Imam namjeru kupiti novu graficku karticu, jer je ova vec zastarjela. Nemam velike zahtjeve, dovoljno mi je da BF3 multiplayer ide konstantno preko 30fps na 1360x768 rezoluciji i bilo kojim postavkama, znaci i sve na low dolazi u obzir. Ako bi mogla jos gurati BF4, to bi bilo savrseno. Naime, graficka koju sam htio kupiti je MSI 7750 OC verzija. Bottleneck cu imati, to je sigurno, a hocu li osjetiti znatnu razliku u odnosu na ovo sad ?
Trenutna konfiguracija:
Intel Dual Core E5200 @ 3.3 GHz (clocked)
RAM 2GB @ 800 MHz
8800GT 1 GB
Maticna ima PCI-e slot, samo ne vjerujem da je 3.0, jer dosta je stara, ali sigurno je neka solidna dok drzi ovaj CPU na 3.3 GHz vec preko godinu dana i nisam nikad imao nikakvih problema.
Je li HD 7750 dobra ideja ako uzmemo u obzir da je ova konfiguracija dosta stara ?
Igre koje jos igram pored BF3 su CS:GO i FIFA 14.
Nemojte mi govoriti da treba kupovati novi racunar, svjestan sam i ja toga da bi quad neki dobro dosao, ali ne treba mi, nisam neki zahtjevan korisnik, ali eto dobro bi mi dosao ovaj mali upgrade, i da predjem na graficke kartice koje imaju DX11.
Molio bih da odgovore oni koji su se susretali sa necim slicnim. Unaprijed hvala