kad puno cackas pa se pokvari ,kaj onda napraviti ;)
Onda zovi HAK.
HAK se i u to razumije :)
kad puno cackas pa se pokvari ,kaj onda napraviti ;)
Onda zovi HAK.
HAK se i u to razumije :)
Ma tako sam i ja mislio...nego ne da vrag mira jelte :)
Ništa, dok radi kako triba nek stoji :)
pozz i hvala
Čekaš SSD da ubaciš grafu?! Pa potrgao bi se od živaca. Rokni je odma nutra :)
Stigla pila jos samo cekamo Samsung 840PRO 256GB i ide slaganje
Ovo mi izgleda ko priprema za BF4
Nova matična i CPU proširili grlo 770-ki...grafa napokon diše punim plućima
I kakvi su novi dojmovi?
I kakvi su novi dojmovi?
Preporod...na onim igrama gdje je BN bio očigledan, najviše na C3, sad je odlično, gpu lupa na 99% uglavnom. Igrivo u potpunosti na very high doduše sa fxaa jer mi je na msaa osjetan blagi input lag kad igram mp. nisam probao oc-at puno za sad. trenutno je na 4,2ghz turbo izgasen.
btw, ovaj CM evo je fakat brutalan cooler za sitne novce. Isprva sam mislio da je neki bug u senzorima: kad je C&Q upaljen, C1E također, temp CPU-a mi je došla do nevjerojatnih 15C!
Vi koji imate GTX 770, do koliko idu s overclockom stabilno?
Samo bih htio pozdraviti ekipu u klubu, uzeo sam nedavno Gainward GTX 760 i prezadovoljan sam, necujna je i ne grije se, sad se jos ceka bf4 da ju izmuzem (mislim da se da naci za 1900kn cak), moja topla preporuka svima. First Strike guta bez problema a brat joj je fx8350.
Prijatno!
Vi koji imate GTX 770, do koliko idu s overclockom stabilno?
Uspio sam valley na 1300/8000 odgurat bez rušenja, no da sam odvrnuo svih 7 fanova na 100%...jesam
Inače, gejmam na +25core i +150mem...sasvim dovoljno za ovih par igrara što igram.
Za izvući maksimum iz ovih kartica potreban je custom bios i otključan napon, a ovaj čip može podnijeti solidnu "torturu" naponom.
Puno veći problem je temperatura VRAM-a, no to s kvalitetnim hlađenjem (a ASUS-ovo, MSI-jevo, Gigabyte-ovo i EVGA-ino to svakako jesu) ne bi smjelo biti pretjerano izraženo.
Oni koji žele pokušati otključati napon na svojim karticama mogu to učiniti na slijedeći način:
Softmod se odnosi na kartice iz serije GTX 7x0, GTX Titan i nekolicinu iz GTX 6x0 serije koje koriste NCP4206 kontroler napona (referentni dizajn PCB-a), te omogućuje softversku kontrolu napona do 1.3V.
Korak 1.
Potreban vam je (trenutno najnoviji) MSI Afterburner 3.0.0 Beta 15, skinite ga ovdje i instalirajte. Ukoliko ste ga instalirali s defaultnim postavkama – prijeđite na korak 2.
Ukoliko niste – umjesto naredbi iz koraka 2. upišite one koje odgovaraju folderima i fileovima u kojima je Afterburner instaliran.
Korak 2.
Nakon što ste instalirali Afterburner potrebno je provjeriti ima li vaša kartica kontroler napona koji podržava ovaj softmod. To ćete učiniti na slijedeći način (naredbe se upisuju BEZ navodnika!):
[Dok ovo radite Afterburner mora biti zatvoren.]
otvorite command prompt (utipkajte "cmd" u polje run, nakon toga pritisnite enter),
nakon toga utipkajte "cd\" pa enter,
nakon toga "cd program files" [za windows xp] ili "cd program files (x86)" [za windows 7/8] pa enter,
nakon toga "cd msi afterburner"pa enter,
nakon toga "msiafterburner /ri3,20,99" ILI "msiafterburner /ri4,20,99" pa enter.
Ako vaša kartica ima navedeni kontroler napona trebali bi dobiti ovakvu poruku.
U tom slučaju prijeđite na korak 3.
Ako vaša kartice nema navedeni kontroler napona otvorit će se skočni prozor na kojem će pisati ovo.
To znači da vaša kartica ne podržava ovaj softmod i vaš put ovdje završava.
Korak 3.
Posljednji korak je izmjena config. fajla u Afterburneru.
File se nalazi ovdje: C:\Program Files (x86)\MSI Afterburner\Profiles
U tom folderu otvorite slijedeći file: VEN_10D......cfg (desni klik >> open with >> notepad).
U taj file ubacite slijedeće:
[Settings]
VDDC_Generic_Detection=0
VDDC_NCP4206_Detection=3:20h
Ukoliko to ne upali pokušajte s drugom opcijom.
[Settings]
VDDC_Generic_Detection=0
VDDC_NCP4206_Detection=4:20h
VAŽNO !
Nakon što primjenite ovaj softmod gpu-z i slični softveri NEĆE prikazivati pravi napon, njega je moguće provjeriti jedino u grafu od MSI Afterburnera. Za provjeru povisite napon za 0.010 V iznad najvišeg napona koji prijavljuje gpu-z i pokrenite neku 3D aplikaciju te provjerite u već spomenutom AB grafu da li je promjena zabilježena.
Svaki feedback je dobrodošao.
Samo bih htio pozdraviti ekipu u klubu, uzeo sam nedavno Gainward GTX 760 i prezadovoljan sam, necujna je i ne grije se, sad se jos ceka bf4 da ju izmuzem (mislim da se da naci za 1900kn cak), moja topla preporuka svima. First Strike guta bez problema a brat joj je fx8350.
Prijatno!
Koju imas Phantom ili obicnu? Imam obicnu i nije da se ne grije a nije ni da je ludo tiha.
Prijatno!
Koju imas Phantom ili obicnu? Imam obicnu i nije da se ne grije a nije ni da je ludo tiha.
Obicna, necujna je osim kad je na heavy loadu, onda se cuje ali zanemarivo. A sto se temp tice:
s obzirom da mu je Gpu za cak 8°c topliji u idleu od Cpu-a sto je znak da bi temperature i mogle biti i nesto vislje kod tog modela...LP
dobro kaj je ovo tema skroz zamrla? jel netko napokon odlucio da napravimo neki test da malo razglabamo, nek mi se javi na pm netko s gtx760 ili 770?
http://videocardz.com/47388/nvidia-drops-prices-geforce-gtx-780-gtx-770-graphics-cards
Evo price drop od Nvidie...konačno...
http://geizhals.de/palit-geforce-gtx-780-jetstream-ne5x780h10fb-1100j-a967308.html
http://www.computeruniverse.net/en/products/90518022/palit-geforce-gtx780.asp
Napokon rezanje! Mislio sam čekat par mjeseci i ubost još jednu 770ku, al izgleda da ću i ranije. Još sačekam situaciju nakon izlaska 290ke i 780ti.
Nego zanima me sljedeće: znači 90% vjerojatno da ću uzimat još jednu 770ku za sli, ostalih 10% su otvorene opcije pa možda ovisno o cijenama nakon 780ti prodam ovu i uzmem 780 ili titanium. No s obzirom da su dvi ove u sliu brze od bilo koje high end grafe, neće mi se dat zaje oko prodaje>kupnje.
Pitanje je hoće li moć ovo moje napajanje izdržat 2x770ke?? Čitao sam po netu da je 700-800 dovoljno, no ako kloknem malo ko zna hoće li izdržat! No stvar je što svaki test na netu ima različite brojke bilo ref. ili neref. verzije kartice.
Šta vi kažete? Nap. je od evga iz amerike mi došlo, 750bronze nex model. (došao me 300kn novi:)
Napokon rezanje! Mislio sam čekat par mjeseci i ubost još jednu 770ku, al izgleda da ću i ranije. Još sačekam situaciju nakon izlaska 290ke i 780ti.
Nego zanima me sljedeće: znači 90% vjerojatno da ću uzimat još jednu 770ku za sli, ostalih 10% su otvorene opcije pa možda ovisno o cijenama nakon 780ti prodam ovu i uzmem 780 ili titanium. No s obzirom da su dvi ove u sliu brze od bilo koje high end grafe, neće mi se dat zaje oko prodaje>kupnje.
Pitanje je hoće li moć ovo moje napajanje izdržat 2x770ke?? Čitao sam po netu da je 700-800 dovoljno, no ako kloknem malo ko zna hoće li izdržat! No stvar je što svaki test na netu ima različite brojke bilo ref. ili neref. verzije kartice.
Šta vi kažete? Nap. je od evga iz amerike mi došlo, 750bronze nex model. (došao me 300kn novi:)
Izdrzat ce napajanje dvije 770 bez po frke.
Pitanje, jeli može ovo napajanje http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817139004
držati konfu od 6k kn i gtx 770? i dodatno pitanje sve isto, da nadodam gtx 460 koju imam, ako je ikako moguće nešto tako napraviti.
Pitanje, jeli može ovo napajanje http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817139004
držati konfu od 6k kn i gtx 770? i dodatno pitanje sve isto, da nadodam gtx 460 koju imam, ako je ikako moguće nešto tako napraviti.
Mislim da ne bi trebal imat problema s tim napajanjem, sto se tice gtx770.
a taj FX? osobno bez nekog i7 mi nebi palo napamet to raditi!
a taj FX? osobno bez nekog i7 mi nebi palo napamet to raditi!
Mislim da govoriš uprazno. ovaj FX ne bi trebao imat problema sa dvi 770ke...čitao malo po netu, a uostalom trenutne performanse su mi indikacija...cpu usage mi nije presao 50% osim na C3 multiplayer i AC3 boston. BF3 nisam igrao u MP. Uglavnom, znam, a i rekao sam u par navrata, i7ca bi mi sjela ko budali šamar. Znam da skalira bolje, no ako netko vidi razliku između 150 i 200 fpsa taj je ili robot ili lažov :P
evo primjera:
i5 3570k
8gb rama
1 hard
srednja maticna
gtx 770
i
i5 3570k
8gb rama
1 hard
srednja maticna
gtx 770
gtx 460
Sta mislite kada ce cijena past kod nas i na koliko?
Imam sada MSI 680 lightning i mislim prodat prije nego ovima padne cijena na njuškalu.