Ma primjetio sam da u Far Cry 3 zna zatrzat, mislim nije ništa što se ne može preživit al sam mislio da će ta grafa bit dovoljna da gure sve na najjačem?!
Dali bi se GTX 680/GTX 770 mogao smatrat upgrade-om ili bi tek GTX 780 to bio?!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

high-end
ajde mi reci pod koju to klasu smatraš? pametnjaković! 99% svijeta si nemre priustiti grafu od skoro 3000kn i tebi to nije high end grafa pa covjece ta se skupina gpu-a vec 15godina naziva high-end(uzmi bilo koji casopis ili portal i procitaj sta pise za tu grafu? đizs krajst!
high-end je ono najjače dostupno, dakle HD 7950 tu ne spada. Druga je stvar što je ta kartica stvarno dobra i daje odlične razultate u gamingu, ali nije high-end.
high-end
ajde mi reci pod koju to klasu smatraš? pametnjaković! 99% svijeta si nemre priustiti grafu od skoro 3000kn i tebi to nije high end grafa pa covjece ta se skupina gpu-a vec 15godina naziva high-end(uzmi bilo koji casopis ili portal i procitaj sta pise za tu grafu? đizs krajst!
7970.7990,680,690,Titan,780 pomiri se s tim da nemaš hig-end grafiku!
Imaš je kupit od 2000-2400 kn!!
Čuj i 680/770 se daju clock-at, a s obzirom da moja grafa i nije baš neki primjerak za overclock ti mi se čini da će razmak bit još prihvatljiviji!?
EDIT: Moram ovo komentirat, u zadnje vrijeme na ovom forumu sam neka napadanje i "prikazi sile" da tak kažem, sam neka svađa, ja fino pitam pitanje, reko dat će par forumaša svoje mišljenje, možda će neko čak i lijepo obrazložit zašto da i zašto ne, možda čak i nabacit neke brojke i testove, kad ono na moje pitanje se desi svađa koja je grafa highend i koja nije, kao djeca ste!?
Ljudi došao sam do nekih novaca i razmišljam o upgrade-u grafičke, trenutno imam HD 7950 XFX DD, nije baš neki primjerak, jedva radi stabilno na 1100/1500 na 1,25 V u igrama, te ju držim na 1000/1400 na 1,2 V, nije loše al nije baš ni nešto posebno, s tim da hladnjak baš i nije najtiši pa razmišljam o potencijalnom upgrade-u, što bi vi preporučili i dali mi se uopće isplati radit neki upgrade?!
Ja bih naprimjeri iša na karticu sa kvalitetnijim hlađenjem(tiša),još ako je bolje tim bolje!!Kad se sitim moje XFX mrak mi na oči padne!!
Ma primjetio sam da u Far Cry 3 zna zatrzat, mislim nije ništa što se ne može preživit al sam mislio da će ta grafa bit dovoljna da gure sve na najjačem?!
da ako stavis AA na 8x predpostavljam! ovako Anti-Aliasing na 8x je idiotarija na monitoru fullhd rezolucije cim se stavi na AAx2 pixeli su prakticki nevidljivi a na 4 puta da niti ne spominjem! mislim da je to cisto pretjerivanje kaj se tice toga! mogli su staviti i 100xAA pa da ti igre idu 1fps, nevidim smisla u tome...i jos ako stavis u driverima adaptiv ili supersampling AA sreci nema kraja sto se tice rubova...LP
Evo ja sam prodao svoju 7950 i prijeci cu na 770 pa kazem dojmove. Imam stare svoje rezultate pa ce biti zanimljiv okrsaj hehe. Nadam se da cu imati srece sa dobrim OC primjerkom. Nije mi meni Far cry 3 bas fenomenalno radio,cak kad sam ju i klokao...legi na 670tici je to puno bolje islo. Jednostavno nije igra gdje amd briljira.
Ljudi došao sam do nekih novaca i razmišljam o upgrade-u grafičke, trenutno imam HD 7950 XFX DD, nije baš neki primjerak, jedva radi stabilno na 1100/1500 na 1,25 V u igrama, te ju držim na 1000/1400 na 1,2 V, nije loše al nije baš ni nešto posebno, s tim da hladnjak baš i nije najtiši pa razmišljam o potencijalnom upgrade-u, što bi vi preporučili i dali mi se uopće isplati radit neki upgrade?!
Ja bih naprimjeri iša na karticu sa kvalitetnijim hlađenjem(tiša),još ako je bolje tim bolje!!Kad se sitim moje XFX mrak mi na oči padne!!
To je isto jedan od razloga, ovaj hladnjak nije loš, al nije ni bog zna šta, a s obzirom kakvih sve hladnjaka ima, mislim da se skoro sam zbog tog isplati mjenjat!?
da ako stavis AA na 8x predpostavljam! ovako Anti-Aliasing na 8x je idiotarija na monitoru fullhd rezolucije cim se stavi na AAx2 pixeli su prakticki nevidljivi a na 4 puta da niti ne spominjem! mislim da je to cisto pretjerivanje kaj se tice toga! mogli su staviti i 100xAA pa da ti igre idu 1fps, nevidim smisla u tome...i jos ako stavis u driverima adaptiv ili supersampling AA sreci nema kraja sto se tice rubova...LP
Zavisi, ovo što ti kažeš baš i nije tako, čak i na svim postavkama na najvišem i sa AA na najvišem opet se vide pikselizirani i nazubljeni rubovi!?
Evo ja sam prodao svoju 7950 i prijeci cu na 770 pa kazem dojmove. Imam stare svoje rezultate pa ce biti zanimljiv okrsaj hehe. Nadam se da cu imati srece sa dobrim OC primjerkom. Nije mi meni Far cry 3 bas fenomenalno radio,cak kad sam ju i klokao...legi na 670tici je to puno bolje islo. Jednostavno nije igra gdje amd briljira.
Ajd super, oće to skoro, taman da se strpim pa da vidim usporedbu, unaprijed hvala!?
Ma ne sam što nije išlo kak sam mislio da će ić, znalo mi se desit i dosta pucanja tekstura i izobličenja, znam da je to i do igre opet, nekog sam dojma da se GTX-ice bolje drže!?
Evo cim bude raspoloživa MSI verzija, ne dam 3600kn za Asus-a -.-. Nadam se eto sto prije, pare su spremne :). Meni je kod Far cry-a smetao latenci time, iako sam imao dobar frame rate, nije bilo glatko igrati. Nisam mogao dugo ni igrati tako "štekajuci", glava me znala zaboljeti brzo ;S. Teksture su mi znale pucati isto, ali to sam riješio promjenom neke od postavki, sad se vise ni ne sjecam koje tocno. Meni je najvaznije da je BF3 dobro radio, iako napocetku sa onim starijim driverima nije bas bilo bajno.
Mislim da se pretjeruje vezano za drivere, postoje igre gdje AMD radi osjetno bolje tipa Absoulution pa isto tako gdje je i Nvidia bolja.
Što se tiče HD 7950 i GTX 760, tko ima 7950 ne isplati se prelazak na 760tku, ako kupujete novu karticu a cijena GTX 760 bude prihvatljiva onda da.
Dečeci sto ti vele da nemas potrebe za upgradeom su poprilicno u pravu, slijedeci najisplativiji upgrade za tebe je naravno gtx 780 - ali razmisli o drugim stvarcicama - ssd ili neki dobar mis nisu lose opcije.
Ako je za gaming isplativija vam je 7950 jer ce vecina igrica biti optimiziranija za AMD!
high-end
7970.7990,680,690,Titan,780 pomiri se s tim da nemaš hig-end grafiku!
Imaš je kupit od 2000-2400 kn!!
mislim da se što se high-end grafulja tiče gleda se svaki proizvođač posebno, a ne najjače na tržištu, jer najjače od jednog vendora nemora bit najjače na tržištu, al opet je to high-end od tog proizvođača
i što se tiče AMDa sve iz 79xx serije je high end, a 78xx je za običnije smrtnike što bi se reklo dok ne izađe nova serija, bez obzira što najjeftinija 7950 košta mal prek 2200 to neumanjuje njene performanse
Mislim da se pretjeruje vezano za drivere, postoje igre gdje AMD radi osjetno bolje tipa Absoulution pa isto tako gdje je i Nvidia bolja.
Što se tiče HD 7950 i GTX 760, tko ima 7950 ne isplati se prelazak na 760tku, ako kupujete novu karticu a cijena GTX 760 bude prihvatljiva onda da.
Za 760 mi je jasno, to je s konja na magarca maltene, pitam za GTX 680/GTX 770/780?!
Dečeci sto ti vele da nemas potrebe za upgradeom su poprilicno u pravu, slijedeci najisplativiji upgrade za tebe je naravno gtx 780 - ali razmisli o drugim stvarcicama - ssd ili neki dobar mis nisu lose opcije.
SSD imam, a i miš je se uzima s drugom stranom budžeta, tak da me to ne zanima, pitam čisto za grafu, znači jedini logični korak je GTX 780, mislite da GTX 680 nije baš neki pomak?!
Klokanjem te grafe dobijes performanse od gtx 680 - gtx 780 je jedini izbor - performanse gotovo iste kao i kod titana jer je grafa gtx 780 zapravo identicna titanu sto se tice gaminga ali je gtx 780 umanjena za djelove arhitekture koja je namjenjena za pro korisnike i njihove potrebe i gtx 780 ima manje memorije - u svim benchmarcima gtx 780 ima oko 3 fps manje negdje vise a negdje su identicni rezultati sa titanom a to je zbog manje memorije i to je to - dok je gtx 770 vec osjetno slabija od 780 i titana.
Klokanjem te grafe dobijes performanse od gtx 680 - gtx 780 je jedini izbor - performanse gotovo iste kao i kod titana jer je grafa gtx 780 zapravo identicna titanu sto se tice gaminga ali je gtx 780 umanjena za djelove arhitekture koja je namjenjena za pro korisnike i njihove potrebe i gtx 780 ima manje memorije - u svim benchmarcima gtx 780 ima oko 3 fps manje negdje vise a negdje su identicni rezultati sa titanom a to je zbog manje memorije i to je to - dok je gtx 770 vec osjetno slabija od 780 i titana.
OK, hvala na svim informacijama, iako ovo podvučeno baš i ne stoji i GTX 680 se može clock-at, a ova moja baš i nije neki primjerak, uglavnom, vidim da je jedini izbor ostat na ovoj grafi jer mi GTX 780 ipak preskupa, hvala na svoj pomoći!?
Sve 5 no mislim da ce ti i drugi ovdje potvrdit da hd 7950 klokanjem bez beda stigne gtx 680 - uz to mozda da dodas jos jednu 7950 u cfx - skaliranje oko 95% - tako da bi dobio veliki boost - leopard i toxic imaju u benchmarcima najjace rezultate na forumu sa cfx 7950 klokanim a to bi ti bila mozda i najpovoljnija opcija - cfx 7950 je tu negdje sa gtx 780 a kad se kloka onda je i jace.
Sve 5 no mislim da ce ti i drugi ovdje potvrdit da hd 7950 klokanjem bez beda stigne gtx 680 - uz to mozda da dodas jos jednu 7950 u cfx - skaliranje oko 95% - tako da bi dobio veliki boost - leopard i toxic imaju u benchmarcima najjace rezultate na forumu sa cfx 7950 klokanim a to bi ti bila mozda i najpovoljnija opcija - cfx 7950 je tu negdje sa gtx 780 a kad se kloka onda je i jace.
Ma sve to stoji, al opet, nikad ju neću stić, jedno sintetički bench a drugo je igre, bar sam ja takvog dojma!?
Svejedno puno si pomogao i ostali naravno, vidit ćemo, ako se eventualno dođe do još novaca možda ova čad dobije i susjedu!? :)
HD 7950 na 1.1GHZ ima nešto bolje perfomanse od HD 7970 GHZ, dakle malo bolje od GTX 680.
Po meni ti se isplati prelazak na GTX 780 ili kupi još jednu za CFX, sve ostalo ti ne igra baš neku ulogu(pod ovim isplati mislim na perfomanse).
HD 7950 je i dalje bang for buck pored GTX 760 koja je također pristojna kartica za te novce.
Iako si trebao ubosti koji bolji model :)
+1 za prijedlog o još jednoj 7950, ne vidim nikoji drugi upgrade koji bi bio isplativiji.
odlucio sam pricekati 8000 seriju ati kartica i ne uzeti jos nista,ali kad bih kupovao od kojeg bi proizvođača bila najkvaltetnija 7950
odlucio sam pricekati 8000 seriju ati kartica i ne uzeti jos nista,ali kad bih kupovao od kojeg bi proizvođača bila najkvaltetnija 7950
Asus, Gigabyte, Sapphire tu treba tražiti favorita, makar su one uvijek skuplje ali se na kraju to isplati, naravno nešto nereferentno s boljim coolerom.
Joj ja osobno nemam strpljenja za tu igru cekanja, tko zna kada ce izaci ta nova serija...Nisam siguran ni dali je najavljena uopce ;S. Sve nesto kraj godine, a tko zna dal ce stvarno biti tada.
Samo ne kupuj one s jednim ventilatorom.
Znači titan je brži par fps-a zbog više memorije ??? O Bože...bez uvrede al nemoj više postat ovakve stvari....
Joj ja osobno nemam strpljenja za tu igru cekanja, tko zna kada ce izaci ta nova serija...Nisam siguran ni dali je najavljena uopce ;S. Sve nesto kraj godine, a tko zna dal ce stvarno biti tada.
Prijatelju meni živci isto popuštaju...jedino što je njesra što baš nema nekih naslova do jeseni, pa možda izdržim...Samo da ovi naši korigiraju cijene....Pa vani se da nać EVGA 780 SOC verzija za 4600, dok je kod nas referentna 5000 soma, mamicu im poljubim
moze preporuka kako smanjiti decible moje kartice, sapphire 6850 je bila necujna...ova se cuje i u idle a u loadu od 50tak % se krivi....sta ciniti,mijenjati hladnjak ili?