim lovištima jaše s Manituom.{#}

Kupi novu i ne bacaj ju po podu {#}

nicky.sl
12 godina
neaktivan

Ljudi ja sam vec ispraksiran u ovome :P I imam još jedan savjet, meni je prvih par grafi nakon pecenja radilo nekih cca 3-6 mjeseci.

Pa sam malo malo nekaj isprobavo i skuzio da graficke koje su pecene dok nisu bile pod nikakvim nagibom(znaci bile su potpuno vodoravne) traju duze od 6 mjeseci pa cak i preko godinu dana :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 10:23 (Zujko008).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Bok ekipa imam par pitanjica u vezi postupka. Posjedujem Gigabyte GTX 460 SOC.

Zanima me dali je potrebno sa gornje strane zaštititi kapacitatore i izvaditi plastike od konektora coolera i 2x6 pinskih konektora, ili ih mogu samo obložiti alu folijom?

Isto tako ova grafička na poleđini ima 5 mijinaturnih ledica (strše van možda 2-3 milimetra), nezz jel trebam kaj raditi u vezi njih, nekako ih isto zaštititi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja dok sam svoju pekel ( HD5870 ), samo sam skinul hladnjak i suknul v pećku , nisam ju nist zastitaval s kojekakvim folijama i slicno ! Ali , moju to ionako nije spasilo ! Mislim da je to premalo vremena da bi se ista pocelo topiti  od plastike ( konektori itd... ) !

Music As A Weapon !!
15 godina

Hvala kolega, čekam još mišljenja pa budem vidjel dal da se zezam sa "pukanjem" istih van. Šteta kaj nije tebi uspjelo, hbg.

Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Ja dok sam svoju pekel ( HD5870 ), samo sam skinul hladnjak i suknul v pećku , nisam ju nist zastitaval s kojekakvim folijama i slicno ! Ali , moju to ionako nije spasilo ! Mislim da je to premalo vremena da bi se ista pocelo topiti  od plastike ( konektori itd... ) !

Imo sam i ja 8800gt koju nije spasilo kad ode RAM onda je gotovo ili ak se sprži jezgra (ima na nekim grafama od laptopa onih plastika na konektoru koje su nekak tanke i slabasne pa bi na to bilo dobro pripazit, al ovak za ove desktop nema frke samo u peć{#})

15 godina

Evo samo da se javim. Uspjelo je :). Hvala svma na svome doprinosu ovoj temi. {#}

Moj PC  
7 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice