AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 805.130
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
The_Fichek kaže...

Mislim da ce Sapphire kad tad izdati Toxic 480. Gigabyte mi se cini bojkotira AMD posto 1060 vec mjesec dana ima Xtreme verziju..

nadajmo se, no tek tada će saphire imati grafu podjednaku msi gaming po pitanju hladnjaka 

samo je pitanje koliko će ta toxic koštati

11 godina

Mozda ce ju izdat tek kada prestanu prodavati Nitro Fury Tri-X jer su im cijene sada dosta zbijene u tom rangu. Jedina logicna cijena da sada izadje bi meni bila 300 eura za kolko se prodaje ta Fury u Casekingu.

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Mislim da ce Sapphire kad tad izdati Toxic 480. Gigabyte mi se cini bojkotira AMD posto 1060 vec mjesec dana ima Xtreme verziju..

Od Toxica nema nista, vec su rekli par puta da je Nitro za njih korak naprijed i da bi uvodjenjem Toxic ili Vapor-X ne bi bio znacajan korak naprijed za korisnika(cak su rekli zanemariv) sto se tice performansi ali bi bila osjetno veca cijena.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 12:28 (chaselol).
11 godina

Ne, to su napisali za Vapor-X, ne i za Toxic. Mogu oni dodat 3. vent i produljit taj cooler, stavit ventilatore kakvi su na Fury-X, a ne ovaj novi experiment i to je to. Prava senzacija bi bila da imamo Toxic 470 i 480 sve modele, a ne samo 480 8GB kako ce vjerojatno biti, ako uopce dodje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 12:31 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Ja ne znam da su to oni napisali bilo gdje, samo sam gledao live stream i tako su ljudi rekli. U trenutnoj seriji nece biti nista osim Nitro kartica, osim Dual-X.

11 godina

Nisu nigdje direktno rekli da ce doci Toxic da. Valja se nadati :)

11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Lijepo izgleda ovaj water block, i potrošnja za poludit

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Yap, ali to je samo water block koji kosta skoro pola cijene grafe, treba jos rezervoar itd., apsolutno neisplativo.

11 godina
neaktivan

Naravno, nije nikako isplativo ali je cool

12 godina
The_Fichek kaže...

Yap, ali to je samo water block koji kosta skoro pola cijene grafe, treba jos rezervoar itd., apsolutno neisplativo.

Ko ima već custom loop onda ga samo košta WB, a utuši stari WB i onda ga ovaj izadje 2/3 cjene GPU

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 15:27 (mirzet1976).
16 godina
moderator
AMD Serija 400 (Polaris)

Nabavio sam gigabyte rx 480 8gb i sve radi do kad ne uđem u igru,i to tek kad počnem igrati (znači u menu/optionsu mogu biti koliko želim) ali kad krenem igrati onda se čuje neki čudan zvuk,pojave na sekundu zelene crte po ekranu i sve se smrzne.

Updateao sam bios,promijenio nekoliko drivera al ništa ne pomaže.

Ima tko kakvu ideju?

سمندری ڈاکو
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Em si uzeo valjda najgoru izvedbu te kartice, a vjerojatno te potrefilo da je i neispravna. Isprobaj u drugom kompu/ vrati u dućan

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

I zamijeni odmah za nešto nereferentno ako se radi o referentnoj 480.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
pirat kaže...

Nabavio sam gigabyte rx 480 8gb i sve radi do kad ne uđem u igru,i to tek kad počnem igrati (znači u menu/optionsu mogu biti koliko želim) ali kad krenem igrati onda se čuje neki čudan zvuk,pojave na sekundu zelene crte po ekranu i sve se smrzne.

Updateao sam bios,promijenio nekoliko drivera al ništa ne pomaže.

Ima tko kakvu ideju?

Izaberi:
Lose napajanje

Nisi dobro spojio napajanje na karticu ili nije legla dobro u slot

Defekta kartica

Prije da ce biti ovo trece. Biraj od bilo kog drugo vendora, gigabyte zaobidji.

16 godina
moderator
Domdom32 kaže...

I zamijeni odmah za nešto nereferentno ako se radi o referentnoj 480.

Nereferentna je.

Evo isti problem kao ovaj lik.

Znači kartica je neispravna?

سمندری ڈاکو
16 godina
moderator
chaselol kaže...

Izaberi:
Lose napajanje

Nisi dobro spojio napajanje na karticu ili nije legla dobro u slot

Defekta kartica

Napajanje je xfx 750w,tako da nebi rekao da je napajanje.

Drugo sam i sam pomislio al nije ni to.

Valjda je onda trece 🙁

سمندری ڈاکو
11 godina
neaktivan

Vidim da oboje imate Skylake... Jel se to događalo nakon upgradea graficke ili si i prije to primjetio ? Meni se isto dogodilo sa Skylakeom nakon sto sam flashao noviji bios, rijesenje je bilo da sam morao traziti od MSI-a poseban bios za maticnu. Jesi možda mjenjao bios na maticnoj u zadnje vrijeme ?

Više o tome imaš u Intel Skylake temi... ugl. isto, igram odjednom se smrzne igra i šuštanje glasno se cuje, mogu jedino ugasit PC. Ili je to ili kartica, ali posto oboje imate isti problem i Skylake ja bi pogledao i to (probaj neku drugu karticu malo koristit)

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 15:59 (D3lBoy).
16 godina
moderator
D3lBoy kaže...

Vidim da oboje imate Skylake... Jel se to događalo nakon upgradea graficke ili si i prije to primjetio ? Meni se isto dogodilo sa Skylakeom nakon sto sam flashao noviji bios, rijesenje je bilo da sam morao traziti od MSI-a poseban bios za maticnu. Jesi možda mjenjao bios na maticnoj u zadnje vrijeme ?

Više o tome imaš u Intel Skylake temi... ugl. isto, igram odjednom se smrzne igra i šuštanje glasno se cuje, mogu jedino ugasit PC. Ili je to ili kartica, ali posto oboje imate isti problem i Skylake ja bi pogledao i to (probaj neku drugu karticu malo koristit)

Nisam mjenjao bios na matičnoj.

Do jučer sam koristio r9 380x i nije bilo problema.

Ja ni nemogu igrati,nakon 10 sec igre u zvučniku taj zvuk,ekran pocrni i sve se smrzne.

سمندری ڈاکو
11 godina
neaktivan

Hmm, onda je možda graficka. Ali onaj reddit post sto si poslao je sigurno bios problem, jer kaže da je svjež sistem te da je bio na integriranoj kratko prije upgradea, zato se prije nije pojavljivao problem. Onda neznam, ali cisto ovako možeš probati disableati c state u biosu da vidiš hoce li se sta promjeniti, on je inace rjesavao problem Skylake freeza kad Idlea - za što je i namjenjen, ali nekima i u igri je pomoglo...

Ali da ako kažeš da se zacrni ekran onda je moguce GPU, posto se meni samo smrzla igra + noise.

16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

defektna je, vračaj

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

pod ungine walley (ultra 2xAA) podigao takt na 1390mhz radi ok, a onda išao na 1400 i nije moglo loše skroz

ta granica od 1400 me muči iden pit apaurine

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 17:03 (dery).
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Lijepo izgleda ovaj water block, i potrošnja za poludit

Lik radi YT reviewe, a ne zna kako temperatura utječe na potrošnju... /facepalm

13 godina
neaktivan
dery kaže...

pod ungine walley (ultra 2xAA) podigao takt na 1390mhz radi ok, a onda išao na 1400 i nije moglo loše skroz

koji napon, jesi zakucao bar na 1.3? :)

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Ovo vađenje ventova je mene oduševilo također na trenutnoj 380X. Fenomenalna stvar. Očistiš grafu detaljno a da ju ni ne vadiš iz kućišta. Več sam rekao, ne kupujem drugačiji model ako baš ne moram. Koliko vidim ova XFX radi jako, jako dobro .

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
moderator
D3lBoy kaže...

Hmm, onda je možda graficka. Ali onaj reddit post sto si poslao je sigurno bios problem, jer kaže da je svjež sistem te da je bio na integriranoj kratko prije upgradea, zato se prije nije pojavljivao problem. Onda neznam, ali cisto ovako možeš probati disableati c state u biosu da vidiš hoce li se sta promjeniti, on je inace rjesavao problem Skylake freeza kad Idlea - za što je i namjenjen, ali nekima i u igri je pomoglo...

Ali da ako kažeš da se zacrni ekran onda je moguce GPU, posto se meni samo smrzla igra + noise.

Iako nisam imao neka očekivanja updateao sam i bios na matičnoj ali svejedno zašteka u igri.

Probao sam sad i kod prijatelja ali i kod njega sve isto.

dery kaže...

defektna je, vračaj

Da izgleda da moram slat grafu u futuru.

I na kraju koji model 480 je najbolje uzeti?

8 Sapphire
22 MSI
سمندری ڈاکو
17 godina

65 pod full load 

11 godina

pirat

Najbolja je MSI bez nedoumice. Nemam pojma tko klikce na Sapphire. Sapphire je stavio skoro isti cooler na 470 i 480 i to funkcionira ok za 470, za 480 bas i ne jer se ventovi nakon 5min zakucaju skoro na max, blizu 2000rpm. Sa MSI 480 imas 2x manje okretaja; ventilatori bolje, tj. najbolje izvlace zrak pri niskim okretajima i to je uz dobar radijator, dobru bazu na samom chipu i najvise toplovodnih cijevi razlog zasto je MSI najbolje ohladio 480, a druga najbolja je po meni XFX GTR, ali opet previsok rpm ventova na toj. Pitanje je samo kolko si spreman platiti. MSI 480 je skupa koliko i neki dobri modeli 1060 koja je brza, a buducnost (pravilno implementiran DX12 i Vulkan) bi trebala biti svijetlija za 480.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 20:23 (The_Fichek).
16 godina
chaselol kaže...
dery kaže...

koji napon, jesi zakucao bar na 1.3? :)

napon auto samo power limit na max i oc 10%- 1385mhz bez throtlanja

12 godina
neaktivan

Podižeš čitavu krivulju ili pojedinačno frekve za state 6 i 7? Probaj 1175mv ili 1200, zavisi koliko tihu grafu želiš.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice