AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 805.082
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Pirat vrati tu grafu, uzmi MSI, nadoplati ako je razlika u cijeni, al igras se na puno tisem, na manje stupnjeva i sveukupno mi se MSI cini jedna od najboljih rx 480, a i sam je imam i nemam nikakve zamjerke na nju. Oism sta MSI Gaming App joj stvara probleme i radi BSOD..al to je do gaming appa, jer bez njega sve bez greske a i on ti tako rec ni nije bas potreban, pustis grafu u Gamer modu i to je to, sve ostalo ce ona sama, a izmenu led boje na grafi i tako neke stavri su mi ionako nebitne i iskljucio sam, da me ne nervira nocu dok spavam jer imam na stranici plexiglasa pa se vidi taj led izvana.

Origin ID: ReaLazio
9 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Pozdrav ljudi, da ne radim novu temu, imam Freesync problem.

Monitor: LG 23MP68VQ-P
Grafička: Sapphire RX 480 NITRO+ 8GB

Monitor ima Freesync podršku i do danas sam igrao na integriranoj grafici (od i5 6500) ali Freesync mi je bio upaljen jer daje 75 Hz.
Danas sam kupio navedenu grafičku i kad sam instalirao driver, prepoznao je Crimson da imam Freesync monitor pa je upalio podršku u driverima.
Reko idem malo isprobat igre kaj imam sa Steama.
Svaka se odma crashala kod pokretanja, il neki neopisivi error il nešto tipa dx fatal error.
Ugasio sam Freesync na monitoru i onda sam uspio pokrenuti igru.
Dok sam bio u igri, upalim Freesync na monitoru i odmah se crashala igra.

Jel ima netko fix jer puno bi mi značilo?

Hvala svima unaprijed na savjetima!

TL:DR;

Dok je Freesync on na monitoru, igre se crashaju pri pokretanju. Ako je off, igra radi i ako ga upalim ingame, odma se igra crasha.

Jel ima netko fix jer puno bi mi značilo?

Hvala svima unaprijed na savjetima! 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Sapphire rx 470 nitro+ 4 gb za 1700 kn je ok kupovina ?
Mala razlika u odnosu 480 (5-15 fps),a jeftinija oko 600 kn od npr. gtr koji je recimo ok model
Za fhd pitam
Ili koji 470 model
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Imam ja i osobno nemam zamjerke na nju. Igram Witchera 3 na ultra i Dark souls 3 na ultra. Glatko i predivno.

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
8 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Je li neko imao problema sa PES 2016 na rx 470 SN+, kod mene igra zapinje i to dobro, ne mogu da nadjem na netu nigdje do čega je fazon?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Je li original? Koje drivere imaš?

13 godina
protjeran
monacor kaže...

Je li neko imao problema sa PES 2016 na rx 470 SN+, kod mene igra zapinje i to dobro, ne mogu da nadjem na netu nigdje do čega je fazon?

pa ako zapinje onda ti je nesto zakucano na trenutke na 100%! pogledaj u task manageru ili s msi afterburnerom/gpu-z gpu, cpu, ram,vram usage pa javi?! na tvojoj konfi ta igra treba letiti!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
8 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
monacor kaže...

pa ako zapinje onda ti je nesto zakucano na trenutke na 100%! pogledaj u task manageru ili s msi afterburnerom/gpu-z gpu, cpu, ram,vram usage pa javi?! na tvojoj konfi ta igra treba letiti!lp

Imam ONU verziju

Driveri su bili zadnji, sada sam vratio na one 16.3. sto su dosli na cd-u uz grafiku i isto je.

U task-u je zauzeće procesora na 40% a ram-a na 55%

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

To ti je 99% zbog "one" verzije. Dark souls 3 sam imao tako na starom patchu i neobjasnjivi stutter na glupim mjestima. Sad sam patchirao "onu" verziju i radi savršeno

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koliko znam AMD nije izbacio drivere za PES novi, zadnji dodaju podrsku za Forzu 3. Tako da treba se malo strpit. Trebaju i za FIFU dodat koja dolazi, i Mafiu 3 i tako jos neke igre koje dolaze

13 godina

Pes 2016 nije novi pes... već je godinu dana tu. Jednostavno je skinuo staru, lošu verziju.

13 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Pes 2016 nije novi pes... već je godinu dana tu. Jednostavno je skinuo staru, lošu verziju.

Govorim za 17

13 godina

Ali kolega se žali na stutter za Pes 16, ne 17

13 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Ali kolega se žali na stutter za Pes 16, ne 17

Znam, al opcenito, nova graficka je, ima za mozda 10-15 igra profile, ostale rade na "defaultu"...cisto sumljam da ce podrska na 4 seriju za pes 16 izac sad, prije da ce za 17.

13 godina

Pa da, ali djelom je i do developera da optimiziraju igru. Kažem, meni je na 1.03 patchu štekao na stvarno grafički nezahtjevnim djelovima. Skinuo sam 1.07 verziju i sad više tog nema. Nije pes 16 ni približno zahtjevan da poremeti framerate na Rx470

13 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Pa da, ali djelom je i do developera da optimiziraju igru. Kažem, meni je na 1.03 patchu štekao na stvarno grafički nezahtjevnim djelovima. Skinuo sam 1.07 verziju i sad više tog nema. Nije pes 16 ni približno zahtjevan da poremeti framerate na Rx470

Znam ja to sve, al to je prvenstveno do developera i drivera. I ja imam MSI RX 480 Gaming X od 8 gb, pa opet neke igre mi daju smjesan broj FPS-a, kao World of Warships i tako..al kao sta rekoh, do drivera i developera.

13 godina

Yup, Witcher 3 mi radi na ultri 52+ fps, dok witcher 2 radi u 30-37 :/

11 godina

Možda i ne, možda je rx 4xx previše okrenuta budućnosti, a starije igre ko šiša.

8 godina
protjeran
maks0806 kaže...

Ugasi tessellation  ubersampling u W2, ta opcija zakolje svaku grafičku.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2016 15:23 (Prince-Arthas).
14 godina
Prince-Arthas kaže...
maks0806 kaže...

Ugasi tessellation u W2, ta opcija zakolje svaku grafičku.

Kad kažeš tessellation jel misliš na ubersampling možda? Jedina koja je "crvena" postavka? Jer ja kad sam to ugasio igra je letila na 7850.

Nije sretan onaj koji puno ima, sretan je onaj kome malo treba
8 godina
protjeran
inri kaže...
Prince-Arthas kaže...
maks0806 kaže...

Ugasi tessellation u W2, ta opcija zakolje svaku grafičku.

Kad kažeš tessellation jel misliš na ubersampling možda? Jedina koja je "crvena" postavka? Jer ja kad sam to ugasio igra je letila na 7850.

Da to je to, hvala na ispravku.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
12 godina
The_Fichek kaže...

Možda i ne, možda je rx 4xx previše okrenuta budućnosti, a starije igre ko šiša.

daj ne copraj, taman kad se odlučim preći na amd ti me štrecneš

stare igre su mi kao staro vino, što starije to bolje

evo sad s guštom igram risen, prije toga gothic serijal, još prije stalker serijal, a nakon toga bi mogao witcher 1&2, moooožda freelancera po milijunti put ili nešto peto

ali u svakom slučaju redovito igram starije igre i ta tvoja izjava mi nije preveć ugodna

11 godina

Hahah, ah ko ce ga znat. Danas se benchaju samo nove igre, tak da bi bilo kul da cujemo vise iskustva onih koji imaju 4xx, a igraju nest starije igre..

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2016 16:06 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
The_Fichek kaže...

daj ne copraj, taman kad se odlučim preći na amd ti me štrecneš

stare igre su mi kao staro vino, što starije to bolje

evo sad s guštom igram risen, prije toga gothic serijal, još prije stalker serijal, a nakon toga bi mogao witcher 1&2, moooožda freelancera po milijunti put ili nešto peto

ali u svakom slučaju redovito igram starije igre i ta tvoja izjava mi nije preveć ugodna

Baš to, ja ne igram ništa što nije staro bar pet godina :D

13 godina
neaktivan

Ma nece stucat starije igle, ne doslovno...al zbog njihove starije aritekture i starijih instrukcija nece iskoristavat puni potencijal novih graficka. Primjer recimo World of Warship koja je DX9 igra, dobivam maxed out oko 75 FPS-a, a recimo jedan Rise of the Tomb Rider koji je nova igra DX12 maxed out dobivam 80-90 FPS-a..a graficki igre su miljama daleko..znaci nebo i zemlja, jer po toj logici ako tomb rider daje toliko fpsa wows bi trebao barem 150 jos vise ktome jer je to DX9 igra, al eto vracamo se na developere, drivere i sveukupno nov hardrware.

Radit ce starije igre, al mozda malo bolje nego sa proslom grafom koja je vjerovatno bila u vremenu sa njima, dok recimo RX480 je izasla prije 2 mj tako rec...

12 godina
Ma dok drze na 60-ak fpsa ja zadovoljan, jos ako ce drzat na minimalno 60 tim bolje, upalim vsync, postedim grafu konstantnog naprezanja i igram glatko koliko meni odgovara
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Je li bolji xfx 470 4 gb black edition triple x na 1226 mhz koji ima svjetlece izmj ventove I 6 pin, 1 hdmi. Ili sapphire nitro 470 4gb na 1250 mhz i 2 hdmi, 8 pin? Vidim da neki kažu kako nitro ima bucne ventove dok za xfx i ovu verziju s nizim taktom ne nadem komentare.
Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ja cu svoju rx-icu prvo da zagrijem sa stalker, crysis serijalom, fcry, fallout 3, res.evil remaster. i jos nekim starim igrama koje imaju dusu, pa tek onda novije :) Ljudi ne znam sta je samnom al svake godine bar jednom odigram stalkera, igra je vrh, odmah iza HL2. Elem odosmo u off...

Skidam drugu verziju pes-a pa vam javim da li je do toga. Nasao sam jedno polovično rješenje za suttering, preko windowed borderless igra igre fino, u wind.modu.

Ne znam za xfx, ali nitro ventovi nisu bučni, temp ide na nekih 70-74 zavisno od sobne temperature, i dosta mi se vise cuje buka za venta na procesoru (thermaltake contact 21), kada njeg ručno zaustavim komp je skroz tih.

Skinuo drugu verziju, sve isto, zaci do drivera je vjerovatno. Biće 17-ka odrađena kako treba :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2016 2:28 (monacor).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Za XFX-ice su, barem dok sam ja kupovao grafičku, govorili da znaju podosta zujati zato što su nešto zajebali s izmjenjujućim ventovima pa su vibrirali, ali nisam baš u toku zadnjih mjesec dana pa me nemoj previše držat za riječ. RX 470 Nitro ne bi trebala biti previše bučna jer je dosta tiša od 480.

11 godina

XFX RS nema custom PCB, dok Sapphire Nitro ima pa ti vidi. Sve ostalo mi se cini izjednaceno, ali tu vidim dealbreaker + malo niza cijena Nitro grafe.

Jedini problem je sto Nitro postaje bucna kada se ide OCat da zadrzi dobre temperature.. Za XFX 470 ne znam kako tu stoji, ako tko nadje neka linka.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2016 2:13 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice