HD 7950 Club

poruka: 959
|
čitano: 212.370
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Napon na 1.2 V ide na 1100/1400 Mhz, temperature do 75 stupnjeva, nije loše, večeras ću probat još malo to podignit?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: HD 7950 Club
dar01 kaže...
fear619 kaže...

stock mi je 1094mV i sa to voltažom mi ide do 1GHz, sve iznad mi stvara probleme.

Kada je malo žešče kloknem dam joj i do 1250mV

I meni kada loudam igru skoči na 1.09 a na idlu pokazuje 0.97 ili tako nekako nesječam se. Do 1 GHz je i ja mogu dignut ali mi memorija sve iznad 1250 stvara probleme. Nikad je nisam dizao na 1250mV. Ne kužim zašto se meni uvjek na istoj 26toj sceni Heavena sruši drajver a čim dignem voltažu ne. To bi onda trebala biti tvornička greška i to bi mi u servisu trebali priznati. Na žalost nisam našao na netu bios poslije 2 mjeseca prošle godine za nju. Biš ti meni htio izvadit svoj bios sa gpu-z i poslat mejlom.

napon ti se smanjuje u idle-u, to nije niš čudno, meni je u idle-u 0.806.

kaj se tiče biosa, nemaš frke, sam mi pikni mail i pošaljem ti

13 godina
fear619 kaže...
dar01 kaže...
fear619 kaže...

stock mi je 1094mV i sa to voltažom mi ide do 1GHz, sve iznad mi stvara probleme.

Kada je malo žešče kloknem dam joj i do 1250mV

I meni kada loudam igru skoči na 1.09 a na idlu pokazuje 0.97 ili tako nekako nesječam se. Do 1 GHz je i ja mogu dignut ali mi memorija sve iznad 1250 stvara probleme. Nikad je nisam dizao na 1250mV. Ne kužim zašto se meni uvjek na istoj 26toj sceni Heavena sruši drajver a čim dignem voltažu ne. To bi onda trebala biti tvornička greška i to bi mi u servisu trebali priznati. Na žalost nisam našao na netu bios poslije 2 mjeseca prošle godine za nju. Biš ti meni htio izvadit svoj bios sa gpu-z i poslat mejlom.

napon ti se smanjuje u idle-u, to nije niš čudno, meni je u idle-u 0.806.

kaj se tiče biosa, nemaš frke, sam mi pikni mail i pošaljem ti

ajde kad mi se grafa vrati sa servisa stavim tvoj bios. Baš me zanima

I hate this fucking heat. Somebody just shoot me! Far Cry 3
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Da li je CX 500W Corsair napajanje dovoljno za VaporX HD 7950 i FX-8320?

Naime radi se ovoj grafičkoj

http://www.amazon.com/gp/product/B009MML1UA/ref=gno_cart_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 1:49 (iAvenger).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Možda budem mogao zamijeniti svoju karticu za XFX 7950 Core Edition. Poslao sam mail tako da ne znam koliko će nadoplate čovjek tražiti.

Evo oglas: http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/xfx-core-radeon-7950-zamjena-oglas-8449109

Mišljenja?

P.S. prije nego što itko spomene, znam da će mi procesor biti bottleneck, no uskoro ću ići na AM3+.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 2:05 (rapture686).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
iAvenger kaže...

Da li je CX 500W Corsair napajanje dovoljno za VaporX HD 7950 i FX-8320?

Naime radi se ovoj grafičkoj

http://www.amazon.com/gp/product/B009MML1UA/ref=gno_cart_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER

Mislim da je dovoljno, ali neko ozbiljno overclockanje, ili ikakvo, bolje zaobiđi. Ušparaj para, prodaj to i kasnije si uzmes neki tx 650 ili tako nesto pa mozes i kloknuti zvijer ;). 

17 godina
HD 7950 Club

Pozdrav, kaj ima ko od vas ovu karticu, Sapphire 7950 wBoost tj kak ste zadovoljni s njom?

Zanima me vent na njoj jel bučan idle-load i temperature idle load...

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 9:10 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
zvonac kaže...

Pozdrav, kaj ima ko od vas ovu karticu, Sapphire 7950 wBoost tj kak ste zadovoljni s njom?

Zanima me vent na njoj jel bučan idle-load i temperature idle load...

ja imam tu karticu! tj top dual-x verzija! s sapphire karticama sto se tice buke i hladenja nemas niti najmanjih briga jer sve koriste prakticki isto hladenje a ono je vrhunsko i skoro necujno do 50% okretaja naravno kao i sve dual vent grafe!LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
17 godina
HD 7950 Club

Sapphire 7950wBoost vs Gigabyte 7950 OC?  Potonja ima tri venta, jel ta grafa opravdava cijenom većom za 200-tinjak kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zvonac kaže...

Sapphire 7950wBoost vs Gigabyte 7950 OC?  Potonja ima tri venta, jel ta grafa opravdava cijenom većom za 200-tinjak kn?

Giga vjerojatno ima nešto manje max. temperature radi 3 venta a iz vlastitog iskustva ovih dana kad je zagrijalo na stocku nije bila preko 60° s ventovima na 50%.

To ti je potpuno iste grafe ali ako želiš imati Gigabyte s tri venta moraš dodati još 200kn, istina moćno izgleda to je presudilo u mojem slućaju.

13 godina
protjeran

evo link http://img547.imageshack.us/img547/4766/ajx9.png

kao sto se vidi xfx ima najgora hladenja od 7950/7970 a za ostale pise ovo:

"MSI TF3 7950 / PowerColor PCS+ / Gigabyte Windforce 3x 7950 / Sapphire Dual-X 950mhz version, and Sapphire Vapor-X are all far superior options" evo copy-paste{#}

i evo ti link za buku http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-7950-review-benchmark,3207-12.html

LP

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 9:42 (Stjepanj).
17 godina
HD 7950 Club

Al opet GB ima manje temp. u idle-load..

Prednost joj je tri venta..

Ova s dva venta da dostignu GB, morali bi podić brzinu, i naravno buka ide gore..

Sad sam u dilemi:D

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 10:06 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Ova s dva venta da dostignu GB, morali bi podić brzinu, i naravno buka ide gore..

Gigabyteov Windforce hladnjak je odlican i sigurno najbolji izbor. Pozz

13 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Možda budem mogao zamijeniti svoju karticu za XFX 7950 Core Edition. Poslao sam mail tako da ne znam koliko će nadoplate čovjek tražiti.

Evo oglas: http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/xfx-core-radeon-7950-zamjena-oglas-8449109

Mišljenja?

P.S. prije nego što itko spomene, znam da će mi procesor biti bottleneck, no uskoro ću ići na AM3+.

Itko?

Usput da nadodam, zna li tko da li je voltaža na toj kartici otključana? Točan model je XFX FX-795A-TNFC.

Hvala.

Toni
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

evo link http://img547.imageshack.us/img547/4766/ajx9.png

kao sto se vidi xfx ima najgora hladenja od 7950/7970 a za ostale pise ovo:

"MSI TF3 7950 / PowerColor PCS+ / Gigabyte Windforce 3x 7950 / Sapphire Dual-X 950mhz version, and Sapphire Vapor-X are all far superior options" evo copy-paste{#}

i evo ti link za buku http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-7950-review-benchmark,3207-12.html

LP

kako stoje temperature od xfx dd ? 

15 godina
zvonac kaže...

I usput , Giga ima 12 mj. duze jamstvo , sto i nije bas za bacit !

Ja bih Gigu na tvom mjestu ( HD7950 )!

8 Gigabyte WindForce 3X
3 Sapphire Dual-X
Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 14:24 (Haf932).
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Dual-x je tisa kod hd 7950 modela konkretno.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Leopard_st kaže...

Dual-x je tisa kod hd 7950 modela konkretno.

i ima 5 heatpipova a za windforce nisam nasao sliku od pasivnog hladnjaka tj da se vidi kak izgleda s zadnje strane...ak neko nade da posta ovdje sliku...LP

dual-x:

13 godina
protjeran

prema ovome meni ovak na oči dual-x zgleda drasticno mocnije s 5pipova nego ovaj wind s 3 pipa! ali wind force ima hladnjak vise! pa su i temp koji stupanj nize ali ocigledno nista drasticno koliko vidim po reviewima..LP

15 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Ljudi, imam jedno pitanje, malo se "igram" s grafom, bench-o sam ju u Heaven-u, pa sam mislio da vidim do koliko ide, probao sam 1200/1600 na 1,2 V ali se pri kraju bench-a srušilo, onda sam mislio probat maksimalu, stavio sam 1,3 V (isti taktovi) ali se sruši nakon sam par scena, jel moguće da je grafa stabilnija na manjem naponu?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
HD 7950 Club

pa jel se pregrijala? kad stisnes bench u heawenu gore ti u cosku pise koliko je stupnjeva naravno odredena frekva radi do odredeno stupnjeva ak se ne varam! moja se rusi cim dode do 80°c ak radi na 1200/1600@1.3v

ps. bas me zanima na koliko ti je stupnjeva ta DD kad ti se srusi! ak mozes reci do kojeg testa dode(broj pise dolje u kvadraticu)

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 19:37 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ivsa kaže...

Ljudi, imam jedno pitanje, malo se "igram" s grafom, bench-o sam ju u Heaven-u, pa sam mislio da vidim do koliko ide, probao sam 1200/1600 na 1,2 V ali se pri kraju bench-a srušilo, onda sam mislio probat maksimalu, stavio sam 1,3 V (isti taktovi) ali se sruši nakon sam par scena, jel moguće da je grafa stabilnija na manjem naponu?!

Naravno pa na 1.3V mora se jako grijati vrm, možda ti se zato rušila.

Jesi probao recimo1.220V ili tako nešto mrvicu iznad 1.2V?

To su na mojoj gigi max taktovi preko toga se sve frezza a napon nisam dodavao više jer su vrm-ovi bili 95° (bilo je toplo vani).

15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

pa jel se pregrijala? kad stisnes bench u heawenu gore ti u cosku pise koliko je stupnjeva naravno odredena frekva radi do odredeno stupnjeva ak se ne varam! moja se rusi cim dode do 80°c ak radi na 1200/1600@1.3v

ps. bas me zanima na koliko ti je stupnjeva ta DD kad ti se srusi! ak mozes reci do kojeg testa dode(broj pise dolje u kvadraticu)

Ne pregrijava se, nisam siguran al mislim da 75 ne prelazi, vent stavim na 100% tak da me to ne sekira, probam poslje odvrtit još jednom, pa ti kažem na kojoj sceni se sruši i koji je temp!?

Tiby kaže...
Ivsa kaže...

Naravno pa na 1.3V mora se jako grijati vrm, možda ti se zato rušila.

Jesi probao recimo1.220V ili tako nešto mrvicu iznad 1.2V?

To su na mojoj gigi max taktovi preko toga se sve frezza a napon nisam dodavao više jer su vrm-ovi bili 95° (bilo je toplo vani).

Ova verzija ima "hladnjake preko VRM-a" a u GPU-Z ne prelaze 80 stupnjeva, pazim na to jako!?
Jedino što sam probao je 1,25 V nemam sad baš vremena, poslje probam i na nižem naponu!? 

14 godina
Ivsa kaže...

Ova verzija ima "hladnjake preko VRM-a" a u GPU-Z ne prelaze 80 stupnjeva, pazim na to jako!?
Jedino što sam probao je 1,25 V nemam sad baš vremena, poslje probam i na nižem naponu!?

Naravno shvaćaš kako to baš i nije za 24/7?

Ima i moja Windforsica pa se svejedno griju i to podosta, možda to nije nekome puno ali ja volim "hladne" komponente.

15 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Naravno da znam, za svakodnevno korištenje ipak volim da je sve ispod 75 stupnjeva, to mi je max, naravno što hladnije to bolje!?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
HD 7950 Club

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1157&pid=1547&lid=1

Ova mi se dopada... Kaj ona ima dva biosa ili?

Default: 850/ EZ Boost: 950 MHz Core Clock....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 7950 Club

evo još jedan bench i postavke koje sam koristio

1129

postavke

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Planiram vec dulje vrijeme kupiti jednu HD 7950, pa me zanima koja je razlika između obicne HD7950 i "boost" verzije? Ova boost se sama OC-a, ili? Koja bi bila bolja za ozbiljniji OC?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ova boost ima malo viši takt ( tvornicki OC-ana ) !

Music As A Weapon !!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice