GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.506
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Nvidia Pascal (2016)
Stjepanj kaže...
centis kaže...

Priča je počela o nadam se isplativijoj opciji dodavanja još jedne 970ke ako cijene uopće i padnu nakon pascala.Sad što mi i5 4670k neće moć držat obje na 99% usage,zabole me ako imam stabilnih 60fps za razliku od jedne 970ke.980ti je trenutno preskupa polovna a kamoli nova pa je sli dobra opcija.Logika na ovom forumu je ako se uzme 980ti moraš odmah i i7 imat,jel?

obicna 980-tka na i7 4770@3,9ghz, ima cpu peakove na 99%(c3,bf itd)...meni dosta!

Sve 4 jezgre 99% ili?

13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

zar je uopce bitno? kad cpu jezgre naizmjenicno skaču na 100% u nekoj igri znas da je vrijeme za upgrade ili downgrade!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

zar je uopce bitno? kad cpu jezgre naizmjenicno skaču na 100% u nekoj igri znas da je vrijeme za upgrade ili downgrade!

Neka jezgre skaču na koliko god ako nema primjetnog trzanja ili štekanja pri gameplayu... 

Ja sam sa svojim i5 itekako zadovoljan i ne mijenjam ga još barem 2 godine ;)

(a sumnjam da će biti bottleneck jednoj 1070-tki..)

Lijep pozdrav ;)
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Svi problemi sa SLI/CF iskaču iz tehnologije gdje svaka grafa radi 1 frame (jedna parne, druga neparne) i jedna drugu čekaju, a to je obično loše riješeno driverima. Tu je i procesor koji također čeka, ne radi bezveze za nešto što se ne prikazuje na ekranu, sa vsync upaljenim je još gore jer se provjerava i da li je izračunati frame prikazan na monitoru. Ubacite još mrežnu komponentu, i usprkos svim optimizacijama stvari ne rade idealno.

Problem dodatni kod fps igri je što uglavnom rade tako da se i komande uzimaju po frameu, a ako imaš frameove koji čekaju, isto se događa i sa inputom, pa se ljudi žale da im lošije rade te igre u CF/SLI.

DX12 ovo donekle ispravlja jer ne računa svaka grafa svoj frame, već svaka pola istoga.

Ono što morate pokušati dobiti je neki balans komponenti u svojoj konfiguraciji za namjenu koju želite. Ako su to visoke rezolucije na 30-60Hz u DX12 SLI/CF će imati itekako smisla, a čak i na "slabijim" i5 procesorima će to raditi super. Ako je ideja na 1080p na 144Hz, radit će i to, u teoriji i dalje bolje nego na DX11, ali tu će se osjetiti i procesor.

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Pravi problem SLI/CF i zašto je sve teže dobiti podršku je što AFR metoda ne može raditi s nekim modernijim efektima. To će pokopati taj način rada u DX11.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Ono sta iznad spominju da je jedna grafa na 100% a druga na dosta manje nije moguce ako su iste grafe u pitanju. Jedna renderira parne a druga neparne frame-ove i usage im mora biti isti..

Moj PC  
1 2 hvala 0
12 godina
odjavljen
ansha kaže...

Ono sta iznad spominju da je jedna grafa na 100% a druga na dosta manje nije moguce ako su iste grafe u pitanju. Jedna renderira parne a druga neparne frame-ove i usage im mora biti isti..

Otkud to? Ne mora značit. Sama činjenica da jedan frejm nije isti kao drugi, iako su milisekunde u pitanju, u konačnici znači da će jedan frejm biti drugačiji i da će gpu imati drugačiji usage. Uglavnom je usage u par posto razlike, ali ne mora biti isti.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
11 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Rijetko su isti, ugl. drugi gpu uvijek ima manji usage, ako su obje na 99% onda mora da je vrhunski optimizirana za sli

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2016 13:58 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
eywa33 kaže...
ansha kaže...

Otkud to? Ne mora značit. Sama činjenica da jedan frejm nije isti kao drugi, iako su milisekunde u pitanju, u konačnici znači da će jedan frejm biti drugačiji i da će gpu imati drugačiji usage. Uglavnom je usage u par posto razlike, ali ne mora biti isti.

Mora znacit, naizmjence renderiraju frame-ove i to puno njih u sekundi, razlika u usage-u moze biti u promilima a ne u postotcima. Gore se pricalo kako je jedna na 100% a druga na cini mi se 60% sta je apsurdno.

15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Rijetko su isti, ugl. drugi gpu uvijek ima manji usage, ako su obje na 99% onda mora da je vrhunski optimizirana za sli

E onda ili krivo javlja usage ili se ne koristi AFR, trece ne moze biti. 

Trece zapravo moze biti ili da se na jednome vrti physix ili da su kartice na razlicitim taktovima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2016 14:23 (ansha).
12 godina
odjavljen
ansha kaže...

Mora znacit, naizmjence renderiraju frame-ove i to puno njih u sekundi, razlika u usage-u moze biti u promilima a ne u postotcima. Gore se pricalo kako je jedna na 100% a druga na cini mi se 60% sta je apsurdno.

Ne bih se kladio na to. Možda si u pravu. Ja govorim iz iskustva jer su mi grafe uglavnom na različitom usageu preko svih monitoring programa: Cors. link, HWinfo, MsiAB... Gledajući klipove sa neta ljudi sa sli setupom, vidim istu stvar. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
15 godina
protjeran
eywa33 kaže...
ansha kaže...

Ne bih se kladio na to. Možda si u pravu. Ja govorim iz iskustva jer su mi grafe uglavnom na različitom usageu preko svih monitoring programa: Cors. link, HWinfo, MsiAB... Gledajući klipove sa neta ljudi sa sli setupom, vidim istu stvar. 

A dal su na identicnom taktu non stop?

12 godina
odjavljen
ansha kaže...
eywa33 kaže...
ansha kaže...

A dal su na identicnom taktu non stop?

Load zakuca obje na 1241mhz i uglavnom je na tom taktu. 

13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

a to ti ocigledno varira zbog same "igre"...u igrama koje odlicno skaliraju sigurno obje sitno variraju u postotku iskoristenosti!lp

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

a to ti ocigledno varira zbog same "igre"...u igrama koje odlicno skaliraju sigurno obje sitno variraju u postotku iskoristenosti!lp

BF4, taman ugasio maloprije i baš pratio svako malo usage. Inače BF4 skalira luđački, 90%. Usage ipak varira, sitno ali varira. Zna bit razlika do par posto. 

10 godina
Nvidia Pascal (2016)

DigitalFoundry

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2016 12:39 (Cansee).
Moj PC  
0 0 hvala 3
12 godina
neaktivan
Moj PC  
3 1 hvala 1
10 godina
odjavljen

Ovo je najŽuća tech stranica.

Battlelog: Glavas_ZG
17 godina
Glavas_ZG kaže...

Ovo je najŽuća tech stranica.

WoW da je bar istina. Ništa čekamo još 5 dana pa ćemo saznati :)

13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Nadam se da vas ne moram podsjecati da nvidijin "ram" vrijedi 20x vise nego amd-ov( tj koliko ce vam/nam naplatiti 8gb)

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Mislim da je realno očekivati 1080 i 1070-tke tek negdje u srpnju/kolovozu..  

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2016 16:18 (Frenkyca).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Sad su i oni krenuli ko AMD "more cores !!! more gigabytes !!!" :D Pored sveg toga mojih 4gb izgleda kao kad sam imao 32mb SiS a svi furali 64mb grafe

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Pred 2 godine smo pisali kak je sve preko 2GB RAM na grafama overkill za 1080p, sad rade grafe za istu rezoluciju sa 6-8GB RAM. Po meni vjerojatno bespotrebno, vidjet treba samo kako radi SLI/CF u DX12 na višim rezolucijama.

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
Nvidia Pascal (2016)

bome Nvidia šalje slagalice iz koji se da zaključiti da pokazuju Pascal u petak, 6. svibnja, jako zanimljiv način otkrivanja, jedva čekam petak :D 

evo neke od njih:

Guru3d

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 9:01 (Cansee).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Rhodin kaže...

Pred 2 godine smo pisali kak je sve preko 2GB RAM na grafama overkill za 1080p, sad rade grafe za istu rezoluciju sa 6-8GB RAM. Po meni vjerojatno bespotrebno, vidjet treba samo kako radi SLI/CF u DX12 na višim rezolucijama.

Bojim se da ovo povećanje na 8GB ide zbog toga što ipak Pascal neće imati 10x veće pofrormase od Maxwella kako su najavljivali pa onda barem nešto da izgleda brojčano "veliko". Možda se varam ali za 1080p je 4GB dovoljno, jedino ako će 1070 moći tjerati sve na max i u 1440p onda 8GB ima smisla.

12 godina
Rhodin kaže...

s obzirom na sve goru optimizaciju igara (i dx12 koji zasad ne donosi nista osim problema), potreban je sve jaci i jaci hardver 

ako zele natrpati i 64gb vrama, nek trpaju 

ako nista, bar ce VR imati koristi od toga.

uostalom 1080p je danas neka standardna/minimalna rezolucija

1440p i vise postaju normala

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 9:04 (Fanu).
17 godina

Radi poprilicno dobro ali znas se nekad kreshat kod pojedinih igri ;-)

16 godina
odjavljen

6GB u pravilu i jest više nego dovoljno za sve. Treba ti eventualno za 5K rezoluciju.

10 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Ok, da li Pascal podržava u Potpunosi DX12 ?

Battlelog: Glavas_ZG

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice