AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 810.573
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Mozda, samo nije problem biti fan, nikavo zlo u tome, taj je prije "hater".

ma, nemam teksta.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne crkavaju, referentna povlaci preko 75w na PCIE slotu. Na PCI 3.0 to nije nikakav problem, ali je norma 75W... Nista nece pregorit, lupeta.

A to da ih je "puno pregorilo" je isto ko ono da se skylake "savija pod CPU coolerima !!1!!1!!!!", čitaj - Bilo par slucajeva u svijetu pod određenim coolerima

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 21:53 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Generalno, mislim da bi prodavači prije muljali da je sve ispravno ,nego takve stvari....

ja sam liku, za njegovog klinca složio konfu sa 480-tkom i vjeruj mi nije mi bilo svejedno kad sam vidio one izgorene ploče...

Ali vrlo vjerovatno je preuveličavanje pojedinih situacija...

npr. 290 tke su se masovno vraćale zbog black screena (according to FUTURA guy)...Tu sam se i ja našao...Shit happens

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 21:56 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Sad malo googlao..navodno da 480 "vole" sprzit pci slot...al da se to desava vecinom kod jeftinih kao maticna..al sve je to rekla kazala...i ako je i istina pitanje u kolikom omjeru. Gledao sam onda neke benchmarkove di je pokazano da 480 ovisno o proizvođaču trose i vuku vise struje nego bi ustvari trebale, bez nekog razumnog objasnjenja..al opet sve je to li-la...i pitanje koliko istine i u kojem omjeru.

Origin ID: ReaLazio
11 godina
DarthMarkus kaže...

Generalno, mislim da bi prodavači prije muljali da je sve ispravno ,nego takve stvari....

naravno njemu je u interesu čim manje reklamacija...Svaki iole informirani IT prodavač će ti reći da npr. Patriot Blast 240 gb verzija ssd-a ima/la sličnih problema sa reklamacijama.

SILA/ZGX@ZGamers
13 godina
neaktivan

Ja i dalje cekam da vidim jednu spaljenu maticnu od 480ke 

Ha covjek sigurno ima brdo  1060ki na stanju i hoce da proda, nista neobicno cist marketing.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Najsigurnije je kupiti 1060 i to onu sa 3 gb rama 

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne znam zašto bi neki obični zaposlenik linksa išao lagat da im je vraćeno dosta rx480 skupa s pločama? Njemu ni iz džepa ni u džep..

Will this run on my 486?
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne znam ni ja. Jel ima netko tko zna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Ne znam zašto bi neki obični zaposlenik linksa išao lagat da im je vraćeno dosta rx480 skupa s pločama? Njemu ni iz džepa ni u džep..

Sad ispade samo u HR RX 480 spaljuje ploce 

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Problem je tome, sto se nazalost ne prodaju tako dobro da su samo u linksa imali vec dosta povrata samo 480.

Ali pazi, sad im vracaju i maticne, uskoro i napajanja, sto je sljedece?

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Najte o spaljivanjima ploča i amd grafičkim karticama, pascal deca bi mogla gacice navlažit dobrano😆😆

Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Penryn kaže...

Sad ispade samo u HR RX 480 spaljuje ploce 

Možda je to svuda u svijetu ali se jedino kod nas netko usudio pričati o tome. Svaka čas tom zaposleniku Linksa. Ljudi ulaze u trgovinu a on viče, ne kupujete imamo robu koja ne valja.

14 godina

Ja ne znam osobno nikog, nit sam čuo od ikog da mu se to desilo (s matičnom i RX 480). Jel zna netko od vas tu na forumu ??

13 godina
neaktivan

Nakraju mi covjek rekao da kao pricekam dok se ne napravi nekakva revizija kao da se otklone ti problemi sa stujom itd itd...tko je tu sad lud nakraju, links, on ili sveskupa :D

17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ma ako je i bilo nekoliko vraćenih kartica i ploča zbog toga to su sve redom bile referentne, dakle nebitno. Case closed.

Will this run on my 486?
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Nije bitno, glavno da je "moving" !!! ;)

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
ako se radi o linksu u splitu , ta čunka je imala na kosi ispisano nvidija kad san zadnji put isa u linksa prije koju godinu, tako da me uopće ne ćudi šta kaže da se 480tke vraćaju samo u linksu. ..jako objektivan prodavač sigurno.
17 godina
odjavljen
TheDarkSide kaže...

Nakraju mi covjek rekao da kao pricekam dok se ne napravi nekakva revizija kao da se otklone ti problemi sa stujom itd itd...tko je tu sad lud nakraju, links, on ili sveskupa :D

Ili da kupac stavi zadnje drivere koji riješavaju taj problem na starim pločama koje bi se mogle u radu ugasiti, ne i izgoriti ako su ispravne.

13 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
ako se radi o linksu u splitu , ta čunka je imala na kosi ispisano nvidija kad san zadnji put isa u linksa prije koju godinu, tako da me uopće ne ćudi šta kaže da se 480tke vraćaju samo u linksu. ..jako objektivan prodavač sigurno.

Nije, links u Puli :)

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ja ne znam osobno nikog, nit sam čuo od ikog da mu se to desilo (s matičnom i RX 480). Jel zna netko od vas tu na forumu ??

Znaci pogledam reddit dnevno par puta i apsolutno nikad nije bio post o tome da je nekome spaljena ploca ili tako nesto :)
Doslo bi to na reddit, samo sve informacije iz prve ruke dobijes za sve proizvode, kakvi ovi sajtovi za review pm sve je to bezveze, ovako ljudi iz prve ruke 

9 godina
neaktivan
Bok ekipa, treba mi mala pomoć/savjet oko izbora kartice. Naime sastavljam nekakav budget build baziran na i3 6100 pa me zanima ima li smisla kupovati RX 480 na takav procesor, hoće biti prevelik bottleneck? U budućnosti, ako prilike dozvole, bih se prebacio na neki i5 ili amd-ov zen ukoliko bude ono što pričaju za njega. Ili mislite da je RX 470 bolji izbor za mene? Igrao bih BF4, BF1, Witcher 3, Doom i sl. novije naslove na 1080p rezoluciji.

Ne posjećujem baš previše forum pa ako sam pitanje postavio na krivom mjestu slobodno me preusmjerite :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kupi si GTX 1060 i super. Taj i3 Skylake super pogoni grafe srednjeg ranga na 1080p. Nvidia "bolje radi" sa slabijim procesorima nego AMD pa zato preporučam GTX 1060, ali ne bi nešto posebno pogriješio ni sa RX 480. Pogotovo ako misliš nadograđivati CPU onda ti uvijek vrijedi staro pravilo za gaming da kupiš što jaču grafu možeš.

13 godina
neaktivan

Zaobidji taj i3 idi radije na i5 odma ako mozes ikako.

Dvije jezgre sa ht u 2016, pa vec ih matori FX presisa u novim naslovima koji koriste vise od 2 jezgre :/

Sta god uzmes neces pogrijesiti, ako je mala razlika u cijeni 480, ako je veca 470, zanemariva je razlika u performansama, sto jedna gura preko 60fps high i druga ce.

9 godina
neaktivan

Namjera mi je bila uzeti ovaj 75Hz Freesync monitor jer je vrlo pristupačan (nekih 1000-1100 kn) pa zato razmišljam o amd-u
http://www.lg.com/hk_en/monitor/lg-23MP68VQ-P

@chaselol nažalost radi financija ne mogu odmah na i5, nadam se kroz nekih pola godine

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 0:02 (BalkanUSrcu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako uzimas i monitor, tu nema puno mozganja, Freesync all the way. Previse dobra stvar za zaobici.

9 godina
neaktivan
Ok, hvala puno na pomoći! Još samo jedno pitanje, ukoliko se odlučim za 480 nema smisla uzimati skuplji 8GB model, već mogu slobodno na 4GB za 1080p?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Kako Strix 480 moze biti 13fps slabija od Strix 1060 u DX12 Hitmanu: 

Koji rac..

BalkanUSrcu

Probaj naci nekakav i5 + jeftina MOBO koja podrzava taj socket ili trazi po Njuskalu, ima dobrih ponuda. Npr. i5-2500K je i dalje prilicno dobar..

Taj monitor je super, no ako kupujes u HR vidim da ga drzi samo ExtremeDigital pa te se mora upozoriti s obzirom na neugodna iskustva vise forumasa tamo. Alternativa jeftinog FreeSync monitora, ako ces 24" dijagonalu: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=LR60%2FS24F, 22": http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=LS22F350FHUX

Svakako idi na FreeSync kad vec kupujes novi monitor pa onda, ako ti je puno 480 jednostavno kupi 470. U oba slucaja ni slucajno referentnu, nego od drugih proizvodjaca, MSI Gaming, Sapphire Nitro itd.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 1:44 (The_Fichek).
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ovo za spaljivanje ploča je takav bullshit, ono nemreš vjerovat. Pa ima stress testova di pokušavaju skuriti ploču za 100 kn pa ne uspijevaju. LN2 clockeri ne mogu spalit slot, a kamo li ovi na stock coolerima. Kolko sam čuo i pročitao od ovih ekstremnih clockera jedini je problem kad imaš multi gpu setupove i ono 3 komada ekstremno klokanih kartica pa ti izgori 24 pin konektor kad kroz njega ide prek kW snage.

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
Moj PC  
1 3 hvala 0
9 godina
neaktivan
@BalkanUSrcu
Svakako freesync monitor ako kupujes novi u tom cjenovnom rangu. A taj lg, ako ne zelis kupovati u extreme digitalu, mozes nabaviti u magazinrs iako ga ne pokazuje ni nabava niti ga imaju u ponudi na webshopu, ali po nesto visoj cijeni nego u ed, samo im posaljes mail i pitaj jel ga mogu naruciti od uvoznika. Ja sam tako napravio i upravo danas mi je stigao i jako sam zadovoljan s onim sto sam do sad vidio i isprobao. Mislim da je nesto bolji odabir nego samsung s350f, ali neces pogrijesiti ni s njim.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice