AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 644.853
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: AMD Radeon R9 300 Series
vrinho kaže...

Kod nas je GTX 970 sad već ispod 2800 kn, a ovo će koštati 650 dolara iliti 5500-6000 kako je i očekivano kod nas, tako i Bug piše danas. Razlika u tih 15% u performansama po meni sigurno ne opravdavaju toliku razliku u cijeni koja je doslovno dupla. GTX 970 Mini se nađe vani za 312 dolara a koliko čitam po reviewima jako je dobra, temp ne prelaze 68 stupnjeva u loadu, potrošnja niska a i nije bučna. Inače sviđaju mi se ove mini kartice i pun je pogodak ako je to zbilja istina o potrošnji, temperaturama i što se buke tiče.

Mini gtx-ice se za razliku od nano daju clockat skroz solidno, dakle razlika u performansama ce biti par % i to je pitanje u ciju korist. Amd ga toliko fail-a u zadnje vrijeme da je to strasno.

13 godina
ansha kaže...

Pravdas svaki los potez amd-a i govoris da su dobri, dakle ti zelis da propadnu? 

Ja ne pravdam nista, samo sam pokazao prvi bench Nano kartice a ti, megatama i ostali amd hejteri napadate i hejtate najstrasnije 

Tema se malo smirila kako je penryn dobio crveni karton ali treba ih jos izgleda 

Za megatamu, kartica na snizenju za 336$ a inace je k'o i sve ostale po 350$ ali nebitno je to sasvim.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Za megatamu, kartica na snizenju za 336$ a inace je k'o i sve ostale po 350$ ali nebitno je to sasvim.

Sluzbena cijena gtx 970 je 329$, Fury Nano je 649$. Ti stvarno ne kuzis da je to mega fail ili se pravis??

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Mi nismo pricali o "zvanicnim" cijenama tako da ne znam o cemu ti sad pricas. Sve sto sam rekao  je da je to vrhunski proizvod u tako malim dimenzijama a vi....

Trolate nepotrebno, hejtate strasno. Ovo je forum gdje se razmjenjuju misljenja i komentari a ne pijaca gdje ti hvalis svoj paradajz a hejtas moj krastavac.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 19:40 (chaselol).
Moj PC  
0 6 hvala 0
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Al dosta ITX kučišta ionako podržava full lenght grafičke. A i potražnja za high end gaming mini PC-a sumnjam da je neka. Simpatična je Nano grafička, ali kad košta kao Fury X i 980Ti, mislim da je jasno tko je tu višak.
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

đizs, 650 dolara? ako je tako, ovo je više showcase proizvod i gotovo besmislena kupovina - sljedeće godine bi ovakve kartice trebale biti u cjenovnom rangu 970/390-ke

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
chaselol kaže...

Mi nismo pricali o "zvanicnim" cijenama tako da ne znam o cemu ti sad pricas. Sve sto sam rekao  je da je to vrhunski proizvod u tako malim dimenzijama a vi....

Trolate nepotrebno, hejtate strasno. Ovo je forum gdje se razmjenjuju misljenja i komentari a ne pijaca gdje ti hvalis svoj paradajz a hejtas moj krastavac.

Istina vrhunski proizvod jest, ali opet se ponavljam ako taj komad plastike od 6000kn  ne može vrtit 8K rezoluciju čemu onda takva cijena isto i titan ili gtx980ti sve odreda plastični otpad.Neka one samo krase police za drugo i nisu.

kradem mine iz minskog polja
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

upravo procitah na amd forumu kako dobit 4k/60p preko hdmi 1.4

samo se enejbla vr super resolution i on na 4k/uhdtv upsceala 1080p/60 na 2160p/60

isprobah project cars 70 ak u kokpitu ,cesta 60,auto odozgora 50ak

witcher 40 max, dirty raly 60 zakucano uglavnom netreba mi hdmi 2.0 dp 1.2 adapter

zahvaljujuci amd tehnologiji upscalea a samoj telki za isto 

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 0:01 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Kako se brišu postovi koji sadržavaju istinu i činjenice a kukavice kmeče moderatorima da bi se isti brisali i to im očito prolazi. Razočarao me ovaj forum jako.

---Life is ours, we live it our way---
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

upravo procitah na amd forumu kako dobit 4k/60p preko hdmi 1.4

samo se enejbla vr super resolution i on na 4k/uhdtv upsceala 1080p/60 na 2160p/60

isprobah project cars 70 ak u kokpitu ,cesta 60,auto odozgora 50ak

witcher 40 max, dirty raly 60 zakucano uglavnom netreba mi hdmi 2.0 dp 1.2 adapter

zahvaljujuci amd tehnologiji upscalea a samoj telki za isto 

Pretpostavljam da ti kuzis da to nije nativni 4K prikaz nego prije forma supersamplinga u svrhu antialiasinga?Tojest ne koristis nativni prikaz svog ekrana nego upscale sto je izuzetna steta kad vec imas 4K ekran,druga je stvar gdje mi sa 1080p ekranima koristimo VSR ili DSR za antialiasing :) 

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Znam kaj pricas ali ovo je isto zahtjevno za cijeli sustav i dobar je upscale tj. Daje privid 4k reze odnosno ostrinu ;-)

Kazem ovo je ok alternativa dok hdmi 2.0/dp 1.2 ne dodjde na trziste a trebao bi kroz koji mj. ;-)

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

Znam kaj pricas ali ovo je isto zahtjevno za cijeli sustav i dobar je upscale tj. Daje privid 4k reze odnosno ostrinu ;-)

Kazem ovo je ok alternativa dok hdmi 2.0/dp 1.2 ne dodjde na trziste a trebao bi kroz koji mj. ;-)

Slazem se ja sa svime sto si napisao samo kazem da mi sa 1080p ekranima uz vsr ili dsr dobijemo vise nego sto nasi ekrani mogu a ti sa 4K ekranom dobijes manje nego sto tvoj ekran moze.....ja bih na tvom mjestu koristio nativni 4K i 30 fps jer vsr koliko god fantastican bio u tvom slucaju moze stvorit samo mutniju sliku nego tvoj nativni prikaz.

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

sad je samo pitanje cijene, jer gtx 950 je dosta jača od 370, a otprilike su iste cijene

370x bi trebala biti otprilike jednaka po perfomansama kao gtx 950, možda mrvu jača, što 950 bez problema prestiže jer se bolje kloka

dakle 370x bi trebala ići po sadašnjoj cijeni 370, a 370 bi trebala pasti za bar 200-300 kuna i onda bi to bilo uspješno

na znam kako bi drukčije to mogli pozicionirati obzirom da je već i 380 vrlo blizu sa cijenom

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

I gtx 950 i r7 370X ce biti blizu 1500kn a dodas 100-150kn i uzmes ko covjek 960/280

I jedan i drugi proizvod su fail nevidjeni, pogotovo ovi sa 4GB memorije, oni su vrhunac a dizu cijenu preko 200$ bez problema sto je u rangu 280X 

A sad dok ne vidimo bench ne znamo kako se ponasaju, ako je ona osjetno brza od 370, onda je poprilicno blizu 960? Gdje je tu logika?

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 13:12 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

I gtx 950 i r7 370X ce biti blizu 1500kn a dodas 100-150kn i uzmes ko covjek 960/280

I jedan i drugi proizvod su fail nevidjeni, pogotovo ovi sa 4GB memorije, oni su vrhunac a dizu cijenu preko 200$ bez problema sto je u rangu 280X 

A sad dok ne vidimo bench ne znamo kako se ponasaju, ako je ona osjetno brza od 370, onda je poprilicno blizu 960? Gdje je tu logika?

problem je sto 280x skoro pa vise nema...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
chaselol kaže...

pa 950 se ne bi mogao zvati failom, jer itekako je nvidiji u tom segmentu nedostajala grafa - 960 je klasu viša, 750ti je preslaba i ovo im je došlo ko budali šamar

pogotovo jer ima dosta bolje rezultate i bez klokanja od 370, koja košta jednako

a razlika i nije baš 100-150 kuna kad gledaš usporedive grafe, ne možeš računati skuplju verziju 950 sa najjeftinijom 960, a isto tako i kod 370vs380 ili pak gledati polovno vs novo

17 godina

Pa igral sam tak do nedavno no na 30fps-a nije fluidno nisi okretan a i ekran se malo trga i to na v syncu dok ovdje nema tih problema ok malo je mutnija ali jos je to dovoljno crispy i sharp za nek full hd ...ocito treba konbinirat vsr,native,1080p ssaa etc a i sve ovisi od igre do igre ..npr alien mi je na vsr ponudio reze vise od 4k tj max 8k hehe samo moras uzet u obzir da ovo nije monitor nego telka kojoj je po defaultu sve upscalea na 4k tako da i 1080p uz aa i max detalje izgleda fantasticno a di nece uz vsr isto ;-)

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Uzeo r9 390 evo stock testa na 3dmarku.

http://imgur.com/wAt0neG,r6pXu6L#1

Temperatura do 74max , vrtila se tu negdje 72-73 .

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 16:04 (matecro007).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Kul, amd nam prodaje 7870, opet :D
Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Pratim ovo sve oko AMD grafičkih kartica i kao poznati i osvjedočeni AMD (ATI) fan moram reć: AMD je oša u tri pi..e materine što se tice i cijena koje su nenormalno visoke za po treći put rebrandirane GPU-ove a da ne govorim o ovim abnormalno skupim Furijama.

Nastave li ovako za dvi godine ih neće bit a tad smo nayebaly.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 10:20 (nicky.sl).
Moj PC  
8 0 hvala 2
17 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Pratim ovo sve oko AMD grafičkih kartica i kao poznati i osvjedočeni AMD (ATI) fan moram reć: AMD je oša u tri pi..e materine što se tice i cijena koje su nenormalno visoke za po treći put rebrandirane GPU-ove a da ne govorim o ovim abnormalno skupim Furijama.

Nastave li ovako za dvi godine ih neće bit a tad smo nayebaly.

Ne slažem se. 390 ima konkurentnu cijenu, još kad pogledaš da te stare serije 290/290X, 390/390X u DX 12 naslovima dobivaju ogroman boost nisu ni malo loš izbor za sadašnje i buduće naslove. Što se cijena top modela tiče ati/amd je uvijek imao visoku cijenu ako je imao konkurentan proizvod. Fury je konkurentan ali i skup. Nekada je npr. ati 9700 pro kartica doslovno ubijala konkurenciju u vidu nvidijinog titana, ali i koštala je toliko više od nvidije. Uvijek su bili skupi ako su bili jači ili jednako jaki. Tek su sa serijom 3850/3870 i 4850/5870 išli ispod svake cijene jer nisu mogli ponuditi brži ili jednako brz prozvod pa su to debelo kompenzirali cijenom.

13 godina
picajzla0707 kaže...

a razlika i nije baš 100-150 kuna kad gledaš usporedive grafe, ne možeš računati skuplju verziju 950 sa najjeftinijom 960, a isto tako i kod 370vs380 ili pak gledati polovno vs novo

R7 370 sa finom cijenom od 1250kn i GTX 950 sa cijenom od 1450kn pa nadalje....

Dodas 150kn i uzmes R9 280/GTX 960.

Da je GTX na 1200 k'o R7 370 (ne kontam sto porede te dvije grafe, realno je treba sa R7 370X jer je osjetna razlika u cijeni) onda bi bila vrhunska, ovako srednja zalost za nas potrosace. 
Ako nastavi nvidia preuzimati trziste, pripremite lubrikante i naguzite se, 2016 ce biti zeznuta strasno 

@nicky.sl njih samo DX12 moze spasiti sad, ako ispadne da AMD su zaista onako superiorne u odnosu na zelene

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 10:40 (chaselol).
11 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Vidjet cemo sada ovu r9 370x. Mozda je to neki mid-range as iz rukava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
ove rebrandirane kartice imaju dosta smisla ako su ćipovi bolje asic kvalitete od prijašnjih i ako su sredili pcb i prominili one regulatore sta su izazivali black screen i glicheve i vjerovatno brža memorija .bios novi i skoro nemoguc cross flash mi nekako zvuci ko da su zapravo nesto i napravili . . za 1300kn mislim 370 to mi baš ima smisla sve i da nema nvidie jer eto procesor graficki nije cila kartica ,po meni je bitnije kako je taj ćip spojen s ostatkon svita
16 godina
XXX kaže...

Ne slažem se. 390 ima konkurentnu cijenu, još kad pogledaš da te stare serije 290/290X, 390/390X u DX 12 naslovima dobivaju ogroman boost nisu ni malo loš izbor za sadašnje i buduće naslove. 

Potpuno nebitno, do nativ dx12 sve današnje kanturine će bit odavno u reciklaži.Amd uz ovakvu politiku formiranja cijena bojim se neče ni dočekat igru sa fotorealističnom slikom koju bi DX12 trebao omogučiti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 15:51 (dery).
17 godina
odjavljen
dery kaže...
XXX kaže...

Ne slažem se. 390 ima konkurentnu cijenu, još kad pogledaš da te stare serije 290/290X, 390/390X u DX 12 naslovima dobivaju ogroman boost nisu ni malo loš izbor za sadašnje i buduće naslove. 

Potpuno nebitno, do nativ dx12 sve današnje kanturine će bit odavno u reciklaži.Amd uz ovakvu politiku formiranja cijena bojim se neče ni dočekat igru sa fotorealističnom slikom koju bi DX12 trebao omogučiti.

http://wccftech.com/project-cars-dev-clarifies-dx12-3040-performance-boost-pc/

http://wccftech.com/witcher-3-batman-arkham-knight-directx-12-support-post-patch-check-witcher-3-screenshot/

Nije mi se dalo tražiti dalje. Znači ne očekujem ja nativne DX 12 igre, nego trenutne i ove koje uskoro izlaze DX 11 igre sa podrškom za DX12...gledaj na to kao na podršku za Mantle. Ista grafika ali brže izvođenje. Ne vidim nikakv problem u cijeni R9 390 koju sam spomenuo. Zašto bi cijena npr. te kartice trebala biti niža? Pa nije valjda zato jer se zove AMD. To da AMD ima loš imidž je jasno i to se dokazalo još iz ere izlaska athlona 64, koji je uništavao pentium 4 ali su ljudi svejedno masovno kupovali pentium. 

http://www.windowscentral.com/sites/wpcentral.com/files/styles/larger/public/field/image/2015/08/ashes-dx12.png?itok=RQkob9AJ

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 16:07 (XXX).
16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

microsoft još nije ni izbacio finalnu verziju dx12 i tek će sljedeča generacija gpu-a biti prava dx12 te pokazat kako se nosi,tako da je još rano za procjene 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

A gle najave su tu i neki prvi testovi. R9 390 je po cijeni i performansama tu negdje sa GTX 970 DX 11 uz izvjesni dobitak u DX 12 podržanim igrama u odnosu na GTX 970. Traženje manje cijene za R9 mi izgleda nepravedno. Ista stvar je i Fury serijom koja po prvim DX 12 testovima pokazuje zube. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Niža cijena ih je do sada vodila u utrci sa nvidiom,a sada su potonili sa ovim cjenama.Vidi kako misle stavit cijenu fury nano, izgleda kao da ih sada vodi netko bezumno gladan zarade.Pa otkad se stavlja cijena re rebranda sve veča to im prvo nema logike.To amd-u nije svojstveno i tu su izgubili vjerne kupce.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice