@fear...tebi gpu-z ocitava vrm temp???
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
da.
tebi ne?
ne..zato i pitam
ne..zato i pitam
nemaju sve kartice vrm monitoring! samo odredeni modeli...lp
Planiram vec dulje vrijeme kupiti jednu HD 7950, pa me zanima koja je razlika između obicne HD7950 i "boost" verzije? Ova boost se sama OC-a, ili? Koja bi bila bolja za ozbiljniji OC?
da budemo malo tocniji nije samo stvar u povisenim taktovima! nego i u pcb-u dali je iskljucivo samo za zracna hladenja ili se moze instalirati i vodena( ozbiljniji oc:), vrsti/kvaliteti cipova kondezatora/regulaciju napona, vrm-ove, naravno tu je i koje tocno hladenje koristi koja kartica nisu sva ista iako tako izgledaju...za detaljnije informacije mozes pitati forumasa leoparda!
LP
Jel ima tko informaciju kakve su generalno HD 7950 što se tiče kvarova. Ima jedna HD 7950 bez gare pa sad koliko je to rizik. Ja koliko sam imao grafi sa i bez gare nikad mi se nije pokvarila ni jedna. Imam još HD 4850 koja se doslovno godinama pregirjavala i onda sam stavio drugo hlađenej i radi ko Švicarski sat.
Opcenito gledano kakve su kaj se tice kvarova neznam , no moja je riknula nakon nekih 5 mj. normalnog koristenja ( riknuo jedan naponski konektor ) !
Jel ima tko informaciju kakve su generalno HD 7950 što se tiče kvarova. Ima jedna HD 7950 bez gare pa sad koliko je to rizik. Ja koliko sam imao grafi sa i bez gare nikad mi se nije pokvarila ni jedna. Imam još HD 4850 koja se doslovno godinama pregirjavala i onda sam stavio drugo hlađenej i radi ko Švicarski sat.
Ako misliš na onu xfx od eresea mozda bolje ne, soma i pol kuna a nema gare, previse je to.

Da i ja mislim da ne valja bez gare ipak dati tolike novce + hladnjak je sranje, pa i u to treba investirati.
Ako misliš na onu Core sa njuškala, s tim likom se ja pokušavam mijenjati. Mislim da ulaganje u bolji hladnjak+clock se isplati, a ionako gubiš garu kad zamijeniš hladnjak, zar ne?
Samo čekam informaciju, da on sazna, jel otključana voltaža, jer to mi je odlučujuća informacija.
Ne gubiš garu ako nema naljepnice. A gle, 1500kn + 300 najamnje za hladnjak i tu si već na 1800kn. Za te pare će biti sigurno sada HD 7950 grafi sa dobrim tvorničkim hladnjakom i sa garom. Jel i to je sada previše ako je manje od 2100 kn nova i ako bude GTX 760 ispod 2000 kn !!
Ali ako uložiš 300 u hladnjak, takav nema ni jedna "tvornička" grafička. Ha iskreno, po mojim kriterijama to nije puno, ali svako ima svoje mišljenje. Ja pokušavam svoju zamijeniti za 7950 ili 7870, svejedno, samo da je model koji ima otključanu voltažu. Najradije bi pokušao svoju prodati za 1600kn, malo visoko ali ne isplati mi se za manje, i uzeti Hawk, no to je opet ulog od 500kn što je puno, ali grafa je fantasstična...
Pa za Hd 7870 tko da više od max 1400 je budala, 1300 kn je plafon objektivno. Svi ovi tvornički hladnjaci od Asusa, Sapphire, MSI ili Gigabyte sa dva venta su dovoljno dobri i za clockanje.
Rapture sve si ovo dobro izracunao vezano za ulaganje, no imaj na umu da je cijena zapravo veca jer je u igri svota koju si dao za 7870 plus nadoplata za tu 7950 koju ces njemu dati plus dobro hlađenje, koliko te to kosta zbroji si, a Nemas garanciju, pogotovo bitnu jer planiras dobro iscjedit tu 7950 da ne zeznula na kraju, tvoja 7870 je super grafa iako imas problema sa naponom (neznam jesi pokusao promjenit bios svojoj grafi) ugl ja sam se ukljucio u ovu raspravu jer sam mogao dati svoju grafu i 300kn i tu dobit ali nisam htio a to je bilo jos sa vlasnikom prije eresea koji ju je dao za 1400kn mislim.

Ma čuj, znam i sam da je 1600kn puno, ali zna neko uletit, a za niže mi se jednostavno ne isplati, što kaže Glavas kad uracunam koliko sam dao za novu i sve...
Glavas, nisam uopće oduševljen ovom grafom, iskreno... performanse su ok, to da, ali nije baš hladna, htio sam kupiti hladnjak pa OC, ali > zaključana je voltaža, a na 60% fan i nadalje je bučna.
Malo sam se informirao o BIOS-u no nekako mi se čini riskantno da ju nebi "brick-ao" a i nisam siguran da bi mijenjanje BIOS-a pomoglo. Ako netko može 100% potvrditi da BIOS flash otključava voltažu, vjerovatno ću flashati.
Nova Hawk je 2100kn, a za tu cijenu se nađe 7950 s lakoćom, a ako svoju prodam po navodnoj realnoj cijeni, to bi bio ulog od skoro 1000kn, što je već glupost, jer bi toliko novac radije uložio u MBO+CPU.
Kažem, nikad neću prežalit što odma nisam uzeo Hawk od MSI-a, čujem samo dobro o njoj.
Na kojim "clock-ovima" ti je stabilna u igrama i na kojem naponu?!
u bf3 ju držim na 1100/1500 - 1150mV iako u većini igara nemam potrebe za klokanjem, barem ne još :)
u bf3 ju držim na 1100/1500 - 1150mV iako u većini igara nemam potrebe za klokanjem, barem ne još :)
Čovječe, kakav dobar primjerak imaš, mene se nekad sruši na istim tim clock-ovim ali na 1,25 V, pa ju držim na 1000/1400 na 1,2 V čisto zato što tak radi sigurno!?
meni je moja xfx 7950 be dd dok sam ju imao radila stabilno na 1200/1600 na 1.2

Čovječe, kakav dobar primjerak imaš, mene se nekad sruši na istim tim clock-ovim ali na 1,25 V, pa ju držim na 1000/1400 na 1,2 V čisto zato što tak radi sigurno!?
moja ide na 1130/1750 sa 1250mV u BF3 i ne ruši se ali sve iznad 1130 za gpu stvara probleme i nestabilnost koliko god napona dao,nejde nikako iznad 1130MHz,ali memorija mislim može još više
meni je moja xfx 7950 be dd dok sam ju imao radila stabilno na 1200/1600 na 1.2
to je jako dobar primjerak barem šta se tiče oc-a gpu-a
ovo
http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-gigabyte-hd7950-oc-3gb-gddr5-dvi-hdmi/52438
ili ovo
http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-msi-hd7950oc-tf3-3gb-dvi-hdmi-mdp/64328
uglavnom slobodno dajte neke bolje kartice ako ima...zanima me samo 7950 i ne mislim je klokati u nebesa..važno da se ne pregrijava prilikom dužeg gejminga i da nije baš kao da imam kombajn u kučištu
Ljudi došao sam do nekih novaca i razmišljam o upgrade-u grafičke, trenutno imam HD 7950 XFX DD, nije baš neki primjerak, jedva radi stabilno na 1100/1500 na 1,25 V u igrama, te ju držim na 1000/1400 na 1,2 V, nije loše al nije baš ni nešto posebno, s tim da hladnjak baš i nije najtiši pa razmišljam o potencijalnom upgrade-u, što bi vi preporučili i dali mi se uopće isplati radit neki upgrade?!
Ljudi došao sam do nekih novaca i razmišljam o upgrade-u grafičke, trenutno imam HD 7950 XFX DD, nije baš neki primjerak, jedva radi stabilno na 1100/1500 na 1,25 V u igrama, te ju držim na 1000/1400 na 1,2 V, nije loše al nije baš ni nešto posebno, s tim da hladnjak baš i nije najtiši pa razmišljam o potencijalnom upgrade-u, što bi vi preporučili i dali mi se uopće isplati radit neki upgrade?!
nemaš potrebe i ne isplati se
ja ti nebi nista preporucio! s tom grafom ces se naigrati jos barem godinu! uzmes high-end grafu i pitas za upgrade? naravno da se neisplati!LP
high-end
Naravno, uzmi HD 7990 ili GTX Titan.
high-end
ajde mi reci pod koju to klasu smatraš? pametnjaković! 99% svijeta si nemre priustiti grafu od skoro 3000kn i tebi to nije high end grafa pa covjece ta se skupina gpu-a vec 15godina naziva high-end(uzmi bilo koji casopis ili portal i procitaj sta pise za tu grafu? đizs krajst!