Koja je grafička bolja?

poruka: 19
|
čitano: 3.234
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koja je frafička bolja?

Koja je grafička kartica bolja? Pošto su slične i teško je odrediti molim pomoć:

CLUB 3D, ATI Radeon HD4850

ili

VGA PCI-E SAPPHIRE ATI Radeon HD4850 FR

btw: molim vas nemojte gledati naziv i cijenu već performanse!

GameReport: http://max.tportal.hr/channel.aspx?channelId=23
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koja je grafička bolja?

Ova prva ti je bolja samo zbog hladnjaka, a po svemu ostalom su iste

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Koja je grafička bolja?

Ko jaje jajetu. Uzmi jeftiniju, obe su s identicnim taktovima i referentnim dizajnom.

Resistance is futile (if < 1 ohm)

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Koja je frafička bolja?
F!cho* kaže...

Koja je grafička kartica bolja? Pošto su slične i teško je odrediti molim pomoć:

CLUB 3D, ATI Radeon HD4850

ili

VGA PCI-E SAPPHIRE ATI Radeon HD4850 FR

btw: molim vas nemojte gledati naziv i cijenu već performanse!

Više ti linkovi ne rade.

EDIT:Evo,sad si ih popravio!
AC Milan
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 16:02 (emerik).
16 godina
protjeran
Koja je grafička bolja?

ljudi se cesto zavaravaju misleci da ce dobiti iste preformanse sa dvije razlicite graficke a istim grafickim procesorom

to ti je isto kao da imas dvije maticne ploce jedana je neka brend i jako dobra a druga je neka osrednja i na njih da stavis iste procesore recimo amd 6000+ i isti ram oces li dobiti identicnu snagu NARAVNO DA NECES zato sto svaka ploca dali maticna,graficka ili bilo koja druga ima svoj udio u brzini  zato biraj onu koja je jaca kao marka (naravno obicno su skuplje)

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koja je grafička bolja?

Samo gledaj koja je jeftinija jer su potpuno iste.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Koja je grafička bolja?

Za tu lovu, ovo je najbolja grafa: http://www.vemil.hr/opis.aspx?sifra=1011264

16 godina
neaktivan
luxman kaže...

ljudi se cesto zavaravaju misleci da ce dobiti iste preformanse sa dvije razlicite graficke a istim grafickim procesorom

to ti je isto kao da imas dvije maticne ploce jedana je neka brend i jako dobra a druga je neka osrednja i na njih da stavis iste procesore recimo amd 6000+ i isti ram oces li dobiti identicnu snagu NARAVNO DA NECES zato sto svaka ploca dali maticna,graficka ili bilo koja druga ima svoj udio u brzini  zato biraj onu koja je jaca kao marka (naravno obicno su skuplje)

Nije bas tako....
Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
neaktivan
luxman kaže...

Ne zavaravaju se ljudi, nego se ti s ovim zavaravaš. Jedino što može biti različito je cooler, a on nema veze s performansama.
Eventualno može biti neka oc edition grafa, ali to su onda malo i neprimjetno povišeni taktovi.
Only God (& mod) can judge me
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 15:16 (Core2Duo2).
16 godina
neaktivan
PiZZaDox kaže...

Ova prva ti je bolja samo zbog hladnjaka, a po svemu ostalom su iste

Ok, ali prva nema prikazanu max rezoluciju.
DrNasty kaže...

Ko jaje jajetu. Uzmi jeftiniju, obe su s identicnim taktovima i referentnim dizajnom.

Ok, hvala.
emerik kaže...
 Više ti linkovi ne rade.

EDIT:Evo,sad si ih popravio!
 Bio je problem u hgspotu ne u mojim linkovima.
luxman kaže...

Da istina je, matična djelu na procesor ali ne ovisi o marki(jer i "dobre" marke imaju "lošije" matične) već o brzini FSB-a prenošenja podataka.
gamer1911 kaže...

Samo gledaj koja je jeftinija jer su potpuno iste.

OK
kompotko kaže...

Za tu lovu, ovo je najbolja grafa: http://www.vemil.hr/opis.aspx?sifra=1011264

Ok onda ću uzeti tu, ali ako je najbolja moguća ponuda! Jeli ima u nekoj drugoj trgovini bolja ponuda za te novce?
GameReport: http://max.tportal.hr/channel.aspx?channelId=23
16 godina
neaktivan
Koja je grafička bolja?

ak ti maticna podrzava cf stavi si ove dve, kostat ce te ko na zotaxica, al ce bit bolja, a za iste pare

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=6626

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 20:26 (Somebody).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koja je grafička bolja?

Ak imas maticnu sa CF, uzmi Powercolor HD 4770 u Vemilu, 5% slabiji od HD 4850, a u CF bolji od HD4890 te GTX280.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Imaš onu od kompotka U Mcomputers u Zagrebu za 1247 kuna. To ti je najača opcija za te novce. Negdje u rangu sa high-end grafa ili npr. ATI HD4870 512.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 20:13 (stoncin3).
16 godina
protjeran

Sparkle je predstavio zanimljivu karticu temeljenu na provjerenom Nvidijinom čipu GeForce GTX 260 (model s 216 stream procesora). Sparkle je za ovaj model sam dizajnirao PCB s kvalitetnim višefaznim regulatorima napona i japanskim kondenzatorima s minimalnim gubitkom, što rezultira stabilnijim radom od referentnih Nvidijinih ploča.

evo ovako bas sada procitah na forumu pa da na najlaksi nacin objasnim gospodi koja koliko ja vidim dvije ciste nema (CITAJ PODEBLJANO u textu iznad)

skoro svaka jaca ploca koristi dijelove koji daju maximum i vade maximum od gpu-a a ku*cina od ploce koja se zove PoverColor je smece koje kupuju djecaci koji su samo zeljni u potpis napisati kako koriste neku extremnu graficku sa gpu-om HD 4890 a u sustini taj gpu na tako sirotoj ploci ne daje ni 60% svoje realne snage

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2009 1:56 (luxman).
16 godina
luxman kaže...

Sparkle je predstavio zanimljivu karticu temeljenu na provjerenom Nvidijinom čipu GeForce GTX 260 (model s 216 stream procesora). Sparkle je za ovaj model sam dizajnirao PCB s kvalitetnim višefaznim regulatorima napona i japanskim kondenzatorima s minimalnim gubitkom, što rezultira stabilnijim radom od referentnih Nvidijinih ploča.

evo ovako bas sada procitah na forumu pa da na najlaksi nacin objasnim gospodi koja koliko ja vidim dvije ciste nema (CITAJ PODEBLJANO u textu iznad)

skoro svaka jaca ploca koristi dijelove koji daju maximum i vade maximum od gpu-a a ku*cina od ploce koja se zove PoverColor je smece koje kupuju djecaci koji su samo zeljni u potpis napisati kako koriste neku extremnu graficku sa gpu-om HD 4890 a u sustini taj gpu na tako sirotoj ploci ne daje ni 60% svoje realne snage

Vidiš podebljano??? U tom je razlika... Tu je drugi PCB, to nije referenta kartica... One dvije gore su referentne, dakle identične sa drugim naljepnicama...
16 godina
neaktivan
Koja je grafička bolja?

Ja imam Sapphirovu 4850 ali sa onim nereferentnim hladnjakom...i još kada podesiš brzinu vrtnje ventilatora na nekih 75-80% ili čak 100% to je milina...hladi ko...Baj D Vej Ja sam svoju platio negdje oko 1.050,00 kn...

Evo slika...

Sapphire HD4850 Sapphire HD4850
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2009 10:10 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Fićo_CoD 5 kaže...

Ja imam Sapphirovu 4850 ali sa onim nereferentnim hladnjakom...i još kada podesiš brzinu vrtnje ventilatora na nekih 75-80% ili čak 100% to je milina...hladi ko...Baj D Vej Ja sam svoju platio negdje oko 1.050,00 kn...

Evo slika...

A buči ko mlažnjak, jel?  Smijeh
16 godina
neaktivan
Sused kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...

Evo slika...

A buči ko mlažnjak, jel?  Smijeh
 yap...salim se...nego, ne buči baš, evo sad cu ubrzat cek da vidim...pa i nije bučan šta ti je...Iznenađen
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2009 10:13 (Fićo_CoD 5).
16 godina
neaktivan
Koja je grafička bolja?

CLUB 3D ATI X1650PRO ili NVIDIA GeForce 7600gs???Smijeh

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice