AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 633.547
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
4mal kaže...

380x je rebrand a dobio bi tu ali jos nije izasla ..mozda dobis 390  

butcher naporan si i dosadan sa td bez argumenata a i pretani trolat da 960 lol

p.s kaj se tice zamjene za 980 to su se oni zabunili za brojku 9...imao je veliku srecu

Prestani cmizdrit.

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

ma lupaj td do besvijesti 

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
carapa_junior kaže...

koja je rebrand od r9 280x, zanima me jer bi reklamirao svoju radi coil whine-a

Neće ti dat novu radi coil whine buke osim ako to nije baš ono abnormalno a rijetko je to baš slučaj takav.

14 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Da li ima razlike u seriji r9 2xx 3xx u pogledu tehnologija a ne performansi? Pitam jer me zanima da li je 3xx serija donjela nešto novo pošto su rekli da će 2xx serija podržavati directx12.

0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

bolji layer za dx12 di tu refresh hw za to igra ulogu,bolji hmv hd i audio dekoder true audio i hevc 256x,veci pc ram share,vise meme za f proof

igranje,vulcan i mantle ukratko nije rebrand i isplati se kupit 3xx seriju naspram 2xx a i perfe su nesto jace stock 2 stock 

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 18:28 (4mal).
Moj PC  
0 1 hvala 1
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Kad se malo bolje pogleda, Fury i nije tako isplativa kartica. Uz 25% više procesora, bitno brže memorije, od 390x je jača svega 10% u prosjeku što je smješno obzirom na razliku u cijeni

http://www.hardocp.com/article/2015/07/13/msi_r9_390x_gaming_vs_asus_strix_fury_review/8#.VaaKwvn3amA
Moj PC  
4 1 hvala 3
12 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
carapa_junior kaže...

koja je rebrand od r9 280x, zanima me jer bi reklamirao svoju radi coil whine-a

Neće ti dat novu radi coil whine buke osim ako to nije baš ono abnormalno a rijetko je to baš slučaj takav.

je, uzasno je jako, upalim igricu i cujes samo to zujanje ventove ni nista u pcu se necuje osim toga

[G] carapa_junior
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

onda im to snimi i reklamiraj 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
zuper kaže...
Kad se malo bolje pogleda, Fury i nije tako isplativa kartica. Uz 25% više procesora, bitno brže memorije, od 390x je jača svega 10% u prosjeku što je smješno obzirom na razliku u cijeni

http://www.hardocp.com/article/2015/07/13/msi_r9_390x_gaming_vs_asus_strix_fury_review/8#.VaaKwvn3amA

ybte razlika je stvarno u cca avg. 3fps-a

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
odjavljen
zuper kaže...

Da, tako ispada. Nekako trulo vrijeme za kupovinu nove grafe.

14 godina
Stjepanj kaže...
zuper kaže...

ybte razlika je stvarno u cca avg. 3fps-a

A razlika u cijeni 2000 kn, LOL.

---Life is ours, we live it our way---
13 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

To zapravo pokazuje koliko je 390x dobra,a Fury losa graficka kartica.

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
5 2 hvala 0
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Zapravo za razliku od prošle generacije rebranda kad je bilo isplativije uzet 280x naspram 7970, sad bi čak bilo bolje investirat u 2xx seriju pošto je razlika u cijeni oko 700-800 kn za 290 vs 390...Mojih 50 lipa na to

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 19:27 (DarthMarkus).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
zuper kaže...

Ajdee?! Meni se bas isplativa Fury cinila 

13 godina
DarthMarkus kaže...

Zapravo za razliku od prošle generacije rebranda kad je bilo isplativije uzet 280x naspram 7970, sad bi čak bilo bolje investirat u 2xx seriju pošto je razlika u cijeni oko 700-800 kn za 290 vs 390...Mojih 50 lipa na to

Evo ja sam recimo prije godinu dana kupio svoju za ravno 2000kn staru dva mjeseca, predobra investicija 

12 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Gospodo uzmite u obzir da su Fury nove grafe sa novim nezrelim driverima dok je 300 serija ispeglala svoje drivere do max iskoristivosti tojest 290x drivere posto je to u biti ista stvar.Ukratko....Fury serija kroz drivere moze jos itekako napredovat dok je 390x na svom vrhuncu vec u svom pocetku.......
Moj PC  
1 1 hvala 1
11 godina

Neki izvor imas ili je to tvoj neki zakljucak?

13 godina
sylar951 kaže...

mislio sam prošli tjedan uzeti novu grafu (r9 390) međutim i ovdje na forumu, a i u linksu su mi preporučili da se strpim još par mjeseci da malo padnu cijene tako da ću pričekati kraj ljeta

Za kolko kuna bi pale cijene?

15 godina
drakula789 kaže...

To zapravo pokazuje koliko je 390x dobra,a Fury losa graficka kartica.

Definitivno, sa Fury X nešto ne štima ne samo u igrama već i aplikacajama koje rade odrđene OpenCL izračune a za koje koriste snagu GPU. Takva jedna, koju godinama koristim, jeste projekt Einstein@home . Naime, moja Asus Matrix 280X jedan radni zadatak iz projekta obradi za 2500 do 2700 sekundi. Isti takav zadatak Fury X obradi za 2000 do 2100 sekundi. Napominjem da aplikacija koristi FP32, dakle single precision snagu GPU. Ukoliko odlučite da obrađujete dva projekta istovremeno Fury X to uradi za 3500 sekundi a Matrix 280X za 4500 sekundi. Malo je čudna tako mala razlika u obradi podataka obzirom da je Fury X na papiru dvostruko snažnija od Matrix 280X GPU. Mislim da je u pitanju problem sa driver-om.

16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Dakle, dečki, kao što smo već jednom ustanovili - treba čekati nVidia Pascal u 2016. Do onda - strpljen, spašen

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- twitch.tv/Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- Steam: MRSmith
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mrsmith kaže...

Dakle, dečki, kao što smo već jednom ustanovili - treba čekati nVidia Pascal u 2016. Do onda - strpljen, spašen

a kako znaš da amd-ov arctic islands koji se također očekuje u 2016. neće biti bolji 

16 godina
picajzla0707 kaže...
mrsmith kaže...

a kako znaš da amd-ov arctic islands koji se također očekuje u 2016. neće biti bolji 

Tko će ga znati :) No, nekako sam ipak skeptičan. Nadam se da sam u krivu, jer to nama, krajnjim korisnicima, može biti samo bolje :)

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- twitch.tv/Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- Steam: MRSmith
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Po svemu sto vidim amd je arhitekturalno napravio fantastican posao sa Fury serijom,ogromna snaga,ogromna propusnost,dobre termalne specifikacije ali opet driveri nisu u rangu.....vjerujem da ce ih ispeglat ali pitanje je dali ce im kupci dat vremena za to?Ja znam da nakon 290 tri-x moje vrijeme vise nije njima na raspolaganju....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Po svemu sto vidim amd je arhitekturalno napravio fantastican posao sa Fury serijom,ogromna snaga,ogromna propusnost,dobre termalne specifikacije ali opet driveri nisu u rangu.....vjerujem da ce ih ispeglat ali pitanje je dali ce im kupci dat vremena za to?Ja znam da nakon 290 tri-x moje vrijeme vise nije njima na raspolaganju....

A što je bilo s 290x tri-x?

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

AXOS odi u temu AMD driveri_catalyst, imaš puno postova je od kolege MEGATAMA.

Opet večina postova je objektivna i razumna, ali od nabavke 290x kolega je počeo pisati svašta i puniti temu kuknjavom o driverima.

Takvo pisanje nije produktivno, niti itkom pomaže, i čini mi se da neki ljudi nisi mirni ako im sve štima sa PC.

Ako mene nešto zeza, čujem se s frednovima i to se riješi, ne prekrijem forum svojim postovima o jednom te istom problemu.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
5 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
metallic kaže...

AXOS odi u temu AMD driveri_catalyst, imaš puno postova je od kolege MEGATAMA.

Opet večina postova je objektivna i razumna, ali od nabavke 290x kolega je počeo pisati svašta i puniti temu kuknjavom o driverima.

Takvo pisanje nije produktivno, niti itkom pomaže, i čini mi se da neki ljudi nisi mirni ako im sve štima sa PC.

Ako mene nešto zeza, čujem se s frednovima i to se riješi, ne prekrijem forum svojim postovima o jednom te istom problemu.

Nije mi se dalo listat svih parsto, ali u zadnjih desetak vidim da je bio aktivan. .Nikad nisam raspravljao o driverima. Skinem najnovije, i ako primjetim da su mi performanse slabije nego bi trebale bili, ili nešto nije kako treba, uzemem drugu verziju i to je to. Tu se isto govori o "peglanju" drivera, ali ne vjerujem da će fury s njima imati neki bitan pomak (bar u igrama)

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Stigla mi je R9 390 Nitro danas, bacim koju slikicu kad upalim laptop kasnije uzeo sam par komada sa mobom... U idle temperatura je avg 43, nisam provjerio kako fanovi rade etc., naravno pc cu polako upgradeati radi bottlenecka, na sljedece dvije place, a jos moram i prodati hardwarea usput...

Na ovu konfu koju imam trenutno onako brzinski isprobao sam samo counter strike na max zasada, sve na ultra high, high, 16x anistropic, 8x MSAA, motion blur etc. sto ima sve na max, na casual serveru 10vs10, ide avg 180-299 fps-a, ovisi o situaciji.

Zasada zadovoljan, idem se sad jos malo igrati, imam instaliran crackani GTA V pa javim rezultate, ako zelite jos nesto da testiram javite, BF4 nazalost nemam, a mislim da bi me cpu i 4gb rama kocilo, ionako koci u GTA V vec...

Nego ono bitno, htio sam pitati pri bootu jeli potreban Catalyst Control Center, prva mi je radeon kartica... primjetio sam da pc-u malo treba duze da se boota, kad se boota sve je normalno.

P.S. Morao sam rezati lim gdje hd stoji, tj izrezao pa iskrivio jedno sat vremena potrosio staro kuciste (cca 2006 godina) da bi je stavio unutra , nisam racunao da je toliko "duga" kad sam kupovao ...

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 20:43 (Luka123).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Luka jesi li sa DDU u safe modu ocistio prijasnje drivere?Imao sam taj proc i on ti je ultimativni botleneck za tu grafu nazalost.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

pa nije bas tako ,dobar je to proc jos uvijek najaci u svojo gen. ako ne racunamo extreme od iste...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

pa nije bas tako ,dobar je to proc jos uvijek najaci u svojo gen. ako ne racunamo extreme od iste...

Nemogu ti rec sa stopostotnom sigurnoscu ali mislim da sam upario gtx 660ti pe oc sa tim procom i da ju nije mogao gurat i grafa je prodisala tek na ovom i5.....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice