Upalim komp i normalno se pokrene,tv registrira ulazni signal (hdmi) i nakon toga samo crni ekran i ne uspijem vidjet niti bios sliku.Uspio sam tjekom dana 2 puta doc u winse i tamo je sve normalno radilo ali kad sam restartao da bih otisao u bios tamo se kao smrzlo tojest nisam mogao uc u bios postavke.Danas sam skinuo evo cooler i promjenio pastu i skinuo grafu i ispuhao sve od prasine ali to sam vec radio i znam sve spojit pa mi nije jasno sto se desava jeli to grafa ili bios ni sam neznam...maticna?I sad ga upalim i potpuno normalno rade svi ventovi i djeluje kao da sistem radi ali je crni ekran...moja maticna ima mali LED gdje izbacuje razne kodove i meni stalno pise a9 .Unaprijed zahvalan na savijetima.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Resetaj bios/cmos...Imaš ili switch/jumper ili izvadi bateriju na par minuta pa probaj onda. Morat ćeš ponovno radit oc i ostale postavke
Eywa sve sam to napravo zezam se sa ovim cjeli dan cak mi u jednom trenu nisu radila prva 2 slota od RAMa pa sam ih morao stavit u 3 i 4 pa su radili u single chanel a sad ih drzim u 2 i cetvrtom slotu i kak se cini rade.
Najludje od svega sad ustekam gamepad u usb i sad prilikom svakog reseta vidim bios ekran ali nemogu uc i to je samo na stotinku i onda opet crni ekran.Ali ovo se po elo desavat od kad sam uzeo Radeon pa neznam dali je mozda povezano ili ne.....
EDIT:ne utjece mi gamepad da mi se bios ekran pojavi na stotinku nego memory stick sad sam probao,ako je stick ustekan svaki put kod restarta se prikaze bios ekran na stotinku i dalje crnilo
Odnio sam maticnu na servis i ljudima radi potpuno normalno....ja sam probao sa grafom i sa onboard grafom i crni ekran u oba slucaja......
Odnio sam maticnu na servis i ljudima radi potpuno normalno....ja sam probao sa grafom i sa onboard grafom i crni ekran u oba slucaja......
ocigledno nisi jedini s tom maticnom hrpa problema s njom poput tvoga, jedan je rijesio spajanjem s vga kablom, drugi updejtom biosa, treci stavljanjem gpu-a u 8x slot ima stotine nacina maticna je ocigledno njesra svaki drugi posti ima problem i drugacije rijesenje...
evo i ovo probaj posto je isti soket;
Going into bios, MIT, and setting PCIE to Gen 2 fixed the issue. I guess I cant run PCIE 3.0 with i7-2600K processor
nadam se da bu nesto od toga pomoglolp
Stijepanje hvala ti sto si se javio,ma vidio sam to sve sto su ljudi prosli jucer se mucio od 10 ujutro do 23h navece i jos poslije cito po netu iskustva....
Stijepanje hvala ti sto si se javio,ma vidio sam to sve sto su ljudi prosli jucer se mucio od 10 ujutro do 23h navece i jos poslije cito po netu iskustva....
i nis od ovoga ne radi?
pa kako si uzeo tak losu plocu jbte? na pamet?
si probao s nekom drugom grafom?
Dobio sam tu plocu u zamjenu za gigabyte z68 koja se zblesirala.....bas su banana.Maticna je sad na servisu pa cemo vidjet kako ce to sve zavrsit...
Bila jucer maticna na servisu i kod njih normalno ulazila u bios,donesem doma i sve spojim i isto kao prije.Boota se komp,1 beep i na maticnoj pise a9 a na TVu sam zablinka kao mala povlaka u ljevom gornjem djelu ekrana i dalje sve crno.....neznam sto bih rekao.Servis u zgb a ja u kumrovcu.
Bila jucer maticna na servisu i kod njih normalno ulazila u bios,donesem doma i sve spojim i isto kao prije.Boota se komp,1 beep i na maticnoj pise a9 a na TVu sam zablinka kao mala povlaka u ljevom gornjem djelu ekrana i dalje sve crno.....neznam sto bih rekao.Servis u zgb a ja u kumrovcu.
ok vec je bio slucaj s povlakom i crnilom problem je bio u napajanju odnosno nedovoljno struje...iako imas dodoljno koliko vidim
! nosi kod frenda grafu i napajanje probaj drugo jbga druge nema...
Znas da sam pomislio na napajanje....probao sam spojit kablove na vise nacina neznam ni sam vise...napajanje je iz 2009 pa nikad neznas.
Moje napajanje je Chieftec cft 850g df i ni sam vise neznam kako je najbolje spojit da ova grafa dobije dovoljno struje.
Kad sam donio grafu doma prije par dana spojio sam ju istim kablovima kak je bila gtx 680 phantom i bio je isti ovaj crni ekran pa sam promjenio nacin spajanja i radilo je ali mozak mi je zablokiro pa vise ni neznam sto radim od toliko spajanja i odspajanja zadnjih dana :(
Znas da sam pomislio na napajanje....probao sam spojit kablove na vise nacina neznam ni sam vise...napajanje je iz 2009 pa nikad neznas.
Moje napajanje je Chieftec cft 850g df i ni sam vise neznam kako je najbolje spojit da ova grafa dobije dovoljno struje.
Kad sam donio grafu doma prije par dana spojio sam ju istim kablovima kak je bila gtx 680 phantom i bio je isti ovaj crni ekran pa sam promjenio nacin spajanja i radilo je ali mozak mi je zablokiro pa vise ni neznam sto radim od toliko spajanja i odspajanja zadnjih dana :(
nis trk kod frenda po napajanje...pa vidi!
Posto nemogu uc u bios tojest uopce ga nevidim da bih startao onboard grafu na i5 2500k moram izvadit radeonku i restartat cmos zar ne?
To sam napravio i opet mi isti crni ekran gdje blicne ona povlaka gore desno....napajanje bi moralo bit dosta jako za onboard grafu i taj proc posto sve kao starta normalno....neznam sta da mislim...sutra nosim cjelu konfu u Microline.....to mi se pocelo manifestirat od kad sam uzeo 290.
Cuo se sad sa servisom i nakon sto su mi istestirali konfu kazu da je grafa neispravna...a stara samo 6-7 dana :( :( :(
Cuo se sad sa servisom i nakon sto su mi istestirali konfu kazu da je grafa neispravna...a stara samo 6-7 dana :( :( :(
!lp
UPDATE:
Opet sam bez kompa,ono je bio problem sa grafom ali primarni problem crnog ekrana sa blinkajucom povlakom u gornjem ljevom cosku se vratio :(
Vise sam lud,sad cu opet bit bez kompa valjda do kraja iduceg tjedna.
Donesem danas komp u microline serviser spoji PREKO dvi ulaza na njihov monitor i sve radi,NAPOMENA koju sam dao i njima je da ja imam samo 2 hdmi ulaza na tvu i spajm samo hdmi kablom i tada se taj problem manifestira.
Znaci prikaze se pos ekran i tu nemogu niti u bios niti u safe mode nista ako bilo sto stisnem sve se smrzne a ako sam pustio onda se ucitaju winsi i sve normalno radi u njima iako moram naglasit da jucer od polovice dana vis nisam mogao proc taj crni ekran sa tim kursorom u gornjem ljevom cosku....ja sumnjam na maticnu 99 posto.
Maticna je pod moj pc........molim misljenja jer meni mozak vise neradi od toga svega.......cak sam probao sve maknut i ostavit samo maticnu,ram i cpu i ista stvar.
EDIT:inace kad sam bio u winsima vrtio sam bencheve itd i grafa i sistem su bili u max loadu i nije se niti jednom srusio sistem ili ista slicno,znaci sve je tada radilo savrseno normalno.....tako da to mozda automatski eliminira napajanje?......
mani se R serije reko sam ti, ovako nesto amd nije vec dugo napravio izvuklo ga je jedino ovo hebeno rudarenje, jer u suprotnom nebi nis prodali... ne krivo sam rekao propali bi! lp
Stjepanje ali isti problem se manifestirao i sa onborad grafom tojest samo maticna,napajanje i ove 2 plocice rama.....znaci Sapphirka izvadjena iz konfe,istekan hard,dvd drive itd.....
Jesil pravio kombinacije sa ramom, samo sa jednim pa u drugi slot itd.
Stjepanje ali isti problem se manifestirao i sa onborad grafom tojest samo maticna,napajanje i ove 2 plocice rama.....znaci Sapphirka izvadjena iz konfe,istekan hard,dvd drive itd.....
ma shvati moj post kao opcenitu kritiku a ne samo prema tvom gpu, kaj se tice tvog problema nije ti puno dijelova i kombinacija ostalo za provjeriti...LP
Sve sta vam moze past na pamet....poludio vec od kombinacija.Ali najludje od svega u servisu spoje preko dvi i sve normalno.....dali je moguce da hdmi izlaz tojest spajanje preko njega moze rusit bios?Dali se ikada nekome od vas takvo nesto desavalo na nekom modelu maticne?....
Sve sta vam moze past na pamet....poludio vec od kombinacija.Ali najludje od svega u servisu spoje preko dvi i sve normalno.....dali je moguce da hdmi izlaz tojest spajanje preko njega moze rusit bios?Dali se ikada nekome od vas takvo nesto desavalo na nekom modelu maticne?....
pa ako se bios freeza s svom periferijom zasto ne i s kablom od monitora, kroz sve to ide struja, pa prema tome eto i problema...
neznam nema logike da nerade ni na integruši i na grafi, posudi ako nisi od nekog napajanje pa probaj i taj
Probaj promjeniti HDMI kabl i HDMI utor na TV-u. Isprobaj utor na TV-u s nekim drugim hdmi uredjajem da si siguran da nije do kabla i TV-a ...
Problem je cudan, a jos cudnije je da se manifestira i na dediciranoj grafi i na integriranoj ... Zato mi prvo na pamet padaju kabl i tv ...
Uzeo novi hdmi i ista stvar,probao spojit druge uredjaje na tv preko hdmia i sve radi normalno,a i kad spojim komp on registrira da je komp spojen i prikaze normalno post ekran na sekundu i to je to,cak i preko onboard grafe kako sam napisao dok u servisu dok su spojili preko dvi na monitor sve je radilo normalno.......lud
I onboard spajam preko hdmi....
Hmmm ... nema smisla i ne bi trebali biti problem, ali vrati grafu u komp, spoji DVI monitor, udji u bios i podesi da ti prvo inicijalizira PCIe karticu (dediciranu). spremi bios, rebootaj, ugasi pc, makni DVI i spoji HDMI.
Isto probaj nabaviti (mozda si dobio uz grafu) DVI->HDMI adapter. Stavi ga na DVI izlaz s grafe, ubodi u njega hdmi do TV-a i vidi sto se desava. Zvuk ces u tom slucaju na TV-u moci zaboraviti preko HDMI-a ...
Sad je komp i sve komponente na servisu pa moram cekat do iduceg tjedna da vidim kakva je situacija jer oni valjda nerade vikendima....
Update:
Ostaje mi komp jos par dana na testiranju....kvar se i kod njih manifestirao i suzilo se ili na maticnu ili na RAM....ja i dalje tvrdim maticna.
Evo da napisem sto je bilo...maticna....zbrejkani bios,nije se rijesilo niti novim biosom.Mogao sam birat brand i uzeo sam Asus....radi savrseno bez ijednog problema cjeli sistem.NIKAD vise maticnu od gigabyta koji sam pakao prosao sa tim smecem prvo z68 pa onda z77 a obadvije nove bile.Kakav je uzitak upalit komp a sve radi kako treba......
Samo ovu z77 sam 5 puta nosio na servis od toga 2 puta vukao cjelu konfu a imam full tower.....
Evo da napisem sto je bilo...maticna....zbrejkani bios,nije se rijesilo niti novim biosom.Mogao sam birat brand i uzeo sam Asus....radi savrseno bez ijednog problema cjeli sistem.NIKAD vise maticnu od gigabyta koji sam pakao prosao sa tim smecem prvo z68 pa onda z77 a obadvije nove bile.Kakav je uzitak upalit komp a sve radi kako treba......
Samo ovu z77 sam 5 puta nosio na servis od toga 2 puta vukao cjelu konfu a imam full tower.....
Ja nikad više ništa nego samo gigabyte, u 16 godina IT servisa niti jedna gigabyte'ica mi nije prdnula ili da sam imao problema sa gigabyte'om.