HD4870 i PhysX

poruka: 27
|
čitano: 2.895
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
HD4870 i PhysX

Pozdrav,

Evo jedno kratko, googleao sam ali nisam ništa konkretno našao :

Physx je tehnologija od Nvidie. Ja imam Powercolor Radeona HD4870 i instalirane najnovije Catalyste 9.3.

Igram trenutno Mirror's Edge u kojem se moze ukljuciti ta tehnologija ( fizika jel).

Sad me zanima, kakva je podrška ( i jel uopce postoji) da ATI-eve kartice mogu koristiti tu tehnologiju koja je u nativi za GeForce kartice?

Eto toliko. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HD4870 i PhysX

Ne podrzava .... A evo odgovora za sad i ubuduce: ATI is highly unlikely to buy into a PhysX deal, even if it is proven possible, as the company already has its own Havok-based (yes, Intel) strategy in high gear. Cool Nadam se da je to pomoglo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HD4870 i PhysX
Njambris kaže...

Ne podrzava .... A evo odgovora za sad i ubuduce: ATI is highly unlikely to buy into a PhysX deal, even if it is proven possible, as the company already has its own Havok-based (yes, Intel) strategy in high gear. Cool Nadam se da je to pomoglo.

Ok, ali uglavnom s igrom mi se instalirao i PhysX :

1. Mogu li ga izbrisati?

2. Cudno je da ne javlja nekakvu grešku kad ga ukljucim in-game?

Je, pomoglo je barem znam da se sprema alternativa. Mozda jos kakav info o cemu se tocno radi i kad bi trebalo biti out?

Hvala.
16 godina
neaktivan
ReiKo kaže...
Njambris kaže...

1. Mogu li ga izbrisati?

Je, pomoglo je barem znam da se sprema alternativa. Mozda jos kakav info o cemu se tocno radi i kad bi trebalo biti out?

Hvala.
 ko prvo taj physX je cisti shit.. moras imat GTX295 (pa i jace) da bi vidio pravu moc njega.. kao drugo mozes izbrisat, ja kad sam instaliro moha airborne trazi physX..
vidite vi sta su danasnji informatičari.. pazi ja imam RADEONKU i on meni trazi da instaliram physX? a nije da mi moze provjerit koju grafu imam >.<!
Intel E5200 2.5 @3.0 stock vcore & cooler PowerColor HD4830 670/995 stock cooler GA-Ep43-Ds3L 4gb SuperTalent 800MHz Pioneer 216-DBK Hitachi 320 GB 16 mb MX518 Razer Goliathus Corsair VX450W
17 godina
neaktivan
HD4870 i PhysX

Pa kakve veze ima dal ti imaš PhysX ili ne ti ga moraš instlirati na komp ako misliš igrati igru koja je napravljena da ga koristi jer igra koristi neke insukcije i naredbe koje se nalaze na driverima od Physx-a.

Daj malo misli.To ti je isto ko i sa instrukcijama koje su implementirane u same Windowse,napravljene da pojednopstave programiranje tak da programeri ne moraju sami pisati te instrukcije nego ih samo pozovu iz neke datoteke.

A driveri za Physx ti se kada nemaš karticu za njeno hardvesko korištenje,izvode softverski.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DAXINHO146 kaže...
  ko prvo taj physX je cisti shit.. moras imat GTX295 (pa i jace) da bi vidio pravu moc njega.. 
  (?). Pa za čistu fiziku dovoljna je i jedna 9600gt... (uz neku malo jaču naravno kao primarnu) 
Only God (& mod) can judge me
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2009 11:40 (Core2Duo2).
16 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...
DAXINHO146 kaže...
  ko prvo taj physX je cisti shit.. moras imat GTX295 (pa i jace) da bi vidio pravu moc njega.. 
  (?). Pa za čistu fiziku dovoljna je i jedna 9600gt... (uz neku malo jaču naravno kao primarnu) 
 e moj frend = 260GTX
mirrors edge = physX on
fps sa physX 15-30..

proceosr Q9300 2.5 @ 3.3..
Intel E5200 2.5 @3.0 stock vcore & cooler PowerColor HD4830 670/995 stock cooler GA-Ep43-Ds3L 4gb SuperTalent 800MHz Pioneer 216-DBK Hitachi 320 GB 16 mb MX518 Razer Goliathus Corsair VX450W
16 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

Pozdrav,

Evo jedno kratko, googleao sam ali nisam ništa konkretno našao :

Physx je tehnologija od Nvidie. Ja imam Powercolor Radeona HD4870 i instalirane najnovije Catalyste 9.3.

Igram trenutno Mirror's Edge u kojem se moze ukljuciti ta tehnologija ( fizika jel).

Sad me zanima, kakva je podrška ( i jel uopce postoji) da ATI-eve kartice mogu koristiti tu tehnologiju koja je u nativi za GeForce kartice?

Eto toliko. Hvala.

kako je već rečeno, ati ne podržava physx što znači da operacije vezane uz physx koje inače obavlja nvidijina kartica u tvom slučaju obavlja procesor. to u praksi znači da će neki jednostavniji efekti u mirror's edge proći ok (kao što su oni viseći prozirni materijali u podrumu prvog ili drugog nivoa) dok će kompleksniji procesi (razbijanje stakla) usporiti igru na 1 fps osim ako nemaš izuzetno brz proc. ne znam koliko to točno brz proc mora biti ali moj quad 2.4ghz nije dovoljno brz. uglavnom, kada dođeš do razbijenog stakla i ako postane neigrivo, trebaš isključiti physx i sve će biti ok
17 godina
neaktivan
DAXINHO146 kaže...
ReiKo kaže...
Njambris kaže...

1. Mogu li ga izbrisati?

Hvala.
 ko prvo taj physX je cisti shit.. moras imat GTX295 (pa i jace) da bi vidio pravu moc njega.. kao drugo mozes izbrisat, ja kad sam instaliro moha airborne trazi physX..
vidite vi sta su danasnji informatičari.. pazi ja imam RADEONKU i on meni trazi da instaliram physX? a nije da mi moze provjerit koju grafu imam >.<!
 Točno tako ! Zar je problem složit mali dio koda koji ce verificirati jeli imaš grafičku koja podržava physX?... eh :(

A ok ništa onda, samo me to zanimalo.

Inače Airbone traži physX instaliranog da bi ga se uopće pokrernulo iako ga ti i ja kao korisnici ATI-jevih kartica nemozemo koristiti ?? :D
17 godina
neaktivan
DAXINHO146 kaže...
Core2Duo2 kaže...
DAXINHO146 kaže...
 e moj frend = 260GTX
mirrors edge = physX on
fps sa physX 15-30..

pa da, kad nema odvojenu grafu za fiziku, ja velim da bi za čistu fiziku bila dovoljna jedna 9600gt uz tu gtx-icu.
Dakle jednu odvojenu grafu koja vrti samo fiziku, kužiš?   ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2009 13:03 (Core2Duo2).
17 godina
HD4870 i PhysX

3dmark nemozes pokrenut a da neinstaliraš physx iako ga tvoja grafička "nepodržava", tak je isto i za igrice...

Radeonke podržavaju nvidia physx samo amd neželi kupiti licencu od nvidia-e, nego je otišao na havok physx tj. u "savez" sa intelom.

Neki lik na nekom forumu je upogonio physx sa hd3850, i vrtila je brže fiziku nego ijedna geforce-ica tada, zamislite kako bi tek bilo sa radeon 2x hd4870x2 = 3200 shadera.

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 1066MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Asrock 790gx/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HD4870 i PhysX

oni koji imaju ploce s dva PCI-E utora mogu stavit jednu obicnu Geforce katicu koja ce vrtit fiziku (npr. 9600GT) i jednu ATI-jevu koja ce vrtit grafiku. To se moze na WIN XP,za Vistu nisam siguran. Ili moze stavit Ageia Physx katrizu.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mtopol kaže...

oni koji imaju ploce s dva PCI-E utora mogu stavit jednu obicnu Geforce katicu koja ce vrtit fiziku (npr. 9600GT) i jednu ATI-jevu koja ce vrtit grafiku. To se moze na WIN XP,za Vistu nisam siguran. Ili moze stavit Ageia Physx katrizu.

Nebih ja baš riskirao s tim, nekima to baš i neće radit, a i mislim da je bolje uzet jednu 8800gt uzet (112shadera) nego 9600gt (64shadera), mislim razlika je skoro za duplo u shaderima, a oni i jesu ključna stvar physx-a.

Više shadera = brže računanje fizike = manji pad fps-a.
Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 1066MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Asrock 790gx/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
17 godina
DAXINHO146 kaže...
Core2Duo2 kaže...
DAXINHO146 kaže...
 e moj frend = 260GTX
mirrors edge = physX on
fps sa physX 15-30..

Bullshit. Ja je vrtim na oko 60 sa Physixom.
Barem se tako sijecam, sad mi nije instalirano.
Al SIGURAN sam da je to bilo preko 25 i da nije padalo ispod 25 NIKAD.
AMD Athlon X2 6000+ @3.25Ghz, 2MB cache, Windsor GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
17 godina
Psiho246 kaže...
DAXINHO146 kaže...
Core2Duo2 kaže...
DAXINHO146 kaže...
 e moj frend = 260GTX
mirrors edge = physX on
fps sa physX 15-30..

Bullshit. Ja je vrtim na oko 60 sa Physixom.
Barem se tako sijecam, sad mi nije instalirano.
Al SIGURAN sam da je to bilo preko 25 i da nije padalo ispod 25 NIKAD.
 Ma vidis da lik nema pojma i prica gluposti.Frend mu ima 30 fps-a s physX?Najveca glupost koju sam cuo.Inace kako da ga strpam u ignore,muka mi je vise od njegovih glupih komentara.
Phenom II X4 940 BE 8MB @ 3.6 Ghz | DFI LAN PARTY DK 790FX-M2RS | OCZ XTC DDR 800 2 x 2 GB | Zotac GTX 295 1,792 GB DDR3 | Corsair TX650W | Samsung 226BW 22" | Seagate 320 GB 16 MB cache | Logitech G5,Razer Mantis,Keyboard G15.
16 godina
mtopol kaže...

Ček, ja sad imam 9600GT i imam ploču sa dva PCI-E utora ali ploča podržava crossfire. Sad mislim uskoro uzet novu grafu (najvjerojatnije jednu od GTX-ica), i mogu li ja ostavit ovu 9600GT da obrađiva fiziku a novu grafiku?? Znaći one ne idu u SLI?? Preme ovome šta si već napisa naslućujem da mogu ali bolje je pitat za sbaki slučaj. Btw OS je Vista.
Intel Q6600 @ 3,2 GHz + BigTyphoon 120 Asus P5K-E/WIFI-AP 2GB 800 MHz Kingston Asus EN9600GT @ 740/1850/1000 WD 320GB Antec Sonata III 500
16 godina
neaktivan
RePlaY kaže...
mtopol kaže...

Ček, ja sad imam 9600GT i imam ploču sa dva PCI-E utora ali ploča podržava crossfire. Sad mislim uskoro uzet novu grafu (najvjerojatnije jednu od GTX-ica), i mogu li ja ostavit ovu 9600GT da obrađiva fiziku a novu grafiku?? Znaći one ne idu u SLI?? Preme ovome šta si već napisa naslućujem da mogu ali bolje je pitat za sbaki slučaj. Btw OS je Vista.
 znam da je na XP-u to moguce napravit,al nisam siguran za Vistu, najbolje da progooglas malo o tome.
Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
neaktivan
RePlaY kaže...
mtopol kaže...

Ček,  ja sad imam 9600GT i imam ploču sa dva PCI-E utora ali ploča podržava crossfire. Sad mislim uskoro uzet novu grafu (najvjerojatnije jednu od GTX-ica), i mogu li ja ostavit ovu 9600GT da obrađiva fiziku a novu grafiku?? Znaći one ne idu u SLI?? Preme ovome šta si već napisa naslućujem da mogu ali bolje je pitat za sbaki slučaj. Btw OS je Vista.
  sli matičnu i vozi :)
16 godina
Core2Duo2 kaže...
RePlaY kaže...
mtopol kaže...

Ček,  ja sad imam 9600GT i imam ploču sa dva PCI-E utora ali ploča podržava crossfire. Sad mislim uskoro uzet novu grafu (najvjerojatnije jednu od GTX-ica), i mogu li ja ostavit ovu 9600GT da obrađiva fiziku a novu grafiku?? Znaći one ne idu u SLI?? Preme ovome šta si već napisa naslućujem da mogu ali bolje je pitat za sbaki slučaj. Btw OS je Vista.
 Ma mislim da mi nije isplativo ić s ovom grafom u sli a i ža' mi je matične, dosta je dobra i platija sam je 1200kn a sad nebi dobija ni pola.
Intel Q6600 @ 3,2 GHz + BigTyphoon 120 Asus P5K-E/WIFI-AP 2GB 800 MHz Kingston Asus EN9600GT @ 740/1850/1000 WD 320GB Antec Sonata III 500
17 godina
neaktivan
RePlaY kaže...
Core2Duo2 kaže...
RePlaY kaže...
mtopol kaže...

Ma mislim da mi nije isplativo ić s ovom grafom u sli a i ža' mi je matične, dosta je dobra i platija sam je 1200kn a sad nebi dobija ni pola.
 Aj, molim te ! Aj mi reci kad je SLI ili CF bios isplativ??
P.S- najte bedastoče pričati za PhysX...zmišljate neke kaj uopče nema veze s tim!
e7300 9800GTX+ I45 2x2GB DDR2 1066MHz WD 6400AAKS T220
17 godina
HD4870 i PhysX
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2009 22:42 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DAXINHO146 kaže...
Core2Duo2 kaže...
DAXINHO146 kaže...
 e moj frend = 260GTX
mirrors edge = physX on
fps sa physX 15-30..

Ti toliko sereš po tom forumu da su to strahote.Ja imam 8800GT 1Gb koja je inače u rezervi.Ali rekoh idem vidjeti prednosti tog "FAMOZNOG" PhysX-a u Mirror´s Edge-u.I kad ono čisti Shit i nema neke bitne razlike koja bi me natijerala da ATI-eve grafe ne uzimam u obzir prilikom kupnje.A da što se FPS-a tiče.Kad je uključen PhysX imam 30FPS-a, a ne pada ispod 25FPS-a.A imam samo jednu GeForce koja je DALEKO slabija od GTX260.
MICROMAN
17 godina
neaktivan
microman kaže...
.A imam samo jednu GeForce koja je DALEKO slabija od GTX260.
Ha?
KAj nije GTX260 od nVidije?
Otkad to? Belji se
ZLOČESTI MOD NR.1
16 godina
neaktivan
LUXX kaže...
microman kaže...
.A imam samo jednu GeForce koja je DALEKO slabija od GTX260.
Ha?
KAj nije GTX260 od nVidije?
Otkad to? Belji se
 Pa gdi sam ja napisao da GTX260 nije od Nvidie.Ti si malo krivo razumio.
Ja sam svoju GeForce 8800GT 1GB uspoređivao sa GeForce GTX260.
Jer je onaj klinac gore napisao da sa GTX260 ima slabije FPS-ove(SA UKLJUČENIM PHYSX-om) nego ja sa 8800GT.
Je sad sve jasno.
MICROMAN
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2009 15:56 (microman).
16 godina

Daxinjo žari i pali,sve vas je raspiz....,šta bi mi bez njega,umrli od dosade.

vidimo se,ako ja prije ne vidin tebe
17 godina
neaktivan
HD4870 i PhysX

Ma joj.....

Umoran još od nocne pa u tintari još ne radi sve kak treba.

Sad sam skužio Sramim se

ZLOČESTI MOD NR.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HD4870 i PhysX

Fizika?! PhysX je najnepotrebnija tehnologija u zadnjih 10.g. Šta taj PhysX može učiniti da objekt ne padne, nego da "padne". Čuo sam da može čak napraviti od zastave da viori umjesto da "viori"! Ludo totalno. Plinsku bocu u igri ako pogodiš neće se razletjet na komadiće , nego će se "razletjet U komadiće"... Pa da, ima prednosti, zbilja. :))

Kada govorimo o Mirrors Edgu, taj dio di ćete recimo, potrgat neku plahtu je napravljen isključivo za tu igru u svrhu promocije najgluplje tehnologije za "mase". Znači taj dio je isprogramiran samo i samo za taj Physx. Da su u isti taj komad stavili instrukciju da ga procesor obradi, izgledalo bi potpuno isto. (nisam informatičar,pa me ispravite slobodno). 

Jer fizika je ono,ludo, znaš, nemam pojma niti jedan zakon fizike, ali znam koliko je to "teško". heheh. Ja stvarno ne znam ,ali plače mi se i s*** istodobno od tog PhysX-XXa. (pazi 3 x znači da je fizika 3x bolja). Kako da ne.  :))))

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice