GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.322
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Nvidia Pascal (2016)
dery kaže...

gtx1070 firestrike bench kazuje da je za malo jača og gtx980ti stoga bi mogla bit i takva cijena kod nas veča od 5000kn

Ne znam otkud ljudima ideja o 5000+ kn za GTX 1070. Ako se prodaje za 379$ kako je to sa svim porezima i nametima 5K kn? Ok ima brutalne performasne ali tom analogijom koliko bi trebala koštati 1080Ti ili novi TitanX, 10-11K kuna? Bit će u startu sigurno viša cijena aii ne može kod nas koštati 3 puta više nego u ostatku svijeta

16 godina
odjavljen

Čuj, cijela prezentacija im je maglovita kao i marketing - ali - FE se preordera dobro, prodaje se i preko 1000 eura. Dakle, nije da je nemoguće izvući novac. Potrošači jesu tupa masa, to nije novost. Fanboyi, kakve svaki brend ima, još su gori. I to je normalno, kupit će jer vole, neka.

SLI s ventovima koji pušu u kućište je moguć, naravno, ali ne radi dobro, temperature su visoke. Da bi anulirao negativan efekt (nemoguće, ali umanjiti ga možeš) trebaš imati snažan airflow u kućištu. To su najmanje dva snažna venta na kućištu uz ventove na hardveru. To stvara buku, vibracije i sl. 

Problem FE-a je što je u konačnici lošiji od starih FE kartica (TitanX, 980Ti nisam nikad ni vidio ref.) jer se kartica brže grije i jače throttla. Čekamo AIB PCB kartice. :)

13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Prije par stranica bio je video sa prezentacije s novinarima, kad pitaju konstantno sta je to FE sto kosta vise i jedini odgovor je bio "kvalitet kulera i kvalitet izrade same kartice" poslije toga bilo je jedno pitanje iz publike, zar ce onda kartice od vasih partnera biti opremljene slabijim hladjenjem i losijeg kvaliteta ukupno? Naravno odgovor na to nisu dobili nego su presli na pricu o "performansama koje su znaaaaatno iznad titana"
Da su oni stavili za tih 100$ neko vodeno, to bi bilo fenomenalno i opravdano a ovako... 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Prije par stranica bio je video sa prezentacije s novinarima, kad pitaju konstantno sta je to FE sto kosta vise i jedini odgovor je bio "kvalitet kulera i kvalitet izrade same kartice" poslije toga bilo je jedno pitanje iz publike, zar ce onda kartice od vasih partnera biti opremljene slabijim hladjenjem i losijeg kvaliteta ukupno? Naravno odgovor na to nisu dobili nego su presli na pricu o "performansama koje su znaaaaatno iznad titana"
Da su oni stavili za tih 100$ neko vodeno, to bi bilo fenomenalno i opravdano a ovako... 

^ To. Amd je s tim pogodio vrhunski. 

Tonči opet ti u špade. Ne želim opet počet raspravu bez kraja... ali moram. To tvoje da otvoreni hladnjak u sliu "ne radi dobro" - ja nemam pojma što to znači?! "Temperature su visoke" - čega?

Ja garantiram da će dvije kartice od MSI-a sa novim TF hladnjakom (ili možda WF3, Strix, evo i phoenix od gainwarda) oprat pod sa referentnjačama, po pitanju temperatura. Imao sam taj setup 2 godine. Donja kartica nije prelazila 70ak C u full loadu, gornja bi u srcu ljeta, nakon dužeg sessiona, na 30C u sobi... trotlala za punih - 12mhz . Ajde se sad molim te upitaj na kojoj bi frekvenciji radile dvije FE pećice, ako se jedna uprži na 80C nakon 2minute loada... I joj da, morao bi imati barem dva ventilatora u kućištu... e to je tek pravi problem?!? Daj navedi kućište iznad 400kn da nema dva venta u kućištu? Moj pišljivi zalman ih je imao 4! 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2016 22:18 (eywa33).
17 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Baš, za tu cijenu sa vodenim bi totalno rasturili.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Nvidia Pascal (2016)

mi se isplati onda uzet npr dark rock 3 umjesto nzxt krakena x61 sa dodatna 2 ventilatora, da ustedim tu cca 1000kn i to spucam u gtx 1070, a planirao sam gtx 970 uzet...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
truki kaže...
Evo u instaru najavli 1080 3.6 dolazi. 6800 gotovina 7150 kartice

Skupo to u HR, u BiH je 1550KM founders edition. 

12 godina
odjavljen
brisac kaže...

mi se isplati onda uzet npr dark rock 3 umjesto nzxt krakena x61 sa dodatna 2 ventilatora, da ustedim tu cca 1000kn i to spucam u gtx 1070, a planirao sam gtx 970 uzet...

Dašta nego isplati! No ček malo... ako je FE, ne želim savjetovat kupnju takvog nečeg. Ako bi čekao AIB kartice - definitivno!

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
15 godina
eywa33 kaže...
brisac kaže...

Dašta nego isplati! No ček malo... ako je FE, ne želim savjetovat kupnju takvog nečeg. Ako bi čekao AIB kartice - definitivno!

nene, naravno ne FE edition. cekam kartice s custom cooling :D

16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
chaselol kaže...

^ To. Amd je s tim pogodio vrhunski. 

Tonči opet ti u špade. Ne želim opet počet raspravu bez kraja... ali moram. To tvoje da otvoreni hladnjak u sliu "ne radi dobro" - ja nemam pojma što to znači?! "Temperature su visoke" - čega?

Ja garantiram da će dvije kartice od MSI-a sa novim TF hladnjakom (ili možda WF3, Strix, evo i phoenix od gainwarda) oprat pod sa referentnjačama, po pitanju temperatura. Imao sam taj setup 2 godine. Donja kartica nije prelazila 70ak C u full loadu, gornja bi u srcu ljeta, nakon dužeg sessiona, na 30C u sobi... trotlala za punih - 12mhz . Ajde se sad molim te upitaj na kojoj bi frekvenciji radile dvije FE pećice, ako se jedna uprži na 80C nakon 2minute loada... I joj da, morao bi imati barem dva ventilatora u kućištu... e to je tek pravi problem?!? Daj navedi kućište iznad 400kn da nema dva venta u kućištu? Moj pišljivi zalman ih je imao 4! 

A gle, ja u kućištu nemam niti jedan ventilator osim 5, 2+2+1 za dva radijatora 240mm - jedan za karticu, jedan za CPU i jedan vent je na RadeonProDuo. Sve je složeno s negativnim tlakom i radi odlično. CPU na 4,4GHz, TitanX na 1670, RPD na 1125 - CPU je ispod 75ºC, TitanX je ispod 65ºC, RPD je ispod 50ºC. Sve je stalo u R5, iako R5 uopće ne podržava EATX. :P

Ne trebam ventove da mi upuhuju zrak, a ovakva konfiguracija kad radi na low (dakle, većinu vremena dok radim) ventove drži na oko 500 RPM (svi ventovi su Noctue Industrial PPC 2000). U loadu su na oko 1200 RPM max. To je u običnom radu nečujn, a u full loadu je zvuk strujanja zraka i to daleko ispod bilo kojeg blower fana npr. 

Stock GTX 1080, stock TitanX bučni su k'o avioni pri uzlijetanju, ali su zato jeftiniji (bitno) i jednostavniji od takvog setupa.

XXX kaže...

Baš, za tu cijenu sa vodenim bi totalno rasturili.

Da, ali bi im cijena proizvodnje skočila barem 20%. To njih jako brine... iako referentni cooler uopće nije jeftin. Vapor chamber, kvalitetni aluminij... to sve košta i nije zapravo loše, samo je bučno i manje efikasno od AIB-ova.

13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

zamisli Ti cujes samo strujanje zraka od svojih ppc industrial bla bla ventova koji se vrte u loadu na samo 1300rpm, moji takoder noctua bla bla 120mm ventovi urlaju na 1100rpm(zamisli na tim okretajima imaju isto db), sry tonci ali neke tvoje nebuloze jednostavno vise nemrem prozvakat...!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2016 23:54 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Ovisi sve o okruzenju u kojem je komp, ako ti je u spavacoj sobi kao meni u kojoj je uvjek tisina onda ces cuti svaki šum, ali ako je u boravku gdje je vise ljudi, ili u sobi gdje je TV upaljen, imas glasne susjede, otovorene prozore a vani auti prolaze.... onda ti ventovi nebudu glasni.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

znaci da ja koji zivim pored ceste i cujem buku auta mogu reci da mi je komp necujan jer ga ja necujem od druge buke...koji je vama k?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Tonči kaže... 

A gle, ja u kućištu nemam niti jedan ventilator osim 5, 2+2+1 za dva radijatora 240mm - jedan za karticu, jedan za CPU i jedan vent je na RadeonProDuo. Sve je složeno s negativnim tlakom i radi odlično. CPU na 4,4GHz, TitanX na 1670, RPD na 1125 - CPU je ispod 75ºC, TitanX je ispod 65ºC, RPD je ispod 50ºC. Sve je stalo u R5, iako R5 uopće ne podržava EATX. :P

Ne trebam ventove da mi upuhuju zrak, a ovakva konfiguracija kad radi na low (dakle, većinu vremena dok radim) ventove drži na oko 500 RPM (svi ventovi su Noctue Industrial PPC 2000). U loadu su na oko 1200 RPM max. To je u običnom radu nečujn, a u full loadu je zvuk strujanja zraka i to daleko ispod bilo kojeg blower fana npr. 

Stock GTX 1080, stock TitanX bučni su k'o avioni pri uzlijetanju, ali su zato jeftiniji (bitno) i jednostavniji od takvog setupa.

Nema šta, setup ti je bomba. Ali kakve to veze ima sa "sli/temp/open-blower style" temom o kojom smo govorili?

ps. prva rečenica je teški vrh - "ja u kućištu nemam niti jedan ventilator osim 5"  srušio sam se umalo. Shvatio sam što govoriš, ali ispalo je smiješno.

12 godina
Lucidius kaže...

Ovisi sve o okruzenju u kojem je komp, ako ti je u spavacoj sobi kao meni u kojoj je uvjek tisina onda ces cuti svaki šum, ali ako je u boravku gdje je vise ljudi, ili u sobi gdje je TV upaljen, imas glasne susjede, otovorene prozore a vani auti prolaze.... onda ti ventovi nebudu glasni.

ovdje ću se složiti s lucidiusom (iako se na drugoj temi baš i ne slažemo )

znam točno kako mi se čuje komp kad se dignem ujutro, pijem kavu u potpunoj tišini i čujem prdac od susjedovog komarca, a kako se isti taj komp (ne)čuje sat vremena kasnije kad se dignu klinci i žena, upale tv, počnu razgovarati i stvaraju buku

9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

znaci da ja koji zivim pored ceste i cujem buku auta mogu reci da mi je komp necujan jer ga ja necujem od druge buke...koji je vama k?

Pa ako ga necujes kako ces to okarakterizirati nego da je tih...

11 godina

Naravno da neces cut komp kad je blizu drugih izvora buke, no razina buke ventilatora se testira u po mogucnosti necujnoj sobi i takvo je ravnomjerno za sve. Ovo da je tih u glasnoj sobi je subjektivno i relativno gledanje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2016 1:22 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Jasno je to meni sve, ali kazem mozda je Tonči stalno u takvom "bučnom" okruzenju na koje je navikao pa zato kaze da mu komp nije glasan jer ga ni ne cuje toliko od drugih izvora zvuka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže... 

ps. prva rečenica je teški vrh - "ja u kućištu nemam niti jedan ventilator osim 5"  srušio sam se umalo. Shvatio sam što govoriš, ali ispalo je smiješno.

Da, prilično glupo zvuči.  Ali, poanta je bila u dodatnima. Veza je u tome komentaru koji su vezani za buku referentnih kartica i vode te cijene rješenja. Recimo, RPD i FuryX dolaze sa stock vodenim što je trend koji bi se trebao širiti i kod Nvidie.

Inače, mjerenje buke jest individualno. U sasvim tihoj sobi naravno da se čuje; tijekom dana ne. Inače, ne čuju se ventilatori kod boljih modela, nego samo zrak. Nedavno je baš netko komentirao kako je stock vent na FuryX i RPD bučan, zuji i sl. Zamjena je svakako preporučena, jer se taj vent stvarno čuje čim uhvati malo okretaja. 

12 godina
Nvidia Pascal (2016)

super je nvidiji 

uvalila vecu cijenu referentnim karticama, ljudi kupuju ko blesavi

performanse i OC manji nego sto su najavljivali - cak su i uhvaceni u lazi, ljude boli 

nikad nisam vidio toliku pomamu za referentnim karticama (osim mozda titanicama kad bi izasle) - marketing opet pobjedjuje 

nadam se da ce custom PCB kartice biti znantno bolje inace je ova generacija fail 

jos smo pun k daleko od normalnog 4K gaminga (izgleda cak i 1440p@120+hz), scaling je uzasan i prednost u performansama (nad maxwellom) drasticno padaju s povecanjem rezolucije 

ispada da je najbitnije sto smo dobili prelaskom na 16nm i GDDRX5 smanjena potrosnja - bolje onda pricekati iducu generaciju kad se to malo ispolira, kad se malo vise bude spominjao DX12/Vulkan

od AMDa koliko sute ne ocekujem nista - da imaju neki as u rukavu vec bi se naveliko hvalili s njim (trenutno se jedino hvale sa potrosnjom)

isto im vrijedi i za Zen procesor koji se povlaci po netu vec godinu dana 

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2016 8:59 (Fanu).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Fanu kaže...

od AMDa koliko sute ne ocekujem nista - da imaju neki as u rukavu vec bi se naveliko hvalili s njim (trenutno se jedino hvale sa potrosnjom)

nemoj tako, jer i amd bi trebao itekako profitirati spuštanjem proizvodnog procesa, a i novom generacijom čipa

to što trenutno očekujemo 480/480x, a ne 490/490x ili novu fury seriju koje dolaze kasnije, većini ipak ne znači ništa jer za takve zvijeri ionako nemaju love

neka oni daju 480 s boljom efikasnosti, snagom jedne 390/390x za cijenu oko dva soma kuna i da vidiš veselja, a to mislim da nije nerealno očekivati

za hype i dreku oko toga čija je kita veća (u smislu tko ima najjaču grafu, koju si ionako nemerem priuštiti), me boli ona stvar

16 godina
odjavljen

Uvjeren sam da će AIB kartice bit fantastične. EVGA FTW - 2,1GHz stabilno do 80°C? :)

16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Polako, strpite se još koji mjesec pa će refresh AMD serije 280/290 pod nazivom 480/490 sa smanjenom potrošnjom za 30W

//Šalim se, kud sreće da izbace nešto bombastično!

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Kod mene se nista ne cuje isto na obje kartice 🖒

16 godina
4mal kaže...

Kod mene se nista ne cuje isto na obje kartice 🖒

Kažu da nakon 30. ljudima počne sluh slabiti, tako da je to normalno

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Jebiga glasna zika cini svoje 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Nego Tonči, sjećaš se kad smo pričali o tome da bi kroz DX12 trebalo biti moguće upariti bilo koju nVidia karticu u SLI dok je god iste serije? Jel ima kakav info o tome? To je već moguće s Radeonima?

EDIT: Ili je bilo da će moći raditi i između AMD/nVidia kartica, ne sjećam se više točno. I zbrajanje memorije umjesto korištenja one s najmanje?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2016 9:44 (mrsmith).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

Jebiga glasna zika cini svoje 

Ja moram gledat jel' komp upaljen po svjetlima; potpuno oglušio, čini se, eno, ispalo da ne čujem 5 ventilatora, iako bih trebao. .

Izašli su 'testovi' za 1070 - Nvidijini, naravno, da je 1070 taman kao 980Ti i TitanX. Taman. :)

mrsmith kaže...

Nego Tonči, sjećaš se kad smo pričali o tome da bi kroz DX12 trebalo biti moguće upariti bilo koju nVidia karticu u SLI dok je god iste serije? Jel ima kakav info o tome? To je već moguće s Radeonima?

EDIT: Ili je bilo da će moći raditi i između AMD/nVidia kartica, ne sjećam se više točno. I zbrajanje memorije umjesto korištenja one s najmanje?

Moguće je, ja to upravo radim, zbog toga i imam u sebe RPD. Malo je tricky stvar, ne radi to samo od sebe, engine mora bit dizajniran za to. Pitanje je kad ćemo to gledati u igrama, a sigurno neće biti neko vrijeme.

mrsmith https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/dn933253.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2016 10:48 (Tonči).
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Znaci 1080 u sli-u ocnut je nekih 40ak % jaci od mog cf-a i 35% od tvog rpd-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
picajzla0707 kaže...
Fanu kaže...

nemoj tako, jer i amd bi trebao itekako profitirati spuštanjem proizvodnog procesa, a i novom generacijom čipa

to što trenutno očekujemo 480/480x, a ne 490/490x ili novu fury seriju koje dolaze kasnije, većini ipak ne znači ništa jer za takve zvijeri ionako nemaju love

neka oni daju 480 s boljom efikasnosti, snagom jedne 390/390x za cijenu oko dva soma kuna i da vidiš veselja, a to mislim da nije nerealno očekivati

za hype i dreku oko toga čija je kita veća (u smislu tko ima najjaču grafu, koju si ionako nemerem priuštiti), me boli ona stvar

to sto cu ustediti 2kn na racunu za struju mi nista ne znaci, kao i to da cu dobiti performanse 390 za oko 2 soma kuna - 390 vec i sad dodje oko 2 soma kuna (uskoro ce biti i za ispod 2000kn na njuskalu) tako da mi uopce nisu jasna tvoja ocekivanja

ako izbace karticu sa 390x performansama za manje od 2000kn, to bi vec bilo nesto

ovako ce samo i dalje zaostajati sa nvidijom kojoj se cijeli marketing temelji na tome da imaju najbrze graficke na planetu sto im dize vrijednost brenda u ocima kupaca dok se amd izvlaci na tvrdnje da se vecinom prodaju low-mid end graficke (sto im nista nije pomoglo dosad)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice