Pa oduvik su nVidijine launch cijene u kunama bile ... šokantne.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
žali bože para...trenutno nijedna grafulja povrh 1000kn (IMHO) ne opravdava svoju cijenu...
Palit GTX470 - 2731 kuna
Palit GTX480 - 3917 kuna
Se to oni zezaju?
mozda misle da je sad prvi april
Palit GTX470 - 2731 kuna
Palit GTX480 - 3917 kuna
Se to oni zezaju?
mozda misle da je sad prvi april
Joooj... sta vi mislite koliko kosta karta za sjeverni pol?Moras to i plati pa je dobis u bundelu. Oni su vam je naplatili samo 800kn a vi se tu zalite : ))
Sala naravno.
fine svote,i na koju foru da ati snizi cijene,još će ih povećat
razlika između 470 i 5850 je 500-700kn, a između 480 i 5870 čak do 1200kn,vaporX 5870 je jeftinija aprox.900kn; ova adria je dosta skupa tako da bi recimo u adm mogle bit cijene manje za 100-200kn ali opet razlika je ogromna
dvoglava zvijer 5970 se nađe za 4400kn
LOL kako sve zahebe nvidia
Hmm... XFX verzija će koštati cca 700-800kn više i imati trogodišnje jamstvo,
ali uz njega će se dobivati i vrhunsko 850W napajanje...
Isplati se kupiti pa prodati karticu..
Palit GTX470 - 2731 kuna
Palit GTX480 - 3917 kuna
ako cijene stvarno budu takve ne znam koji bi se debil odlučio kupiti bilo koju od te 2 grafe
gtx470 skuplja od 5870 a po performansama ista 5850
gtx480 po cijeni bliže 5970 nego 5870,performansama bliže 5870 a o ostalim manama da ne govorim
ako cijene stvarno budu takve ne znam koji bi se debil odlučio kupiti bilo koju od te 2 grafe
gtx470 skuplja od 5870 a po performansama ista 5850
gtx480 po cijeni bliže 5970 nego 5870,performansama bliže 5870 a o ostalim manama da ne govorim
sto se tice samo igri, da, ova GTX 480 je blagi promasaj ali nije sve u tome, recimo primjetio sam da dosta ljudi koristi CUDA-u i to bi onda mogla biti dobra investicija
I onda kad se sjetim Oly_E3 kad je rekel u bircu da bu kupil u SLI gtx 480 i mislim da ta solucija pada u vodu..Tek je kupil napajanje a vec bu trebal mjenjat,a valja uzet neko napajanje od 1.5 kW a u susjedstvu bu nestalo struje
Ja ne znam šta se vi čudite-kad je GTX 280 došla koštala je 5000 kn,prema tome ovo su čak i fer početne cijen. Za par tjedana idu 500-600 kn dolje.
Hahahaha, koje temperature kartica, ja njima mogu zagrijati svoju sobu!
Koliko ti jevelika soba?
80 kvadrata?
LOL....Ljudi tko god kani prelazit na seriju HD58xx neka to učini sad,jer sve mi se čini da če cijene gore...HEHE još ču ja svoju HD5870 moč prodati za više nak sam platil......
Ove cijene za GTX470 i GTX480 su u najmanju ruku sramotne,a i dodatno pokopava več ionako mrtvo novorođenče iz Nvidije......
Koliko ti jevelika soba?
80 kvadrata?
Ma nije.
Najbolje da umjesto centralnog uvedem po jednu NVidinu GTX270/280 u svaku sobu i taman grijat će me 5 godina dok ne crknu. :)))
OT: Mislim da je ovo epic fail za NVidiu.
Ja u ovoj situaciji najviše žalim brandove(BGF,PALT,EVGA,itd...) koji prodaju ove nvidijine toplane......Mislim da če ove godine biti naglih prelaska u protivnički tabor....Osobno bi volio da se BGF uključi u AMD/ATI tabor.....
Ja u ovoj situaciji najviše žalim brandove(BGF,PALT,EVGA,itd...) koji prodaju ove nvidijine toplane......Mislim da če ove godine biti naglih prelaska u protivnički tabor....Osobno bi volio da se BGF uključi u AMD/ATI tabor.....
Da, slažem se u potpunosti s tobom, mislim da bi to bilo super iako mislim da nema ništa od toga.
A možda nam se i Gainward vrati... Nebi bilo loše, makar meni osobno nije ni potreban,
jer imam Sapphire, VTX3D (skoro uvjek AC cooleri, cool) i XFX (aj meni nije posebni nešto, ali eto,
tko voli nek izvoli).
Ja ne znam šta se vi čudite-kad je GTX 280 došla koštala je 5000 kn,prema tome ovo su čak i fer početne cijen. Za par tjedana idu 500-600 kn dolje.
E vex...
GTX280 nije koštala 5000kn nego puno manje, i ona je donekle i opravdavala cijenu od 3000 i nešto kunića (mislim 3500-3800kn) jer je tada bila najjača kartica, jest da je 9800GX2 bila isplativija,ali ovo je bio single gpu.
Kada ati izdaje HD4870x2 onda je nvidia biva poražena no onda preuzima tron ponovno sa gtx295 pa onda opet ati preuzima tron sa HD5970 i drži ga i dalje.
sto se tice samo igri, da, ova GTX 480 je blagi promasaj ali nije sve u tome, recimo primjetio sam da dosta ljudi koristi CUDA-u i to bi onda mogla biti dobra investicija
Jel mi mozes reci tko to koristi CUDA-u. Ne trebaju mi imena, nego opisi molim te sto ti ljudi CUDA-ju
Jel mi mozes reci tko to koristi CUDA-u. Ne trebaju mi imena, nego opisi molim te sto ti ljudi CUDA-ju
Mozda naxeem :P
Lol za 4300kn kupim HD5970. jos jednom LOL
Pa kupi.
tko to koristi CUDA-u? Pa evo ljudi koji mozda koriste ovaj software.
Tu mozes naci jos siru primjenu, sve u svemu vrlo zgodna stvar
Vrlo zgodna stvar koju realno koristi 3-5% ljudi na svijetu (ako i toliko) što kupuju te kartice, ostatak ju kupuje radi neophodnog physx-a, zato što je to ipak nVidia, ili zato što ATI jednostavno nije ono nešto što nVidia jest.
Glavni razlog je jer ljudi ne prate tehnologiju i tržište pa eto i dan danas, kad pričam sa frendovima, usprkos svemu, vidim na nisu upućeni i jedni drugima preporučuju nVidiu.
Što se tiče CUDE, vidi ljude na ovom forumu... naxeem ju koristi, dado_zg78 za f@h, možda još 2-3 ljudi da su onako spomenuli (ok, slažem se, ima koji više koji možda nije toliko sudjelovao u temi), na njih ide još toliko nvidijota poput doklya koji kažu meni je nvidia zakon, jeb*š ati, boli me za sve koliko je bolji, nVidia još uvijek ima najbržu single-gpu koja je zakon i onda imaš nekoliko stotina ili tisuća ljudi koji jesu ili nisu entuzijasti i kupili bi najbolju grafu unutar svoje cijenovne kategorije, neki preferiraju physx, neki samo best-buy
EDIT: a što se tiče onih cijena - LOL ROFL - nisu normalni.... netko je reko šta se čudite, gtx280 je koštala 5000kn - iskreno ne sjećam se te cijene, ali opet, gtx280 nije imala absolutno nikakve konkurencije kad je došla, gtx480 ima nasuprot sebe malo skuplju hd5970 koja ju papa za dorućak i puno jeftiniju hd5870 koja se može fino mjerit sa njom
sve to znam ali eto da meni racunalo koristi samo u te svrhe ja bi mozda kupio GTX 480 ali ovako nisam lud niti mi pare rastu u vrtu da bi ju kupio
Predlažem da svi fanATIci ne postaju više po ovoj temi, jer tema glasi nVidia Fermi info, a vi fanATIci samo pljujete po fermiju. Ja imam ati karticu, al neplujem po nvidiji, koja možda nije napravila najbolji posao sa fermijem, al opet ima najbržu single GPU karticu koja se negrije i ne troši kolko vi to opisujete. Najžešći su mi komentari FERMI=TOPLANA, i slično. U početku je to bilo fora, al sad mi stvarno ide na živce
Predlažem da svi fanATIci ne postaju više po ovoj temi, jer tema glasi nVidia Fermi info, a vi fanATIci samo pljujete po fermiju. Ja imam ati karticu, al neplujem po nvidiji, koja možda nije napravila najbolji posao sa fermijem, al opet ima najbržu single GPU karticu koja se negrije i ne troši kolko vi to opisujete. Najžešći su mi komentari FERMI=TOPLANA, i slično. U početku je to bilo fora, al sad mi stvarno ide na živce
kad nezasluzuje bolje
Prvo nismo svi fanATIci, nekima od nas je naprosto žao što je fermi tj. gtx480 fail; drugo nVidia samam u system requirements stavlja min 600W brand name što je OGROMNA stvar, grafa troši i grije se i glasnija je od hd5970. ATI tj. njegovi partneri trenutno izbacuju grafe koje su hd5870 OC, a imaju bolje performanse od bilo koje GTX480 i jeftinije su od nje, dolaze na tržište po svemu i prije gtx480 kojih još uvijek nema za kupit usprkos launchu 26.3. ili 12.4. ili kad je već trebao biti... do 1.5. ko živ ko mrtav
Ne sprda se samo nas 10ak na ovoj stranici, probudite se ljud, sprdaju se milioni diljem svijeda, čak i dojućerašnji nvidijoti
e sada na tu cijenu dodajte nekih 700kn za kvaliteno napajanje neko i onda još pitaj boga koliko novaca za ovo
jer ipak to ima certifikat njihov,jer se inaće imat gadnih problema sa grijanjem jer koliko sam vidio do sada je 99% posto testova rađeno na stolu a ne u zatvorenom kućištu!
što nam još neće pokušat uvalit
mislim tko zna što je sljedeće,možda da nam nece vrijedit garancija ako nije u takvom kućištu