AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 814.977
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Po ovom  je u rangu R9 390 te jača od nereferentne gtx970, nije baš za 1440 rezoluciju, idealna za fhd.Oc mogučnosti uopče nema katastrofa,nešto tu nije kako treba.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ma da, grozno je to kako nisu dali performanse titana x za 200 dolara. Svi koji budu razočarani su sami krivi jer ne znaju čitat/slušat (s obzirom da je te performanse amd otprilike i najavio) ili su se navukli na hype iz  leakova gdje su neki čak najavljivali da će se približiti gtx 1070 i 1080. A ništa od toga nije bilo iz legitimnih izvora. Jedini mogući problem je cijena koju će prodavači napuhati sad na početku prodaje. A uspoređivanje sa cijenom gtx 970/r9 390 i tvrdnja da ništa nije napravljeno nema smisla jer cijena tih grafičkih sigurno ne bi pala da amd nije objavio ovako nisku cijenu.

4 0 hvala 0
12 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
dery kaže...

Po ovom  je u rangu R9 390 te jača od nereferentne gtx970, nije baš za 1440 rezoluciju, idealna za fhd.Oc mogučnosti uopče nema katastrofa,nešto tu nije kako treba.

u mozda 2 igre je jaca od 970, u vecini igara je izjednacena ili slabija od 390

10 godina
neaktivan
To si u pravu, sad će se cijene nakon mjesec dva korigirati i to će biti ok, na fhd sve ultra za 2000 kn
12 godina

U australskim dućanima (oni isto moraju platiti masni shipping i porez) je cijena 320 AUD (215€) za referentni 4GB model i to je naravno već out of stock.

To će biti model koji će se sigurno dobro prodavati. 

8GB referenenti modeli počinju od 400 AUD (270€) i nekako me baš ne impresioniraju sa price/preformance omjerom.

PSN - DeniZg80
14 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

odlicna kartica za fhd. u rangu r9 390... sa 1 pover conectorom i 150w ... di ces bolje. ali kriminalno kako us los hladnjak stavili na karticu. cip trosi ko upaljac a oni stave komad lima 

xfact
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

bi li danas moglo biti i rx 470 benchmarka?

I očekuje li se da nereferentne rx 480 budu puno skuplje? kad njih možemo očekivati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

2 0 hvala 0
17 godina
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

referentni modeli od sad izlaze maksimalno clocknuti (i nvidia i amd koliko im dopušta power ili temp) tak da koje performanse vidimo takve jesu, ne možemo računati na dodatne fps-e...mogli su je izdati sa clockom od 1050 mhz i reći da se odlično klocka (25%) ali bi inicijalni benchevi takve verzije loše utijecali na image i prodaju...znači nema više onog "e kad ju kloknem i dam joj gas preskočit će Sljeme"! sve u svemu to je to kaj je bilo za očekivati...cijene su još uvijek napuhane, znam kak to ide, radim u trgovini - kad ti neko stavi prvi dan početka prodaje 3000 kn smanjeno na 2500 kn to je zato kaj se hoće istaknuti ( tehnika konzuma i sličnih ) da to zgleda primamljivo, a to u biti ide po 2200 kn...ali hej ko još kupuje referentno i to odmah po izlasku...nefererentni model za cca 2400-2500 kn (4 gb još i manje) za 1-2 mjeseca meni još uvijek zvuči ko dobar deal...ja bum kupil :)

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa nisam lud da za 2mj keširam 2500kn za te perfomanse...bljak! Gtx1060 bi trebala pruziti slicne perfomanse, bumo vidjeli!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Cekaju se 480 kartice koje imaju 1.5ghz bios 6+8 pin koje bi trebale biti pristojno jace 

Ali realno 199$ kartica u 2016 s performansama od prosle godine koja kosta 329$ i vise uz znatno manju potrosnju nije lose zaista, pogotovo sto zeleni vole manju potrosnju 

p.s. dosta komentara na netu kruzi da je ovo prvenstveno dx12 kartica gdje ce pokazati zube... zato ocu koji qb/aots benchy

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Ovdje su svi benchmarkovi sa Tech of Tomorrow video reviewa.

PSN - DeniZg80
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Vidjet cemo sto ce nereferentni modeli ponudit po pitanju temperatura,overclocka itd....

I naravno dojmovi korisnika,vise recenzija posto su mi doslovno svi recenzenti osim Nexus gamera jako pali jer su skrivali gtx 1080 thermal throtling od nas korisnika....

Referentnjace su kao sto sam vec rekao smece i ne demonstriraju kvalitetno za sto je Polaris sposoban...isto tako sam cekao da vidim kakve razlike ce donjet nereferenti Pascal modeli da bih imao konacan dojam.

Situacija je da i referentna gtx 1080 koja kosta kao suho zlato ima jako visoke temperature koje rijesava tako da potpuno ponisti boost a tamo imaju kao premium cooler..lol....a na Polarisu je doslovno komad lima pa me nebi zacudilo da sa kvalitetnim cooleromna polarisu budemo ugodno iznenadjeni performansama i overclockom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
DeniZg kaže...

Ovdje su svi benchmarkovi sa Tech of Tomorrow video reviewa.

Jel se ovdje radi o 390 ili 390X, kako su preformanse tek malo bolje od 290X mislim da je ovo 390X. I koja je ovo 970ka izgleda ko neki bijesi OC?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
11 godina
neaktivan

Stvarno mislite da se nikako ne isplati odmah uzeti rx 480 referentnu? Iako mi terba samo za 1080p/60 fpsa (naravno, sa što većim detaljima to bolje)?

9 godina
Stjepanj kaže...
Pa nisam lud da za 2mj keširam 2500kn za te perfomanse...bljak! Gtx1060 bi trebala pruziti slicne perfomanse, bumo vidjeli!lp

gle, uvjeren sam da će 1060 gtx biti jača od rx480 u dx11 (i to će s vremenom izblijediti), ali će biti i dosta skuplja (300$ 6gb model - računaj koliko je to kuna ak je ispalo da je 229$ 3000 kn) lp

moral se budeš isprsiti ak se hoćeš bosti s ovim rogatim vlasnicima 1080-tki i 1070-tki jer više nemaš OC prednost, lp :)

15 godina
Nerevar kaže...

Stvarno mislite da se nikako ne isplati odmah uzeti rx 480 referentnu? Iako mi terba samo za 1080p/60 fpsa (naravno, sa što većim detaljima to bolje)?

Po našim cijenama se ne isplati.

9 godina
Nerevar kaže...

na čemu god da igraš strpi se dok ne izađu nereferentni modeli 480,470 i 1060...jer ionako te ne zanima kaj dolazi iza toga  (sve sami 1000$ + flagshipi ) sve će biti kristalno jasno

13 godina
Nerevar kaže...

Definitivno cekati da se cijene smire i referentne zaobici.

Jednostavno ce biti bolje u svakom pogledu.

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Meh tek sad vidjeh da je lik koristio nvidia shitworks u igrama i stare drivere, pfff 

Kartica kida u dx12 dobro iznad 980 to je to sta se drugo ocekivalo, ceka se legit review sa normalnim driverima ovi koristeni sad su stari jedno 2-3 mjeseca :D?

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 15:01 (chaselol).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 15:13 (nixass).
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Odjednom sve rabljene GTX970, GTX980, R9 290, 290X, 390, 390X povučene iz prodaje..

Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Haaha nakon ovolikog hypa dočekala nas cijena 2700HRK+ za referentne i perfomanse GTX970 sa upitnim OC potencijalom.

zvizni u nebesa i uživaj u GTX 980 + 10% perfomansi

root
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 15:16 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Sve kako sam i rekao, ko se hoce kladit da se nereferentne nece bolje clockati? 

Realna cijena bi bila 2000kn i 1700kn za 8GB i 4GB modele..

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

evo test i sa susjednog foruma 

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
1 0 hvala 3
17 godina
ansha kaže...

Sve kako sam i rekao, ko se hoce kladit da se nereferentne nece bolje clockati? 

Realna cijena bi bila 2000kn i 1700kn za 8GB i 4GB modele..

evo je, cak i malo manje od 1700

https://www.overclockers.co.uk/xfx-radeon-rx-480-core-edition-4096mb-gddr5-pci-express-graphics-card-gx-239-xf.html

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice