GPU za osrednje računalo

poruka: 15
|
čitano: 2.755
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
GPU za osrednje računalo

Evo volio bih da mi preporucite neku graficku karticu do 600kn, a da iskoristi ovo komponenti sta imam tako da mogu zamijenit graficku jer bi volio odigrati witchera2 i fable 3 makar na medium:

CPU: intel core 2 duo E8200 2.66Ghz; PSU:LCpower 460W; 2HDD-a; 4GB DDR2 i trenutna krama NVIDIA GeForce 8600GTS 256MB.

Ovo sve ide na 19-inch BenQ monitor tako da nemojte neke uber grafulje za vise reze ako je maksimalna 1440*990 u widescreenu ili 1280*1024.

Unaprijed zahvaljujem vasem strucnom misljenju :P

P.S: po mogucnosti da bude iz linksa a raspolozivo u Rijeci ako nije problem.

đoni
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2011 8:27 (Backdraft III).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Re: GPU za osrednje računalo
HD5750, 650Kn.
3.200 postova___________________Početnik u Minecraftu :)
17 godina
neaktivan
GPU za osrednje računalo
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Backdraft III kaže...

Uzmi najjeftiniju HD 5670, to je najbolje što  se može kupit u Linksu za manje od 600 kn !! Druga solucija ti je kupit neku polovnu GTS 450 ili HD 5770 sa garancijom što bi bilo puno jače od HD 5670. Još jedan savjet, bez obzira što igraš na maloj rezi, clockaj taj CPU jel i sa stock hladnjakom možeš sigurno na 3.0Ghz+ !

17 godina
neaktivan
GPU za osrednje računalo

A bili možda hd5750 ili gts450 http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=opis&id_kategorija=05180306&id_artikl=051.803.757 bile dobro iskoristene s tim procom, nemogu se odluciti između te dvije,

igram an 1280x1024 ili 1440x990 pa neznam dali mi treba nesto jace od hd5670.

đoni
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
GPU za osrednje računalo

Svakako se pokušaj protegnuti do GTS 450/5750/5770 jer su sve osjetno brže od HD 5670.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GPU za osrednje računalo

Aha, a za OC proca nisam siguran jedino jer je konfiguracija stara vec 3 godine pa mislim da ako bi OC-o proc na 3,0GHz to bi mu skratilo vijek trajanja da bi odmah ili za 2 mjeseca riknuo :D,mada nikad nije OC-an, a koliko vidim Vcore je jadnih 1,22V, a u LUXX-ovom guideu sam cito da se moze do 3,0 i na starijim modelima bez ikakvog dizanja Vcore tako da bi i tu trazio malu pomoc ili savjet ako nije bed.

đoni
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nebi mu ništa  posebno skratilo vijek trajanja da ga malo clockaš. Dok nedižeš puno napon, i dok su ti temperature OK nemaš brige oko nekakvog skraćivanja vijeka procesora.

14 godina
GPU za osrednje računalo

ispod 5750 ne idi...ako nista trazi polovne grafe sa nekakvim jamstvom jer novu toliko dobru neces nac...i morat ces ocat proc...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Backdraft III kaže...

Aha, a za OC proca nisam siguran jedino jer je konfiguracija stara vec 3 godine pa mislim da ako bi OC-o proc na 3,0GHz to bi mu skratilo vijek trajanja da bi odmah ili za 2 mjeseca riknuo :D,mada nikad nije OC-an, a koliko vidim Vcore je jadnih 1,22V, a u LUXX-ovom guideu sam cito da se moze do 3,0 i na starijim modelima bez ikakvog dizanja Vcore tako da bi i tu trazio malu pomoc ili savjet ako nije bed.

Klokaj to na 3.00GHz nemaš bedaXD

Za 750 kn evo ti na uzmi ovo sranje:

Sapphire HD4890 1GB DX10.1

you want commitment put on your best suit put your arms around me now were going DOWN!
17 godina
neaktivan
GPU za osrednje računalo

bump, iako je tema malo starija ali me zanimalo dali bi bilo bolje umjesto 5770 uzet 6790 prva je oko 900 a druga oko milju kuna u makro mikrou, dali tih stotinjak kuna razlike izmedu 128 i 256 bitnog sucelja cini razliku na mojoj rezi,i hoce li ovo napajanje koje sam gore naveo moc to gurat s obzirom da trebaju 2x6 pinska iako ih napajanje ima neznaci da ce nuzno i moci to vrtit :D LP

đoni
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 16:20 (Backdraft III).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Backdraft III kaže...

bump, iako je tema malo starija ali me zanimalo dali bi bilo bolje umjesto 5770 uzet 6790 prva je oko 900 a druga oko milju kuna u makro mikrou, dali tih stotinjak kuna razlike izmedu 128 i 256 bitnog sucelja cini razliku na mojoj rezi,i hoce li ovo napajanje koje sam gore naveo moc to gurat s obzirom da trebaju 2x6 pinska iako ih napajanje ima neznaci da ce nuzno i moci to vrtit :D LP

Isplati se ic na 6790 koja ocom jos i stigne 6850.Ako imas green gianta od 460 watti drzat ce bez problema.

Errare humanum est.Errando discimus.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 16:34 (zoharbizo).
17 godina
neaktivan
GPU za osrednje računalo

Hvala na brzom odgovoru, XFX ili VTX 3D, mada za ovu drugu nisam nikad cuo cijene su im iste pa bi i tu molio misljenje.

đoni
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Backdraft III kaže...

Hvala na brzom odgovoru, XFX ili VTX 3D, mada za ovu drugu nisam nikad cuo cijene su im iste pa bi i tu molio misljenje.

XFX,kad ju registriras na XFX stranici imas dozivotnu garanciju.

Errare humanum est.Errando discimus.
17 godina
neaktivan
GPU za osrednje računalo

Puno hvala, sutra idem do linksa po nju :D

đoni
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: