GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.132
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ako je tako onda 1080Ti SLI ocnut ce moc rokat 4k/120fps-a aa off 2k17/18 ili 5k/60-70 jel tako Tonchi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Doom na 5K već sad 30-50 FPS imaš s clockanim TitanomX (1,5GHz) koji je 5-6% ispod clockane 1080 (2,1GHz). Ja bih se prije kladio na 1080Ti/Vegu, nego išao na bilo kakav SLI. Nisam oduševljen SLI/CF rješenjima baš u posljednje vrijeme. Ali da, 4K 60Hz da.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: Nvidia Pascal (2016)

Kad se očekuje puštanje normalnih recenzija za GTX 1070 ?

12 godina
Nvidia Pascal (2016)

ako kod nas GTX1080 dodje 7000kn (ocekujem da nece pasti ispod 6000kn narednih 4-5mj), bojim se i pomisliti koliko ce doci GTX1080Ti i novi titan (koji ce morati onda biti preko 10.000kn) 

GTX1070 bi ladno onda mogao biti oko 5000kn ako ce odredjivati cijene po performansama (a GTX1070 bi trebala biti po performansama blizu 980Ti koji i dalje dodje 5000+kn kod nas)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Znaci nista od 4k/120fps-a kao single gpu rjesnje do volte  ?

10 godina
itomic009 kaže...

Kad se očekuje puštanje normalnih recenzija za GTX 1070 ?

gtx 1080 izlazi preksutra 27.5. a recenzije su izašle 17.5., sad kad bi se išlo tom logikom recenzije za gtx 1070 bi trebale izaći 31.5. ili 1.6. s obzirom na to da je izlazak kartice najavljen za 10.6. ali tko zna kakva je njihova logika. u svakom slučaju oko 10.6. će biti recenzija kartica

12 godina
4mal kaže...

Znaci nista od 4k/120fps-a kao single gpu rjesnje do volte  ?

mislim da ce morati proci jos bar 2 generacije GPUova prije nego 120FPS na 4K bude realno (tipa da igras witchera 3 ili GTA5 na toj rezoluciji na skoro max detaljima)

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

A i cpu-a jel su ove bestije vec sada gladne proca 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

A i cpu-a jel su ove bestije vec sada gladne proca 

Ma kakvi. Današnji CPU-i odrađuju jednu karticu jednom rukom. Trebat će još puno, puno brža kartica da saturira 6600K/6700K, a tada će već biti tko zna koji CPU aktualan. Prelaskom na DX12, dio potreba će se raširiti po jezgrama pa ti ni tu ne treba puno. Kad slažeš gejming mašinu najbolje je udariti max na GPU, a ostalo ići na neki srednji nivo.

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Pricam za sebe i7 3770k na 4.4 ghz ce biti slab za recimo dve vege ili pascala punokrvnog a da ne pricham o naviu ili volti 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa kako raste rezolucija tako pada potreba za sirovom snagom procesora + DX12 koji će moći pošteno iskoristiti CPU što znači da ti neće bit botlneck neki baš tvoj CPU.

16 godina
odjavljen
4mal kaže...

Pricam za sebe i7 3770k na 4.4 ghz ce biti slab za recimo dve vege ili pascala punokrvnog a da ne pricham o naviu ili volti 

Probao si pratiti opterećenje CPU-a tijekom igranja? Kakvo je stanje? (baš me zanima).

13 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Meni je fascinantno koliko ljudi smatra davanje 7000kn za grafičku normalnim, pogotovo ako je isključivo za gaming

Moj PC  
20 0 hvala 1
16 godina
4mal kaže...

Ne budalasaj :) vozio bi ih taj 3770K na 4.4Ghz bez apsolutno ikakvih problema i 4 komada.

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2016 11:34 (mrsmith).
12 godina
Fanu kaže...

to sto cu ustediti 2kn na racunu za struju mi nista ne znaci, kao i to da cu dobiti performanse 390 za oko 2 soma kuna - 390 vec i sad dodje oko 2 soma kuna (uskoro ce biti i za ispod 2000kn na njuskalu) tako da mi uopce nisu jasna tvoja ocekivanja

ako izbace karticu sa 390x performansama za manje od 2000kn, to bi vec bilo nesto

ovako ce samo i dalje zaostajati sa nvidijom kojoj se cijeli marketing temelji na tome da imaju najbrze graficke na planetu sto im dize vrijednost brenda u ocima kupaca dok se amd izvlaci na tvrdnje da se vecinom prodaju low-mid end graficke (sto im nista nije pomoglo dosad)

ma hebeš razliku u računu, govorim o tome da ta efikasnost nosi i druge pozitivne stvari - manju temperaturu i buku, što je meni kao silent friku izuzetno važno

ja koliko vidim 390 najjeftinija košta od 2.700 kuna pa na više, nemereš upoređivati cijenu poovne i nove

nemereš ni upoređivat početnu cijenu 480 sa sadašnjom cijenom 390, dok se početne cijene ne smire

za mene je snaga 390 ili čak bliže 390x za 2.000 kuna nova u trgovini i s potrošnjom, grijanjem i bukom jedne gtx 950 itekako dobar napredak

ako smo mogli progutati 3xx seriju koja nije donijela skoro ništa novog, onda bi ovo trebalo biti barem donekle dobar napredak

16 godina
_mark0_69 kaže...

Meni je fascinantno koliko ljudi smatra davanje 7000kn za grafičku normalnim, pogotovo ako je isključivo za gaming

To je tako u svemu, ne samo u grafičkim karticama. Sto ljudi, sto čudi :)

Nekome je nezamislivo platiti recimo nekakav parfem 500-600kn, dok je drugome/drugoj to svakih mjesec dana ritual. Mislim da nije tolika baš greda dati svakih par godina par tisuća kn za GPU.

17 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)
U stvari takve grafe kupuje 1%-2% gamera. Čak i manje.
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
XXX kaže...

Točno to, evo u mene 6870 grafa i ne vidim razloga je još mijenjat. :)

16 godina
Vakaka kaže...
XXX kaže...

Točno to, evo u mene 6870 grafa i ne vidim razloga je još mijenjat. :)

Pa gle, evo naša računovođa ima Intel HD3000 i ne planira je mijenjati u dogledno vrijeme :)

Drugim riječima, svatko ima svoje potrebe i razloge. Ako ti ne vidiš razloga ne znači da bi svi trebali tako vidjeti.

15 godina
Nvidia Pascal (2016)

i dalje mislim da ce ipak bit isplativije uzet gtx 970/r9 390 sada kada dode nova arhitektura. bez obzira sto ce one biti dosta bolje, cijene kod nas su ogromne. vec sama gtx 1080 je preko 7000kn. msm wtf doslovno? sa gtx 970/r9 390 se moze bez problema vrtit 50-60 fpsa na ultra high, a da ne govorim da smanjis samo za 1 razinu detalje i super si. cijene ce im sada jos dosta padat. iako ce pretpostavljam nova gtx 1070 biti budget performance king, bit ce preskupa za prosjecne igrace koji jos moraju u budzet ugurat procesor, ram, plocu i ostalo... a samo im kartica dode 4000kn+... sada mozemo cekat jedino gtx 1060 da vidimo sto ce ona pruzit, ali tek u rujnu...

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
brisac kaže...

i dalje mislim da ce ipak bit isplativije uzet gtx 970/r9 390 sada kada dode nova arhitektura. bez obzira sto ce one biti dosta bolje, cijene kod nas su ogromne. vec sama gtx 1080 je preko 7000kn. msm wtf doslovno? sa gtx 970/r9 390 se moze bez problema vrtit 50-60 fpsa na ultra high, a da ne govorim da smanjis samo za 1 razinu detalje i super si. cijene ce im sada jos dosta padat. iako ce pretpostavljam nova gtx 1070 biti budget performance king, bit ce preskupa za prosjecne igrace koji jos moraju u budzet ugurat procesor, ram, plocu i ostalo... a samo im kartica dode 4000kn+... sada mozemo cekat jedino gtx 1060 da vidimo sto ce ona pruzit, ali tek u rujnu...

kako može biti isplativo kupiti 970 ili 390 po 2.700-3000 kuna ako uskoro budemo imali 480 za 2.000 ili 2.300 kuna, a ta 480 bude i jača ili barem jednako jaka, s boljom podrškom za dx12 i efikasnija od ove dvije

osim ako misliš polovno, ali to je bezveze uspoređivati

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2016 12:09 (picajzla0707).
16 godina
odjavljen
_mark0_69 kaže...

Vjerovao ili ne, postoje ljudi koji godišnje toliko bace doslovno u dim, neki u pola godine, neki u manje. Neki popiju to vikendima kroz neko vrijeme. Imaš ekipu koja 7000 kuna da da im auto ima sjajnije felge od aluminija, toliko daju za zvučnike u autu. Neki ljudi, sad se ne šalim stvarno, toliko daju da bi im auto imalo drugu boju. Neki toliko plate jednovečernju zabavu na koncertu...

Tako da, kad netko da 7000kn na grafičku karticu i koristi je već godinu dana, mislim da nije ništa gori od onih koji taj iznos doslovno popuše. Dapače, za grafičke kartice nije dokazano da uzrokuju rak, zatajenje jetre i sl.

12 godina
Tonči kaže...
_mark0_69 kaže...

Vjerovao ili ne, postoje ljudi koji godišnje toliko bace doslovno u dim, neki u pola godine, neki u manje. Neki popiju to vikendima kroz neko vrijeme. Imaš ekipu koja 7000 kuna da da im auto ima sjajnije felge od aluminija, toliko daju za zvučnike u autu. Neki ljudi, sad se ne šalim stvarno, toliko daju da bi im auto imalo drugu boju. Neki toliko plate jednovečernju zabavu na koncertu...

Tako da, kad netko da 7000kn na grafičku karticu i koristi je već godinu dana, mislim da nije ništa gori od onih koji taj iznos doslovno popuše. Dapače, za grafičke kartice nije dokazano da uzrokuju rak, zatajenje jetre i sl.

istina, ja sam preko 10 godina trošio mjesečno 15-20 tisuća kuna, sam i bez obitelji, uglavnom na lokanje i izlaske, ak sam i krntije od auta vozio

a sad gledam hoću li nakon četiri godine od zadnje kupovine grafe uzeti novu za dvije tisuće kuna ili ću se morati zadovoljiti s onom bliže tisuću

jbga, ima nas svakakvih, što kaže tonči

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Haha ja nemam nikakvih poroka osim hw-a 

Kaj se tice cpu-u max 40% a zasto onda izlaze novi cpu skoro svakih godinu skorom ako je i7 3770k dovoljan za sljedece 2,3 generacije gpu-u a bilo sli ili cf?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

istina, ja sam preko 10 godina trošio mjesečno 15-20 tisuća kuna, sam i bez obitelji, uglavnom na lokanje i izlaske

U Hrvatskoj? Dobra primanja, još bolje partijanje vidim. :) Ali da, u tom kontekstu GTX 1080 košta sitniš. 

13 godina
_mark0_69 kaže...

Ako moze, zasto da ne?
Isto kao sto ce pojedinci baciti bruku love da vozi sportaka po gradu a to moze i sa dosta slabijim autima. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
Tonči kaže...
picajzla0707 kaže...

istina, ja sam preko 10 godina trošio mjesečno 15-20 tisuća kuna, sam i bez obitelji, uglavnom na lokanje i izlaske

U Hrvatskoj? Dobra primanja, još bolje partijanje vidim. :) Ali da, u tom kontekstu GTX 1080 košta sitniš. 

jbga, birtija je davno propala, kao i ja kao poduzetnik 

i što se tiče mojih poduzetničkih sposobnosti, dugo je veselje i trajalo

dobro da sam bar dugove prema državi uspio otpisati bez posljedica i izaći čist (blaženi d.o.o.) 

12 godina
Nvidia Pascal (2016)

"nije problem" dati 7000+kn za graficku ako ona doista toliko i vrijedi

ali znamo da to nije realna cijena i da doslovno poklanjas masu para nasim distributerima/prodavacima..

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
4mal kaže...

Haha ja nemam nikakvih poroka osim hw-a 

Kaj se tice cpu-u max 40% a zasto onda izlaze novi cpu skoro svakih godinu skorom ako je i7 3770k dovoljan za sljedece 2,3 generacije gpu-u a bilo sli ili cf?

Pa zato što je ovo konzumerističko društvo i što mrtvi kapitalizam ne pozna ništa osim profita tako da se izdaju novi artikli trebali oni ili ne a ako ne trebaju onda se pak izmišlja potreba i lansiraju se novi artikli.

17 godina
mrsmith kaže...

Pa gle, evo naša računovođa ima Intel HD3000 i ne planira je mijenjati u dogledno vrijeme :)

Drugim riječima, svatko ima svoje potrebe i razloge. Ako ti ne vidiš razloga ne znači da bi svi trebali tako vidjeti.

Samo potvrđujem da su ljudi sa High end karticama manjina, nisam tvrdio da bi svi trebali tako imat.

Ne ubacuj mi riječ...slova u ust.. post. ^^

BTW taj komp mi služi i za igre, strategije kao total war serijal npr, ne za knjigovodstvene programe.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice