Pozdrav,
Evo jedno kratko, googleao sam ali nisam ništa konkretno našao :
Physx je tehnologija od Nvidie. Ja imam Powercolor Radeona HD4870 i instalirane najnovije Catalyste 9.3.
Igram trenutno Mirror's Edge u kojem se moze ukljuciti ta tehnologija ( fizika jel).
Sad me zanima, kakva je podrška ( i jel uopce postoji) da ATI-eve kartice mogu koristiti tu tehnologiju koja je u nativi za GeForce kartice?
Eto toliko. Hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne podrzava .... A evo odgovora za sad i ubuduce: ATI is highly unlikely to buy into a PhysX deal, even if it is proven possible, as the company already has its own Havok-based (yes, Intel) strategy in high gear. Nadam se da je to pomoglo.
Ne podrzava .... A evo odgovora za sad i ubuduce: ATI is highly unlikely to buy into a PhysX deal, even if it is proven possible, as the company already has its own Havok-based (yes, Intel) strategy in high gear. Nadam se da je to pomoglo.
vidite vi sta su danasnji informatičari.. pazi ja imam RADEONKU i on meni trazi da instaliram physX? a nije da mi moze provjerit koju grafu imam >.<!
Pa kakve veze ima dal ti imaš PhysX ili ne ti ga moraš instlirati na komp ako misliš igrati igru koja je napravljena da ga koristi jer igra koristi neke insukcije i naredbe koje se nalaze na driverima od Physx-a.
Daj malo misli.To ti je isto ko i sa instrukcijama koje su implementirane u same Windowse,napravljene da pojednopstave programiranje tak da programeri ne moraju sami pisati te instrukcije nego ih samo pozovu iz neke datoteke.
A driveri za Physx ti se kada nemaš karticu za njeno hardvesko korištenje,izvode softverski.
mirrors edge = physX on
fps sa physX 15-30..
proceosr Q9300 2.5 @ 3.3..
Pozdrav,
Evo jedno kratko, googleao sam ali nisam ništa konkretno našao :
Physx je tehnologija od Nvidie. Ja imam Powercolor Radeona HD4870 i instalirane najnovije Catalyste 9.3.
Igram trenutno Mirror's Edge u kojem se moze ukljuciti ta tehnologija ( fizika jel).
Sad me zanima, kakva je podrška ( i jel uopce postoji) da ATI-eve kartice mogu koristiti tu tehnologiju koja je u nativi za GeForce kartice?
Eto toliko. Hvala.
vidite vi sta su danasnji informatičari.. pazi ja imam RADEONKU i on meni trazi da instaliram physX? a nije da mi moze provjerit koju grafu imam >.<!
mirrors edge = physX on
fps sa physX 15-30..
3dmark nemozes pokrenut a da neinstaliraš physx iako ga tvoja grafička "nepodržava", tak je isto i za igrice...
Radeonke podržavaju nvidia physx samo amd neželi kupiti licencu od nvidia-e, nego je otišao na havok physx tj. u "savez" sa intelom.
Neki lik na nekom forumu je upogonio physx sa hd3850, i vrtila je brže fiziku nego ijedna geforce-ica tada, zamislite kako bi tek bilo sa radeon 2x hd4870x2 = 3200 shadera.
oni koji imaju ploce s dva PCI-E utora mogu stavit jednu obicnu Geforce katicu koja ce vrtit fiziku (npr. 9600GT) i jednu ATI-jevu koja ce vrtit grafiku. To se moze na WIN XP,za Vistu nisam siguran. Ili moze stavit Ageia Physx katrizu.
oni koji imaju ploce s dva PCI-E utora mogu stavit jednu obicnu Geforce katicu koja ce vrtit fiziku (npr. 9600GT) i jednu ATI-jevu koja ce vrtit grafiku. To se moze na WIN XP,za Vistu nisam siguran. Ili moze stavit Ageia Physx katrizu.
mirrors edge = physX on
fps sa physX 15-30..
mirrors edge = physX on
fps sa physX 15-30..
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12888&Itemid=34
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12884&Itemid=1
mirrors edge = physX on
fps sa physX 15-30..

Daxinjo žari i pali,sve vas je raspiz....,šta bi mi bez njega,umrli od dosade.
Ma joj.....
Umoran još od nocne pa u tintari još ne radi sve kak treba.
Sad sam skužio
Fizika?! PhysX je najnepotrebnija tehnologija u zadnjih 10.g. Šta taj PhysX može učiniti da objekt ne padne, nego da "padne". Čuo sam da može čak napraviti od zastave da viori umjesto da "viori"! Ludo totalno. Plinsku bocu u igri ako pogodiš neće se razletjet na komadiće , nego će se "razletjet U komadiće"... Pa da, ima prednosti, zbilja. :))
Kada govorimo o Mirrors Edgu, taj dio di ćete recimo, potrgat neku plahtu je napravljen isključivo za tu igru u svrhu promocije najgluplje tehnologije za "mase". Znači taj dio je isprogramiran samo i samo za taj Physx. Da su u isti taj komad stavili instrukciju da ga procesor obradi, izgledalo bi potpuno isto. (nisam informatičar,pa me ispravite slobodno).
Jer fizika je ono,ludo, znaš, nemam pojma niti jedan zakon fizike, ali znam koliko je to "teško". heheh. Ja stvarno ne znam ,ali plače mi se i s*** istodobno od tog PhysX-XXa. (pazi 3 x znači da je fizika 3x bolja). Kako da ne. :))))