AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 810.707
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
17 godina
neaktivan

Dobro tu je stock GTX1060 vs tvornički clockana Sapphire RX480. AMD pak tvrdi da RX480 vodi za 12%, ali na High detaljima. Ne znam zašto nisu rekli za Very High ili Ultra kakvo je stanje..

Will this run on my 486?
11 godina

Indeed, nisam citao prvu stranu. Na Computerbase uopce ne pisu clockovi za Deus Ex ili sam ja corav.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 14:43 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Indeed, nisam citao prvu stranu. Na Computerbase uopce ne pisu clockovi za Deus Ex ili sam ja corav.

Misliš clockovi kartica? Kad ne piše koji je brand onda su to referentne verzije, a referentne drže stabilne taktove otprilike 1200MHz za RX480 i 1830MHz za GTX1060.

Stvarno ne znam kako apsolutno niti jednoj stranici nije palo na pamet lijepo stavit RX480 fiksno na 1300/9000, 1060 fiksno na 2000/9000 pa da se onda točno zna stanje..

Will this run on my 486?
11 godina

Clockovi kartica ofc. Nest ne valja jer su preslicni 480 rezultati, a bit-tech testirao sa Nitro 480, ovi sa stock, ak je tak kak velis. Bit-tech je isto testirao sa FE pa su rezultati ispod 40fps, ne znam otkud Computerbase tolko visok fps na 1060, sve da imaju iskljucen TAA sto su ukljucili na bit-tech. Rezultati bit-tech i techpowerupa su skoro pa isti, tako da mi Computerbase smrdi.

https://www.computerbase.de/2016-08/deus-ex-mankind-divided-benchmark/2/

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2016/08/23/deus-ex-mankind-divided-benchmarked/3

https://www.techpowerup.com/reviews/Performance_Analysis/Deus_Ex_Mankind_Divided/5.html

Mora biti koji win i za AMD, ipak je Gaming Evolved naslov. Bit ce zanimljivo vidjet kakvo je stanje sa DX12 patchom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 15:30 (The_Fichek).
14 godina

Sad nam treba četvrta stranica s nekim četvrtim rezultatom pa da sve bude jasno .

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

NVIDIA Ansel Post-FX Based on Stolen MasterEffect ReShade.fx Code?

Game modder Marty McFly Modding accused NVIDIA of stealing their post-processing shaders for Ansel without authorization or credit. Ansel, NVIDIA's pioneering "in-game photography" tech, which lets you take artistic stills (2D and VR) of your games, gives you additional post-processing tools, to let you enhance your shot. Some of these post-processing shaders, Marty McFly Modding alleges, was copied verbatim by the people behind NVIDIA Ansel, without even a third-party credit.

Marty McFly Modding stated on their Facebook page that "Its (Ansel's) custom.fx contains almost 1:1 the colormod pass with my original descriptions. Same for the other files, where many variable names, code, comments and defines match MasterEffect code, also my 1D gausian blur solution, 1:1, just DX11 ported. There may be even more Framework code in it, I just recognized my own code, there might be SweetFX/other code in it as well. While it's an honour to be apprechiated by such a big company, they could at least drop some credits like we do."

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Moj PC  
6 0 hvala 1
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Nvidia je bas za povracat...

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ako je istina gamad su, al nekako mi se ta kradja cini kao previse rizika za malo dobitka..

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pozdrav ekipa, stigla mi je iz Engleske Sapphire RX 480 Nitro+OC 8GB GDDR5, spojio sam ju s matičnom i instalirao drivere, ali kad sam instalirao drivere i resetirao se komp pojavila mi se zelena boja biosa, prije ove grafičke toga nije bilo, što da radim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Deus Ex....

Gtx 1060 sporija od rx 470....pa o cemu mi tu pricamo.

Kad izdaju dx12 patch otici ce rx 480 vrlo vjerovatno i iznad gtx 980ti

Nvidija prodaje svoje grafe kao da su suho zlato a vrijednost im je limenog tanjura...

http://www.guru3d.com/articles-pages/deus-ex-mankind-divided-pc-graphics-performance-benchmark-review,1.html

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
NathanDrek kaže...

Odlucio sam se za gtx 1060 3GB SLI...tjera sve u 4k i nema vram bottleneck...jos kad novi dx12 naslovi upregnu njihovih citavih 1150 cuda cores i 3.9 teraflopa...milina 

Baš me zanima kako će ti taj SLI izgledati... javi nam.

10 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Dobra recenzija

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Tonči kaže...
NathanDrek kaže...

Odlucio sam se za gtx 1060 3GB SLI...tjera sve u 4k i nema vram bottleneck...jos kad novi dx12 naslovi upregnu njihovih citavih 1150 cuda cores i 3.9 teraflopa...milina 

Baš me zanima kako će ti taj SLI izgledati... javi nam.

uz obavezne slike kompa tu da bolje vidimo.

14 godina
MEGATAMA kaže...

Deus Ex....

Gtx 1060 sporija od rx 470....pa o cemu mi tu pricamo.

Kad izdaju dx12 patch otici ce rx 480 vrlo vjerovatno i iznad gtx 980ti

Nvidija prodaje svoje grafe kao da su suho zlato a vrijednost im je limenog tanjura...

http://www.guru3d.com/articles-pages/deus-ex-mankind-divided-pc-graphics-performance-benchmark-review,1.html

Pricamo o naslovu(Hitman engine) koji favorizira AMD to smo vec jucer zakljucili dajte ljudi trunke objektivnosti uopce nije bitno jel se radi o zelenim ili crvenim ali s ovakim glupim prosipanje tjelsnih tekucina samo ispadate ko tupavi fanboi , a takvih vec imamo previse. 

twice the pride double the fall
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Zamolio bih te bez vrijedjanja,ako nisi sposoban napisat konstruktivan odgovor savjetujem ti da si iskljucis internet ili zamolis mamu i tatu da ukinu pretplatu.

Moj PC  
0 6 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Neznam jel vas plačaju ovi iz amd i nvidie da ih tako hvalite.Pa jbt to su grafe od 2.5k+ kuna ima da leti na bilo kojoj od njih.A razlike u 5-10 fps i to ljude baca u delirij.

5 1 hvala 0
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Oprosti kaj sam ti uvrijedil osjecaje sa činjenicama.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
dad0r kaže...

Pricamo o naslovu(Hitman engine) koji favorizira AMD to smo vec jucer zakljucili dajte ljudi trunke objektivnosti uopce nije bitno jel se radi o zelenim ili crvenim ali s ovakim glupim prosipanje tjelsnih tekucina samo ispadate ko tupavi fanboi , a takvih vec imamo previse. 

Ova tema je kaos općenito!!

Mislim tu neki pljuju po kartici kao RX 480 koja se u nekim igrama približi dojučerašnjem top modelu - GTX 980! Tragično, kada se uzme cijena GTX 980 i usporedi sa cijenama RX 480...

Kada se gleda benchmark onda nema veze ako je igra "meant to be played" već se gleda samo kako GTX 1060 ostavlja RX 480 u dimu uz deseterostrkuku manju potrošnji i jedno 45 stupnjeva manjim temperaturama.

Onda dođe igra koja favorizira AMD - "Meh, to ne vrijedi, to je AMD naslov bla bla bla bla".

Obe kartice su odlične i imaju vrhunske perofrmanse za svoj cjenovni rang, a sada tko šta hoće njegova stvar, ali ova preporanja ovdje su debilana; ne normalna diskusija nego kontantna prepiranja jednih te istih ćlanova kako je zeleni / crveni tabor bolji...

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Po ovom testu moja 380X je jako blizu GTX 1060, brijem da ju derem sa DX 12 nadogradnjom  1060 3gb ni nemože pokrenti max detalje, lol pa ti keširaj prek 2 soma kn za grafu sa 3 gb rama, makar su sve one zajedno loše na tim detaljima i igra je neoptimizirano konzolaško govance...koje radi na stabilnih 30 fpsa na daleko lošijem konzolaškom hardveru, ali eto tamo ima raspoloživo 8 gb brzog rama pa sad ili se prilagodi ili bojkotiraj, nema druge.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
doktor1 kaže...

Mislim tu neki pljuju po kartici kao RX 480 koja se u nekim igrama približi dojučerašnjem top modelu - GTX 980! Tragično, kada se uzme cijena GTX 980 i usporedi sa cijenama RX 480...

Kada se gleda benchmark onda nema veze ako je igra "meant to be played" već se gleda samo kako GTX 1060 ostavlja RX 480 u dimu uz deseterostrkuku manju potrošnji i jedno 45 stupnjeva manjim temperaturama.

Onda dođe igra koja favorizira AMD - "Meh, to ne vrijedi, to je AMD naslov bla bla bla bla".

Obe kartice su odlične i imaju vrhunske perofrmanse za svoj cjenovni rang, a sada tko šta hoće njegova stvar, ali ova preporanja ovdje su debilana; ne normalna diskusija nego kontantna prepiranja jednih te istih ćlanova kako je zeleni / crveni tabor bolji...

Kakvo pljuvanje to nema nikakve veze sa pljuvanjem nego jednostavno činjenice , pa da ponovimo od jučer ako sad u ovom slucaju RX480 je u rangu 980TI (i to u dx11 gdje gubi u gotovo svim naslovima od x60 a kamoli 980TI) onda ja mislim da smo svi svjesni da je to do igre jer da nije pa onda bi k vragu bila jaca u vecini naslova zar ne?

To je isto koda se nadi neki biser i pocne spamati kak AMD guta prašinu u ROTRR a svi znamo kakav su kaos u toj igri zelenih zakuhali.

Ako te bas zanima medu prvima sam si htel uzeti RX480 ali sam odustal kad sam videl koliko se griju i buce (meni osobno je to tooo much hebiga) jos uvijek cekam malo vise dojmova sa MSI verzijom koja je donekle hladna i tiša od ostalih.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 18:07 (dad0r).
13 godina
neaktivan

Pitam se samo kako izdrzis sa tom svojom 380kom koja je manje vise ista kao i vecina 480ki 

Al da tema je cuspajz precesto, hejt i glupih komentara ne nedostaje to je sigurno 

Zato se ovo i zove forum, svi imaju pravo na svoje misljenje.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
MEGATAMA kaže...
ZGamer kaže...
D3lBoy kaže...

LOL sta si ti nadrobio ovdje.....ti ocito neznas specifikacije gtx 980 ti......da to je ultimativno overclockana gtx 980 naravno aftermarket sa vodenim i zaljepitom plocicom rama preko cipa......da skroz isto kad tako pogledamo

lol javio se vox populi...kolega bolje ti ide generaliziranje a teme poput preformansa oc-ne  aftermarket 980-ke na 1080p doista dostižu pref. stock 980-ti koje naravno nisi imao niti imaš od obje navedene pa se drži tablica i specifikacija...

SILA/ZGX@ZGamers
14 godina
chaselol kaže...

Pitam se samo kako izdrzis sa tom svojom 380kom koja je manje vise ista kao i vecina 480ki 

Jednostavno jer nekih 66°C na jadnih 1000+ RPM nije isto ko 76°C na 2200+ RPM. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 19:08 (dad0r).
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Nije tragično nego je i očekivano, sjeti se kako je prije bilo normalno da mainstream nove generacije uglavnom parira high-endu iz prošle. HD3850 vs 2900XT, HD4850 vs 3870, HD5770 vs 4870 itd itd.

Samo što su tada svi ti mainstream proizvodi bili oko 200USD a RX480 je sad 280USD. 

Tako da ne treba padati u delirij kako je već netko napisao ako RX480 parira GTX980 ili ako "razvaljuje" 1060 za 10-15%. S obzirom koliko više cuga i s obzirom da je u pitanju "AMD Gaming Evolved" igra bilo bi tragično da ne "razvaljuje" 15%. 

Will this run on my 486?
8 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Prestanite pisati da DE radi na Hitman enginu jer to nije istina, DE ima vlastiti engine pod imenom Dawn Engine i jedina je igra koja ga (trenutno) koristi.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
doktor1 kaže...

kolika je cijena gtx 980 kojoj se je dotična približila,neki kažu pregazit će čak i 980-ti(VoxPopuli@MegaTama) koje su po dotičnom precjenjeni limeni tanjuri?!

NHF 4mal :) NHF 4mal :)
SILA/ZGX@ZGamers
13 godina
neaktivan

Bio neki dan u linksu po neke stvari, pitao cisto informativno za msi 480, prodavac mi rekao da im dosta vracaju graficke, bas 480 i maticne, jer da je dosta maticnih pregorilo iz nekog razloga radi 480 serije koja navodno vuce vise struje nego bi trebala i napravi sranje maticnoj. Pitao sam dal se odnosi na referentne ili na nereferentne al mi nije znao tocno rec samo da 480 ima tja problem dok navodno 460 i 470 sve stima. Sad zanima me ima iko ikakvih saznanja mozda o tome, ili covjek lupa u prazno ili ima i istine u svemu tome?

Origin ID: ReaLazio
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Boze mili, lik lupa, ili je glup ili lazljiv.

Da mi je to bilo cuti uzivo...

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
5 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
metallic kaže...

Boze mili, lik lupa, ili je glup ili lazljiv.

Da mi je to bilo cuti uzivo...

Mozda je fan NVIDIE :D

Origin ID: ReaLazio
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice