Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.157
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Nvidia Fermi info

@toxic & patch123 - plz skresajte malo te citate.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

Ja se nado neki novi info, a kad tamo od jutros 3 stranice svađe.... a jooooj....

Samo za info, nije MSI Lightning ni jedina, a nisam siguran ni najjača ATI HD5870 prerada... ima ih već nekoliko, neki dolaze i na večim taktovima od 900Hz, ima xhx verzija sa 2GB DDR5 itd...

Nisam siguran da će GTX480 još dugo zadržat krunu ako ju uopće još uvijek i drži, u svakom slučaju je jako, jako neisplativa naspram konkurencije - na stock vrijednostima i sa OCanjem.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Nvidia Fermi info
Cvjetko kaže...

Minoza ja znam jako dobro sta sam napiso i namjerno sam napiso phenomen jer iskreno mislim da je najvece sranje koje postoji a ti da nisi glup skuzio bi odma ;).

a da si ti pametan znao bi se bolje izvući i opravdati za glupost koju si rekao (phenomen LOL )

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
wyks kaže...
dokly kaže...

phhh koji debilizam pa sa cim oni mogu konkurirat ati-u?? nicim... epic fail... u kcu su totalno...stvarno nisu normalni...   za tu lovu dodas malo pa ides na 5970... i znas kaj imas ....

Ti često mijenjaš mišljenja.

Sjetio sam se ovoga jer si bio jedan od rijetkih koji je bio za nvidiu.

NHF

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/nvidia-fermi-info/33945.aspx?page=60&jumpto=849973&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/nvidia-fermi-info/33945.aspx?page=60&jumpto=849976&sort=asc&view=flat

otito nisi citao dalje.. sve je bila zajeb i cimanje.. takvih poput tebe kaj nemaju pametnijeg posla pa se ljepe na gluposti ko muha na govno.. nhf

15 godina

Bože sačuvaj sinko, nEmoj da te neko cuje haha, mora da si neki okorjeli fan nvidie kad to govoris, istina da je fermi u nekim igrama malo bolji, ali on bi se po cijeni mogo prije usporedivat s 5970 nego s 5870, a 5970 bi ju mogo dobro izgazit pa se onda posrat po njoj KOLIKO JE JACA, opet sa druge strane uzmes 5870 za 1000kn manje i dobijes karticu gotovo iste snage koja trosli duplo manje i nije hebeni toster a i manje je bucna ppo testovima,jos uz to mozes bez straha clockat jer su temperature ok,mislim da kad bi se termija clockalo da bi rastopio sebe i ploču hahaha, ako ti iz ovog teksta zakljucujes da je fermi dobar posao, ona nisi bas najbistrij momak,             fermi je mozda dobra stvar i ponovni ustanak nvidie ali ati jos uvijek MASNO GAZIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Evo ga i u Adria (3917,30kn):

http://www.adria-computers.hr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&category_id=204&product_id=29005&Itemid=18

Neznatno je skuplja nego u Protisu. Da nije to kod njih samo na cjeniku? Znam da Protis ima naviku stavljat pod dostupno proizvode koje zapravno uopće nemaju...

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 0:13 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
patch123 kaže...
Cvjetko kaže...

Minoza ja znam jako dobro sta sam napiso i namjerno sam napiso phenomen jer iskreno mislim da je najvece sranje koje postoji a ti da nisi glup skuzio bi odma ;).

a da si ti pametan znao bi se bolje izvući i opravdati za glupost koju si rekao (phenomen LOL )

Sta se ja imam pravdat pa phenom je bas pravi phenomen neš vjerovat ;) to nije nikakva glupost ti si glupost i kad budem trebo tvoj komentar mali javit cu ti sad mozes otic spavat.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 0:20 (Cvjetko).
16 godina
athlon64 kaže...

Bože sačuvaj sinko, nEmoj da te neko cuje haha, mora da si neki okorjeli fan nvidie kad to govoris, istina da je fermi u nekim igrama malo bolji, ali on bi se po cijeni mogo prije usporedivat s 5970 nego s 5870, a 5970 bi ju mogo dobro izgazit pa se onda posrat po njoj KOLIKO JE JACA, opet sa druge strane uzmes 5870 za 1000kn manje i dobijes karticu gotovo iste snage koja trosli duplo manje i nije hebeni toster a i manje je bucna ppo testovima,jos uz to mozes bez straha clockat jer su temperature ok,mislim da kad bi se termija clockalo da bi rastopio sebe i ploču hahaha, ako ti iz ovog teksta zakljucujes da je fermi dobar posao, ona nisi bas najbistrij momak,             fermi je mozda dobra stvar i ponovni ustanak nvidie ali ati jos uvijek MASNO GAZIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

............................................

Evo ti gore malo tocki, pa da imas kada budes drugi put pisao neki post.

Vidim da ti zareza i usklicnika ne nedostaje.

16 godina
neaktivan
toxic kaže...

ovo je offtopic, ali ja nisam pricao o stock takovima nego o istim taktovima... npr phenom na 3.6 i i5 750 na 3.6

ociti primjer je hd4890 u cfu i ova moja radeonka hd5970 jednsotavno i5 u igrama radi losije nego phenom...

al dosta je sada offtopica

1.Ovo ču sada iči debelo u Oftopic,al naprosto moram reagirati jer tvrdiš nešto što  nije istina......

OVAJ link ti pokazuje koliko si u krivu...Prva stvar koja se može zamijetiti jesu radni taktovi.Naime i5 radi na 2,6Ghz(plus TB),dok PhenomII 955 radi na osijetno večih 3,2Ghz...Druga stvar koju možeš primjetiti je da i5 pobjeđuje u gotovo svim Benchovima.....A da se u kojem slučaju i5 ručno OC-a na 3,2Ghz razlika bi bila drastična....

Kao što možeš vidjeti ovo je link od AnandTecha koji je poprilično pouzdan u slučaju usporedbi.....

Nitko ne kaže da je Phenom II955 loš procesor,naprotiv to je odličan procesor i u kompletu dolazi sa ipak zaokruženijom platformom nego i5,čija platforma nije baš najbolje riješenje za CF sustav.No ipak PhenomII 955 nije u preformansama jači od i5,a i5 je majstor OC-a sa nižom potrošnjom te zagrijavanjem.

naxeem kaže...

Phenom II 955 je zvijer od procesora koja je u nekim slučajevima i bolja od i7 920. S obzriom na dosta manju cijenu, ne vidim po čemu je to AMD u lošijem položaju. Kakav mrtvi i5...

Inače imaš dobre i utemeljene tvrdnje,no ova je naprosto nebulozna......OVO je mrtvi i5 u akciji protv Zvijeri PII 955.......

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 7:33 (microman).
17 godina
microman kaže...
toxic kaže...

ovo je offtopic, ali ja nisam pricao o stock takovima nego o istim taktovima... npr phenom na 3.6 i i5 750 na 3.6

ociti primjer je hd4890 u cfu i ova moja radeonka hd5970 jednsotavno i5 u igrama radi losije nego phenom...

al dosta je sada offtopica

1.Ovo ču sada iči debelo u Oftopic,al naprosto moram reagirati jer tvrdiš nešto što  nije istina......

OVAJ link ti pokazuje koliko si u krivu...Prva stvar koja se može zamijetiti jesu radni taktovi.Naime i5 radi na 2,6Ghz(plus TB),dok PhenomII 955 radi na osijetno večih 3,2Ghz...Druga stvar koju možeš primjetiti je da i5 pobjeđuje u gotovo svim Benchovima.....A da se u kojem slučaju i5 ručno OC-a na 3,2Ghz razlika bi bila drastična....

Kao što možeš vidjeti ovo je link od AnandTecha koji je poprilično pouzdan u slučaju usporedbi.....

Nitko ne kaže da je Phenom II955 loš procesor,naprotiv to je odličan procesor i u kompletu dolazi sa ipak zaokruženijom platformom nego i5,čija platforma nije baš najbolje riješenje za CF sustav.No ipak PhenomII 955 nije u preformansama jači od i5,a i5 je majstor OC-a sa nižom potrošnjom te zagrijavanjem.

Pa ofc tvrdim nesto sta nije istina jbt, samo budi ti u uvjerenju, kao sta sam reko a nisi procito ocito, ja sam preso iz phenoma II 955 na i5 750 i mogu reci realna stajalista a neke nebulozne mutave linkove koje nemaju veze sa vezom, i jos jedna stvar koju nisu sigurno procitao, testovi su radeni sa cf karticom znaci 2 x 4890 i sa multigpu hd5970... kao sta sam gore reko, za cf rjesenje imam objasnjenje zasto je phenom bolji na istim taktovima u mojem slucaju na 3.6 jedan od njih je sta jednostavno i5 ne daje max bandwith sa dvije ili vise kartica u cfu nego je to "samo" pce 8x.. dok phenom II 955 oba slota x 16 tak da... i reko sam da nije takoder pre velika razlika da se radi o par fpsa...

A za hd5970 nemam objasnjenje nego logicno, ali cinjenica je da su mi sve igre osim gta IV radile puno bolje na phenomu nego na i5 750...

a da ne pricam o cod serijalu di mi je jednsotavno sa hd5970 phenom II 955 drzao bolje lockan fps..

gle ja stvarno ne mislim vise ici u offtopic jer sam vec to sve objasnio u prijasnjim postovima ako vam se neda citat nemojte niti odgovar tj citirat i uskakat u nesto u cemu u stvari nemate apsolutno nikakvih argumenata osim pisljuvih laznih testova sa interneta.. u to sam se ja uvjerio vec masu puta...

microman ako ti te moje rijeci ne pasu isprobaj sam.. pa javi dojmove..

edit: vidim da ti spominjes stock taktove i da su tamo na testu stock takovi kao da je i5 jaci ovo ono sheme... kako da ne... sve sta cu ti reci posjeti pcekspertov nedavni test i vidjet ces da je phenom puno bolji izbor za gamera.. EOD.. i nemojmo vise u offtopic sve sta neko treba neka pita na pm ili na temi podredenoj za to

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 8:21 (toxic).
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Fenomeni ajde kratite te citate i držite se fermija.

World championships: 7, GP started: 252, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,378

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nixass kaže...

opet ti pokušavaš sebi natjerat vodu na mlin..

Ma kakvu vodu na moj mlin?

Zar ti zaista vjeruješ da je od sada ATI u vječnoj prednosti?  LOL  

U IT industriji to je vrlo promjenjivo..   'tko bi gori sad je doli' - pa tako je sad i ATI u vodstvu Namigiva

Ajmo ovak (vidim da opet trebam objasniti kako nisam zagovornik zelenih) - ne navijam ja za Nvidiu nego za onoga tko trenutačno 'gubi bitku' - naime, priželjkujem približno jednake snage vodečih kompanija na tržištu kako bi se vodio cjenovni (i kvalitativni) rat što bi svim potrošačima (kupcima tj. nama svima) itekako odgovaralo jer bi za razmjerno malo novca mogli dobiti high end karte.

Lijep pozdrav ;)
16 godina
Nvidia Fermi info

Nikad high end kartice nisu i neće biti dobavljive za malo novca, prestanite sanjat gluposti. Problem je što je ovaj put mainstream kartica poput hd5850 preko 2000kn isključivo iz razloga što nVidia odbija prihvatit da im je način razmišljanja i smjer razvoja kartica zastario i fail. Da je ATI nesposobna firma ovo bi bilo ok, proglasio bi se još jedan veliki uspjeh (kao što se i sada proglašava, ako pitate nVidiu oni nižu uspjeh za uspjehom), prodavao bi se GTX480 po 5000 kn, bio bi to još jedan veliki uspjeh i ne bi uspjeli proizvest kartica koliko bi ih prodavali.

Međutim ATI ima topove večeg kalibra, i to ne unazad par mjeseci, to je sad već dosta veliko razdoblje u kojem nVidia nema baš neku pristojnu alternativu (čak i period GTX295 kad je to bila najjača kartica, ona se gotovo i nije prodavala jer je ATI bio isplativiji, prodavo se uglavnom GTX275, ali ne bitno više nego ATI proizvodi)... ATI je uvijek bio isplativiji, iako je nVidia do sada uglavnom imala najbolju karticu (makar je bilo razdoblja kad ju je privremeno imao i ATI) međutim koliko je ATI prije kaskao za nVidiom, toliko sada nVidia puže za ATIem i ne nazire se prije njihove slijedeće generacije svjetlo.

Da će se nVidia izvuć ja iskreno ne sumnjam, međutim nema nVidia trenutno problema samo na području gamerskih kartica, koliko čitam dobila je samo novu Nintendo konzolu (iako su očekivanja bila veća, ćak i tu im je ATI uspio uzet poveći dio kolača), Tegra koja također "niza uspjeh za uspjehom" realno nema nikakav uspjeh i odkazuju se naruđbe itd itd itd... mislim da im treba jedan oštar zaokret da bi se vratili nazad na kurs kojim smo navikli da idu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

Ja mislim da nVidia nije napravila daljnje korake u pozitivnom svjetlu za sebe nakon izdavanja GTX260 kartica. Do onda se je znalo naočito tko su ATI i što je nVdia Geforce kartica. Istina premalo sam u PC vodama da bih realno sudio o ovome zbivanju u svijetu tržišta grafi, ali svejedno nekako samosvjesno to uspijevam zaključiti danas. Ja sam instinktivno zamijenio svoju 8800GT XXX Alpha Dog Edition koju sam kupio u sklopu sadašnje konfe i na koju sam bio preponosan te koju sam i sam si odabrao da me služi godinama jer mi ne treba druga. Nakon što sam vidio što ATI čini toj kartici i cijeloj GF seriji 2008. na ljeto i kad sam došao na ovaj forum nije mi trebalo puno puta napisati na istom forumu da je 4870 moj izbor. Od onda sve znamo...Bogataš

sticky boredom with a book:S
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dado_ZG78 kaže...

Ma kakvu vodu na moj mlin?

Zar ti zaista vjeruješ da je od sada ATI u vječnoj prednosti?  LOL  

U IT industriji to je vrlo promjenjivo..   'tko bi gori sad je doli' - pa tako je sad i ATI u vodstvu Namigiva

Ajmo ovak (vidim da opet trebam objasniti kako nisam zagovornik zelenih) - ne navijam ja za Nvidiu nego za onoga tko trenutačno 'gubi bitku' - naime, priželjkujem približno jednake snage vodečih kompanija na tržištu kako bi se vodio cjenovni (i kvalitativni) rat što bi svim potrošačima (kupcima tj. nama svima) itekako odgovaralo jer bi za razmjerno malo novca mogli dobiti high end karte.

sve 5, ali kontradiktoran si sve u 16 Smijeh

ne da mi se izvlačit sad sve tvoje navode..

17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Evo kako se nove kartice ponašaju clocknuteNamigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Kloknute :D: GTX 480

GTX 470

I jos kad se nabaci ova verzija: Block

Nebi trebalo biti problema :D.

16 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

ahhh kad bi se na 5970 nabacio vodeni blok i nju natjerao do granica opet bi pobjegla toj GTX480 

tak da je to meni glupo gledat clocknute vs obicne grafe

Death Cube K
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
f1lt3r kaže...
Dado_ZG78 kaže...

GTX 470

Kak brutalno izgleda ta block..A di da nju spojim? na centralno?

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Kak brutalno izgleda ta block..A di da nju spojim? na centralno?

Ne,ne.Treba direktno na pipu sa hladnom vodom.LOL.. :)))))

I'll be back
15 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

ahhh kad bi se na 5970 nabacio vodeni blok i nju natjerao do granica opet bi pobjegla toj GTX480 

da sad kad kloknuta gtx480 pobjeđuje 5970 onda je glupo uspoređivati kloknute vs default grafe, a kad je neko baš na ovoj temi napisao da kloknuta 5870 jača od stock gtx480 onda je to bilo fer,ha?

Mrog
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
f1lt3r kaže...
Dado_ZG78 kaže...

GTX 470

Kak brutalno izgleda ta block..A di da nju spojim? na centralno

haahahahahahahahahahah...NOT..... ovo su već jadne i tužne fore koje više nisu nimalo smiješne

Mrog
17 godina
mrog 33 kaže...

da sad kad kloknuta gtx480 pobjeđuje 5970 onda je glupo uspoređivati kloknute vs default grafe, a kad je neko baš na ovoj temi napisao da kloknuta 5870 jača od stock gtx480 onda je to bilo fer,ha?

da kloknuta ali kako kloknuta, drugo je kad grafu kloknes i ona ne trosi niste puno vise i ne radi nista vecu buku i ne grije se nista vise nego default, nego kad klokas grafu pa ti vent da postigne kakve takve dobre rezultate sa obzirom na cijenu bude na 100% ... itd..

16 godina
neaktivan
toxic kaže...

da kloknuta ali kako kloknuta, drugo je kad grafu kloknes i ona ne trosi niste puno vise i ne radi nista vecu buku i ne grije se nista vise nego default, nego kad klokas grafu pa ti vent da postigne kakve takve dobre rezultate sa obzirom na cijenu bude na 100% ... itd..

Treba na kutiju od GTX480 stavit:UPOZORENJE:U SLUČAJU OC-A VENT STAVIT NA 100% I OBAVEZNO NOSTI ZAŠTITU ZA UŠI.....

I'll be back
15 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

3 stranice smo raspravljali o tome,ne znam koju ti temu gledaš Viče

ali ne počinjimo opet

17 godina
patch123 kaže...
mrog 33 kaže...

3 stranice smo raspravljali o tome,ne znam koju ti temu gledaš Viče

ali ne počinjimo opet

neznam niti ja :D

16 godina
Nvidia Fermi info

evo ih još,sa još boljim cijenama,nepiše da nisu dostupne pa treba provijerit Osmijeh

gtx480

gtx470

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

evo i evo

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

jeftino,nema šta