u budućnosti auti se neće više ni kupovati vec ce se iznajmljivat po potrebi
u budućnosti auti se neće više ni kupovati vec ce se iznajmljivat po potrebi
Ne znam sto je tu smijesno, prosjecnom korisniku neće bit isplativo jer auto koristi vrlo malo vremena u danu, iznajmljivanje ce postat puno jeftinije i dostupnije, a da ne velim da ga nećeš morat odrzavat
Ne znam sto je tu smijesno, prosjecnom korisniku neće bit isplativo jer auto koristi vrlo malo vremena u danu, iznajmljivanje ce postat puno jeftinije i dostupnije, a da ne velim da ga nećeš morat odrzavat
Da bi ti unajmio auto netko taj isti auto mora kupiti tako da ti teorija ne drži vodu.
tako je vec u americi,uzmes i placas mjesecno od 100 pa nadalje dolara,tipa hundayi ili 300 za mecku uz uplatu 5 tisuca odmah i slicno,tako da isto recimo novi mustang je bio oko 20 000$ ili cak manje,a dolar je na benzinskoj,ali galon,sta je 3,5 litara otprilike,a auta trose bice po 20 ili 30 litara na 100,jer imaju ogromne konjaze i kubikaze...dakle,auto se uglavnom uzima na 3 godine i posli vracas taj,a uzimas opet novi i tako to ide...ima na NBA non stop reklame za takve stvari...
U krivoj smo temi pa bi raspravu tribalo pribacit u: http://www.bug.hr/forum/topic/automobili-motori-bicikli/auti-ultimativna-tema/60546.aspx
sad se drzis toga ko pijan plota, velike iznajmljivacke tvrtke ce posjedovat aute i onda ces ih koristit po principu car2go-a kojeg imaš već u americi i kanadi u nekim gradovima
sry na offtopicu, samo sam se htio dovrsit jer mi se ne da prenosit raspravu tamo jer je vise od ovog ne mialim ni nastavljat
tako je vec u americi,uzmes i placas mjesecno od 100 pa nadalje dolara,tipa hundayi ili 300 za mecku uz uplatu 5 tisuca odmah i slicno,tako da isto recimo novi mustang je bio oko 20 000$ ili cak manje,a dolar je na benzinskoj,ali galon,sta je 3,5 litara otprilike,a auta trose bice po 20 ili 30 litara na 100,jer imaju ogromne konjaze i kubikaze...dakle,auto se uglavnom uzima na 3 godine i posli vracas taj,a uzimas opet novi i tako to ide...ima na NBA non stop reklame za takve stvari...
to se zove leasing i ima velike razlike izmedju leasinga, rentanja i car2go.
i nisu ovo vise 70-te, doba visoke potrosnje je proslo.
Stigla je!!! GTX 1080Ti.
-35% brža od GTX 1080
-11GB GDDR5X
-Boost do 1582MHz s mogućnosti overclocka na 2GHz
-Brzina memorije 11GHz (memorijska propusnost veća od Titana XP)
-TDP oko 250W
-Cijena $699
-U prodaji od 10.03.2017.
-Nema DVI ulaza
Cijena GTX 1080 pada na $499, a GTX 1070 na $349.
GTX 1080 i GTX 1060 dobivaju bržu memoriju.
Zanimljivo, ovo sa ciijenom me bas iznenadilo (ocekivo sam vise tj. 850-900$) a i ostavili su broj jezgri isto kao TitanXP. Sad TitanxP definitivno vise nema smisla (tih 1GB VRAMa vise ce rijekto kome donijeti prevagu s obzirom na razliku u cijeni).
Nista, cekam 10 dana da vidim sto ce ostali vendori ponudit sa boljim hladjenjem od FE :).
Bome su ga dobro zabili ovaj puta, isplatilo se pričekati za Ti i za pad cijena kod ostalih. Strašna kartica.
GeForce GTX 1080 Ti arrives: Nvidia's $699 'ultimate GeForce' card outperforms the Titan X
lol na sve vlasnike titan X :)
Gdje je logika da 1080TI bude jača i jeftinija kartica od Titana X?
Stigla je!!! GTX 1080Ti.
-35% brža od GTX 1080
-11GB GDDR5X
-Boost do 1582MHz s mogućnosti overclocka na 2GHz
-Brzina memorije 11GHz (memorijska propusnost veća od Titana XP)
-TDP oko 250W
-Cijena $699
-U prodaji od 10.03.2017.
-Nema DVI ulaza
Cijena GTX 1080 pada na $499, a GTX 1070 na $349.
GTX 1080 i GTX 1060 dobivaju bržu memoriju.
Zanimljivo, ovo sa ciijenom me bas iznenadilo (ocekivo sam vise tj. 850-900$) a i ostavili su broj jezgri isto kao TitanXP. Sad TitanxP definitivno vise nema smisla (tih 1GB VRAMa vise ce rijekto kome donijeti prevagu s obzirom na razliku u cijeni).
Nista, cekam 10 dana da vidim sto ce ostali vendori ponudit sa boljim hladjenjem od FE :).
Gdje je logika da 1080TI bude jača i jeftinija kartica od Titana X?
Nigdje, jer nije istina. :) Više je clockana memorija, ali je manje propusnosti (ima je manje, manji broj čipova, za što je razlog vjerojatno taj takt), manje je ROP-ova... 1080Ti nije i ne može biti brža od Titana XP. Tvornički tako dolazi, ali 99,99% je sigurno da se clockaju jednako. To su isti čipovi.
jos dobrih vijesti:
New 1080 FE Price $549. New 1070 FE Price $399.
i 1060 i 1080 (ne i 1070) ce dobiti brzu memoriju:
bas me zanima koliko ce modela 10x0 serije EVGA imati sada
vec su napravili jedan refresh 10x0 serije i sad ce opet morati sa brzom memorijom :D
Pa, EVGA, Gainward, itd. svi ovo već znaju prije objave u javnosti, to nisu novosti za njih.
Pa, EVGA, Gainward, itd. svi ovo već znaju prije objave u javnosti, to nisu novosti za njih.
znam, ali EVGA je vec imala jedan refresh zbog VRM debakla (za razliku od gainwarda i ostalih)
i sad ce imati novi refresh - vec citam kako ljudi gledaju kako step up programom doci do novih grafickih (koje ovce)
1080ti ce opet zasjest na vrhu benchmark testova,TitanX je besmislen pored ovog a da ne govorim kako se ekipa osjeća koja je kupila 1080 po istoj cijeni kao što sad košta 1080ti!
Izgleda da NVIDIA zeli sto prije prodat sto više kartica u strahu od AMDa,ne zele RYZEN boom u gpu segmentu!!
Napokon pad cijena
li 99,99% je sigurno da se clockaju jednako. To su isti čipovi.
Zaboravljas cinjenicu da TitanXP nema 3rd party colere/izdavace nego samo FE verziju tako da postoji sansa da ce se 1080Ti ipak bolje clockacti (malo ali bolje zbog boljeg hladjenja).
Budemo sacekali rezultate ali cak i daje nesto malo sporija od TTXP razlike ce biti 1-2% a cijena je debelo na strani 1080Ti tako da stvarno ne kuzim logiku Nvidie ovaj put, nije da mi smeta (tamd a ubodem jos 2*1080Ti :)) ali neznam ko ce sad kupovati TTXP jer Titani su odavno izgubili Double Precision (mislimda je Titan Black bila zadnja s tom opcijom koja ju je dijelila i po tome od Gamerskih 7xx i 9xx serija) :).
Gtx1080 za 500$? Daj sve
Mazes nam oci, dobro se u austriji zaradjuje
zasto stalno netko mora "kenjat" po nasim trgovinama, kao da se svi u maloprodaji nalaze svaki put prije dolaska novih generacija GPU i CPU, pa sjednu i dogovore se, e ajmo sad oderat hrvate pa nabit marze 100%
nemoj biti takav, cijene su kod nas generalno dobre, marze su im maksimalno 20% na grafickim karticama
nije hrvatska maloprodaja kriva sto je pdv 25%, dok je u njemackoj npr 19%, vece trziste, bolje ulazne cijene s obzirom na kolicinu itd, pa dolazi do razlika u cijeni
i na kraju, ako nisi zadovoljan s nasim cijenama, imas hrpu europskih web shopova, pa mozes tamo kupovati
li 99,99% je sigurno da se clockaju jednako. To su isti čipovi.
Zaboravljas cinjenicu da TitanXP nema 3rd party colere/izdavace nego samo FE verziju tako da postoji sansa da ce se 1080Ti ipak bolje clockacti (malo ali bolje zbog boljeg hladjenja).
Budemo sacekali rezultate ali cak i daje nesto malo sporija od TTXP razlike ce biti 1-2% a cijena je debelo na strani 1080Ti tako da stvarno ne kuzim logiku Nvidie ovaj put, nije da mi smeta (tamd a ubodem jos 2*1080Ti :)) ali neznam ko ce sad kupovati TTXP jer Titani su odavno izgubili Double Precision (mislimda je Titan Black bila zadnja s tom opcijom koja ju je dijelila i po tome od Gamerskih 7xx i 9xx serija) :).
Problem je što su u Pascal seriji limit čipovi, nikakav VRM, power delivery itd. Čipovi su problem i jedini bitni, a to znači da bio to 1070 ili TXP, potencijal za oc ovisi samo o kvaliteti čipa. I TXP može bez problema dobiti vodu (dapače), što je jednostavno ista situacija. TXP ima edge.
Cijena je druga priča, ali cijena je ionako nebitna u tom segmentu.
Mazes nam oci, dobro se u austriji zaradjuje
Kad imas vise onda vise trosis tak da nikad dosta. Ne ovisno o zaradi ne mislim trosit od jednom brdo love nego sam si zabrijal svakih mjesec dana 100 eura na stranu pa trosit kad se skupi.
Ovim tempom i cijenama trebam dobrih dvije godine za kupit graficku, cpu, mbo, ram, jos jedan ssd i na kraju 4k ekran.
6900K = 1700X + 1080 Ti
Samo mi nije jasno sto 11gb