Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 952.715
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Gtx 9xx Club

Evo lagani, neiscrpni review STRIX vs MSI Gaming vs Gigabyte G1 od overclock.net-a bez rezultata u igricama, ali sa opisanim glavnim znacajkama, manama i prednostima svake od 3 kartice.

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

odličan i iscrpan reveiw navedenih kartica :) sad samo trebam pare skupiti {#} mislim da svatko tko je pročital ovaj review bi trebao znati koju si verziju GTX 970 kartice želi kupiti. Giga rula bome :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Mos imat novca kolko oces, neko vrijeme ih sad nece bit... osim strix koja je kod nas bolesno precijenjena.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Uzishop kaze da ih do kraja mjeseca neće biti iako je bilo najavljeno pocetkom mjeseca

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Mos imat novca kolko oces, neko vrijeme ih sad nece bit... osim strix koja je kod nas bolesno precijenjena.

štos je u tome da uopće nemam grafu od kad sam kompa kupil a moram si još sobu srediti i dok sve sredim tek na kraju kupujem grafu i nadam se ove godine jer još uvijek radim na sezoni tj. završavam po malo. uglavnom čekanje mi nije problem ako od 4. mjeseca nemam grafu od kad sam "sagradio" novi komp jer nije bilo para :)

17 godina
Gtx 9xx Club

Nema smisla ovo "do kraja mjeseca" jer computer universe ce ih imat kroz tjedan do 10 dana za isporuku, dakle u isto vrijeme bi trebale postat dostupne i nasim trgovcima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Evo 280x jos samo treba poslat, pa sljedeci tjedan dolazi MSI Gaming 970...
Lieber tot als rot
15 godina
FistOfNorth kaže...

odličan i iscrpan reveiw navedenih kartica :) sad samo trebam pare skupiti {#} mislim da svatko tko je pročital ovaj review bi trebao znati koju si verziju GTX 970 kartice želi kupiti. Giga rula bome :)

Meni je isto Giga prvi izbor, ali kolega Stjepanj kaže:

"Smjesno, opet su u gigabajtu syebali rpm ventova, dakle cekamo ver2.0;) to im je izgleda preslo u naviku! Gigabajtu sram te bilo...:)"

Kaj s tim?

12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ja se dvoumim između MSI-a i Gigabyta.

Msi ima silent ventilatore tj. ne pale se do 60 stupnjeva, a gigabyte izgleda zvijerki i overclocka se zvijerski.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Iwan7SeVeN kaže...

Ja se dvoumim između MSI-a i Gigabyta.

Msi ima silent ventilatore tj. ne pale se do 60 stupnjeva, a gigabyte izgleda zvijerki i overclocka se zvijerski.

*40 stupnjeva, isto kao Asusova

Cudo sta radi gigabyte verzija kad se overclocka: http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_970_g1_gaming_review,26.html

U istom reviewu pise koliko je zapravo tiha kartica:

"Once the card is in a fully stressed status (in-game) it reaches roughly 39~40 dBA. This is silent, especially for a card of this caliber."

Evo jedan detaljniji review MSI kartice: http://www.hardocp.com/article/2014/09/29/msi_geforce_gtx_970_gaming_4g_video_card_review/9

Max. core overclock je manji za 64Mhz ak usporedimo 2 reviewa, a memorija je u oba primjera clockana na 8Ghz.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 19:14 (The_Fichek).
14 godina
Gtx 9xx Club
do 67 stupnjeva je silent, onda se ventovi pale
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Sova je sletjela. 

Napisat ću par dojmova kad uhvatim malo vremena.

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
Moj PC  
12 0 hvala 4
14 godina
Vojnik kaže...

Sova je sletjela. 

Čestitam.

Pouzdam se u tih par dojmova ( kao prošli review ).{#}

12 godina
Vojnik kaže...

Sova je sletjela. 

Mislio sam da ces na 980 :)

12 godina
neaktivan

Prevelika razlika u cijeni, a premala u performansama.

Ali zato obje imaju onaj X faktor po kojem će se pamtiti ova serija.

Još uvijek se ne mogu načuditi samo jednom 8 pinskom konektoru na ovakvoj grafi. :)

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
13 godina
neaktivan

Dobre Performanse ovih GTX980 Superclocked.

Samo da NVIDIA ne izbaci nista novo pre AMDa.

Tj ja bar ne gledam nista bez 512bit 8GB... kao PS4.

Ljudi kukaju sto im GTX780Ti ima samo 3GB a sada je 4GB je isto sto i pre godinu dana 3GB.

Tj ljudi ce na leto biti u situaciju u kojoj smo mi sada ako NVIDIA ne resi nesto sa developerima igrica.

Naredna karta TITAN II da bi trajala 3 god bi trebala da ima tih 8GB i da je bar za 60% brza od TITAN BLACK.

Ispada da im jedino 780 6GB i TITAN Black nude nesto na duze staze ako nekome treba 1440p smooth ili cak veca rezolucija i hoce na 2-3 karte.

Sa druge strane GTX970 SLI nudi opasne performance.

CASEKING ima bolesne cene sa EVGA GTX970 Superclocked (100MHz OC) ACX 2.0 SLI + EVGA SLI Bridge Pro za 625e, jeftinije nego GTX780Ti a GTX970 skoro kao R9-290X.

I druga opcija je 3way SLI GTX970 Superclocked ACX 2.0 + EVGA 3 SLI Bridge Pro za 927e. Ispod Titan Black cene a performance koliko hoces. 

Tacno pare da se ustedi za 2-3 mala bloka i da se ubaci BIOS of FTW modela 170MHz overclocked i da se smejes Afterburneru i Precision, izbacis iz upotrebe totalno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 20:33 (eVGA-011).
14 godina
Gtx 9xx Club

Vlada is back.

iclock2much

14 0 hvala 1
16 godina
Nvidia je uvela nekakvu zastitu BIOSa ('Falcon'), tako da neznam jel ce se to uopce moc.
Lieber tot als rot
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Jel neko zna dal se isplati kupovati ova INNO3D GTX 970 pošto nigdije nemogu naći review. Neznam do koliko se clocka, dal je tiha i dal je učinkovita pošto bi sljedeći tijedan kupovao a vidim da gigabytovu i msi-ovu nemaju nigdije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
8ax kaže...
Nvidia je uvela nekakvu zastitu BIOSa ('Falcon'), tako da neznam jel ce se to uopce moc.

Cekaj, cekaj, nisam se ni setio toga.

Sta se desava sa tom pricom oko voltaze?

Da li je slobodna ili ima nesto malo prostora, nema uopste ili...?

Mislim meni nije problem moja karta ima garanciju na hard mode, mogu da je lemim ali ja igram igrice, unoficial BIOS me ne zanima, a maksimalne performanse izvucene sa 115% PT su fabricki ponudjene.

Ostalo samo mesta za stabilnost da se izbegne troltovanje. U 3DMark 11 I sl PT ide na 108-109% na fabrickom kloku zbog velikog boosta.

13 godina
Gtx 9xx Club
Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Iwan7SeVeN kaže...

Jel neko zna dal se isplati kupovati ova INNO3D GTX 970 pošto nigdije nemogu naći review. Neznam do koliko se clocka, dal je tiha i dal je učinkovita pošto bi sljedeći tijedan kupovao a vidim da gigabytovu i msi-ovu nemaju nigdije.

ITKO?

12 godina
neaktivan

Giga i MSi neće biti dobavljive još neko vrijeme (barem sam takvu informaciju ja dobio kada sam se raspitivao), a i ovih par ASUS-ovih će vjerojatno brzo otići bez obzira na previsoku cijenu.

INNO3D je pomalo nepoznanica, znam jedino da se nisu proslavili sa svojim HerculeZ hladnjacima na GTX 7xx seriji, barem kada je riječ o verzijama s dva venta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.10.2014 10:25 (Vojnik).
17 godina
Gtx 9xx Club

A vec ti je netko reko, OK krtica za malo para...

Gle, kako ja vidim RH trziste trenutno - Asus koji nitko nece jer je preskup (a iskreno losiji od MSI i GA verzija) i inno3d koji nitko nece jer... ubaci sam neko objasnjenje.

Za tjedan dana bi trebala doci nova posiljka (ili 10ak dana) kartica i onda ce se vidjet sto i kako. Dat za inno3d isto parako koliko bi mogao bit Ga ja necu, a dat 500kn vise za asus pogotovo. S time da je Asus u Njemackoj jeftiniji od MSI i GA modela, pa ti zakljuci sto se desava kod nas.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Iwan7SeVeN kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

ITKO?

Jedino sto sam primjetio na Inno3D kartici je da ima 2 6-pinska konektora sto znaci da nece moc vuc dovoljno za neki overclocking. A kosta isto ko i bolje verzije, ja cu se osobno strpiti jos par tjedana da se situacija malo smiri i da cijene boljih verzija padnu u normalnije sfere :)

16 godina
odjavljen
Rhodin kaže...

A vec ti je netko reko, OK krtica za malo para...

Gle, kako ja vidim RH trziste trenutno - Asus koji nitko nece jer je preskup (a iskreno losiji od MSI i GA verzija) i inno3d koji nitko nece jer... ubaci sam neko objasnjenje.

Za tjedan dana bi trebala doci nova posiljka (ili 10ak dana) kartica i onda ce se vidjet sto i kako. Dat za inno3d isto parako koliko bi mogao bit Ga ja necu, a dat 500kn vise za asus pogotovo. S time da je Asus u Njemackoj jeftiniji od MSI i GA modela, pa ti zakljuci sto se desava kod nas.

Baš i ne vidim smisao pored jeftinijih 780Ti. Ja se nadam barem do kraja godine vidjeti 8GB VRAM verzije, jer će tada imati smisla, makar ostao isti 980 čip...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
12 godina
Tonči kaže...

Baš i ne vidim smisao pored jeftinijih 780Ti. Ja se nadam barem do kraja godine vidjeti 8GB VRAM verzije, jer će tada imati smisla, makar ostao isti 980 čip...

mislim da se ovdje priča o gtx 970, ne o 980... tako da si malko promašio o smislu i cijeni 780ti

12 godina
Gtx 9xx Club

OGROMNA prednost serije 9 naspram cak i gtx 780ti je 4gb vrama i koliko god neki tvrdili da je 2gb vrama dovoljno za nekakav future proof to nije istina.Prije mozda nekih mjesec dana u temi gtx 770 klub sam savjetovao ekipi da uzimaju verzije sa 4gb sto je naislo na otpr i "noz" nekih clanova ali cinjenica je da sto vise vrama to je grafa vise future proof tako da bih ja radije uzeo gtx 970 nego gtx 780ti bez obzira sto je ova druga jaca.

Moj PC  
3 5 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Dok dodju igre koje traze 4gb vram, trebace i jace grafe.

Zar ne?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
5 2 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Daleko prije ce recimo gtx 780ti ostat bez vrama nego ciste hardverske snage za nove naslove....

Moj PC  
2 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice