GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.507
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Nvidia Pascal (2016)

Ma kakvih 30°C, nema šanse. Ventilatori su se na ovome vrtjeli na maksimumu, ali referentni Nvidijin cooler je izrazito dobar u hlađenju. Uredno s tim postotkom hladi TitanX na 1,5GHz - istina, buči, ali 100% je 100%. Na 60% je i dalje posve nečujan, što je sasvim dovoljno za 1,2-1,3GHz. ~70°C za max vrtnju i overclock na 2,1GHz je odličan rezultat. Voda bi tome dodala možda još nešto, ali pitanje je koliko može čip... to nećemo znati do benchmarka. :)

13 godina
S nestrpljenjem cekam rezultate benchmarkova,dugo nisam ovako bio znatizeljan!
AUDIOFIL
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Moj PC  
3 0 hvala 4
14 godina

Još u životu nisam vidio da grafa prelazi 2GHz za GPU,svaka čast baš me zanima dali če se i AMD Polaris moći tako žestoko OC.

12 godina
3n3m1 kaže...

Još u životu nisam vidio da grafa prelazi 2GHz za GPU,svaka čast baš me zanima dali če se i AMD Polaris moći tako žestoko OC.

Nemogu drugačije da stignu AMD GPU osim da im napumpaju MHz, AMD kartice ne prelaze 1300mhz (i to su rijetki slučajevi)  a nVidia ide daleko više i opet ih AMD prati u stopu po pitanju performansi.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
14 godina

S obzirom da se GTX 1080 treba uspoređivati s GTX 980 a ne sa TitanX grafom razlika je brutalna. Napokon osjetan pomak. 

17 godina
itomic009 kaže...

S obzirom da se GTX 1080 treba uspoređivati s GTX 980 a ne sa TitanX grafom razlika je brutalna. Napokon osjetan pomak. 

Baš to. Mene isto zanima kao budućeg kupca koliki je skok s 970 na 1070 pošto kupujem 1070, a nije mi bitno koliko je bolja/gora od Titan X-a.

15 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Po svemu sudeci ce skok 970->1070 biti vise od 50% sta je vrhunski i daleko vise od procjena koje su se vrtile po forumu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...

Po svemu sudeci ce skok 970->1070 biti vise od 50% sta je vrhunski i daleko vise od procjena koje su se vrtile po forumu.

Nekako sumnjam. Mislim da je to jako iznad očekivanja. Ako je i 30% mislim da je to jako dobro. A i opet 50% skok u čemu? 50% je skok jedino u veličini memorije s 4GB na 8GB heh. Svaki dan s nestrpljenjem čekam novosti o 1070

15 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Skok u performansama. Rekli su da ce biti na razini Titan X-a, ako pretpostavimo da je to pretjerano i znacajno umanjimo, dolazimo do nekakvog napretka u performansama od 50%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...

Skok u performansama. Rekli su da ce biti na razini Titan X-a, ako pretpostavimo da je to pretjerano i znacajno umanjimo, dolazimo do nekakvog napretka u performansama od 50%.

Onaj famozni graf koji pokazuje onaj skok već je spomenuto da se radi o VR-u. Bilo je priče o tome kako su manipulirali tim grafom iako se na grafu vidi da se radi o VR-u ali mislim da će Pacal bez obzira ponuditi puno naspram Maxwella.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 12:25 (ParaNO1d).
17 godina
odjavljen
Skok od 4 na 8 je skok od 100% :D
Pro patria
14 godina
ParaNO1d kaže...
ansha kaže...

Nekako sumnjam. Mislim da je to jako iznad očekivanja. Ako je i 30% mislim da je to jako dobro. A i opet 50% skok u čemu? 50% je skok jedino u veličini memorije s 4GB na 8GB heh. Svaki dan s nestrpljenjem čekam novosti o 1070

30% je premalo s obzirom na viđeno u GTX 1080 primjeru, očekujem više isto kao i Ansha. Znači skok mislimo na performanse a ne preko špage a sa 4GB na 8GB je rast 100% a ne 50% .

12 godina
ParaNO1d kaže...
itomic009 kaže...

Baš to. Mene isto zanima kao budućeg kupca koliki je skok s 970 na 1070 pošto kupujem 1070, a nije mi bitno koliko je bolja/gora od Titan X-a.

bolje pricekaj 2017 i sta ce onda izaci (bar je to moj plan) 

skok izmedju susjednih generacija grafickih i nema financijskog smisla - i sam sam presao sa 660>770>970..

pogotovo kad uzmes u obzir da je 970 i dalje vrhunska grafa 

17 godina
Malarkey kaže...
Skok od 4 na 8 je skok od 100% :D

Baš sam konj :D haha skonto sam kad sam napisao da je 100%, a ništa eto možete me sprdat barem hehe

13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ma kakvih 30°C, nema šanse. Ventilatori su se na ovome vrtjeli na maksimumu, ali referentni Nvidijin cooler je izrazito dobar u hlađenju. Uredno s tim postotkom hladi TitanX na 1,5GHz - istina, buči, ali 100% je 100%. Na 60% je i dalje posve nečujan, što je sasvim dovoljno za 1,2-1,3GHz. ~70°C za max vrtnju i overclock na 2,1GHz je odličan rezultat. Voda bi tome dodala možda još nešto, ali pitanje je koliko može čip... to nećemo znati do benchmarka. :)

referentni cooler je smece, jer da valja nebi se radili nereferentni, i neznam sta ti nije jasno s ovih 30°c, ja sam usporedivao auto ventove s 100% manualnim rpm-om, razlika uredno bude prek 30°c! tebi ak titan radi na 1,3ghz u jednom obicnom bf4 ja si glavu režem, ma ako radi i na 1,15ghz budi sretan...ventovi na auto naravno! titan-x je za 6db glasniji od moje referentne 980, koja se vrtila na cca 55% rpm-a i to je bilo cujno, a tebi je 60% necujno? pricaj te price nekom drugom...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 13:06 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Stvar kod referentnih kartica je sta su na 100% duplo bucnije nego ne referentne na 100% jer taj turbinski dizajn je valjda najgori dizajn za tisinu ikad. Ja neznam kome je 60% necujno, pogotovo na referentnoj kartici. Okej, dok igras battlefield mozda ces zaboravit na zvuk, al cuje se svejedno.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Odlican score moram priznat,samo da cijena bude 1070 na razini 970ke,ali tesko pogotovo u pocetku!!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ubiti ko uopce drzi karticu na 100% vent?!
40-50% je max,sve preko toga na uredno slozenim tihim konfama je previse!
O 100% da ne govorim
AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
volegradele kaže...
Ubiti ko uopce drzi karticu na 100% vent?!
40-50% je max,sve preko toga na uredno slozenim tihim konfama je previse!
O 100% da ne govorim

pa nitko naravno, 100% stavis jedino kod benchanja! izmjenjao sam tonu kartica i sve su uredne do 50% nakon toga slijedi pozamasna buka, asusovi i msi ventovi su jako dobri tj buka im linearno raste, gigini ventovi  nakon 60% su nesto nestvarno glasno! sapphire ima slicni sistem kao msi pa su po pitanju buke prakticki isti!lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 13:15 (Stjepanj).
12 godina
Stjepanj kaže...

referentni cooler je smece, jer da valja nebi se radili nereferentni...............,

Ehh zavisi za sto se koristi, recimo naguras 3-4 Refernete jedne do druge i normlano rendas full dok nagurati tri-cetiri DirectCU/STRIX/Windoforce grafe jednu do druge nema sanse, nakon 4-5 minuta thorttla jer nema di vuc cisti zrak pa se pregrijava, znaci referentni cooler vuce od nazad i izbacuje vna kucista dok ovi 3-rd party obicno vuku zrak sa prednje strane ventova te ga izbacuju sirom kucista sto u toj 3way ili Quad SLi nefounkcionira bez da imas 1 slot razmaka na grafama sto onda znaci da quad SLI ni nemos ubost jer nemas standarnih ploca sa 8 PCI-E slotova.

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 13:15 (Lewis).
14 godina

Kako stvari stoje u početku, barem kod nas sumnjam da će GTX 1070 bit ispod 4000 kn barem prvih mjesec dva a onda mora opast na oko 3000 kn ili malo više. S druge strane, čim izađe GTX 1070 sve nove GTX 980 nemaju nikakvu računicu ni smisla tako da sigurno i o tome Nvidia vodi računa.

Što se tiče Stjepanja i 30°C niže temperature auto vs manual fan, to mi se čini debelo previše. To je tako kod tebe i očito ti onda auto premalo vrti ventove ako pređe 85°C jer je to za Nvidiu previsoko. Baš budem provjerio koliko je kod mene auto vs manual 100% u Heavenu ali sumnjam da će biti tolika amplituda.

13 godina
protjeran
Lewis kaže...
Stjepanj kaže...

referentni cooler je smece, jer da valja nebi se radili nereferentni...............,

Ehh zavisi za sto se koristi, recimo naguras 3-4 Refernete jedne do druge i normlano rendas full dok nagurati tri-cetiri DirectCU/STRIX/Windoforce grafe jednu do druge nema sanse, nakon 4-5 minuta thorttla jer nema di vuc cisti zrak pa se pregrijava, znaci referentni cooler vuce od nazad i izbacuje vna kucista dok ovi 3-rd party obicno vuku zrak sa prednje strane ventova te ga izbacuju sirom kucista sto u toj 3way ili Quad SLi nefounkcionira bez da imas 1 slot razmaka na grafama sto onda znaci da quad SLI ni nemos ubost jer nemas standarnih ploca sa 8 PCI-E slotova.

normalno, no taj problem rijesava jedan najobicniji 140mm bocni vent...kaj mi vrijedi referentna kartica kad to njesra throtla ko ludo kaj god da pokrenes...

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Kako stvari stoje u početku, barem kod nas sumnjam da će GTX 1070 bit ispod 4000 kn barem prvih mjesec dva a onda mora opast na oko 3000 kn ili malo više. S druge strane, čim izađe GTX 1070 sve nove GTX 980 nemaju nikakvu računicu ni smisla tako da sigurno i o tome Nvidia vodi računa.

Što se tiče Stjepanja i 30°C niže temperature auto vs manual fan, to mi se čini debelo previše. To je tako kod tebe i očito ti onda auto premalo vrti ventove ako pređe 85°C jer je to za Nvidiu previsoko. Baš budem provjerio koliko je kod mene auto vs manual 100% u Heavenu ali sumnjam da će biti tolika amplituda.

kolega govorim kod overkloka! recimo ova gtx960 na 1,6ghz s auto ventovima ide na 86°c+, s 100% na jedva 50°c!

14 godina

Pa na koliko ti se onda vrti na auto ?? Kontam da premalo.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pa na koliko ti se onda vrti na auto ?? Kontam da premalo.

38%! ma za default/boost klokove je to odlicno kartica ne prelazi 58°c...velim u slucaju klokanja je razlika nebo i zemlja!lp

16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Lewis kaže...
Stjepanj kaže...

normalno, no taj problem rijesava jedan najobicniji 140mm bocni vent...kaj mi vrijedi referentna kartica kad to njesra throtla ko ludo kaj god da pokrenes...

Ne shvaćaš da NE throttla ništa. Blower (referentni) hladnjak ima odličan protok zraka (ima i vapor chamber) i hladi dobro. TitanX s referentnim coolerom uredno ne throttla 110% power limita i do 85°C (ne bi smio ići preko, iako je hard limit 95°C kada će se kartica ugasiti sama da se ne ošteti) i to je takt od oko 1450-1480MHz.

To RADI u tijesnom quad-SLI-ju bez ikakvih problema.

Ne postoji zračni cooler koji to može, a da nije blower tipa (referentni).

13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

o kavih 110% p limita pricas i 95°c?

pa imao sam 2x 980 jbte te kartice jedva rade na 1,15ghz, s titanom je jos gore...

svaki put TI pricu okrenes na nesto deseto sto nema veze s vezom!

taj tvoj titan da je od kriptona u bilo kojoj igri na stocku nemre raditi ni na 1,2ghz...

pa mjenjam kartice cesce nego gace pa valjda neki k znam!

evo cak sam si dao i malo truda gle cuda:

1189 mhz je bio max klok titana-x! znamo kada je ovo zabiljezeno, onda kad upalis hladni komp !:)

a sto se tice da nereferentni cooler nemre prismrditi referentnom bloweru nezelim uopce komentirati...

kaj ti moram crtati kao malom djetetu? ili si htio reci nesto trece?

evo ti usporedba tog tvog referentnog hladnjaka s nereferentnim!

20°c+ razlike i 237mhz manje za to njesra! sve automatika!

neznam jel se ljudi boje tvojih komentara pa svi šute no mene mozes jedino razuvjeriti da mi pokazes "ss" iz gpu-z tokom igranja bf4,c3, ili nesto trece tih zahtjeva! gpu na stocku!lp

Moj PC  
3 1 hvala 0
12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Dobro Tonči dokle se fan nafrlji na stock krivulji i bez oc-a? Ako se nafrlji do nekih 80% i drži karticu ispod 80C na 99% loada, to je prihvatljivo, ali ne ostavlja puno prostora (ako imalo) za OC. Evo baš sam prolistao par recenzija i koliko vidim stock kartica ide bez beda do 83C u gejmingu. Eventualno ako je stock krivulja nisko, onda bi se dala ispeglat temperatura i povećat oc. Ne znam, al stjepanj mi se čini u pravu. Referentni kuler, prema svakoj dosada nvidijinoj kartici do 770ke ide do 80C na stocku. Ne znam po čemu bi titan bio bolji iskreno.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

ma u zatvorenom kucistu ide preko 80°c svaka...nema boga! perfomasne referentnih kartica su sramotne poradi throtlanja, vec sam rekao jednom to kupuju ljudi kojima se jako zuri, ili ih dobivaju besplatno ili imaju para pa im je svejedno!

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 14:56 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice