Neće driver instalirati

poruka: 31
|
čitano: 12.900
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Neće driver instalirati

Pokušavam na laptopu ASUS X54H bezuspješno instalirati drivere za grafiku. Naime pokušao sam i s driverima s Intelove stranice i driverima s AMD-e stranice. No svaki puta mi izbaci ovu grešku: "this computer does not meet the minimum requirements for installing the software".

Windows je 7 x64. Dakako probao sam i 32 bitni driver instalirati no i dalje izbacuje tu poruku, bila to novija ili starija verzija drivera.

Da li netko zna rješenje mog problema?

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2013 10:32 (Lik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Neće driver instalirati
  1. Desni klik na deskotp i odaberi Graphic Properties.
  2. Odaberi Preferences u gornjem desnom kutu i čekiraj Advanced View.
  3. Odaberi Power option na tabu sa strane.
  4. DOlje imas tab "Switchable Graphics Method".
  5. Klikni na Select the graphics processor manually. Klikni Apply.

Trebalo bi raditi

15 godina
neaktivan

Nemam uopće Graphics Properties kada desni klik "udarim".

15 godina
Neće driver instalirati

vidi jer imas u biosu switchable graphics  na manual da stavis

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nema ništa ni slično u BIOS-u.

15 godina
Neće driver instalirati

Kakav AMD? kakvi bakrači??

Imaš Intel HD 3000, instaliraj chipset drajvere, i nakon toga VGA

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Fora je u tome što sam to već sve napravio i neće. Baca mi onu grešku koju sam gore napisao. Laptop ima i nekakvu AMD Radeon grafiku. Naljepnica je izblijedlijela pa ne znam koja je. 

Negdje sam pročitao da izbacuje tu grešku kada laptop ima dvije grafike, kao u ovom slučaju. No nitko ne navodi konkretno rješenje.

15 godina
Neće driver instalirati

zato sam ti i reko jer su dvije grafike

da moras switchat grafiku tj staviti na manualno i to je jedino rjesenje. tada ces moc driver instalat. znaci jedna mora biti disablana.

Imas za skinuti na intelovoj stranici: Intel's automatic driver scanner, i on ce ti rjesiti taj problem

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2013 22:40 (sfc_PsychQ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne pomaže ni to, možeš vidjet na slici.

Jučer sam probao i na način da disable-am grafiku i da instaliram ili jedne ili druge drivere i izbacivao mi istu onu grešku koju sam napisao u prvom postu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 14:22 (Lik).
15 godina
Neće driver instalirati

Ajde preko device managera napravi sljedeće:

i kopiraj hardware ID's ovdje

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo napravio sam printscreen.

Scan2 Scan2
15 godina
Lik kaže...

Evo napravio sam printscreen.

Napravi desni klik, copy i paste ovdje

15 godina
neaktivan

PCI\VEN_1002&DEV_6760&SUBSYS_20021043

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 14:35 (Lik).
16 godina
odjavljen

AMD/ATi Radeon 6470M

Driver ovdje. Win7 x64

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
Lik kaže...

PCI\VEN_1002&DEV_6760&SUBSYS_20021043

AMD mobility 6 serija, ok, evo skini sa Dellove stranice drajver pa probaj sa njim

Link

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 14:43 (Flying Dutchman).
15 godina
neaktivan

Evo dok skinem driver pa javim.

15 godina
neaktivan
Neće driver instalirati

Uspio sam to instalirati, ali nije driver za grafiku instlirao ako se ne varam. U device manageru se i dalje vidi samo Standard VGA graphics i ne može prikazat najveću rezoluciju. Trenutna najveća je 1024x768.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Lik kaže...

Pokušavam na laptopu ASUS X54H bezuspješno instalirati drivere za grafiku. Naime pokušao sam i s driverima s Intelove stranice i driverima s AMD-e stranice. No svaki puta mi izbaci ovu grešku: "this computer does not meet the minimum requirements for installing the software".

Windows je 7 x64. Dakako probao sam i 32 bitni driver instalirati no i dalje izbacuje tu poruku, bila to novija ili starija verzija drivera.

Da li netko zna rješenje mog problema?

1. drivere uvijek prvo traži na stranicama proizvođača (tek ako nema ideš na proizvođača chipa.. intel-AMD-nVidia-RTL itd..). Support X54H (driveri, manual.. RTFM!)

2. po spec. nemaš ATI-AMD, samo intel HD3000. (ali može biti raznih serija.. vidi dalje neke oznake).

... skini, ako je zipirano raspakiraj, instaliraj. Ako nisi admin/UAC, ako driver nije certificiran... 'natjeraj' win na korištenje tog drivera. Ili uključi autoupdate, povuči će driver..

btw, silovanje 64bitnog OSa 32bitnim driverom neće pomoći, još manje pogrešnim driverom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Vjeruj mi pokušao sam sve to što si naveo i još od ovih kolega što su dali preporuke ovdje na forumu i ništa nije uspjelo. Laptop zaista ima i AMD ovu grafiku iako u specifikacijama ne piše.

16 godina

-ok, ako ima, kod novijih (ovogodišnje serije) driver za dodatnu VGA je u paketu s intelovim, skini odgovarajući driver (za intel + swichable) i to bi moralo proći.

Ako ne  prođe, tad bi se moglo reklamirati (VGA....).

15 godina
neaktivan
Neće driver instalirati

Kako da pokušam još natjerat da instalira nekakve drivere? I dalje u Device Manageru stoji samo Standard VGA graphics. Čak nema ni ove Intelove, a kamoli AMD-e.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Lik kaže...

Kako da pokušam još natjerat da instalira nekakve drivere? I dalje u Device Manageru stoji samo Standard VGA graphics. Čak nema ni ove Intelove, a kamoli AMD-e.

-pa prvo, gdje je problem... skineš driver, .. i?

ako je zipiran, raspakiraš i pokreneš, vidiš neku poruku, ako itd.

Zašto ovo pišem, jer ima par slučajeva, kad korisnik misli da je dooljno downloadati, kao i inače HPov fičer, pokretanje fgjkdfk.exe-a, samo raspakira driver (uobičajeno C:\soft...) i tamo ga treba pokrenuti.

-ako neće, možda driver nije certificiran, možda skidaš pogrešan, možda je file oštećen.. -neka poruka?

-pa sve do tog, da kroz device manager brovsaš do foldera s raspakiranim driverom i instaliraš. Naravno, moraš biti admin i komponenta mora biti ispravna..

15 godina
neaktivan

Sve sam to već pokušao. Imam nekog iskustva pa sam to već pokušao. Pokušao sam i Intelove drivere i od AMD-a, te službene drivere s ASUS-ove stranice itd.

Što je zapravo zanimljivo, što u Device manageru nevidi niti jednu grafiku nego samo prikazuje Standard VGA graphics.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 23:23 (Lik).
15 godina
neaktivan
Neće driver instalirati

Nema nitko više nikakvih ideja? Da li bi pomoglo da ponovno "rušim" Windowse?

Hvala ostalima na pomoći naravno iako nije urodilo plodom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2013 15:57 (Lik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Lik kaže...

Sve sam to već pokušao. Imam nekog iskustva pa sam to već pokušao. Pokušao sam i Intelove drivere i od AMD-a, te službene drivere s ASUS-ove stranice itd.

..

- pokušao, ali što se desi, koja greška...? Gdje zapne, pa možda nađemo odgovor.

15 godina
neaktivan

Bilo kojom verzijom drivera ili jednog ili drugog proizvođača, bila to novija ili starija verzija drivera kada sam probao instalirat direkt iz rar filea ili kada sam napravio extract i pokušao baca mi ovu grešku: "this computer does not meet the minimum requirements for installing the software".

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2013 16:57 (Lik).
15 godina
neaktivan
Neće driver instalirati

Probaj napravit ovo u Device Manageru

Pod Display Adapter desni klik na to sta imas i update driver  pa Browse my Computer for driver software

I onda let me pick from a list... 

I onda print screenaj da vidim sta imas na listi.

0 0 hvala 0
16 godina

- ta poruka znači da nema uređaja za koji pokušavaš instalirati driver, tj bez obzira što tvrdiš da imaš Radeonku, po specifikacijama je nemaš, uz drugu mogućnost, da je crkla...

- pošto se na notebookovima integrirana i dodatna VGA (swichable) koristi od nedavno, mogući su problemi, ali nemoguće (statistički) da već nisi naišao na pravi driver.

- pokušaj rješiti intel (HD3000 ili koji već naziv), to što si već pokušao, ponovo pokušaj, ponovo skini driver, raspakiraj... ili omogući autoupdate win (sys.properties, hardware..).

- ako skidaš driver, raspakiraj, kroz device manager update drivera, pokažeš taj folder... i što win napiše? Pogledaj što se u raspakiranom folderu nalazi, ima li samo npr setup.exe ili ima foldere kao wdm i sl...

- ako driver nije certificiran, ako nije 32-ili-64 bitni ovisno koji OS koristiš, ako win iz bilo kojeg rezloga ne prepozna, tad neće dozvoliti instalaciju.

- moraš biti admin (možda za ovaj slučaj i ugasiti UAC), uključi prikaz hidden & sys fileova (da bi vidio sve u folderu) i prikaz extenzija (npr da vidiš razliku između .exe .dll .inf ...) ili neki Readme.txt koji se tamo može vidjeti (zbog popisa VGA).

- ako je win iz bilo kojeg razloga neispravan (npr oštećen registry) ili neki utils ne dozvoljava izmjenu (antivirus i sl), zaobiđi sve soft probleme bootanjem npr live-Ubuntua. Ako sve radi OK, tad je računalo ispravno, ako ne radi tad je (vjerojatno) VGA neispravna i dalje nema potrebe forsirati. Možda će na kraju clean install biti potreban, ali prvo treba provjeriti da je hardware ispravan.

15 godina
neaktivan

Imam samo Standard VGA Graphics Adapter na listi.

15 godina
neaktivan
Neće driver instalirati

S Aidom64 sam ustanovio da nije crkla grafička nego prepoznaje tu Radeonku. Sad sam krenio opet sa svježom instalacijom Windowsa pa ćemo vidjeti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2013 21:45 (Lik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice