Na 1 GHz HD 7950 ima prednost nad stock HD 7970 u svemu, u benchevima je mala prednost, ali u igrama ima prednosti, zato jer je 95% igara ROP limitirano, a HD 7970 i HD 7950 imaju isti broj Raster jedinica, i na vecem clocku HD 7950 moze da brze izvrsava Raster operacije.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
a da vas pitam,vi cete to znat.na gtx 670 dignem power na 115 posto i sve mi se ostalo samo dize,npr dodje do 1200mhz clock,znaci za ovako prosjecnog clockera samo dignes power na 115 posto i kloknuo si graficku jer naravno i vece rezultate dobijem.jeli to bas tako ili?
Evo dosla je kod sudjeda slovenaca u dinokomp http://www.dinokomp.si/product_info.php/products_id/4518 znaci da bi trebala sljedeci tjedan i kod nas doci sigurno ;)
cijena 405 eura ili 3025kn znaci nasi ce nabit cijenu oko 3350-3400kn tako nesto tako da se cak isplati naruciti iz dinokompa dode u zg pokupim je... i sljedece godine nemam problema sa grancijom kad udemo u Eu ;)
zašto ne,gtx670 je jednak hd7970
za nevjerne tome zaključak sa hardocp:
At stock frequencies, the GeForce GTX 670 seems to deliver the same gameplay experience as a Radeon HD 7970. That means for a $50 savings you can get the same performance as HD 7970
Raspored bi mogao biti kao kod HD5xxx i GTX4xx. Znači GTX680 nešto jača od HD7970(prije je to bila GTX480 i HD5870), GTX670 mrvicu slabija od HD7970(GTX470 i HD5870), a GTX660 li-la sa HD7950, nešto slabija. (GTX460 i HD5850)
Kad bolje pogledam ni situacija kod GTX5xx i HD6xxx nije puno drugačija od ovoga.

ali sigurno nece imati performanse kao 7850 jer bi to bilo SMIJEŠNO.
Misliš 7950?
Evo slikica od svih modela gtx 670 koliko se mogu OC na stock naponu i default brzini ventilatora... i slikica temperature svih gtx 670 modela...
a vidis meni ga digne i do 1200 ali to je boost a ovo vjerovatno pise koliko ga mozes dignut
Evo slikica od svih modela gtx 670 koliko se mogu OC na stock naponu i default brzini ventilatora... i slikica temperature svih gtx 670 modela...
a vidis meni ga digne i do 1200 ali to je boost a ovo vjerovatno pise koliko ga mozes dignut
Da tako je ovo je znaci koliko mozes oc graficku sa normalnih def.. .postavki ( dobro sve zavisi kakvu karticu dobijes neki ce mozda moci malo vise oc neki malo manje ali eto ovo je nekakva sredina da se zna otprilike kad netko ide oc karticu do gdje su granice...) bez diranja napona i ventilatora... a sad koliko ispadne oc i onda jos boost zavisi opet od modela kartice ;)
Misliš 7950?
ma neki ljudi na forumu pitaju da li da cekaju 660 gtx ti ili koja vec bude ili da odma kupe 7850, kao da ce te dvije kartice biti jednake po performansama što je smiješno.
nadam se da ce je predstaviti uskoro, jer se ipak ovakve kartice najviše čekaju, za 680gtx,7970 i takve znaš da će zauzeti vrh.
zanima me gdje će biti 660gtx
Pa bit će otprilike kao GTX 570, oko 10 do 15 % brža od HD 7850, koštati će oko 2200 minimum 2100 kn. HD 7850 ima 2GB rama što je jako dobro, i clocka se jedno duplo bolje od buduće GTX 660. Pa sad ti gledaj šta je bolje i šta se isplati čekat. Jedino ako bude kao GTX 580 brza, će bit dobra, ali sumnjam u to.
Evo dosla je kod sudjeda slovenaca u dinokomp http://www.dinokomp.si/product_info.php/products_id/4518 znaci da bi trebala sljedeci tjedan i kod nas doci sigurno ;)
cijena 405 eura ili 3025kn znaci nasi ce nabit cijenu oko 3350-3400kn tako nesto tako da se cak isplati naruciti iz dinokompa dode u zg pokupim je... i sljedece godine nemam problema sa grancijom kad udemo u Eu ;)
Jel ko' ima iskustva s tim dinokompom,ovaj web im je katastrofa- ono ko' da je disleksičar piso html u notepadu,a i vidim ih dosta po oglasniku.....
Jel ko' ima iskustva s tim dinokompom,ovaj web im je katastrofa- ono ko' da je disleksičar piso html u notepadu,a i vidim ih dosta po oglasniku.....
Sve u redu kod njih veb im je malo da zaje.. ali okej imaju vise proizvoda nego mi barem sto se tice grafickih kartici i uvijek dobiju prije nas i to po manjoj cijeni... a i dosta ljudi tamo koji su blize granici pice po komponente tamo... a moguce ti je i da oni dostave u zg i onda dodes po to ili da ti salje postom.... sljedece god.. ce biti super kad udemo u eu... i onda fino ne brines za granciju ;)
Sve u redu kod njih veb im je malo da zaje.. ali okej imaju vise proizvoda nego mi barem sto se tice grafickih kartici i uvijek dobiju prije nas i to po manjoj cijeni... a i dosta ljudi tamo koji su blize granici pice po komponente tamo... a moguce ti je i da oni dostave u zg i onda dodes po to ili da ti salje postom.... sljedece god.. ce biti super kad udemo u eu... i onda fino ne brines za granciju ;)
ja sam ih isto zvao kad sam kupovao komp i kaze mi covijek da puno ljudi iz hr kupuje kod njega,nesto mi je govorio kad bi sve kupio tamo o vise racuna i ljudi da carinu ne platim i tako ali sam kupio drugdje
Došla MSI GTX 680 Lightning u ADM.
Ah sta bi ti, spast ce to za neko vrijeme. Sjeti se da je HD 7970 Lightning kostala isto toliko kad je tek dosla, ako nasi budu pametni brzo bi oni nju trebali spustiti na 4000kn.
Ah sta bi ti, spast ce to za neko vrijeme. Sjeti se da je HD 7970 Lightning kostala isto toliko kad je tek dosla, ako nasi budu pametni brzo bi oni nju trebali spustiti na 4000kn.
Samo sam čekao ovu grafu, ubrzo naručujem novi komp :)
Da ova tvoja je več zastarila :)
Došla MSI GTX 680 Lightning u ADM.
Bio sam dans u ADM-u, da se oboružam sa dodatnim ventovima, pa sam pitao čisto informativno za tu grafičku, bila je jedna jedina, došla 2 klinca od 12 godina i ode.
I lightning dode prije nego gtx 670 power edition ne znam sta im je a ova bi se vise prodavala ako ne dode do kraja sljedecg tjedna sjeda zotac amp pa nek se fuckaju tko se je bude naceko
Bio sam dans u ADM-u, da se oboružam sa dodatnim ventovima, pa sam pitao čisto informativno za tu grafičku, bila je jedna jedina, došla 2 klinca od 12 godina i ode.
tatini sinovi...
tatini sinovi...
a čuj, klincima je vrlo važno da se COD vrti na 250 fps-ova
Pa bit će otprilike kao GTX 570, oko 10 do 15 % brža od HD 7850, koštati će oko 2200 minimum 2100 kn. HD 7850 ima 2GB rama što je jako dobro, i clocka se jedno duplo bolje od buduće GTX 660. Pa sad ti gledaj šta je bolje i šta se isplati čekat. Jedino ako bude kao GTX 580 brza, će bit dobra, ali sumnjam u to.
Sudeći po Nvidiji, uvijek je entry level gaming kartica (gtx x60) jaka kao najsnažniji model prošle generacije. Tako da očekujem da će barem bolji model, odnosno GTX 660Ti jel, bit snažan kao GTX 580. A što se tiče cijene, tu ne može nitko očekivat ništa pozitivno - čak je i gtx 560ti još uvijek na 1800kn. 2200, 2300kn garant.
tatini sinovi...
Ne znam zašto svi ovo spominju kao nešto loše? Šta, otac ima love i daje sinu da kupuje što hoće, problem?
Ne znam zašto svi ovo spominju kao nešto loše? Šta, otac ima love i daje sinu da kupuje što hoće, problem?
Kao da on nebi htio bit.
Ili je možda samo ljubomoran? ;)
Ma kakva ljubomora, imam pc s kojim vrtim sve pa me i briga. Neka, barem su sretni i maju love! Ali opet nije to to kad navikavaš dite uvik na najbolje, nije važno kakvo je i koliko košta nego mora im bit najbolje. U tome je stvar.