AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 633.625
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

http://forums.aria.co.uk/showthread.php/130463-Q9550-and-what-card-R9-290-or-GTX-780-and-bottleneck

tebi je nes islo po zlu pa ovaj jork fino 680 nafila na 4.0 a di nece 660

u otu smo!

uglavnom Luka uzivaj donekle u bestiji pa kad skupis za novi chipset uzivaj kak spada 

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 21:00 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
MEGATAMA kaže...

Luka jesi li sa DDU u safe modu ocistio prijasnje drivere?Imao sam taj proc i on ti je ultimativni botleneck za tu grafu nazalost.....

Naravno, u safe mode sa CCleanerom sam uninstall, zatim jos pyshx u normal mode, i sve foldere i ocistio reg fileove!

Naravno, ovaj gore nebuloze prica, cpu mi je mass bottleneck i to na 4ghz..., polako kupujem jedno po jedno!

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 21:06 (Luka123).
15 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Pa to je stara vijest ali hvala u svakom slučaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...

Jedna zanimljiva vijest.

Radeon R9 Nano.

Temeljen na Fiji arhitekturi.

Performanse slične R9 290X ali zato upola manja potrošnja.

The product would be 19cm in length, offers 2x the perf of the 290X at half the power - it is now confirmed launching in August.

Ako je perf=performance onda znaći da bi trebala biti 2x brža od 290x, ondnosno brža od fury x.

Evo jedna prigodna:

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
axos kaže...
ford eleanor kaže...

Jedna zanimljiva vijest.

Radeon R9 Nano.

The product would be 19cm in length, offers 2x the perf of the 290X at half the power - it is now confirmed launching in August.

Ako je perf=performance onda znaći da bi trebala biti 2x brža od 290x, ondnosno brža od fury x.

Evo jedna prigodna:

Ne nego znači da je duplo učinkovitija po pitanju potrošnje. Performanse se neznaju ali trebale bi biti nešto između 290-290X.

10 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Koliko ja znam, rekli su iz AMD-a da će imati performanse 290X uz 1/2 potrošnje električne energije. 
To će navodno biti puni Fiji čip, ali clockan kojih 150MHz manje kako bi se smanjila potrošnja i toplina.
Cijena me jedino brine, kako će stajati, vjerovatno neće baš zaraditi na njoj pored običnog Fury-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
XXX kaže...
axos kaže...
ford eleanor kaže...

Jedna zanimljiva vijest.

Radeon R9 Nano.

Evo jedna prigodna:

Ne nego znači da je duplo učinkovitija po pitanju potrošnje. Performanse se neznaju ali trebale bi biti nešto između 290-290X.

Ne, to znaći ovaj drugi dio.

Mislim da je autor teksta nešto pobrkao.

Na prezentaciji su rekli da bi trebala biti značajno snažnija od 290x

Edit:Prepravljeno s 390x na 290x

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 11:33 (axos).
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

U tom slučaju bi morala biti snažnija i od FuryX. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
axos kaže...
XXX kaže...
axos kaže...
ford eleanor kaže...

Jedna zanimljiva vijest.

Radeon R9 Nano.

Evo jedna prigodna:

Ne, to znaći ovaj drugi dio.

Mislim da je autor teksta nešto pobrkao.

Na prezentaciji su rekli da bi trebala biti značajno snažnija od 390x

Nebitno što je autor teksta napisao ili pobrkao kad u AMD-u nisu rekli da će Nano biti duplo brži od 290X nego duplo učinkovitiji. Po kojoj to logici može bilo tko zaključiti da će Nano biti duplo brži od 290X kada su Nano i Fury jedan te isti chip? Nano dolazi sa smanjenim klokovima i nekim drugim preinakama po kojima bi trebali prepoloviti potrošnju. Naravno da će i performanse morati biti manje nego sa Fury chipovima koji rade na višem kloku. Kolike će biti performnse vidjet će mo ali nikada nisu rekli da će biti duplo brža od 290X nego duplo učinkovitija. 

Ne vidim neki razlog za paniku ili unaprjed negativne komentare. Nano ovisno o cijeni bi mogao biti prava stvar. 290X ima i dalje odlične performanse a ako Nano prepolovi potrošnju i zagrijavanje to će biti pun pogodak uz onako male dimenzije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 10:51 (XXX).
15 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Malo smo se izgubili u prevodu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
XXX kaže...

Nebitno što je autor teksta napisao ili pobrkao kad u AMD-u nisu rekli da će Nano biti duplo brži od 290X nego duplo učinkovitiji. Po kojoj to logici može bilo tko zaključiti da će Nano biti duplo brži od 290X kada su Nano i Fury jedan te isti chip? Nano dolazi sa smanjenim klokovima i nekim drugim preinakama po kojima bi trebali prepoloviti potrošnju. Naravno da će i performanse morati biti manje nego sa Fury chipovima koji rade na višem kloku. Kolike će biti performnse vidjet će mo ali nikada nisu rekli da će biti duplo brža od 290X nego duplo učinkovitija. 

Ne vidim neki razlog za paniku ili unaprjed negativne komentare. Nano ovisno o cijeni bi mogao biti prava stvar. 290X ima i dalje odlične performanse a ako Nano prepolovi potrošnju i zagrijavanje to će biti pun pogodak uz onako male dimenzije.

Ja sam komentirao članak i izjavio kako to što su napisali nema veze s mozgom. Nisam nigdje rekao da su to AMDa iz to službeno izjavili. Službeno iz AMDa je bilo samo da je nano bitno jači od 290x.

Bio jači 10% ili 20% radi se o dobrim performansama i one bi se zbog niske potrošnje, temperature i malih dimenzija mogle koristiti za konfiguracije s više grafičkih kartica. Pogotovo ukoliko cijena bude primjerena.

Edit: Prepravljeno s 390x u 290x

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 11:33 (axos).
15 godina
AMD Radeon R9 300 Series

AMD o Nano na E3

6" card

Significantly more performance than 290X

Half the size

Half the power

2X performance per watt.

http://www.twitch.tv/amd/v/6240136?t=1h16m03s

Ako nema zvuka obrisati timestamp i premotati na 1:16.

2 0 hvala 0
14 godina

Sumnjam da će koštat manje od 5000 kn po svem sudeć.

17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Nema šanse da bude jači od 290X a pgotovo 390X. Nema teorije. Pa Fury X je nekih 10% brža od 390X što je praktički zanemarivo u odnosu na razliku u cijeni. Nano može biti samo sporiji od 290X/390X. Pitanje je koliko će oni to morati smaniti klokove kako bi prepolovili TDP. Moguće da bude sporije i od "obićne" 390. Ali to i nije toliko bitno ako sve porate adekvatnom cijenom, makar sumnjam. Bojim se da će  390 i dalje biti kralj izbora kod AMD-a.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
XXX kaže...

Nema šanse da bude jači od 290X a pgotovo 390X. Nema teorije. Pa Fury X je nekih 10% brža od 390X što je praktički zanemarivo u odnosu na razliku u cijeni. Nano može biti samo sporiji od 290X/390X. Pitanje je koliko će oni to morati smaniti klokove kako bi prepolovili TDP. Moguće da bude sporije i od "obićne" 390. Ali to i nije toliko bitno ako sve porate adekvatnom cijenom, makar sumnjam. Bojim se da će  390 i dalje biti kralj izbora kod AMD-a.

Editirao sam post. Rekli su da je snažnija od 290x a ne 390x. Fury x nije brža samo 10% od 390x, nego "obična" Fury. Prema tome mislim da će nano biti nešto kao 390x. Slabija od "obične" Fury a snažnija od 290x.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 11:37 (axos).
17 godina
odjavljen
axos kaže...
XXX kaže...

Editirao sam post. Rekli su da je snažnija od 290x a ne 390x. Fury x nije brža samo 10% od 390x, nego "obična" Fury. Prema tome mislim da će nano biti nešto kao 390x. Slabija od "obične" Fury a snažnija od 290x.

Kod obične Fury gotovo da i nema razlike

http://www.hardocp.com/article/2015/07/13/msi_r9_390x_gaming_vs_asus_strix_fury_review/8#.VajQh_mqpBe

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 11:53 (XXX).
14 godina
neaktivan
XXX kaže...
...

Ja sam gledao ovaj pa je ispala razlika otprilike 10% vs fury i 20% vs fury x. Nisam znao da su im razlike manje na 1080p, a to je i dalje rezolucija na kojoj se uglavnom igra.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 12:03 (axos).
15 godina
XXX kaže...

Nano će imati SP performanse oko 7,2 teraflops-a i temelji se na Fiji arhitekturi čipa sa TDP 175 W. Na papiru sve to lijepo izgleda no kako će se pokazati u praksi ostaje nam da vidimo. Ako AMD ne zategne driver i Fury X će me razočarati jer na papiru djeluje tako moćno ali u praksi za sada ne djeluje tako.

13 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Mozete li vi koji imate 390 bacit neke benchamarke?

Recimo ove neoptimiziranije igre tipe Fc4,Unity,Wd i ostale Mvidia title?

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
drakula789 kaže...

Cemu benchmarci kad je cip identican 290-ki?

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Jeli nesto nestima ovdje, 4gb Vram??????????
A temperaturu mi je pokazivao preko 1 milijun, lol???
Cpuz Pokazuje 4gb, gpuz 8 ??????

hmmm hmmm
wtff? wtff?
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 14:55 (Luka123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Luka123 kaže...

vele oni ako može nvidia lagat za 500mb ajmo mi malo više i sada lažu 4gb vrama :)

šalim se ofc..

a gledaj grafa je nova sw je u qurcu..

ajde ti pokreni msi afterburner i vidi u nekoj igri da li zauzece vrama prelazi 4gb vrama?

14 godina
ansha kaže...
drakula789 kaže...

Dosadan si.

Luka123 kaže...

Zeza te software, ne mogu lagat baš za toliko gigabyta :).

15 godina
protjeran
itomic009 kaže...
ansha kaže...
drakula789 kaže...

Dosadan si.

Ne kuzim, znaci nije isti? Objasni mi, stvarno..

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

da skuzio sam da je software, gta v uredno prepoznaje i sve ultra vrti, također gpu z. Unigine benchmark ocito treba update jer pise da mi je temperatura gpua preko 1 milijun

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Luka123 kaže...

da skuzio sam da je software, gta v uredno prepoznaje i sve ultra vrti, također gpu z. Unigine benchmark ocito treba update jer pise da mi je temperatura gpua preko 1 milijun

Ma Unigine nikad ni mojoj 290-ki nije očita dobru temperaturu tako da nije ni čudo za 390-ku.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
Luka123 kaže...

Ma Unigine nikad ni mojoj 290-ki nije očita dobru temperaturu tako da nije ni čudo za 390-ku.

meni pak gtx-ica radi na 1700+mhz, moš mislit!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
dzejmshr kaže...

AMD o Nano na E3

6" card

Significantly more performance than 290X

Half the size

Half the power

2X performance per watt.

http://www.twitch.tv/amd/v/6240136?t=1h16m03s

Ako nema zvuka obrisati timestamp i premotati na 1:16.

Matematika ne ide u prilog označenoj kombinaciji tvrdnji.

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Igrao sam crackani gta V, 1080p sve sam na ultra high, znaci msaa, anistropic filtering, motion blur, ama bas sve sto sam nasao je bilo ukljuceno, fps mi je jedanput pao na 28, inace od 30-40 je varirao jer sam se vozio...

pogledam kasnije CPU usage nekih 70 posto max... uopce nije isao do sto , a ono zanimljivo GPU usage na 100% stoji u afterburneru, temp je isla na 75 je mislim max bio, u idle je temp oko 42 i fanovi su ugaseni i clock je spusten, kad pocnem igrati sve se "upali" ventovi, clock etc..
Dodirnuo kuciste poslije 10-tak minute vruce nemilo, sve je doslovno ugrijalo se... , sad sam otvorio bok kucista dok je ljeto, pc nemoze disati, a ionako imam 2 mala venta koja se jedva vrte i "hlade" kuciste...
Probao sam snimiti, ali sam seljak za te stvari... ...
u pon i uto imam slobodno pa cu probati nesto snimiti, imam rivatuner i afterburner ali neznam namjestiti da se vidi GPU, CPU usage i ostalo, i kako to sve snimiti

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Nista cudno ako si i msaa stavio na 8x, tu ni sempron ne bi bio bottleneck...

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice