Gledam malo hladnjake za moju grafu posto imam referentnu zujalicu i za oko mi je zapeo arctic cooling accelero l2 plus zbog niske cijene.Na njihovoj stranici pise da ide na HD6850,a 6870 se ne spominje.Posto je izmedu te dvije grafe razlika u potrosnji 20-tak watta zanima me jel to jedini razlog sto nije preporucen za moju grafu ili su 6850 i 6870 fizicki razlicite pa ga je nemoguce montirati.Zanima me jel bi moglo bit kakvih posljedica za grafu ako ga odlucim kupit.Ovaj hladnjak je toliko bucan da se u idle-u cuje na drugi kraj sobe(8m sirine),a u load-u zuji kao usisavac.U kucistu imam 4 venta 120mm,a grafa nije clockana niti ce bit.
Hladnjak za HD6870
- poruka: 31
- |
- čitano: 5.230
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
A mislim da je to negdje na knap ali da bi držalo i bilo bi ti deset puta tiše. Što se tiče montaže, AMD je tu jako fleksibilan i ono što ide na HD 6850 ide i na HD 6870 ( kao npr i na HD 4850 također ). Ja mislim da bi ti bilo bolje uzet na Njušci Accelero S1 i na njega pukneš dva 12 cm venta na 1000 okr. To bi bilo nečujno, a hladilo bi grafu bez jeb..m ti.
Mislio sam uzet accelero s1 ali bi mi sa ventilatorima zauzeo 4 slota pa mi je to nije opcija zbog tv kartice i zvucne
Uzimaj taj L2 Plus , odlican hladnjak za malo para ! I mislim da ide na HD6870 iako ga na njihovoj starnicine pise da podrzava !
accelero hybrid
Hladnjak ce malo pricekati jer imam drugih prioriteta pa mi je puno dati 300-tinjak kuna za neki bolji hladnjak,a ovaj L2 plus nije raspoloziv u Osijeku.U driverima sam namjestio brzinu ventilatora na 45% i sad je to malo tise nego prije,a temperatura je ostala ista,ne prelazi 79*C.Zanima me jel preporucljivo jos spustati brzinu ventilatora zbog vrucina koje dolaze ili da ostavim kako je?
Ma ostavi kak je ! Bolje da ti je malo bucniji vent nego da ti se grafa jako grije !
Sve do 90C grafi neće biti ništa.
Sve do 90C grafi neće biti ništa.
Znam , al mi nije ugodno znati da se grafa grije na 80°C + !
Onda cu jos malo spustit brzinu ventilatora.Nije mi problem u igrama jer mogu stavit slusalice,nego kad gledam tv,filmove ili ostavim skidat nesto preko noci.Kad pricam preko skype-a svi me pitaju sto zuji kod mene.Prije sam imao grafu s pasivnim hladnjakom,najglasnija komponenta mi je bio hard koji je skoro necujan pa sam navikao na tisinu.
Pa kad neigraš igre, smanji vent u Afterburenru ili nekom sličnom programu na minimum. Neće ti se pregrijati u takvom režimu sigurno.
Ja sam imao problema sa svojom grafom kad sam locka venta na 40-50%,temperature su išle do 85-87 C i u BF3 mi je blokavala,tek kad bih stavio na auto onda ne bih imao problema!
Ja kad sam imao referentu HD 6950 2GB, vent mi je bio na 37% lockan ( to je razina kada je razina buke nenametljiva ) i grafa se nije nikad pregrijavala u igrama. Bila je ako se dobro sjećam do 85C, negdje oko 82C uglavnom u zahtjevnim igrama. Očito je hladnjak na HD 6950 puno efikasniji nego na HD 6870. Mislim na referentne naravno.
Ja kad svoju HD5870 stavim na 50 % ( tj. otprilike 3000rpm ) to je dosta bucno ! Inace mi je namjesteno na auto fan i max. temp. u igrama mi je bila 85°C s ventom na 35% ( otprilike 2100rpm ) i podnosljivo je !
Mislim da je vent na HD 6950 tiši od tvog na istim okretajima, i efikasniji je sam hladnjak na HD 6950 grafi.
Kupio sam Accelero L2 plus pa cu ovdje napisati nesto o njemu da ne otvaram novu temu.Hladnjak nije skup,jednostavan je za montazu i necujan.Kada namjestim fan speed na 100% tisi je od referentnog hladnjaka smanjenog na minimum(20%).
Skidanje referentnog hladnjaka Referentni hladnjak Hladnjak je jednostavan za montazu,ali se kartica ne smije koristit nekoliko sati.Heatsinkovi koji se dobiju uz hladnjak se ljepe termalnim ljepilom koje se dobije s hladnjakom. Ljepilo je dvokomponentno i mora se neprekidno mijesati 5 minuta,a kad je ljepilo promijesano mora se potrositi u roku od 15 minuta.U uputama pise da je vrijeme koje je potrebno da se ljepilo stegne 5 sati.U mom slucaju se steglo tek nakon 24 sata(ostavljeno preko noci pa ne znam koliko je tocno vremena trebalo) iako je radeno sve prema uputama.Ovo pisem zato da netko ne napravi pogresku kao ja pa ostane cijeli dan bez kompa.Prvo sam skinuo stari hladnjak pa sam ostao neugodno iznenaden kada sam procitao da ljepilu treba 5 sati da se stegne,da bi na kraju ispalo duze.Kada se ljepilo stegne moze se krenuti na postavljanje hladnjaka koje je jednostavno pa nema smisla opisivati. Hladnjak dolazi sa nanesenom Arctic MX-2 termalnom pastom.Uz hladnjak dolaze 8 heatsinkova,termalno ljepilo,4 vijka,4 distancera,4 podloske,4 samoljepive podloske i kabal za spajanje ventilatora na molex.Ventilator se moze spojiti na predvideno mjesto na kartici ili preko molex-a da radi na 7v i 12v.Temperatura u idle-u je 45*C kao i sa referentnim hladnjakom,a u loadu je 92*C(referentni 87*C) sa tvornickim postavkama u driverima.Sada se igram sa postavkama u afterburneru,jos cu vidjet koje mi najbolje odgovaraju.EDIT:net me zeza pa se neke slike nisu vidjele,dodane nove.92C ??? pa to je katastrofa onda moj kolega. Jel to Furmark ili u igri nekoj i jel vent na 100% ??
92°C je previse! Taj hladnjak ipak po meni nema snage hladit jednu 6870.
92*C su bila na stock postavkama u driverima.Napravio sam profil u afterburneru i sad ne ne prelazi 75*C.Gdje god sam trazio popis grafa na koje ide ovaj hladnjak,nigdje nije bilo 6870, a u papirima od hladnjaka pise da ide na nju.Cak ni na AC-ovoj stranici ne pise,ana pakiranju pise.
kakvim stock postavkama u driveru ?? Sad kažeš da je an 75C što je dobro. Hajde sad reci kako si došao do 75C ?? Dakle, jel to u igri nekoj testirano, ili sintetika i na koliko se vrtio vent i kakav je dojam buke ( jel se čuje grafa ) ??
Po meni je i 75°C previse za tu grafu i taj hladnjak ! Probaj s vise programa izmjerit temp. da doticni kojim slucajem ne ocitava krivo !
stavi svoju paste a ne njihovu, imao problem kolega sa twin turbo zbog njihove paste
Citajte sa razumijevanjem.Kad sam stavio hladnjak temperature koje sam dobio su bile na postavkama u amd-ovim driverima na kojima je radio referentni hladnjak.Prije nego sam napravio profile u afterburneru.Sada ne prelazi 75*C,a namjestio sam u postavkama da se komp ugasi na 80*C.
A šta bi ti od tog hladnjaka koji je samo aluminijski blok bez bakrenih toplovodnih cijevi ?? To je izvrsno ako hladi HD 6870 na 75C uz nikakvu buku !!
Citajte sa razumijevanjem.Kad sam stavio hladnjak temperature koje sam dobio su bile na postavkama u amd-ovim driverima na kojima je radio referentni hladnjak.Prije nego sam napravio profile u afterburneru.Sada ne prelazi 75*C,a namjestio sam u postavkama da se komp ugasi na 80*C.
A zašto ti se komp gasi na 80C ??? Ali i dalje iako nerazumijem zašto, nisi napisao testne postavke pa opet neznamo kako radi !!!
Po meni je i 75°C previse za tu grafu i taj hladnjak ! Probaj s vise programa izmjerit temp. da doticni kojim slucajem ne ocitava krivo !
Sa referentnim hladnjakom su temperature bile 82*C pa sve do 87*C.Zasto mislis da je 75*C previse?
Pa ja sam ocekivo kojih 70°C max. Na kolko rpm-a ti se vrti vent na L2 Plus-u ?
A zašto ti se komp gasi na 80C ??? Ali i dalje iako nerazumijem zašto, nisi napisao testne postavke pa opet neznamo kako radi !!!
Opet kazem citaj s razumijevanjem.Napisao sam da ne prelazi 75*C,a namjestio sam da se ugasi ako prede 80*C.Temp od 92*C sam dobio kad sam stavio hladnjak,a u amd-ovim driverima je fan speed bio na 50%.Evo kakve su postavke sada sada: