EEEEEE pozz. moze pomoc,kupi sam komp 3,4 dual core procesor,3 gb rama al graficka AMD Radeon x300 x500 x1050,,pa sam odlucio kupiti novu grafu a to je ATI AMD Radeon HD 5450 1gb,,,sve bi bilo uredu ali ta grafa je PCI Express 2.0 x16 slot,a moj slot na maticnoj ploci je PCI Express 1.0 x15 slot,pa me zanima mogu li ja ugraditi ovu grafu na ovaj slot?????????? hitnoo!!!!
Graficka PCI-E 2.0 na PCI-E 1.0 utor
- poruka: 35
- |
- čitano: 13.954
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
EEEEEE pozz. moze pomoc,kupi sam komp 3,4 dual core procesor,3 gb rama al graficka AMD Radeon x300 x500 x1050,,pa sam odlucio kupiti novu grafu a to je ATI AMD Radeon HD 5450 1gb,,,sve bi bilo uredu ali ta grafa je PCI Express 2.0 x16 slot,a moj slot na maticnoj ploci je PCI Express 1.0 x15 slot,pa me zanima mogu li ja ugraditi ovu grafu na ovaj slot?????????? hitnoo!!!!
Drugi postz u ovoj temi samo da si pročitao
Na matičnu s utorom 1.0 možeš staviti PCI-E 2.0 grafičku. Razlika u performansama ne postoji, osim ako ne mjeriš s instrumentima iz nuklearno-fizičkog labaratorija. Isto kao što i ne postoji razlika za korisnike između S-ATA I i S-ATA II koji su isto križno kompatibilni. Isto tako NEMA razlike između DDR2 i DDR 3 (osim 1-3% što nije bitno. To ti je samo izdavanje novih standarda, odnosno marketing, odnosno pare.
Razlika skoro da i ne postoji i sa grafom koja je 3.0 tako da se nista ne brini
kupujem MSI RADEON 5450 1GB gddr3 pa me interesuje koji je shader model kod ove grafe??? brzi odgovor!