AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 632.366
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
Tonči kaže...

Ima netko XFX 390?

Imam ja.

Sto te tocno zanima?

- Psiho246
14 godina
toxic kaže...

Realno u igrama je fx slabiji.. ti stalno braniš ono što imaš.

dakle fx super u smislu uloženo/dobiveno ali na žalost tvoju i ostalih nemojte živjeti u zabludi ili se truditi opravdati fx-a,  dakle jedan i5 3570k/i52500k i slični su jednostavni bolji procesori za večinu ljudi ovdje koji igraju igre i to je činjenica.

Igre jesu ili nisu optimizirane sasvim nebitno u cijeloj prici (jer nikada neće niti biti)

Trenutno je najbolja kombinacija koju mozes sebi kao gamer priustit intel/nvidia.

Stvarno nema smisla trubiti nešto drugo kada tako je..

Čekam sad da linka youtube video gdje istovremeno kodira video, igra BF4, ima otvoren 10000 tabova u browseru i vrti cinebench da dokaže suprotno 

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within
16 godina
odjavljen
Psiho246 kaže...
Tonči kaže...

Ima netko XFX 390?

Imam ja.

Sto te tocno zanima?

Dojam, buka itd... kako gore rekoh, bio sam jako zadovoljan sa 7970 pa me zanima drži li se 390 kvalitetom.

17 godina
Tonči kaže...
Psiho246 kaže...
Tonči kaže...

Ima netko XFX 390?

Imam ja.

Sto te tocno zanima?

Dojam, buka itd... kako gore rekoh, bio sam jako zadovoljan sa 7970 pa me zanima drži li se 390 kvalitetom.

r9 390x, u nekom ajmo reci low budget kucistu 84 stupnja vent radi na 70% i više posto, cuje se ko avion.

u vecem kucistu prozracnijem temperature dolaze do 80 stupnjeva vent do 60% što je podnosljivo.

s obizirom da asus strix i msi verzija prelaze ove temperature smatram ovo dobrim rezultatom ali ja osobno nisam pre happy

za r9 390 obicnu nek ti javi kolega.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 19:54 (toxic).
14 godina
toxic kaže...
chaselol kaže...
drakula789 kaže...

Šta ocekujes s tim slabasnim,starom fxom?

Pa on je i dalje slabiji od najjslabijeh haswell i5

Nemoj biti smijesan, sve i jedan FX 8xxx serije se popisa po sve i jednoj i5 kad je rijec o multi taskingu, a to sto su igre i dalje optimizovane za konzole to je drugi problem

dakle fx super u smislu uloženo/dobiveno ali na žalost tvoju i ostalih nemojte živjeti u zabludi ili se truditi opravdati fx-a,  dakle jedan i5 3570k/i52500k i slični su jednostavni bolji procesori za večinu ljudi ovdje koji igraju igre i to je činjenica.

Igre jesu ili nisu optimizirane sasvim nebitno u cijeloj prici (jer nikada neće niti biti)

Trenutno je najbolja kombinacija koju mozes sebi kao gamer priustit intel/nvidia.

Najgore od svega mi na ovom forumu kad imaš nekoga na ignore-u a kad ga netko citira vidiš što taj je napisao. E moj Buže

Znači danas smo naučili od chaselolčine da su kompovi koji imaju ugrađen Intel procesor zapravo KONZOLE

Edit: U Xbox One i PS4 su AMD procesori koliko znam tako da....

---Life is ours, we live it our way---
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 20:12 (vrinho).
13 godina
toxic kaže...

Pa nisu igre sve cime se ljudi bave na majku mu 

Vidi ja sam prezadovoljan bio sa 6300 i apsolutno je to najbolje sto mozes uzeti u tom cjenovnom rangu ako hoces dobar PC a da ne ulazes puno u njega.

Intel tu nema sta da ponudi, i3 su skoro 1000 ali izvini da ces biti toliko blesav i kupiti dualac sa HT u 2015 danas? Jedino sto se isplati uzeti je ili pentium koji je stvarno jeftin ili i5 od intela (i7 is whole new level)

I za moje potrebe (multitasking tipa min 20-30 chrome tabova, gejm neki u pozadini uvijek, skype konverzacija, photoshop, video edit na drugom monitoru) i to da pokrenem na i3? Daj molim te, da vidim koji ce to izdrzati. Za te svrhe i7 mi je preskup, a FX skroz povoljan i zato je odlican.

p.s. ja ne branim nista, nego mnogi imaju poprilicno zastarjelo misljenje kad kaze tipa "e buraz kupis i5 imas 5-10% vise fpsa od AMD" a kad malo skontas vidis da je to 4-5fps a za to platis debelo vise? Ljudima kad objasnis stvarnu razliku otvore oci, a drugi budu zaslijepljeni.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
Pa zasto ti triba procesorska snaga za 20-30 otvorenih stranica??I koji kujac imas toliko otvorenih ,kako mos igrat igricu ,imat otvoren Adobe PS..koje su to sheme??
AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ovo je čista demagogija stari moj. AMD FX 8x su dobri procovi u svom cijenovnom rangu. Kao dugogodišnji korisnik AMD platformi na kojima sam se većinu vremena zabavljao igranjem ( radio sam i druge stvari ali igranje je bilo 70% ) te od nedavno prešao na Intel mogu reći da oba opravdavaju svoje. To kaj si ti naveo da mozes multitasking sa AMD može i Intel, sad ti cijena igra ulogu, naravno, ako platiš više onda i više dobiješ. 

Primjer, imas Opel Astru i BMW, jel obadva auta voze, naravno ali kako? Tako i procovi, AMD jeftiniji, veliki takt, dobar multi, slab single, puno troši; Intel skuplji, dobar multi, jak single, manje troši --- zajedno oba voze.....

Stvar je u tome da i jedan i drugi ima prednost i mane i da jednostrano donošenje suda nije dobro, znaš onaj AMD je super jer je jeftiniji ali kaj razvaljuje multi, ma da super, a koliko trosi struje, ma samo 125-140w, kaj je to ili znaš onaj i3 ili i7 k verzija, taj se kloka do boli i malo troši al je skup boli glava... Kaj da kupim, jeftiniji ili skuplji.

Na AMD/ATI sam bio dugo, radilo je dobro, udovljavalo mojim zahtijevima, odlučio malo preći na Intel/NV koje isto to radi na malo višem nivo i sve pet. 

Nemoj biti pristran, budi objektivan ili ako nemožeš biti objektivan onda budi manje subjektivan, jbg ...

lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 2:04 (Taraba).
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Umm FX 8320 i 290X ovdje, prešao Dying Light sa visokim frameratom bez ikakvih dropova. Nije problem u kartici ni u cpu vec u igri, tj. koju verziju koristite, u početcima je i ekipi sa SLI 980 gpu usage bio mizeran, jedan tip je koristio 4 way r9 290x i imao užasan framerate. Sada kad je igra patchana radi fantasticno, sve mi je na high cak i nvidia stvari popaljene i framerate je 100 u prosijeku dok ne snimam. Jedino što je ugašeno je view distance, koji sam vidio na youtubeu da ne radi nikakvu razliku, probao sam u igri i stvarno razlika je gotovo nikakva, samo u jednom smjeru kada sam gledao primjetio sam u daljini kamenje da je tekstura malo drugacija. Ali kako god u novom patchu se ne izgubi previse fpsa cak i sa view distanceom. Zanemarite glazbu video sam smontirao na brzinu pa sam stavio random jer ima dosta dijelova di je tišina.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 3:17 (D3lBoy).
Moj PC  
3 1 hvala 1
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Bezveze se trudiš nešto dokazati i objasniti, za par dana isti likovi će i dalje po svome.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
XXX kaže...

Bezveze se trudiš nešto dokazati i objasniti, za par dana isti likovi će i dalje po svome.

A što se ima truditi?

jbga, ja nemam ništa protiv fx procesora i sam sam ga nedavno imao znam kako stvari stoje..

ja još uvijek tvrdim da je fx najbolji u svom cjenovnom rangu. no ako imaš više love i sam dalje znaš.

Poanta je što ti je bitno a što nije.

Da li se isplati radi 10% dati 1000 kn više ili ne? 

Ja sam hebeni idiot npr i uvijek mijenjam kemijam itd.. Npr dao sam ohoho love da predem na i7 4790k da li sam vratio ulozeno tj. da li se ja osjecam da sam napravio super stvar?

Ne, ne osjecam se da sam napravio super stvar, ali mi je dobar filing kada znam da proc nije taj koji me limitira u igrama pa makar to bilo 1% jer iako ja to ne kuzim meni psiha govori ne valja.

Isto sam tako idiot jer sam gtx 970 mijenjao za r9 390x, zasto sam to napravio? Zato jer igram dl i pcars ili zato jer volim petljat i istrazivat? još sam dao i pare da odem na r9 390x..

Dakle stvar je ocita, netko tko nema afiniteta za jacim boljim i nije avanturista u pogledu hw on ce godinama biti zadovoljan sa istim hw..

Ja nisam sa nicim zadovoljan.. ali ipak ne mogu imati titanice i custom water cooling jer je to za mene ipak previše..

ali netko tko ima love za titanice i slicno i on nikad nije happy dakle i on uvijek nesto petlja nadograduje i slicno.

I ja mislim da su takvi ljudi više korisni ovom forumu nego netko tko rijetko mijenja hw? (naravno ako su objektivni, to se vidi tko je a tko nije..)

Pa ono zna se točno što je i kako je.

Dakle r9 390 nije bolja kartica od gtx 970 niti je to r9 390x -bar trenutno ne, htjeli mi to priznati ili ne.... 

Fijasko sa 0.5 gb Vrama? ma dajet molim Vas.. dx12 fijasko... pfff..

sve su to igre i igrice ali stvar se  vidi na malim ekranima i to je jedino bitno..

17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Nisam ni mislio na tebe, ti si jedan od rijetkih objektivnih. U stvari ne objektivnih, jer ne vjerujem u objektivnost bez obzira na trening istog. Koliko god se trudio biti objektivan nisi stroj, i svakoj "objektivnosti" postoji doza subjektivnosti i to je OK, ljudi smo. Ono što si ti je iskrenost.

Ne kažem da su drugi lažovčine ali pitanje tko i koliko uzima u obzir da se igre npr.patchiraju, te da su početne verzije u principu bete koje su loše optimizirane za hardver kojeg na tržištu ima u manjem broju te se to nakbnado ispegla patchevima. Netko baci jubito vido iz tih prvih verzija i onda odmah problem je u hardveru a ne u sotveru. Oni koji to zaigraju za pola godine pitaju se o što ovi prvi pričaju 

Za pCars i dalje smatram da je stvar u namjernoj sabotaži. Nema razloga da ta igra ne leti na jednoj R9 290 ako leti na mojoj dosta slabijoj GTX 770, makar krajnjeg korisnika to i nije briga niti ga ne treba biti.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
D3lBoy kaže...

Umm FX 8320 i 290X ovdje, prešao Dying Light sa visokim frameratom bez ikakvih dropova. Nije problem u kartici ni u cpu vec u igri, tj. koju verziju koristite, u početcima je i ekipi sa SLI 980 gpu usage bio mizeran, jedan tip je koristio 4 way r9 290x i imao užasan framerate. Sada kad je igra patchana radi fantasticno, sve mi je na high cak i nvidia stvari popaljene i framerate je 100 u prosijeku dok ne snimam. Jedino što je ugašeno je view distance, koji sam vidio na youtubeu da ne radi nikakvu razliku, probao sam u igri i stvarno razlika je gotovo nikakva, samo u jednom smjeru kada sam gledao primjetio sam u daljini kamenje da je tekstura malo drugacija. Ali kako god u novom patchu se ne izgubi previse fpsa cak i sa view distanceom. Zanemarite glazbu video sam smontirao na brzinu pa sam stavio random jer ima dosta dijelova di je tišina.

Delboj ne zelim biti parti brejker ali ajmo ovako....

Imas grafu koja je sa tvojim overclockom blizu ili 6 teraflopsa snage...

1.Draw distance slider ne utjece na 1 teksturu nego na cjelokupnu geometriju scene tojest iscrtavanje,vegetaciju,broj zombija itd itd itd....ti si to ovako postavio na low iliti ispod postavki konzola....

2.Tvoj prikaz igre....izabrao si taj potpuno pusti dio mape pa u sceni imas 1 ili niti jednog zombija a malo dalje od toga ti je ona ulica gdje ih ima bar 10-20 vani pa na mostu par desetaka a da drugi grad niti ne spominjem gdje su ulice krcate zombijima i daleko je kompleksnija geometrija....

Ajmo ovako radi nekakve postene demonstracije....stavi draw distance slider na max i snimi makar minutu gameplaya u bilo kojem djelu mape gdje ima vise zombija u sceni a ima ih na sve strane.....jos kad na to sve nadodadas kisu u drugom gradu sto je Stjepanj naveo prije....dobije se enormna razlika u uvjetima za performanse od ovoga sto si ti demonstrirao.

Ima na YT niz videa gdje ekipa demonstrira razne igre tako da gledaju u nebo 99% vremena...jeli to realan prikaz kako se igra vrti?Nije....

17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Isprobavao sam to i igri i mogu samo napisati 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...

Isprobavao sam to i igri i mogu samo napisati 

Velik dio igre provodimo na krovovima,spusti draw distance na low pa digni na max postavku pa promatraj kako se u sceni pojavljuje vegetacija/drvece zombiji,detalji.

Zar uistinu smatrate da bi bio takav performance hit i da bi verziju za konzole postavili na low u toj stavci da je u pitanju 1 tekstura ili nesto nevidljivo ljudskom oku?....

Ali.....besmislena rasprava,spustite onda na 720p hrpa njih nevidi razliku izmedju 720/1080....spustite na 30 fps jer hrpaaaa ljudi nemoze primjetit razliku 30/60fps.....

17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

OK, ti to vidiš kad analiziraš svaki frejm, ja u pokretu takve stvrai nisam ni skužio niti su me zanimale. Ta dužina iscrtavanja textura ubije igru i kad je nekome to bitno ko lanjski snijeg onda to isključi i dobije igriv proizvod. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...

OK, ti to vidiš kad analiziraš svaki frejm, ja u pokretu takve stvrai nisam ni skužio niti su me zanimale. Ta dužina iscrtavanja textura ubije igru i kad je nekome to bitno ko lanjski snijeg onda to isključi i dobije igriv proizvod. 

Ne analiziram svaki frejm nego jednostavno vidim da nema drveca i da je naprimjer most malo dalje od mene prazan a bio je pun zombija,to su razlike koje odmah upadaju u oci.

Ali gledaj mozda sam potpuno u krivu i mozda sad igra leti kod kolege Delboja i kad digne draw na max i kad ima zombija u sceni,vidjet cemo kad stavi video.

Ja sam u navedenim uvjetima muku mucio na 290 da dobijem 60 fps pa nije islo....

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ja sam skuzio da su meni sve ove igre koje rade loše outdated :)

jucer me megatama u witcheru u istim postavkama oderao vjerovali ili ne 30 frejmova..

kad ono ja imam verziju 1.02 a on 1.10 :)

danas javimo rezultat witchera 3 gtx 970 vs r9 390x iste postavke :) i ista verzija.

Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Fury serija ce pomest pod sa nv-om u dx12 igrama i tocka !
Moj PC  
0 6 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

bumo videli..

:)haha 

12 godina
toxic kaže...

Ja sam skuzio da su meni sve ove igre koje rade loše outdated :)

jucer me megatama u witcheru u istim postavkama oderao vjerovali ili ne 30 frejmova..

kad ono ja imam verziju 1.02 a on 1.10 :)

danas javimo rezultat witchera 3 gtx 970 vs r9 390x iste postavke :) i ista verzija.

Mislim da je bilo 25fps jer si ti imao 50 a ja 75 :) Sto se tice dx12 opet ce ovisit za ciju ce se arhitekturu razvijat igre jer nece svi kao u onoj strategiji pucat na sto veci broj jedinica u sceni....a nece niti svi radit samo strategije :)

EDIT:

Toxic obavezno ukljuci overclock grafe koji koristis i inace da bude sto postenija usporedba :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 10:42 (MEGATAMA).
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ne koristim oc na ovoj grafi. tak ne budeš niti ti :)

a ako bas hoces mozemo napraviit oba testa i oc i bez oc-a

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
protjeran
4mal kaže...

Ti moras tako rasmisljat nakon sta si istresao tolko para za karticu 20% jacu od duplo jeftinije 

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Los ti je sarkazam...
Vrijeme ce pokazat kak je toxic reko za sada amd bolje

Po testovima od nv-a. Bilo 295x2 ,7970,290 ;-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 11:11 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
toxic kaže...

Ne koristim oc na ovoj grafi. tak ne budeš niti ti :)

a ako bas hoces mozemo napraviit oba testa i oc i bez oc-a

Ja sam ti doma tek u 1 u noci a i vidio si moj score na stocku...64-68 dok je sa OC to bilo 74-78 znas da sam zabrijao da su mi zadnji nvidia driveri srusili framerate pa sam skuzio da nisam ukljucio overclock :)

15 godina
protjeran
4mal kaže...

Los ti je sarkazam...

Za sada pusis posto jos nema dx12 naslova...

12 godina
4mal kaže...

Los ti je sarkazam...

dok vrijeme pokaze, fury ce biti outdated..(sjetimo se koliko je trajao prijelaz na dx11, dx10 je bio toliki flop da je vise manje preskocen u igrama..)

12 godina
toxic kaže...

Ja nisam sa nicim zadovoljan.. ali ipak ne mogu imati titanice i custom water cooling jer je to za mene ipak previše..

ali netko tko ima love za titanice i slicno i on nikad nije happy dakle i on uvijek nesto petlja nadograduje i slicno.

netko nadograđuje komp dok ne bude zadovoljan i nezadovoljan je sve dok ga ne nadogradi, a ti si zadovoljan u trenutku dok nadograđuješ i nezadovoljan si kad nadogradnja završi

nekome je gušt igranje na kompu, tebi je gušt igranje u kompu

naizgled sitne razlike 

17 godina
picajzla0707 kaže...
toxic kaže...

netko nadograđuje komp dok ne bude zadovoljan i nezadovoljan je sve dok ga ne nadogradi, a ti si zadovoljan u trenutku dok nadograđuješ i nezadovoljan si kad nadogradnja završi

nekome je gušt igranje na kompu, tebi je gušt igranje u kompu

naizgled sitne razlike 

Eto, ja sam napisao kilometarski tekst da to objasnim a ti tako jednostavno :)

17 godina
Nebi bas reko jer sve fino fercera sto se toga tice a kad se i stabilzira dx12 vec cu bit na pascalu ili artic islandsu ;-)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice