- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Graficki skor do 15K ima R9 290/290X
Govorimo o Firestrike testu.
Graficki skor do 15K ima R9 290/290X
Govorimo o Firestrike testu.
pa pogledaj malo bolje sliku iznad CPU-Z

Ako je netko namjeravao uzeti nesto iz ove serije R9 3xx/x(2xx/x) evo super prilika (2900KN) za ugrabiti odlicnu R9 290X
u Asus-ovoj najjacoj izvedbi Platinastoj Matrix-ici
Ako je netko namjeravao uzeti nesto iz ove serije R9 3xx/x(2xx/x) evo super prilika (2900KN) za ugrabiti odlicnu R9 290X u Asus-ovoj najjacoj izvedbi Platinastoj Matrix-ici! dakle kartica ranga 390X/980+ :)
A tko ima muda kod njih kupovat komponente ?
Ja ne .
Bogme je super ponuda ali shop.... Ko ruski rulet
Ako je netko namjeravao uzeti nesto iz ove serije R9 3xx/x(2xx/x) evo super prilika (2900KN) za ugrabiti odlicnu R9 290X u Asus-ovoj najjacoj izvedbi Platinastoj Matrix-ici! dakle kartica ranga 390X/980+ :)
Kolko je ta matrixica jaca od obicne DC2 verzije? Bilo je pred par stranica rasprave na temu 390 vs 290X i dosli smo do zakljucka da je 390 non-x jaca od 290X. A par postova iznad se spominje 390 za 2700 kuna. Znaci ako nema neke posebne điđe-miđe, vise se isplati uzeti 390.
EDIT: Nasao sam usporedbu, originalni credits to Ivan(4). :)
Digresija - Čekiram ekstreme rulet trgovinu i spazim ovo
nikako to , ide se na sigurno u pravi dućan i uzmeš xfx be
bolja solucija i jeftinija 240 kn
obična verzija pohvaljena a black još bolja

Vidim sve sami znalci, jel itko od vas imao ikakvu platinastu karticu od Asusa? rijec je o X modelu, 390x od asusa u losijoj dc2 izvedbi kosta 4000kn, ovo je prakticki identicna kartica 290x/390x samo u boljoj izvedbi! jer bi 390x u matrix platini kostala 5000kn! jedini razlog za neuzeti karticu je to sto je u ED!
Vidim sve sami znalci, jel itko od vas imao ikakvu platinastu karticu od Asusa? rijec je o X modelu, 390x od asusa u losijoj dc2 izvedbi kosta 4000kn, ovo je prakticki identicna kartica 290x/390x samo u boljoj izvedbi! jer bi 390x u matrix platini kostala 5000kn! jedini razlog za neuzeti karticu je to sto je u ED!
Koliko bolje performanse ova 290x ima u odnosu na 290x od npr sapphire?
Sve znalci i to pogotovo ova dvojica
To je vrh ponude iz 290X serije platinum je crema de la crem od AMD serije
Imam je ja,a ovi sto trkeljaju da je 390 jaca od nje su blago receno retardirani. Asus matrix platinum je ustvari 390X jer radi na 1050 GPU i 5500 memorija po defaultu,a memoriju podignes za 100 mhz na njoj bez problema
http://www.hardwareluxx.com/index.php/reviews/hardware/vgacards/30499-test-asus-rog-matrix-radeon-r9-290x-and-geforce-gtx-780-ti.html?start=2
I dalje ne vidim zašto ne proći 200 kn jeftinije sa 390 grafom. Performanse su tu negdje, ova je novija i jeftinija i ima dodatnih 4 GB rama. Također nije ju problem kloknuti.
Zato sto je to 390 bez X,i sto je tih dodatnih 4 gb rama bitno kao treća sisa.
Znači ne može se kloknuti na taktove X verzije? Nije 200+ kuna jeftinija? Što se memorije tiče od viška glava ne boli. Što misliš koje će biti lakše preprodati za par godina?
Koliko vidim ova radi na 1050/ 6000 kloku.
Pa nije razlika samo u taktovima nego i u stream procesorima. Pa prije cu ja prodati matrix platinum nego ti obicnu 390

I dalje ne vidim zašto ne proći 200 kn jeftinije sa 390 grafom. Performanse su tu negdje, ova je novija i jeftinija i ima dodatnih 4 GB rama. Također nije ju problem kloknuti.
Sve to stoji ali i dalje X verzija ima vise shadera 2816 dok obicna "290/390" 2560
Uvijek ce biti brza 290X a sad ljudi vole novije, mada ova ponuda je fenomenalna za nekoga ko hoce vrhunsku grafu. Jedina u tom cjenovnom rangu mozda cak malo iznad je od PowerColora LCS+ 290X (od 290X serije)
290X=390X - i opet, to nije nikakav vrh ponude. Fury, R9 Nano i Fury X su vrh ponude.
Pa nije razlika samo u taktovima nego i u stream procesorima. Pa prije cu ja prodati matrix platinum nego ti obicnu 390
Ne vrijedi ti objašnjavat - ovdje ti vlada stereotip 390x>390>290x>290...Ljudi jednostavno ne koriste svoju glavu, oće "novije" i jga...
290X=390X - i opet, to nije nikakav vrh ponude. Fury, R9 Nano i Fury X su vrh ponude.
a jesi padobranac...lijepo pise 2xx i 3xx serija!
Opet Stipe i njegove ASUS preporuke.
Imas na netu hrpu testova gdje je bas ta super uber najaj verzija najtoplija od svih 290x kartica,u rangu sa referentnom.
A za OC je postigla sramotne rezultate,lošije od Saphire kartica koje nazivaš šrot.
ASUS je izvikano smece od branda kao i VW.
Realno Sapphire i Giga imaju najbolje grafe sto se tice 200 i 300 serije bez puno mozganja.
Asus je nije ponudio nista bolje a zeznuo je stvar s hladjenjem na 290/X a mislim da je to prenio na 390/X
Zaboravio si MSI. Najbolji clocker u 300 seriji i solidan cooler.
s kim ja raspravljam, dc2 su shebali s pozicijom heat-pipova ne na matrixu!
no svejedno uzmite si tu plastiku za 1000kn vise!
Ma šta se vrijedi raspravljati sa šabanima. To je za njih atomska fizika. Meni temperature ne prelaze 80 stupnjeva jer je kuciste prozracno. I jos mi radi na 6200 Mhz memorija i 1150 GPU bez ikakve greske.Bitno da je on citao na internetu.