GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.833
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

U 85 posto slucajeva nebi bio bottleneck.

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

od kad se i5 koristi za sli/cfx? LOL trebas biti jeben panj da to napravis!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 7 hvala 2
14 godina
Re: Nvidia Pascal (2016)
Lucidius kaže...

U 85 posto slucajeva nebi bio bottleneck.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

jeben panj trebaš biti da takve postove stavljaš kao tvoj 

14 godina

i5 4690K naravno debelo OC može biti dovoljan za slabiji SLI/CF setup.Za snažniji setup sa GTX970 u SLI naravno ništa bez i7 novijeg datuma. 

Nije problem i5 4690K upariti sa dvije GTX970,ipak kada krenu dvije karte bacati svojih 80% potencijala i pritom procesor ostane nemilice zakucan na 100%,čoravi čovjek vidi da mu 20% perfomansi kod grafike ostane neiskorišteno.Zašto?vrlo jednostavno procesor se ne može izboriti sa visokom  količinom nazovimo "zadataka" kojem u datom trenu dvije grafe arbitriraju sa procesorom to se zove bottleneck.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 18:31 (3n3m1).
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Ja mu nisam uopce rekao da radi SLI sa i5, samo sam rekao u kojem ce postotku imati bottleneck u igrama. Ako ga se dobro klokne, u vecini igara sem ovih najzahtjevnijih bi bio cist ok taj proc za dvije gtx 970 ima i po netu pun qurac takvih konfi. Moje stajaliste je uostalom da se uvjek ide na jednu jacu grafu. 

16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Ne postoji niti jedan razlog zašto ne bi koristio i5. :)

13 godina
protjeran
Daj tonci i svi ostali meljete teske gluposti, na koju foru bi i5 treba gurati 2x970 u bilo kojoj novijoj igri ak je i s jednom na 80%+?? Zakuha mi mozak kad procitam u istoj recenici i5+sli/cfx! Potrebna je teska retardacija da ti to padne na pamet...a jos veca da ides to braniti! Eod od mene, nazivciro sam se:)
13 godina
protjeran
Daj mi karton jer nezelim citati te budalastine!lp
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Kakav karton želiš? Znaš da možeš čitati i kad nisi logiran, zar ne? Samo nećeš moći braniti svoje stavove.

13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

bijeli!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

bijeli!

Ma daj, nemoj sad odustati kad si ga potegnuo za "jezik" već.

ps. isprika na off-topicu.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 19:21 (Valentin17).
13 godina
protjeran
Tonči kaže...
Stjepanj kaže...

Kakav karton želiš? Znaš da možeš čitati i kad nisi logiran, zar ne? Samo nećeš moći braniti svoje stavove.

a evo prvi video na youtubeu:

jadnicak od i5 zakucan na 100% all time, grafe umiru, ja taj frame rate imam s jednom 970!

da nisam offtopic evo cekam pascal ili polaris cim se rijesim i ove zadnje gtx 980 a onaj koji si slaze sli/cfx s i5 nek si rade odma uzme i corsair h110 i stavi ga na high! trebat ce mu...

edit. da ne pricam kad bi stavio rezu na 1080p sta bi se desilo s cpu-em! kao da si pokrenuo prime 95

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 19:49 (Stjepanj).
15 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Pricate ko da je 4-jezgreni i7 duplo jaci od i5, jaci je u idealnim uvjetima 20-25% sta nije strasna razlika.

Bilo koji naslov koji ne koristi vise od 4 jezgre ili lose iskoristava HT nece biti brzi na i7.

Ima jos jedan problem s procesorima sa HT-om a to je da CPU usage koji vidis nije stvaran prikaz stanja nego racuna ko da proc ima pravih 8 jezgara sta ni blizu nije slucaj.

Moj PC  
14 0 hvala 3
13 godina
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...
Stjepanj kaže...

a evo prvi video na youtubeu:

jadnicak od i5 zakucan na 100% all time, grafe umiru, ja taj frame rate imam s jednom 970!

da nisam offtopic evo cekam pascal ili polaris cim se rijesim i ove zadnje gtx 980 a onaj koji si slaze sli/cfx s i5 nek si rade odma uzme i corsair h110 i stavi ga na high! trebat ce mu...

edit. da ne pricam kad bi stavio rezu na 1080p sta bi se desilo s cpu-em! kao da si pokrenuo prime 95

Ako SLI/Crossfire ne radi dobro, prvo se optužuje sama igra, zatim sli/crossfire profil, onda i ne-dosta grafičke memorije s obzirom na odabranu rezoluciju. CPU najmanje ima veze s tim. 

A i ovo sa rezolucijom si potpuno krivo shvatio. Neće se proc naglo početi mučiti sam zato jer si ju smanjio. 

NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

vidim ja pun si iskustva, imas doma procesor i neki gpu + igru?, izmjeris cpu usage razliku za 5min tvog truda...ja sam vec takvih postova napisao mali milijon pa eto mozes i ti svoj prvi...lp

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Treba uzeti u obzir da je liku u videu hardware na stocku, da se oc-a bila bi malo bolja situacija.

Ispada da se želi uvjeriti ljude kako je igra neigriva ako se koristi i5 umjesto i7 - ako ćemo se držati linkanog videa kao primjera, pa čak i na stocku se igra vrti na 80+ fps na gotovo max postavkama 1440p. Postoji li bottleneck? Da. Sprječava li te to da uživaš u igri ili igra radi loše? Apsolutno ne, a uštedio si 1000kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Pascal (2016)

A i taj GTA 5 zakuca i5 na single GPU kartici,ispod 4 GHz i5 nije 60 fps certified jer u nekom trenutku zakuca 100 % u gradu 

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Stock 4690k radi bottleneck, i to pogotovo u GTA V. Nista cudno, ali da kao sto je receno gore gledanje usagea HTa vs 4 core ili pravi 8 core nije dobra racunica.

Edit: Kao i FX, kad raspodjeli sav usage po onih "8 jezgri" ispada da jedva radi, a zapravo umire

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 20:43 (D3lBoy).
13 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Treba uzeti u obzir da je liku u videu hardware na stocku, da se oc-a bila bi malo bolja situacija.

Ispada da se želi uvjeriti ljude kako je igra neigriva ako se koristi i5 umjesto i7 - ako ćemo se držati linkanog videa kao primjera, pa čak i na stocku se igra vrti na 80+ fps na gotovo max postavkama 1440p. Postoji li bottleneck? Da. Sprječava li te to da uživaš u igri ili igra radi loše? Apsolutno ne, a uštedio si 1000kn.

sad pak pricas o necemu sto nema veze s zapocetim...offtopic je i5 i 2x970...

11 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Okay, okay ljudi chill  Samo sam razmisljo ovako na glas, ali hvala svima  Ne treba ici u offtopic (osim ako bas zelite xD)

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
IvanDado kaže...

Okay, okay ljudi chill  Samo sam razmisljo ovako na glas, ali hvala svima  Ne treba ici u offtopic (osim ako bas zelite xD)

Ma nije tolko offtopic, nije baš Pascal ali i dalje je SLI
GTA V me ne cudi, ali druge igre 4690k (opet isti lik) moze vrtit bez problema sa 970sli, evo i witchera. To što druga grafa nije zakucana na 99% nije znak BN vec scalinga, koji je zapravo i dosta dobar u ovom slucaju

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 20:54 (D3lBoy).
13 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Nemojte me krivo shvatit, želim reći da se može imati vrlo dobro gaming iskustvo i sa i5+sli konfom. Naravno da je za bilo koji multigpu setup bolje imati i jači proc ali to ne znači da neće raditi i sa i5.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Okay, ali sad kad bi stvarno iso na neki SLI, koji CPU bi bio optimalan? i7 6700K?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

uzmite si ps4 onda ako je vama to sve ok!...i ajde dosta vise, tema je high-end pascal

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 21:03 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
IvanDado kaže...

Okay, ali sad kad bi stvarno iso na neki SLI, koji CPU bi bio optimalan? i7 6700K?

Ja stojim iza toga da bi mogao i sa 4690k kad bi ga digao npr. na 4.5ghz. Prva kartica bi ti bila u vecini igara 99% a druga ovisi kako je igra optimizirana za sli. GTA V, BF4 ces imati nizi gpu usage i visok cpu usage, probaj i sad smanjiti detalje sa jednom 970 u tim igrama i vidjet ces da nece biti konstantno 99% gpu. Takve igre... Iako naravno da je i7 bolji, ali nisu to takve razlike. Oba su quad core samo sto ovaj ima HT koji također ne radi u nekim igrama. Ali dobro necemo vise u ovoj temi o tom

11 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Priča je počela o nadam se isplativijoj opciji dodavanja još jedne 970ke ako cijene uopće i padnu nakon pascala.Sad što mi i5 4670k neće moć držat obje na 99% usage,zabole me ako imam stabilnih 60fps za razliku od jedne 970ke.980ti je trenutno preskupa polovna a kamoli nova pa je sli dobra opcija.Logika na ovom forumu je ako se uzme 980ti moraš odmah i i7 imat,jel?

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

vidim ja pun si iskustva, imas doma procesor i neki gpu + igru?, izmjeris cpu usage razliku za 5min tvog truda...ja sam vec takvih postova napisao mali milijon pa eto mozes i ti svoj prvi...lp

Eto ga. Dirt Rally, benchmark mode, slikano otprilike na istom mjestu. Na fullHD i ultra postavkama grafa se muči, cpu nema što za raditi, fps mali. Na medium postavkama za istu rezoluciju, grafa se rasteretila, cpu ima što raditi, fps veliki. Na 1024x768 grafi je malo dosadnije, ali cpu radi isto. Kužiš?

Inače na ovom, sad već prastarom i7 950 (@4 gHz) sam trošio dvije ovakve 7970 u eyefinitiyu. Skaliranje crossfire-a ovisi gotovo isključivo o igri i driverima, tj, koliko je developeru/izdavaču stalo do tako nečega. Kako se danas muče da im igra bilo kako radi po izlasku, logično da i su im multi gpu setupi zadnja rupa na svirali. Zadnje što mi se lijepo ponašalo u crossfire-u je bio BF4 (i to ne odma naravno, već nekoliko mjeseci po izlasku). 90%-tno skaliranje, cpu u peaku-u nije išao više od 90% i to na serverima sa 64 igrača. Kako sam prestao igrati BF4 rasturio sam i crossfire i eyefinity jer gotovo pa niti jedna igra ne radi kak se spada. A nije zbog CPU-a

On topic: I ja čekam Polaris/Pascal

1920x1080-ultra 1920x1080-ultra
1920x1080-med 1920x1080-med
1024x768-med 1024x768-med
NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
17 godina

mislis 4.5k 

13 godina
protjeran
centis kaže...

Priča je počela o nadam se isplativijoj opciji dodavanja još jedne 970ke ako cijene uopće i padnu nakon pascala.Sad što mi i5 4670k neće moć držat obje na 99% usage,zabole me ako imam stabilnih 60fps za razliku od jedne 970ke.980ti je trenutno preskupa polovna a kamoli nova pa je sli dobra opcija.Logika na ovom forumu je ako se uzme 980ti moraš odmah i i7 imat,jel?

obicna 980-tka na i7 4770@3,9ghz, ima cpu peakove na 99%(c3,bf itd)...meni dosta!

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 21:32 (Stjepanj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice