GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.403
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Del_Boy97 kaže...

u budućnosti auti se neće više ni kupovati vec ce se iznajmljivat po potrebi

neda mi se
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2017 8:54 (nicky.sl).
12 godina

Ne znam sto je tu smijesno, prosjecnom korisniku neće bit isplativo jer auto koristi vrlo malo vremena u danu, iznajmljivanje ce postat puno jeftinije i dostupnije, a da ne velim da ga nećeš morat odrzavat

15 godina
odjavljen
Del_Boy97 kaže...

u budućnosti auti se neće više ni kupovati vec ce se iznajmljivat po potrebi

Welcome to the future :)

Gravediggers Crew
12 godina
Del_Boy97 kaže...

Ne znam sto je tu smijesno, prosjecnom korisniku neće bit isplativo jer auto koristi vrlo malo vremena u danu, iznajmljivanje ce postat puno jeftinije i dostupnije, a da ne velim da ga nećeš morat odrzavat

Da bi ti unajmio auto netko taj isti auto mora kupiti  tako da ti teorija ne drži vodu.

neda mi se
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2017 11:38 (nicky.sl).
12 godina
neaktivan

tako je vec u americi,uzmes i placas mjesecno od 100 pa nadalje dolara,tipa hundayi ili 300 za mecku uz uplatu 5 tisuca odmah i slicno,tako da isto recimo novi mustang je bio oko 20 000$ ili cak manje,a dolar je na benzinskoj,ali galon,sta je 3,5 litara otprilike,a auta trose bice po 20 ili 30 litara na 100,jer imaju ogromne konjaze i kubikaze...dakle,auto se uglavnom uzima na 3 godine i posli vracas taj,a uzimas opet novi i tako to ide...ima na NBA non stop reklame za takve stvari...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neda mi se
12 godina

sad se drzis toga ko pijan plota, velike iznajmljivacke tvrtke ce posjedovat aute i onda ces ih koristit po principu car2go-a kojeg imaš već u americi i kanadi u nekim gradovima

sry na offtopicu, samo sam se htio dovrsit jer mi se ne da prenosit raspravu tamo jer je vise od ovog ne mialim ni nastavljat

9 godina
neaktivan

1 0 hvala 1
17 godina
johnyaces777 kaže...

tako je vec u americi,uzmes i placas mjesecno od 100 pa nadalje dolara,tipa hundayi ili 300 za mecku uz uplatu 5 tisuca odmah i slicno,tako da isto recimo novi mustang je bio oko 20 000$ ili cak manje,a dolar je na benzinskoj,ali galon,sta je 3,5 litara otprilike,a auta trose bice po 20 ili 30 litara na 100,jer imaju ogromne konjaze i kubikaze...dakle,auto se uglavnom uzima na 3 godine i posli vracas taj,a uzimas opet novi i tako to ide...ima na NBA non stop reklame za takve stvari...

to se zove leasing i ima velike razlike izmedju leasinga, rentanja i car2go.

i nisu ovo vise 70-te, doba visoke potrosnje je proslo.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
11 godina
odjavljen

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Stigla je!!! GTX 1080Ti.

-35% brža od GTX 1080

-11GB GDDR5X

-Boost do 1582MHz s mogućnosti overclocka na 2GHz

-Brzina memorije 11GHz (memorijska propusnost veća od Titana XP)

-TDP oko 250W

-Cijena $699

-U prodaji od 10.03.2017.

-Nema DVI ulaza

Cijena GTX 1080 pada na $499, a GTX 1070 na $349.

GTX 1080 i GTX 1060 dobivaju bržu memoriju.

Moj PC  
8 2 hvala 4
12 godina

Zanimljivo, ovo sa ciijenom me bas iznenadilo (ocekivo sam vise tj. 850-900$) a i ostavili su broj jezgri isto kao TitanXP. Sad TitanxP definitivno vise nema smisla (tih 1GB VRAMa vise ce rijekto kome donijeti prevagu s obzirom na razliku u cijeni).
Nista, cekam 10 dana da vidim sto ce ostali vendori ponudit sa boljim hladjenjem od FE :).

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Bome su ga dobro zabili ovaj puta, isplatilo se pričekati za Ti i za pad cijena kod ostalih. Strašna kartica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

http://www.pcworld.com/article/3175736/gaming/geforce-gtx-1080-ti-arrives-nvidia-turns-it-up-to-11-with-its-best-ti-card-ever.html

GeForce GTX 1080 Ti arrives: Nvidia's $699 'ultimate GeForce' card outperforms the Titan X

lol na sve vlasnike titan X :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Gdje je logika da 1080TI bude jača i jeftinija kartica od Titana X?

My pleasure darlin

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Mile 74 kaže...

Stigla je!!! GTX 1080Ti.

-35% brža od GTX 1080

-11GB GDDR5X

-Boost do 1582MHz s mogućnosti overclocka na 2GHz

-Brzina memorije 11GHz (memorijska propusnost veća od Titana XP)

-TDP oko 250W

-Cijena $699

-U prodaji od 10.03.2017.

-Nema DVI ulaza

Cijena GTX 1080 pada na $499, a GTX 1070 na $349.

GTX 1080 i GTX 1060 dobivaju bržu memoriju.

Lewis kaže...

Zanimljivo, ovo sa ciijenom me bas iznenadilo (ocekivo sam vise tj. 850-900$) a i ostavili su broj jezgri isto kao TitanXP. Sad TitanxP definitivno vise nema smisla (tih 1GB VRAMa vise ce rijekto kome donijeti prevagu s obzirom na razliku u cijeni).
Nista, cekam 10 dana da vidim sto ce ostali vendori ponudit sa boljim hladjenjem od FE :).

Jim Raynor kaže...

Gdje je logika da 1080TI bude jača i jeftinija kartica od Titana X?

Nigdje, jer nije istina. :) Više je clockana memorija, ali je manje propusnosti (ima je manje, manji broj čipova, za što je razlog vjerojatno taj takt), manje je ROP-ova... 1080Ti nije i ne može biti brža od Titana XP. Tvornički tako dolazi, ali 99,99% je sigurno da se clockaju jednako. To su isti čipovi.

prodajem jednu od mašina
12 godina

jos dobrih vijesti:

New 1080 FE Price $549. New 1070 FE Price $399.

i 1060 i 1080 (ne i 1070) ce dobiti brzu memoriju:

http://www.anandtech.com/show/11173/nvidia-partners-to-begin-selling-geforce-gtx-1080s-gtx-1060s-with-faster-memory

bas me zanima koliko ce modela 10x0 serije EVGA imati sada

vec su napravili jedan refresh 10x0 serije i sad ce opet morati sa brzom memorijom :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 9:16 (Fanu).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa, EVGA, Gainward, itd. svi ovo već znaju prije objave u javnosti, to nisu novosti za njih.

prodajem jednu od mašina
12 godina
Tonči kaže...

Pa, EVGA, Gainward, itd. svi ovo već znaju prije objave u javnosti, to nisu novosti za njih.

znam, ali EVGA je vec imala jedan refresh zbog VRM debakla (za razliku od gainwarda i ostalih)

i sad ce imati novi refresh - vec citam kako ljudi gledaju kako step up programom doci do novih grafickih (koje ovce)

13 godina

1080ti ce opet zasjest na vrhu benchmark testova,TitanX je besmislen pored ovog a da ne govorim kako se ekipa osjeća koja je kupila 1080 po istoj cijeni kao što sad košta 1080ti!

Izgleda da NVIDIA zeli sto prije prodat sto više kartica u strahu od AMDa,ne zele RYZEN boom u gpu segmentu!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Napokon pad cijena 

Freak Show Inc.

5 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

li 99,99% je sigurno da se clockaju jednako. To su isti čipovi.

Zaboravljas cinjenicu da TitanXP nema 3rd party colere/izdavace nego samo FE verziju tako da postoji sansa da ce se 1080Ti ipak bolje clockacti (malo ali bolje zbog boljeg hladjenja).
Budemo sacekali rezultate ali cak i daje nesto malo sporija od TTXP razlike ce biti 1-2% a cijena je debelo na strani 1080Ti tako da stvarno ne kuzim logiku Nvidie ovaj put, nije da mi smeta (tamd a ubodem jos 2*1080Ti :)) ali neznam ko ce sad kupovati TTXP jer Titani su odavno izgubili Double Precision (mislimda je Titan Black bila zadnja s tom opcijom koja ju je dijelila i po tome od Gamerskih 7xx i 9xx serija) :).

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 9:45 (Lewis).
13 godina
protjeran

Gtx1080 za 500$? Daj sve

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sad kad je nvidia pokazala karte, krajnje je vrijeme da amd pokaze svoje. Sa CPU cijenama i performansama su ga zabili intelu do jaja. Bas me zanima do kud budu isli sa vegom.

Trebam jos cetiri mjeseca sparat za 1080Ti, nadam se da bude do onda vega vani da mogu birat "best buy". Nakon toga opet sparat za 1700X, ram, maticnu i m.2 SSD. FFS premalo zaradujem.
9 godina
neaktivan
Samo me zanima koliko će ovi naši lopovi od trgovaca nabit marže na GTX 1080ti.Sigurno će kod nas koštat 6.990kn.to je njima 699$.
Isplativije će bit izvana naručiti.

4 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
NEW_MAN kaže...
Sad kad je nvidia pokazala karte, krajnje je vrijeme da amd pokaze svoje. Sa CPU cijenama i performansama su ga zabili intelu do jaja. Bas me zanima do kud budu isli sa vegom.

Trebam jos cetiri mjeseca sparat za 1080Ti, nadam se da bude do onda vega vani da mogu birat "best buy". Nakon toga opet sparat za 1700X, ram, maticnu i m.2 SSD. FFS premalo zaradujem.

Mazes nam oci, dobro se u austriji zaradjuje 

Freak Show Inc.
9 godina
neaktivan
Dann3R kaže...
Samo me zanima koliko će ovi naši lopovi od trgovaca nabit marže na GTX 1080ti.Sigurno će kod nas koštat 6.990kn.to je njima 699$.
Isplativije će bit izvana naručiti.

zasto stalno netko mora "kenjat" po nasim trgovinama, kao da se svi u maloprodaji nalaze svaki put prije dolaska novih generacija GPU i CPU, pa sjednu i dogovore se, e ajmo sad oderat hrvate pa nabit marze 100%

nemoj biti takav, cijene su kod nas generalno dobre, marze su im maksimalno 20% na grafickim karticama

nije hrvatska maloprodaja kriva sto je pdv 25%, dok je u njemackoj npr 19%, vece trziste, bolje ulazne cijene s obzirom na kolicinu itd, pa dolazi do razlika u cijeni

i na kraju, ako nisi zadovoljan s nasim cijenama, imas hrpu europskih web shopova, pa mozes tamo kupovati 

16 godina
odjavljen
Lewis kaže...
Tonči kaže...

li 99,99% je sigurno da se clockaju jednako. To su isti čipovi.

Zaboravljas cinjenicu da TitanXP nema 3rd party colere/izdavace nego samo FE verziju tako da postoji sansa da ce se 1080Ti ipak bolje clockacti (malo ali bolje zbog boljeg hladjenja).
Budemo sacekali rezultate ali cak i daje nesto malo sporija od TTXP razlike ce biti 1-2% a cijena je debelo na strani 1080Ti tako da stvarno ne kuzim logiku Nvidie ovaj put, nije da mi smeta (tamd a ubodem jos 2*1080Ti :)) ali neznam ko ce sad kupovati TTXP jer Titani su odavno izgubili Double Precision (mislimda je Titan Black bila zadnja s tom opcijom koja ju je dijelila i po tome od Gamerskih 7xx i 9xx serija) :).

Problem je što su u Pascal seriji limit čipovi, nikakav VRM, power delivery itd. Čipovi su problem i jedini bitni, a to znači da bio to 1070 ili TXP, potencijal za oc ovisi samo o kvaliteti čipa. I TXP može bez problema dobiti vodu (dapače), što je jednostavno ista situacija. TXP ima edge.

Cijena je druga priča, ali cijena je ionako nebitna u tom segmentu.

prodajem jednu od mašina
17 godina
Friday kaže...
NEW_MAN kaže...

Mazes nam oci, dobro se u austriji zaradjuje 

Kad imas vise onda vise trosis tak da nikad dosta. Ne ovisno o zaradi ne mislim trosit od jednom brdo love nego sam si zabrijal svakih mjesec dana 100 eura na stranu pa trosit kad se skupi.

Ovim tempom i cijenama trebam dobrih dvije godine za kupit graficku, cpu, mbo, ram, jos jedan ssd i na kraju 4k ekran.

13 godina

6900K = 1700X + 1080 Ti

Samo mi nije jasno sto 11gb 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice