AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 812.884
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
AMD Polaris

AMD Radeon RX 480 Rumors, Part 4

Šta se tice klokanja, biti ce sasvim dosta i jedan 8 pin na custom modelima, posto je isti slucaj i sa gtx 1080 gdje se vidi da nema razlika između kartica sa vecim brojem power konektora. Potrosnja stock rx 480 ce biti osjetno ispod 150w (negdje je vec i prikazano mjerenje), zato jer da grafe trose 150w, nebi ovi iz AMD-a na referentne stavljali 6 pin konektor sa kojim grafa moze ici do 150w max (kada se pribroji i PCI-e utor) i bili na knap vec bi stavili 8 pin i osigurali si lufta. Također luft je uvijek i pozeljan zbog OC-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: AMD Polaris
XXX kaže...

Odlične temperature sobzirom da je hladnjak bez toplovodnih cijevi...u principu komad lima 

gdje si vidio temperature? no cip je ogroman(barem mi na slici izgleda u odnsu na starije radeone sto sam rastavio:), pa predpostavljam i lakse ga ohladiti!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
neaktivan

1400 - 1600 ,prvo svakome dostižno,a drugo večini i ne treba biti fanatik takt 1800(što meni ipak izgleda više kao statusna,a ne upotrijebna vrijednost)..no interesantno da još nije ni izašla može OCkana ubiti perfomansama gtx 1080,a ovo je ipak budjet kartica.. 

koliko njih če preskočiti GTX1070 ,a tek koliko njih GTX980... ma za taj novac mi se isplati dati kako god okrenem.. uloženo se isplati! očito jest i meni razvidno 

1. rx 480 preskače gtx 980 i amd390x i to mi je za početak i više nego previše(barem meni), →naročito  →→za tu  →  cijenu  ←  ..

2. ozbiljnijim oveclokom moguče je svašta..očito budučnost je svijetla..za amd! a konkurencija uvjek vodi još boljem i izgleda ovaj puta natjecanju icijenom za kupce..

ako je ovo več sada,što kad dodju aftermarket rješenja...

3. obratite pozornost na potrošnju na stcku izgleda troši samo 80watti,ako sam dobro shvatio..a kako god to znači i tišinu,a i onaj argument koji je navodnom štedljivošču nvidia držala..

4. u biti sve mi je to logički ,hardware za VR mora se raspostraniti ,da bi se prodavao VR softwer..nije li i sony prodavao ispod cijene playstation..da bi zaradio na igrama...izgleda da je budučnost uranila

5. a sad nvidia mora rušiti cijene,i svi smo na dobitku..i zato ovaj preokret mislim podržati!

Penis Bonus Pax In Domus
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 19:38 (s1hr).
11 godina
s1hr kaže...

1400 - 1600 ,prvo svakome dostižno,a drugo večini i ne treba biti fanatik..no interesantno da još nije ni izašla može OCkana ubiti perfomansama gtx 1080,a ovo je ipak budjet kartica.. 

koliko njih če preskočiti GTX1070 ,a tek koliko njih GTX980... ma za taj novac mi se isplati dati kako god okrenem.. uloženo se isplati! 

na čemu si ti...

SILA/ZGX@ZGamers
14 godina
AMD Polaris

Ma kakvu 1080 ? Kada se clocka na 3+Ghz-a pojest će novi Titan 

Unlock the Power Within
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
XXX kaže...

Odlične temperature sobzirom da je hladnjak bez toplovodnih cijevi...u principu komad lima 

gdje si vidio temperature? no cip je ogroman(barem mi na slici izgleda u odnsu na starije radeone sto sam rastavio:), pa predpostavljam i lakse ga ohladiti!

Imaš tu po temi slike kad tip mjeri sa onim ručnim termometrom. Mislim da je bilo 63 pod opterečenjem.

11 godina

s1hr

U zagradi pise 1800, kao 1800Mhz te su score i sam graf vrlo vjerojatno fotoshopirani. Ta frekvencija mi se cini dosta visoka. Moja pretpostavka je da ce cca 1500Mhz biti max za 480, ali budemo vidjeli.

Spusti se malo na zemlju i sacekaj rezultate u igrama, a da ce biti best buy, gotovo sigurno da (Nvidia ce vjerojatno brzo odgovoriti sa 1060/Ti, cim se vide pravi rezultati 480).

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 19:38 (The_Fichek).
13 godina
protjeran
AMD Polaris

u jbte, strava covjece!pa to necemo moci kupiti kolika ce navala biti, kao onda za r200 seriju dok se rudarilo!

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Polaris

Inace gledajuci ove slike pcb-a od rx 480-tke

i termalne slike
  gdje je najveca toplina bas kod fazne regulacije primjetio sam ovaj induktor r47 koji se na Msi gtx970 znao rastaliti od topline, zbog katastrofalne pozicije!...nadam se da ovaj nije od plastike!lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 19:54 (Stjepanj).
Moj PC  
3 1 hvala 1
16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

s1hr

U zagradi pise 1800, kao 1800Mhz te su score i sam graf vrlo vjerojatno fotoshopirani. Ta frekvencija mi se cini dosta visoka. Moja pretpostavka je da ce cca 1500Mhz biti max za 480, ali budemo vidjeli.

Spusti se malo na zemlju i sacekaj rezultate u igrama, a da ce biti best buy, gotovo sigurno da (Nvidia ce vjerojatno brzo odgovoriti sa 1060/Ti, cim se vide pravi rezultati 480).

nego granice mogučnosti..su jedno,a realna upotreba kod večine korisnika nešto potpuno drugo..ali i na default stocku je itekako zanimljiva,a još i premium VR..,inače jesam na zemlji,i baš bi volio vidjet 

taj odgovor nvidije sa 1060 i 1060ti ,ako to očito nema smisla  jer i da nvidia ponudi tako nisku i identičnu cijenu, očito jest da ovaj puta perfomasama je bolja amd kartica..i potošnjom i bukom,

izgleda da je sad nvidia u situaciji da je na starijem proizvodnom procesu..ne izgleda nego jest. 

i jedino što nvidia može je spuštati,spuštati cijene,da budu još niže od amd-ove

a da če baš samo 1060 i 1060ti izbaciti u novom proizvodnom procesu je ipak teško za vjerovati..

ali bude zanimljivo..jer jedino što mogu izbaciti cijelu novu seriju na istom proizvodnom procesu kao što več amd izbacuje..

očito da amd nije samo amd nego radeon group...i da nas čeka kako god okrenemo više  perfomansi za manje novaca...ili za iste novce sve više i više perfomansi..ali amd je spustio cjenovni rang,i tu više nema nazad..a HBM memoriju mislim da još godinu dana najmanje imaju eksluzivu.. tako da i nvidia odgovori ,amd če samo prikačiti puno bolju memoriju.. kako god neće nvidia propasti,nego samo neče više biti toliki monopolist,i toliko ektra zaradjivati..doslovce skoro kao monopolist

A to izgleda dolazi uz popozni naziv "premium VR"uz RX 480 ali ne i uz RX470 tako da je svaka za svoju namjenu,i drugi segment kupaca..

konkurencija i zdrava konkurencija,i jaka konkurencija,može biti samo dobra stvar..ne brinem se ja za nvidiju več su zaradili milijarde sa gtx 970 i gtx 960..jer to je otprile klasa koja se najviše kupuje..

ali da če amd biti i jeftiniji i bolji barem malo,a i hladniji i manje trošit, pa tko ne bi bio barem malo u šoku..iskreno nisam toliko brz i jak povratak amd-a očekivao..tako brzo i silovito.. 

iskreno očekivao sam HBM memoriju..nadam se i toj i takvoj verziji..

Penis Bonus Pax In Domus
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 20:57 (s1hr).
16 godina
neaktivan

hvala na linku, kako da prevedem 199usd (1325 do 1333kn, trenutačno )u cijenu u kunama za očekivat u našim dučanima? → 2kilo kuna?

ima li tko link za prednarudžbu..

Penis Bonus Pax In Domus
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 21:13 (s1hr).
9 godina
Stjepanj kaže...

Inace gledajuci ove slike pcb-a od rx 480-tke  i termalne slike  gdje je najveca toplina bas kod fazne regulacije primjetio sam ovaj induktor r47 koji se na Msi gtx970 znao rastaliti od topline, zbog katastrofalne pozicije!...nadam se da ovaj nije od plastike!lp

oznaka R na induktoru znaći da se radi o feritu, kojemu je toćka taljenja mislim preko 800 stupnjeva. 

11 godina

s1hr

Nemoj nist prevodit, nego lijepo mirno sacekaj, mozes ti to..

13 godina
Stjepanj kaže...

Inace gledajuci ove slike pcb-a od rx 480-tke  i termalne slike  gdje je najveca toplina bas kod fazne regulacije primjetio sam ovaj induktor r47 koji se na Msi gtx970 znao rastaliti od topline, zbog katastrofalne pozicije!...nadam se da ovaj nije od plastike!lp

Ovo ce dobro hladjenje sa dva jaka venta drzati na 50*C bez problema 

Jos kako ce sapphire kartice sad biti sa 3 godine gare, bice mljac uzeti jednu toxic ili nitro, potvrdjeno je da ce izaci 3 razlicite od sapphire-a samo 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
@dabar_solta_V2
Da i? Jezgra se sigurno nebu otopila! Velim induktor na gtx-ici je bio plasticni kad se to otopi izgleda gadno...
14 godina

Ma ne mora se ni clockat do 1800 Mhz. Ako se ostvare predviđanja koja djeluju realno da se može uredno clockat do oko 1400 - 1500Mhz i time bit li-la sa GTX 1070 to će bit fenomenalno i pokopat GTX 1070 jer znamo da se ta maximalno clocka 10% realno. To znači performanse slične kao GTX 1070, DX12 i bolje a manja potrošnja i pun kufer manja cijena. Čekamo još tjedan dana .

11 godina

Ma cekaj, nisam ni za AMD ni Nvidiu, ali kako smo odjedanput dosli sa toga da ocekujemo karticu ranga 970/390-390X-Fury na to da bude li-la sa 1070..?

9 godina
protjeran
AMD Polaris

RX 480 ce biti u stvari r9 390 po dosta boljoj cijeni i uz puno veci OC potencijal i manje zagrijavanje. Max performanse sa overklokom negdje u rangu gtx 980, 5 posto nize od r9 fury.

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa brate overklokom:)
17 godina
neaktivan
AMD Polaris

Ako je RX480 @1266MHz stvarno li-la s R9 390X (ako je vjerovati ovim rezultatima u firestrikeu), onda bi se trebala clockati na bar 1800MHz da bi stigla clockanu GTX1070.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Polaris

ljudi niste normalni.

xfact
Moj PC  
9 0 hvala 0
11 godina
mirzet1976 kaže...
The_Fichek kaže...

Je da, a stock je 1266Mhz i 5.5 TFlops ?

Pa kako se računa TFlopsi?

shaders 2304* 2 * 1300 clock frequency = 5,9904 TFlops.

mirzet1976 Sad mi je tek random sinulo. Znas zasto mi je bilo cudno. Zato sto na 1266Mhz ima 5.83 TFlops, a ne 5.5 kako sam zabrijo..

Stjepanj Overclockom mislim da ce biti najblize Furiji bez X i 980, nesto kao tvoja bivsa OCana 970, ali zivi bili pa vidjeli. 

Evo izracunah, RX 480 treba biti clockana na 1563Mhz da ima 7.2Tflops kao R9 Fury. Znam da nije neko mjerilo i da je 480 nesto novija, no i Fury ima HBM memoriju, tako da mislim da 480 nece biti brza, osim mozda, ako ce se clockat preko 1600Mhz.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 21:51 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
AMD Polaris

Ma lupetanje gluposti, nece ni prismrdit gtx 1070, cak i da bude kao gtx 980 je optimisticno. 

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Polaris

Hajpate previse, ako ono sto je receno na prezentaciji bude istina, bit cemo uber zadovoljni...

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Polaris

Prosli tjedan kad sam napisao da nece bit tako dobra kao što svi pricaju skoro me proterali sa buga... al to je cinjenica, bit ce max. malo jaca od 390X, a sad ono "pa moš ju klokat" me podsjeca na ono "zast kupujes i5 kad mos uzet FX, vodeno, nabrijanu maticnu i stavit ga na 6ghz ?"

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Polaris

Od prvih najava spominje se snaga R390 za 200$ uz puno manju potrošnjui. I to je to, izvrsno. Sve ostalo je samo šlag na ogromnu i kvalitetnu tortu.

Moj PC  
8 0 hvala 0
9 godina
Stjepanj kaže...

Da i? Jezgra se sigurno nebu otopila! Velim induktor na gtx-ici je bio plasticni kad se to otopi izgleda gadno...

ne postoji plastićni induktor, tj postoji induktor bez jezgre omotan oko plastike ali to je nešto šta se viđa u audio svjetu i nema veze s ovim.
tako da vjerujem da to nije induktor nego nesto drugo,imaš li kakve slike toga baš me zanima o kojoj komponenti je rjeć.

12 godina
AMD Polaris

Čim pola dana ne pregledam temu, odma eskalira! :)

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
samo hype pa nema veze :D
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice